Sunde og lækre quesadillas hitter: Eatlow præsenterer nyt på menuen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Den 24. marts afholder MigogAalborg første udgave af Aalborg Awards.

Formålet med showet er, at aalborgenserne kan være med til at hylde byens bedste steder og tilkendegive deres mening inden for forskellige kategorier, bl.a. Bedste Take Away.

Blandt de fem finalister i Take Away-kategorien finder man blandt andre Eatlow, som med deres fokus på sund mad til alle, er blevet et af byens mest populære steder.

Aalborgenserne vil have kvalitet og gode råvarer

Finalisterne er fundet efter en afstemning på MigogAalborg, hvor over 10.000 deltog.

Generelt ser vi et utroligt stærkt finalefelt, hvor et som ord som kvalitet ofte går igen – ikke engang i Take Away-kategorien er der spor efter junk og billige løsninger, som man ellers kan fristes til at forbinde Take Away med.

Hos Eatlow er man også meget langt fra denne opfattelse. Filosofien er nemlig, at Take Away skal være nemt, sundt og nærende, men uden at gå på kompromis med ens livretter.

Disken bugner nemlig af alt fra grøntsager til kage – og duften af sprødstegt bacon bliver man heller ikke snydt for.

Linda Bruun har drevet Eatlow i fire år, og selv om det siges, at en butik skal bruge fem år på at finde sin plads, så føler hun nu, at konceptet har fundet vejen hjem.

“Det har hele tiden været mit mål, at Eatlow skal kunne behage enhver kunde samt efterleve ethvert behov. Det kan vi i den grad nu,” fortæller Linda stolt til MigogAalborg.

Et komplet koncept

Siden oktober måned har Linda og hendes personale arbejdet på at gøre menukortet helt komplet.

“De sidste fire år har vi fået skabt et rigtigt godt fundament. Nu har vi lagt os fast på konceptet, og vi kan i stedet bruge tiden på at udforske mulighederne de enkelte genrer,” fortæller Linda begejstret.

Det betyder blandt andet, at Eatlow nu tilbyder endnu flere specialiteter, endnu mere fisk og de meget efterspurgte quesadillas, som indtil nu kun har optrådt kontinuerligt som “Dagens Special”.

“Vores Specials har været en god måde at teste forskellige retter på, så vi vidste om de faldt i kundernes smag. Vores quesadillas var populære og savnede i de resterende dage, så nu har vi givet dem en fast plads på menuen,” siger Linda.

Eatlows quesadillas, som er den mexicanske titel for den grillede fuldkornswrap, fås indtil videre i to udgaver: én med hjemmemarineret dansk kylling, rød cheddar og jalapeños og en vegetarisk med spinat, feta, cashewnødder og humus.

Især de vegetariske og veganske retter har været efterspurgte, og her har Linda også udvidet konceptet; blandt andet med en burger med rødbedebøf, humus og avocado.

Lytter til kundernes ønsker

Et andet tiltag, som i den grad har været efterspurgt, er de friskpressede juices. Butikken har siden januar 2015 solgt økologisk JUICELOW juice cleanses, på 1 eller flere dage, men kunderne ønsker endnu mere.

Nu bliver juicen derfor en fast del af menukortet.

“Det er vigtigt, at vi fortsat sørger for at udvikle os og følge med tiden. Vi skal kunne rumme alle, og vores kvindelige kunder vil altså bare gerne have juice hele året – så det får de selvfølgelig,” siger Linda med et smil.

Eatlow har alle år været kendt og elsket for sine proteinshakes og var også blandt de første i Aalborg til at introducere dem. Også her er kravene blevet skærpede fra Lindas side, hvilket blandt andet betyder, at alle drikkevarer nu indeholder omkring 200 kalorier.

“Vores shakes og juices skal ses som et mellemmåltid eller supplerende til en ret; derfor har jeg haft et mål om at kunne holde dem forholdsvist lavt på kalorier.” forklarer Linda.

Lige siden vi åbnede i 2013, har man kunnet se næringsværdier på vores retter, drikke og glutenfri kager, og det fortsætter vi med, da kunderne efterspørger indhold på deres mad, hvilken er en super god udvikling: folk går op i dét, de spiser!

Jeg føler virkelig, at vi nu har ramt noget helt rigtigt på alle fronter. Uanset om man er vegetar, veganer, allergiker og hvilke principper man spiser efter, så kan man få det her.

Det var mit mål, og det er så fedt endelig at være lykkes med det.” slutter Linda.

Karneval kan slå rekord: Det kan du glæde dig til i år

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

I morgen sker det endelig: Nordeuropas største karneval er igen klar til at pakke Aalborg ind i fest, farver og masser af kærlighed.

