Succes i Skalborg: Simon’s oplever stor vækst med fokus på kvalitet og klima

Skrevet af: Jens Erik Møller
Indehaver Simon Bak
Indehaver Simon Bak

En slatten madpakke fra køleskabet eller en salatbar med de samme valgmuligheder dag ud og dag ind… Det kan hurtigt blive kedeligt.

Men det er der heldigvis råd for, og Simon’s er værd at lægge mærke til.

På de knap fire år, som virksomheden har eksisteret, er det kun gået en vej – fremad. I alt laver seks kokke, to bagere og en konditor hver dag frokost til aalborgensiske arbejdspladser.

Simon’s ligger i Skalborg tæt på City Syd, men leverer til hele Storaalborg – lige fra Nørresundby i nord til Støvring i syd, og fra Nibe i vest til Aalborg Øst.

Simon’s er virkelig gået ind i kampen for klimaet, hvilket kan ses på bla. Bionedbrydelig og FCB godkendt emballage.

Det alene kun på vand giver dem en besparelse på 10.000 liter i deres opvask om året.

Derudover har de nedjusteret brug af sæbe og kemikalier markant.

“Inden årets udgang er målet, at vi kan spare 25.000 stk. papir om året ved at digitalisere vores brochurer og menu tekster, således virksomhederne modtager en android tablet som vi sender informationen til,” fortæller Simon Bak til MigogAalborg.

Kvalitet kan både ses og smages

En af de ting, som Simon’s lægger stor vægt på, er kvaliteten af råvarerne, og at der bruges kun den allerbedste kvalitet.

”Det går vi ikke på kompromis med, for omtanke kan smages,” som ejer Simon Bak formulerer det.

Men ikke kun råvarerne er i fokus, og der springes derfor heller ikke over noget lavt gærde andre steder i køkkenet.

”Alle grøntsager er for eksempel skåret på dagen, og du får ikke noget leveret, som er mere end tre timer fra første snit. Intet er skåret op dagen før,” siger Simon Bak.

Kvaliteten af råvarerne går hånd i hånd med et andet vigtigt element i Simon’s frokostordning – det visuelle.

”Det ser sindssygt flot ud med fede farver, så det gør vi noget ud af. Det skal også se lækket og appetitligt. Og så giver vi fuld skrue på krydderurter.”

Lækker mad hele ugen

Men hvad er det så for noget mad, som Simon’s leverer til Aalborgs frokostbord?

”Det kan vist bedst beskrives som klassiske retter med et tvist,” fortæller Simon Bak.

Får man frokosten fra Simon’s så består den hver dag af dagens varme ret som for eksempel lasagne, pariserbøf, boller i karry eller tarteletter med høns i asparges.

Derudover får man dagens delikatesse. Det kan være en lun postej med bacon og vilde svampe eller et lækkert bræt med europæiske gårdeoste og sæsonens kompot. To gange om ugen er dagens delikatesse fisk, for eksempel i form af varmrøget laks, vesterhavstorsk eller hjemmestegte fiskefrikadeller.

Som en del af frokostordningen er også tre forskellige salater. En der er skræddersyet til at matche dagens varme ret, en klassisk grøn salat og så årstidens salat. Sidstnævnte kan ifølge Simon Bak være en salat med nye jordbær og granatæble eller med rodfrugter – alt efter hvad der nu lige er i sæson.

Men det stopper ikke her. Frokosten indeholder nemlig også et stk. ”klassisk pålæg med tilbehør”. Det kan eksempelvis være hjemmelavet rullepølse eller skinkesalat samt tre forskellige slags brød.

”Vi bager alt vores brød selv, dog er rugbrødet fra Lagkagehuset. Og vi er meget stolte af vores bagværk,” siger Simon Bak, der oprindeligt er uddannet bager og konditor.

Og endelig – men ikke uvæsentligt – så er der hver torsdag også kage med til eftermiddagskaffen.

Du kan læse meget mere om Simon’s lækre frokostretter lige her

Bedste råvarer til den bedste pris

Simon Bak beskriver selv maden som ”budgetmad lavet på sæsonens råvarer” – forstået på den måde, at kunderne får de allerbedste råvarer til den bedste pris.

Det kan lade sig gøre, fordi menuerne bygger på sæsonens råvarer, og fordi de hos Simon’s er åbne for at eksperimentere, når de får et ekstra godt tilbud på særlige råvarer.

”Der er altid nye retter på kortet. Nogle kommer måske aldrig igen, fordi vi fik en virkelig god pris på ellers dyre kvalitetsråvarer,” forklarer Simon Bak, der dog understreger at der er favoritter som lasagne eller boller i karry, som optræder ca. hver 14. dag.

Selvom Simon’s kører med faste menuer, hvor alle deres kunder får samme mad, så tages der selvfølgelig hensyn til de enkelte steder – hvad de har af favoritter, hvad de gerne vil have mere eller mindre af osv. Ligesom der altid er et alternativ til vegetarer mv.

Intet er overladt til tilfældighederne. Derfor har man ifølge Simon Bak også finjusteret frokostkonceptet en smule.

