Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tænker ud af boksen: Aalborg-hotel har succes med gourmet-dining på værelserne

Af Michael Qureshi
Bühlmann-hotellernes gourmetoplevelser på værelserne. Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.
Bühlmann-hotellernes gourmetoplevelser på værelserne. Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset.

Corona-epidemien buldrer derudad, og det samme gør nedlukning i landet, som har varet siden december og ser ud til at fortsætte langt ind i februar.

Det har atter presset landets hoteller, der mangler både turister fra andre lande samt danskere der rejser på tværs af Danmark.

Men i en historisk krisetid for hotelbranchen har den ekspanderende Familien Bühlmann-hotelgruppe med base i Aalborg valgt at gå i kontrolleret offensiv og få det bedste ud af de mange ledige værelser, lækre faciliteter og tomme hotelrestauranter.

Læs også: Flere nordjyske bøffer: Nam og Applaus gentager succesfuldt kødsalg

Tilbyder eksklusive ophold med gourmet-dining

På lidt forskellig vis har man på Bühlmanns fire hoteller Herregårdshotellet Nørre Vosborg i Vestjylland og Villa Provence i Aarhus samt Hotel Scheelsminde og Airport Hotel i Aalborg med stor succes de seneste uger valgt at tilbyde private gæster særlige eksklusive ophold med overnatning og det bedste hotelkøkkenerne kan frembringe.

Romantisk serveret med lys og hvid dug ikke til selve værelserne.

Det har faktisk givet en stigning i antal af weekendbestillinger på flere hundrede procent de kommende weekender

“Siden vi er begyndt at fortælle om muligheden på Facebook, har vi pludselig oplevet voldsom interesse og mange ekstra weekendbookninger.

Her på Scheelsminde fra oprindeligt 8 til nu omkring 40 gæster bare i den kommende weekend – og tendensen er helt tilsvarende på vores hoteller i Aarhus og Vestjylland.

Danskerne er triste over ikke at kunne komme lidt væk hjemmefra og blive kræset for, fordi så meget er lukket, herunder restauranter.

Men det kan de så hos os,” fortæller hotelgruppens indehavere, ægteparret Anemette og Danni Bühlmann.

Ikke lyst til halvkold takeaway

Faktisk kom inspirationen til dem, fordi Anemette og Danni selv blev kontaktet af stamgæster med lyst til en lille fridagsferie og lidt luksus i respekt for restriktionerne.

Forgæves søgte Anemette og Danni efter noget lignende på kollegernes hjemmesider rundt om i landet.

“De var jo godt klar over, at det meste skal foregå udendørs trods årstiden med et minimum af tæt kontakt.

Det kan også have sin charme, når bare man er ordentligt klædt på.

Men de havde netop ikke selv lyst til blot at skulle sidde i parker eller på hotelværelser og bare spise halvkold take away-mad.

Det behov for et lille romantisk fridagsophold med lækker gourmetmad – måske uden børn – kan vi på tilbagemeldinger og bestillinger, se, at mange andre også i stigende grad føler,” fortæller Danni.

6 retters gourmetmenu på værelset

På såvel det nyrenoverede Hotel Scheelsminde og det flotte Nørre Vosborg har man valgt at tage udgangspunkt i de velanskrevne køkkener og tilbyde deres 3, 6 og 6 retters gourmetmenuer med flot anretning og servering til hotelværelsesdøren måske efter en god dag udendørs.

På det velanskrevne, men mindre Villa Provence tilbydes i stedet som aftens- eller natmad en frisklavet og -anrettet Charcuteri-tallerken.

Alle steder er der store og flotte morgenmadsbakker frisk leveret til hotelværelsesdøren næste morgen.

Familien Bühlmanns 4. åbne hotel, Airport Hotel i Aalborg Lufthavn, kører derimod stort set for fuld kraft typisk beboet af rejsemontører og lignende, der trods alt stadig kommer til Aalborg.

De kan til gengæld vælge fuld a la carte – men selvfølgelig serveret til værelserne.

Familien Bühlmann har i øvrigt et femte hotel i Viborg under etablering.

Åbningen af Hotel Peak 12, som det hedder, er dog foreløbig udskudt til corona-restriktionerne er hævet og situationen mere stabil.

Bühlmann-hotellernes gourmetoplevelser på værelserne. Anemette og Danni Bühlmann. Foto: © Michael Bo Rasmussen / Baghuset. Dato: 20.01.21

Flere burde gøre det

Danni Bühlmann foreslår kollegerne på landets øvrige hoteller med gode restauranter at tænke i samme retning:

“Selvfølgelig vil vi gerne være firstmovere, men af reaktionerne er jeg sikker på, at mange flere end os også kan få noget god ekstra, meningsfuld forretning.

Det er lidt sjovt, for faktisk oplever vi også, at en del af de ekstra gæster er helt lokale, ægte- og kærestepar, der nogle gange bor kun få gader væk.

De har bare lyst til et lille afbræk og komme lidt væk hjemmefra og hygge sig og blive kræset for,” lyder det fra Danni Bühlmann.