Temaet i år er “De fire årstider”, som jo kan fortolkes helt frit.

Èn ting er dog sikkert; Vi får hverken besøg af årstiderne efterår og vinter, da vejret tegner til at blive helt perfekt med både tørvejr og fine temperaturer – læs mere om det her.

Sidste års karneval skrev sig ind i historiebøgerne med det højeste deltagerantal i paraden nogensinde, da hele 80.000 deltagere festede i Aalborgs gader.

“Det er altid svært at spå om, men vi regner med cirka samme antal i år,” fortæller Aalborg Karnevals daglige leder Kresten Thomsen.

Der er dog absolut mulighed for, at man overstiger rekordantallet fra 2018.

Kæmpe konfettitårn på Vesterbro

Deltagerne i paraden kan, udover en kæmpe folkefest, blandt andet se frem til et gigantisk konfettitårn ovenpå Cimbertyren, som bliver skudt af løbende.

“Vi har købt over 100 kg konfetti, så der bliver masser af fest og farver,” lover Kresten.

Aalborg Karneval har paradestart i Nørresundby kl. 10.00, fra Skat kl. 10.30 og fra Haraldslund kl. 11.00.

Fed musik i vente

Traditionen tro fortsætter festen inde i Kildeparken, hvor der allerede er underholdning fra klokken 11.00.

Musikprogrammet til dette års karneval byder på i alt otte headline-kunstnere.

Med to store svenske navne som AronChupa og Vigiland, og yderligere seks danske kunstnere som BroBrandon BealFaustixSnavs, Navid og Djämes Braun bliver 2019 et festfyrværkeri af populære kunstnere, hvor karnevalisterne både kan synge med og får ny musik i ørerne.

“Vi glæder os helt vildt til at feste med alle deltagerne, og så kan vi selvfølgelig kun opfordre folk til at bakke op om festen ved at opføre sig ordentligt, passe på hinanden og bakke om på karnevallet ved at købe et loyalitetsarmbånd,” siger Kresten.

Pas på hinanden

Nordjyllands politi er klar med 6 gode råd på Facebook, så alle får et sjovt og roligt karneval:

1) Få noget ordentlig morgenmad. Ja, det lyder da hyggeligt med et halvt rundstykke med pålægschokolade og 1-2-3-4 sidevogne til, men det er ikke en ordentlig bund. Tænk på, at dit næste måltid måske først er klokken 16.

2) Planlæg din brandert. Det lyder nederen og underligt og voksent, bevares, men det ér bare ikke fedt at blive smidt med en taxa hjem klokken 13, fordi man har drukket for meget morgenmad.

3) Drop stofferne. Et karneval med 100.000 mennesker er ikke dagen, hvor du har lyst til at få en psykose (det har man faktisk aldrig lyst til at få).

4) Hold fast i vennerne! Og snak endelig med dem. Sig til, hvis du skal over for at snakke med hende i Pikachu-kostumet, eller hvis du skal finde et sted at tisse, så de kan vente på dig.

5) Begrav stridsøksen (og karnevalsvognen)
Skal du i kilden, eller gider du ikke slæbe på din vogn mere, så husk, at du kan begrave den over for Kildeparken. Så bliver der kvitteret med en øl og en highfive.

6) Tømmermændene kommer i løbet af aftenen, så hvis du ikke kan holde til at smutte i byen efter 12 timer i sprit, så husk at have tanket op på chips, panodiler og Sex and the City derhjemme. Så er du klar igen søndag.

Du kan læse mere om Aalborg Karneval her.

Tall Ship Races markerer 20 års jubilæum i Aalborg: Sådan bliver det i år

Skrevet af: Michael Qureshi

Der er sket meget i Aalborg siden 1999.

Hvor Havnefronten bestod af slidte pakhuse, grusparkering og få visuelle oplevelser, så er det helt modsat her 20 år senere.

Havnefronten stråler med Utzon Center, Musikkens Hus og mange lækre bygninger langs kajen.

Rekreative oaser er placeret blandt kulturhuse, ungdomsboliger og ejerlejligheder. Studerende tager en pause fra bøgerne på en af de mange loungestole langs fjorden. Der indbydes til ophold og hygge.

Det er langt fra det billede af byen, der var første gang man var vært for Cutty Sark – der senere blev omdøbt til Tall Ship Races.

Sådan så det ud første gang i 1999

“Under Cutty Sark i 1999 blev det tydeligt, hvordan Limfjorden kan samle folk og binde Aalborg og Nørresundby sammen.

Alle tog The Tall Ships Races til sig, og mange fik øjnene op for mulighederne ved fjorden.

