Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

55 l. bearnaise og 70 kg. kød: Sunday Roast på Søgaards Bryghus gik helt amok

Af Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er noget, vi nordjyder kan forstå, så er det konceptet ad libitum.

Når det tilmed involverer hjemmerørt bearnaise, langtidsstegt oksekød, behørigt garniture og sprøde fritter til den nette sum af 145 kr. – ja, så er et et match made in heaven.

Alle de komponenter er en del af Søgaards Bryghus nye koncept Sunday Roast, der i går havde sin debut.

“Efter I (MigogAalborg red.) skrev om det i sidste uge, gik det helt amok med bestillinger.

Vi havde hele 250 personer inde til Sunday Roast i går, som var vores første dag, og modtagelsen blandt folk var meget, meget positiv,” fortæller Lasse Baun, direktør hos Søgaards Bryghus.

2500 æggeblommer, 70 kg. kød og 35 liter smør …

Mængderne af mad vidner om en godkendt aften blandt gæsterne, der bare ville have mere og mere.

“Vi brugte vel omkring 2500 æggeblommer og 35 liter klaret smør for at lave 55 liter bearnaisesauce,” siger Lasse med et grin.

“Derudover blev der spist omkring 70 kg. kød.”

55 l. bearnaise og 70 kg. kød: Sunday Roast på Søgaards Bryghus gik helt amok

Glade gæster og styr på restriktionerne

Den positive modtagelse kan også mærkes i både hænder, fødder og bentøj dagen derpå blandt personalet.

“Vi er da lidt ømme i kroppen, men det er bare fantastisk at være i gang igen. Folk var så gode til at respektere restriktionerne, så vi havde en super aften,” siger Lasse.

Lasse opfordrer til, at man bestiller bord til Sunday Roast i god tid, for pladserne ryger (stadig) hurtigt til de næste søndage.

Flere nyheder på vej

Ifølge Lasse Baun bliver Sunday Roast blot ét blandt mange nye koncepter, som bryghuset har tænkt sig at præsentere for aalborgenserne i den kommende tid.

Blandt andet er der kommet stegt flæsk ad libitum på menuen om onsdagen, hvor aalborgenserne altså også kan mæske sig i svin og sovs.

Søgaards udvider også åbningstiderne; sådan, at du fremover kan komme på besøg … ja, faktisk hver eneste dag.

“Vi har været så trætte af at holde lukket, at vi fremover også holder åbent om søndagen.

Vi synes, at vi har nogle gode rammer at tilbyde vores gæster, og stedet er jo også oplagt, hvis man eksempelvis vil se en superligakamp eller Premier League på en ordentlig storskærm i selskab med en god øl eller to,” fortæller Lasse Baun.

“Alt i alt, så glæder vi os bare helt vildt til at komme rigtigt i gang igen og fortsætte bryghusets gode udvikling sammen med vores gæster.

Vi har også allerede bestilt en varm og solrig sommer – og så er der jo bare ikke noget sted, der er bedre at være end her,” slutter han.