Succes med andet end Hollywoods storfilm: Biffen har eksisteret i Aalborg i 25 år

Skrevet af: Michael Qureshi

Af Thomas “Zjakalen” Riddersholm

Vi lever i en tid hvor streamings-tjenester giver folk uanede muligheder, for at se et hav af store film og serier.

Det store udvalg har dog desværre også gjort, at folk ofte ikke er særlig tålmodige med den film eller serie de kaster sig ud i.

Hvis den ikke lige fanger ens interesse med det samme –  måske fordi man lige glemte at følge ordentligt med, fordi man lige skulle tjekke Facebook imens – så er tendensen lidt blevet den, at man bare skipper videre og prøver lykken med den næste.

Det er en, efter min mening, ret ærgerlig udvikling.

Men hvor går man hen, hvis man rent faktisk gerne vil se en film, helt uden at blive forstyrret af alt muligt andet omkring sig, og hvor man altså ikke bare kan skippe videre til noget andet med et klik? Man tager selvfølgelig i biografen!

Anderledes film på programmet

De fleste biografer har det dog med at have den samme vifte af film, som oftest er de store amerikanske blockbusters eller de mest mainstream danske af slagsen.

Det er jo i sig selv også rigtig fint, men ind imellem kunne det også være fedt, at se noget anderledes og alternativt. Film man ikke finder i de store biografer eller på Netflix osv.

De skjulte guldkorn. Film der sætter fokus på den gode historie, og hvor der er plads til fordybelse.

I Aalborg har vi heldigvis et sted der går meget op i netop, at finde frem til og vise denne slags film – nemlig Biffen i Nordkraft.

Over 25 år med kvalitetsfilm

Biffen har egentlig eksisteret siden 1989, og lå indtil 2009 på Strandvejen i vestbyen. Dengang var det en meget lille biograf med kun en sal, hvor der var plads til 50 gæster.

Siden rykkede det ind i Nordkraft, hvor det hele nu er blevet større og mere omfattende. Dog uden at blive det mindste mere mainstream.

Biffen’s klare vision er som sagt, at vise de film, man ellers ikke ser i de store biografer herhjemme. De har især fokus på europæriske film, samt amerikanske independentfilm.

Udover at vise alternative film, er Biffen som helhed også en meget alternativ biograf. Fra man træder ind af døren, er det tydeligt at se, at der er lagt stor vægt på hyggen.

Det er ikke som at træde ind i en standard biograf, men mere som at træde ind i en lille hyggelig café, hvor du kan sætte dig i en blød stol og nyde en kop kaffe og et stykke kage.

Biffen drives af ildsjæle og har i alt omkring 50 frivillige medarbejdere, med nogle stykker på vagt af gangen.

Det er lysten der skal drive værket. Sådan var det i 1989, og sådan er det også idag.

StudieBiffen – et sted for de unge og studerende

Før i tiden var det meget de ældre og gavede filmentusiaster, der kom i Biffen. Sådan er det stadig, men nu er også de unge begyndt at komme til.

Det er især byens studerende, der har fundet et samlingspunkt i Biffen, og der er blevet lavet en klub ved navn “StudieBiffen”.

StudieBiffen blev oprettet, fordi man i Biffen mente at der manglede et sted for unge og studerende, der kunne mødes over en fælles interesse.

Det skulle dog ikke kun være for at se film, men også bare for at mødes med andre studerende på tværs af studier, og snakke om andet end hvad man går og laver til daglig.

Det har vakt stor interesse, ikke mindst hos de mange tilflyttere, der er kommet til byen for at studere. Det er en rigtig god mulighed for at møde nye mennesker, i en ny by.

De studerende mødes en gang hver anden uge, hvor de hyggesnakker, drikker kaffe, spiller spil, og ser en film. Alle film er nøje udvalgt, og der bliver gået meget op i, at det er nogle med noget kød på. Det skal være en oplevelse at se dem, og der skal være noget at snakke om bagefter.

StudieBiffen kører lige nu på femte sæson, og der kommer hele tiden flere medlemmer til. Du kan læse mere om den gruppe lige her

En sejr for de små film

Biffen i Nordkraft er et helt igennem unikt og hyggeligt sted, og er et glimerende alternativ til alt det mainstream. Er du filmelsker, så kan jeg kun på det kraftigste anbefale, at tage et smut forbi og give det en chance. Det vil du helt sikkert ikke fortryde.

Jeg var forleden i Biffen, for at se den nye norske film “Kongens valg” med danske Jesper Christensen i hovedrollen. En fantastisk film, der dog i første omgang ikke blev taget ind af de store biografer i Danmark.

