Succes i Skalborg: Simon’s oplever stor vækst med fokus på kvalitet og klima

Skrevet af: Jens Erik Møller
Indehaver Simon Bak
Indehaver Simon Bak

En slatten madpakke fra køleskabet eller en salatbar med de samme valgmuligheder dag ud og dag ind… Det kan hurtigt blive kedeligt.

Men det er der heldigvis råd for, og Simon’s er værd at lægge mærke til.

På de knap fire år, som virksomheden har eksisteret, er det kun gået en vej – fremad. I alt laver seks kokke, to bagere og en konditor hver dag frokost til aalborgensiske arbejdspladser.

Simon’s ligger i Skalborg tæt på City Syd, men leverer til hele Storaalborg – lige fra Nørresundby i nord til Støvring i syd, og fra Nibe i vest til Aalborg Øst.

Simon’s er virkelig gået ind i kampen for klimaet, hvilket kan ses på bla. Bionedbrydelig og FCB godkendt emballage.

Det alene kun på vand giver dem en besparelse på 10.000 liter i deres opvask om året.

Derudover har de nedjusteret brug af sæbe og kemikalier markant.

“Inden årets udgang er målet, at vi kan spare 25.000 stk. papir om året ved at digitalisere vores brochurer og menu tekster, således virksomhederne modtager en android tablet som vi sender informationen til,” fortæller Simon Bak til MigogAalborg.

Kvalitet kan både ses og smages

En af de ting, som Simon’s lægger stor vægt på, er kvaliteten af råvarerne, og at der bruges kun den allerbedste kvalitet.

”Det går vi ikke på kompromis med, for omtanke kan smages,” som ejer Simon Bak formulerer det.

Men ikke kun råvarerne er i fokus, og der springes derfor heller ikke over noget lavt gærde andre steder i køkkenet.

”Alle grøntsager er for eksempel skåret på dagen, og du får ikke noget leveret, som er mere end tre timer fra første snit. Intet er skåret op dagen før,” siger Simon Bak.

Kvaliteten af råvarerne går hånd i hånd med et andet vigtigt element i Simon’s frokostordning – det visuelle.

”Det ser sindssygt flot ud med fede farver, så det gør vi noget ud af. Det skal også se lækket og appetitligt. Og så giver vi fuld skrue på krydderurter.”

Lækker mad hele ugen

Men hvad er det så for noget mad, som Simon’s leverer til Aalborgs frokostbord?

”Det kan vist bedst beskrives som klassiske retter med et tvist,” fortæller Simon Bak.

Får man frokosten fra Simon’s så består den hver dag af dagens varme ret som for eksempel lasagne, pariserbøf, boller i karry eller tarteletter med høns i asparges.

Derudover får man dagens delikatesse. Det kan være en lun postej med bacon og vilde svampe eller et lækkert bræt med europæiske gårdeoste og sæsonens kompot. To gange om ugen er dagens delikatesse fisk, for eksempel i form af varmrøget laks, vesterhavstorsk eller hjemmestegte fiskefrikadeller.

Som en del af frokostordningen er også tre forskellige salater. En der er skræddersyet til at matche dagens varme ret, en klassisk grøn salat og så årstidens salat. Sidstnævnte kan ifølge Simon Bak være en salat med nye jordbær og granatæble eller med rodfrugter – alt efter hvad der nu lige er i sæson.

Men det stopper ikke her. Frokosten indeholder nemlig også et stk. ”klassisk pålæg med tilbehør”. Det kan eksempelvis være hjemmelavet rullepølse eller skinkesalat samt tre forskellige slags brød.

”Vi bager alt vores brød selv, dog er rugbrødet fra Lagkagehuset. Og vi er meget stolte af vores bagværk,” siger Simon Bak, der oprindeligt er uddannet bager og konditor.

Og endelig – men ikke uvæsentligt – så er der hver torsdag også kage med til eftermiddagskaffen.

Du kan læse meget mere om Simon’s lækre frokostretter lige her

Bedste råvarer til den bedste pris

Simon Bak beskriver selv maden som ”budgetmad lavet på sæsonens råvarer” – forstået på den måde, at kunderne får de allerbedste råvarer til den bedste pris.

Det kan lade sig gøre, fordi menuerne bygger på sæsonens råvarer, og fordi de hos Simon’s er åbne for at eksperimentere, når de får et ekstra godt tilbud på særlige råvarer.

”Der er altid nye retter på kortet. Nogle kommer måske aldrig igen, fordi vi fik en virkelig god pris på ellers dyre kvalitetsråvarer,” forklarer Simon Bak, der dog understreger at der er favoritter som lasagne eller boller i karry, som optræder ca. hver 14. dag.

Selvom Simon’s kører med faste menuer, hvor alle deres kunder får samme mad, så tages der selvfølgelig hensyn til de enkelte steder – hvad de har af favoritter, hvad de gerne vil have mere eller mindre af osv. Ligesom der altid er et alternativ til vegetarer mv.

Intet er overladt til tilfældighederne. Derfor har man ifølge Simon Bak også finjusteret frokostkonceptet en smule.

”Det har vi gjort ud fra vores erfaringer gennem knap 4 år. Der er en mere rød tråd nu med for eksempel færdigblandet salater, som passer endnu bedre til den lune ret,” forklarer Simon Bak.

Tæt kontakt med kunderne

Blandt kunderne, der får lækker frokost leveret fra Simon’s, er både store og små steder, og arbejdspladser helt ned til ti personer, kan være med.

”Og vi prioriter alle kunder lige højt, hvad enten det er 10 eller 50 kuverter,” understreger Simon Bak og fortsætter:

”Vi har meget tæt kontakt med vores kunder, og jeg kører faktisk også selv ud med mad hver dag,” slutter Simon Bak.

Madfestival skudt i gang midt i Aalborg: Det kan du opleve i morgen

Skrevet af: Michael Qureshi

For andet år i træk blev Nordjysk Madfestival skudt i gang fredag eftermiddag.

Det er brancheforeningen Nordjysk Mad og Turisme, som står bag den store Madfestival, der byder på både aktiviteter og masser af smagsoplevelser for de mange besøgende.

I eftermiddag var der fuld knald på Gammeltorv, hvor der blandt andet blev afholdt Østers Battle. 10 restauranter lavede hver deres version af en lækker østers-ret.

Foto: Dennis Blok

På festivalpladsen er der bar, madboder og foodtrucks, hvor festivalens gæster kan forsynes sig af de nordjyske retter.

Lørdag er der noget for alle aldre. Børnene kan opleve dyr til dyrskue. De voksne kan opleve pastaskole og madworkshop og i det hele taget få et indblik i hvor mange skønne råvarer, der produceres i Nordjylland.

Lørdag den 24. august

Festivalspladsen
10.00 Dyrskue, madboder og stande er åbne.
18.00 Tak for i dag.

Madværksted
10.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.
12.00 Paulas Pastaskole  og Kornets Hus – Lær at lave italiensk håndlavet pasta af lokale råvarer
14.00 Madworkshop – Tonny’s Tips & Tricks.

De 10 køkkener
11.00 Årets Grønt-ret – Nordjyske restauranter kæmper om at lave den bedste ret med grønsager.

VIP-Lounge
14.00 Jonas Jensen – skab den æstetiske bordopdækning til at fuldende madoplevelsen.

Hvad: Nordjysk Madfestival
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 23. og 24. august

Du finder mere info her.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her