Herefter gik udviklingen af havnefronterne i gang, og det er lykkedes at skabe fantastisk flotte havnefronter, hvor vi nu har mulighed for at holde store koncerter med fjordkig, skabe en bred variation af aktiviteter i det store arrangementsområde kombineret med oplevelser ombord på skibene,” siger Søren Thorst, der er eventchef i Aalborg Kommune.

Vært for femte gang i juli

Aalborg er for femte gang værtshavn for The Tall Ships Races i dagene 3-6 juli 2019. Byen har tidligere været vært i 1999, 2004, 2010, 2015.

I år er faciliteterne endnu bedre og endnu flere end sidst.

“Vi har fået kulturbroen, der sammen med shuttlefærgerne gør det lettere for folk at opleve skibene på begge sider af fjorden.

Vi markerer, at Nørresundby Lystbådehavn er blevet færdig med musikscene, barområde og et af de store sejlskibe.

Østre Havn er også forvandlet siden sidst.

Det er blevet et lille paradis for vandsport, boliger, iværksættermiljø, café og supermarked. Her placerer vi de mindste skibe, så de ligger i læ derinde.

På pladsen foran Musikkens Hus laver vi et loungeområde,” fortæller Søren Thorst.

Binder en oplevelsessløjfe

Variationen af tilbud langs havnefronterne har været vigtig for forvandlingen og succesen, mener Henrik Jess Jensen, der er formand for Havne- og Teknikgruppen.

“The Tall Ships Races er en juvel for Aalborg og nordjyderne, for den har vist de udfoldelsesmulighederne, der er ved at være placeret lige ned til den smukke Limfjord.

Havnefronterne er indrettet rekreativt, så de besøgende kan tage en pause, en aktivitet og så en pause igen.

I både vest og øst er der skabt mulighed for at krydse Limfjorden med Egholm-færgen og Kulturbroen, og undervejs møder du et væld af oplevelser, så i år kan vi for første gang binde en oplevelsessløjfe hele vejen rundt om havnefronterne.,” siger Henrik Jess Jensen begejstret.

Det er første gang, at Aalborg er starthavn for The Tall Ships Races. Med et samlet besøgstal på over 3,1 mio. besøgende har The Tall Ships Races været de største begivenheder i Aalborgs historie.

I år har erhvervs-parret Eigild og Sonja Christensen doneret det der bliver Danmarkshistoriens største fyrværkerishow til Aalborg og Tall Ship Races.

Det er i øvrigt også dem, der står bag den gigantiske familiefestival Raise for Kids på Flyvestation Aalborg på søndag, hvor Mads Langer, Joey Moe, Onkel Reje og mange andre optræder. Læs mere om det her

James Robertson er karnevalsklar: De første 50 udklædte får halv pris på menuen

Skrevet af: Redaktionen

Byens nye store kebab-restaurant James Robertson har for alvor erobret aalborgensernes hjerter.

Kebab-restauranten åbnede i slutningen af februar i de gamle Sunset Boulevard lokaler på Boulevarden/Østerågade, og har fået en forrygende start på tilværelsen i Aalborg.

James Robertson skiller sig markant ud fra byens øvrige kebabsteder ved at være mere som McDonalds og Burger King i deres koncept.

Derudover bruger de specialopskrifter på deres kød og brød, hvilket har gjort dem populære i byen.

Nu er man så klar til restaurantens første karneval, og det ønsker man at markere på en helt særlig måde. Således får de første 50 kunder, som er udklædt, en menu til halv pris.

Derudover har James Robertson som sædvanlig også sent åbent i weekenderne, og det gælder også karneval, hvor man har åbent frem til klokken 05.00.

Så hvis du ikke når derind i løbet af dagen, så kan du få en pita, durum eller sandwich med hjem.

Krydret efter legendariske opskrifter
Der er stort fokus på kødet, som kæden nøje udvælger ud fra høje kvalitetskriterier. Man kan vælge imellem lammekød, oksekød og kylling.

Kødet er krydret efter opskrifter, som nogle af Tysklands allerstørste kebabkæder har kæmpe succes med.

Blandt andet har den tidligere tyske landsholdsstjerne Lukas Podolski kastet sig ud i et kebab-eventyr, der godt kan minde lidt om konceptet, som James Robertson har introduceret til danskerne.

KONKURRENCE
Vind 5 pitamenuer

I samarbejde med James Robertson udlodder vi 5 pitamenuer, som du kan dele med venner/veninder/familie.

Sådan vinder du;
Like opslaget  (lagt på MigogAalborgs Facebook-side fredag kl. 16.40)
Skriv mindst en du vil dele præmien med

Du kan følge James Robertson på Facebook her

Vi trækker en vinder på søndag d. 26. maj.