Biffen tog den derimod ind, som en af de eneste, og den har siden vist sig at være så populær og efterspurgt, at de store biografer nu også har valgt at smide den på plakaten.

En dejlig sejr til de mindre og alternative film.

Vi vil gerne finde de små nicheprægede ting i Aalborg, som gør tingene lidt anderledes. Har du kendskab til noget i den retning, så smid os en mail på info@migogaalborg.dk – så kan det være, vi har fokus på det næste gang.

Har du hørt om migogaalborg.dk’s nye fordelsklub Club Aalborg?

Få tilsendt en online Goodiebag hver måned med fordele og fantastiske tilbud til nogle af Aalborgs bedste spisesteder og butikker.
Tilmeld dig nu for at se alle dine fordele i din goodiebag for marts måned. Lige nu gratis (normalpris 35 kr.) og uden binding – vi giver en kaffe på We Feat

tilmeld dig på det her link

Julefrokost på Zwei Grosse: Her får du en festlig aften med det hele

Skrevet af: Simone Vestergaard

Kalenderen siger oktober, hvilket betyder at vi så småt begynder at planlægge årets julefrokoster.

Der er mange muligheder for en festlig aften med vennerne, virksomheden, madklubben osv.

Men det er sjældent, at man kan kombinere god mad med en solid fest, der fortsætter hele natten samme sted – og hvor man IKKE selv står for oprydningen dagen efter.

Her er Zwei Grosse Bier Bar i Jomfru Ane Gade klar til at sætte rammerne for din julefrokost anno 2018.

Julefrokosten på Zwei Grosse indeholder live musik, underholdning, drikkevarer ad libitum i to timer og et lækkert klassisk julefrokostbord.

Så hvad enten man ønsker en privat eller firmajulefrokost, så er rammerne de samme.

Zwei Grosse er åbne for, at gæsterne kan fremsende eventuelle ønsker til aftenen.

“Vi har planlagt alle julefrokosterne, men hvis gæsterne skulle sidde med nogle specielle ønsker, så passer vi selvfølgelig ind efter det.

Sidste år havde vi blandt andet garderobebingo, og det var en stor succes, men vi vil gerne at folk byder ind, så vi kan gøre aftenen så speciel og hyggelig som muligt.” fortæller Manager på Zwei Grosse, Natasja Dybdal, til MigogAalborg.

Som stod man i Østrig

Zwei Grosse er kendt for god musik, festlig stemning og store øl.

Indretningen består af fritliggende bjælker, bænke og barer som inviterer til en dans eller to.

Kort fortalt; En god blanding af det bedste fra afterski i Østerig og god dansk stemning, folkelighed og hygge.

 

Zwei Grosse er også kendt for, at deres musikere spiller godt med sing-a-long musik, der skaber en fantastisk stemning.

Til julefrokosterne er aftenens musikere selvfølgelig også nøje udvalgt.

“Vi har lagt bud ind på de bedste musikere, vi kender, men der er endnu ikke fastlagt noget.

Vi kan kun garantere, at det bliver et brag af en god aften.” afslutter Natasja.

Julefrokost menuen består af

– Marineret julesild med karrysalat
– Æg med mayonnaise
– Lun leverpostej med champignon og bacon
– Lune frikadeller med rødkål
– Lun medister, steg og juleskinke
– Brune kartofler
– Fiskefilet med remoulade
– Grøn blandet salat
– Brød og smør

Baren byder på gratis fadøl, vand og vin i hele to timer.

Derefter vil der være halv pris indtil midnat.

Julefrokosterne afholdes hver fredag og lørdag fra d. 16. november til lørdag d. 15. december.

Læs mere om Zwei Grosses julefrokoster her.

16 år med Streetammo: Den vilde rejse fra Aalborg ud i verden

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Streetammo teamet foran butikken på Boulevarden
Streetammo teamet foran butikken på Boulevarden

I år fylder Aalborg-virksomheden Streetammo 16 år.

Der er al mulig grund til at fejre fødselsdagen, for det har været noget af et eventyr, som virksomheden har været ude på, siden stifter Mark Urban startede op i en cykelkælder i Aalborg.

Med 500 kr. på lommen startede han med at trykke logos på t-shirts.

Derfra begyndte tingene at tage fart, og han kunne kort tid efter åbne butikken på Boulevarden, hvor Streetammo den dag i dag stadig holder til.

Senere samme år så han potentialet i at starte en webshop op som en af de allerførste i Danmark.

Det skulle vise sig at være et godt træk både med butik og webshop.

Har alle år været den frække dreng i klassen

Streetammo har alle årene været den frække dreng i klassen.

“Hvis de andre ikke tør at gør det, så skal vi gøre det,” lyder mottoet, og det har holdt ved lige siden de unge etableringsår.

Det var ikke lutter lagkage i starten, og Mark Urban balancerede flere gange med at skulle opgive drømmen.

Men hver eneste gang mørke skyer trak sig over Streetammo, så formåede den innovative aalborgenser alligevel at finde en løsning.

10 år efter virksomheden blev stiftet i cykelkælderen, så ændrede det hele sig pludselig.

“I 2011 opkøbte det amerikanske firma Karmaloop Streetammo, og indenfor kort tid voksede vi fra at være en lille lokal street wear butik i Aalborg til at være den største webshop indenfor street wear i verden,” fortæller Steffen Steffensen som er markedsføringkoordinator hos Streetammo.

Havde opfyldt iværksætter drømmen

Mark Urban havde fået opfyldt drømmen, som rigtig mange iværksættere drømmer om.

At bygge en forretning op og lave et såkaldt “exit”.

Men i modsætning til mange andre iværksætter-eventyr, så tog denne en drejning, som de færreste havde forudset.

For i 2015 gik det skidt for selve koncernen Karmaloop, og Mark Urban fik pludselig muligheden for at købe Streetammo tilbage for et beløb væsentligt under det, han solgte den for.

Siden har han og teamet bag Streetammo formået at banke virksomheden tilbage på sporet, hvor man igen har alle de bedste brands og er et solidt brand i sig selv.

“Streetammo blev i 2015 igen en danskejet virksomhed.

Vi er 10 drenge, som arbejder i firmaet, og vi gør en dyd ud af at møde kunderne i øjenhøjde.

Streetammo har fået sin identitet tilbage, og det er noget, der gør alle os medarbejdere stolte,” forklarer Steffen.

Tager sig af de utilpasse unge

Men Streetammo er mere end blot en tøjbutik.

De har også fået skabt et miljø, hvor virksomheden har dannet ramme og hverdag for mange utilpassede unge.

“Det har været vigtigt for os som virksomhed at tage unge mennesker ind, selvom der måske ikke altid er ressourcer til det.

Streetammo er et community, hvor der er plads til alle slags mennesker – også dem som har det svært. Det kan være alt fra praktikanter til ansatte.

Vi har også en del, som kommer direkte fra folkeskolen,” fortæller Steffen Steffensen.

“Vi har altid arrangeret koncerter og arrangementer i flere af de store byer i Danmark. Lige så meget tid vi har brugt på at skabe en solid og fed webshop, lige så meget tid har vi brugt på at skabe dette community. Det er det, brandet Streetammo handler om,” slutter Steffen.

Streetammo fejrer fødselsdagen med sigte på yderligere mange år med solid base i Aalborg og vækst i resten af verden.

I morgen er der et særligt arrangement i Streetammo-butikken, hvor der er hotdogs og Fortnite-spil mod Youtuberen Jaxstyle – læs mere om det her

Lejelejligheder i Aalborg: Fem gode bud for under 5000 kr. i husleje

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Er det tid til at rykke teltpælene op og skifte adresse på det gule sygesikringsbevis?

Det kan indimellem være en jungle at lede blandt de mange lejelejligheder, der er på markedet.

Der findes også mange useriøse udlejere samt skjulte ekstrapriser.

Det kræver både grundigt benarbejde, et godt netværk, tålmodighed og en åben indstilling for at finde en ny lejebolig.

Derudover er huslejen også generelt stigende på de fleste lejligheder i Aalborg, og derfor kan det være svært at finde en lejelejlighed, som der er til at betale.

Her har MigogAalborg Bolig håndplukket fem 2-værelses lejligheder, som du kan bo i for under 5.000 kr. i husleje om måneden.

Har du forresten læst vores artikel om gode råd til boligjagten på lejeboligmarkedet?

Bo for under 5.000 kr. om måneden

Flere af lejlighederne er beliggende i hjertet af Aalborg med få minutters gang til det pulserende byliv.

Så hvad enten du er til shopping i byens skønne gågader, eller stille og rolige gåture langs Aalborgs smukke havnefront, så kan du nærmest ikke komme tættere på.

Tjek dem ud herunder – eller find dem i BoligSwipe

Husk at du med MigogAalborgs BoligSwipe kan du finde lejeboliger helt uden gebyrer og skjulte abonnementer.

Har du læst om hvordan du lettere kan få en lejebolig?

Var drømmeboligen ikke her – Prøv Bolig Swipe

Går du og leder efter en ny bolig lige nu, om det er en eje eller lejebolig så kan Boligswipe være svaret til at hjælpe med at finde dit næste hjem.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.