”Det har vi gjort ud fra vores erfaringer gennem knap 4 år. Der er en mere rød tråd nu med for eksempel færdigblandet salater, som passer endnu bedre til den lune ret,” forklarer Simon Bak.

Tæt kontakt med kunderne

Blandt kunderne, der får lækker frokost leveret fra Simon’s, er både store og små steder, og arbejdspladser helt ned til ti personer, kan være med.

”Og vi prioriter alle kunder lige højt, hvad enten det er 10 eller 50 kuverter,” understreger Simon Bak og fortsætter:

”Vi har meget tæt kontakt med vores kunder, og jeg kører faktisk også selv ud med mad hver dag,” slutter Simon Bak.

Aalborg Kommune inviterer til borgermøde: Hvad skal pengene bruges til?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Aalborg Byråd er i fuld gang med at finde ud af, hvordan pengene skal bruges i budget 2020.

Men du har som borger i kommunen også mulighed for at præge beslutningerne og debatten. Her på MigogAalborg har vi blandt andet afholdt MigogAalborg Live, hvor fokus netop var på debat om fremtidens Aalborg.

Og nu har du snart mulighed for at komme med til endnu et borgermøde her i Aalborg mandag den 21. oktober kl. 19 i CREATE, hvor du kan fortælle politikerne om dine ønsker for Aalborg.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg skal udvikles sammen

Aalborg Byråd fik med visionsprocessen DNA Aalborg 5.441 input fra borgerne med deres ønsker for fremtidens Aalborg. Nu vil byrådet rigtig gerne fortsætte arbejdet, hvor vi udvikler Aalborg – og budgettet – sammen.

Til borgermødet kan du tale med byrådspolitikerne om, hvordan pengene skal bruges, og Ungebyrådet deltager også.

Budgettet – udfordringer og muligheder

Aalborg Kommunes budget er på 16.3 mia. kr. Det er mange penge, og der er også mange områder at bruge pengene på.

Eksempelvis betyder den demografiske udvikling, at der i de kommende år kommer flere ældre i Aalborg Kommune med behov for pleje og omsorg.

Aalborg Kommune er også et attraktivt sted at bosætte sig for unge familier. Det betyder, at der er behov for flere dagtilbud for at kunne matche det stigende børnetal.

“Aalborg har udviklet sig til at være en succesfuld uddannelsesby. Det har en stor positiv betydning for hele kommunen, men betyder også, at vi skal være bedre til at gå nye veje for at få højtuddannede og andre grupper i job.

Vi elsker Aalborg og er stolte af alt det, vi kan sammen. Men når man udvikler sig, er der altid plads til forbedring – også når man er en kommune. Vores politikere gør deres bedste for at få alle behov dækket, men din stemme er lige så vigtig for at politikerne ved, om de er på rette kurs.

Vi glæder os til at se og høre dig til borgermødet.” skriver Aalborg Kommune om borgermødet.

Aftenens program:

Kl. 19.00 Velkomst

Kl. 19.10-19.30 Den udvidede magistrat fortæller om budgetforslaget.

Kl. 19.30-20.30 Udvalgsdelt spørgerunde

Kl. 20.30 Opsamling og spørgerunde

Kl. 21.15 Tak for i aften

Hvad: Borgermøde
Hvor: CREATE, Rendsburggade 14, 9000 Aalborg.
Hvornår: Mandag den 21. oktober kl. 19.00 – 21.15

Det bedste fra Østen: Bollywood Indisk Takeaway har taget Aalborg med storm

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der har været noget af et sushi-boom i Aalborg i løbet af de sidste par år, og man kan vist ikke klandre nogen, hvis de er ved at køre lidt trætte i den japanske spise.

Så er det heldigt, at Asien byder på masser af andre spændende køkkener som f.eks. det indiske, der kombinerer sunde og varmende ingredienser med ekstra knald på smagen.

Med mørke og kolde tider foran os, er det heldigt at netop en autentisk indisk restaurant har slået dørene op i nabolaget – nemlig Bollywood Indisk Take Away.

Fra restauranten på Kløvervej 36 i Nørresundby serverer Preet Dhillon, der er opvokset i Indien, traditionelle indiske retter, som hun har lært fra sin mor.

”Alt vi serverer er hjemmelavet; der er ingen konserveringsmidler.

Alt er lavet fra bunden, som man gør det i Indien,” fortæller Preet om sin tilgang til madlavning.

Noget tyder på at Preet har ramt helt rigtigt med maden fra mors kødgryder, fordi anmeldelserne på Just Eat, Google og deres egen Facebook-side gløder af begejstring.

Nye retter med lammekød

Facaden på Bollywood Indisk Take Away er farverig, og vi kan rapportere, at maden er lige så mættet af farver – og smagsnuancer.

Du kan selvfølgelig nyde de altid populære retter som chicken tikka masala og butter chicken med basmatiris og naanbrød, men ejeren slår også et slag for to nye retter, der består af lam.

”Vi har virkelig mange kunder, der har efterspurgt retter med lam i, så nu introducerer vi Lamb Tikka Masala og Spinat Lamb Masala til menukortet,” siger Preet Dhillon.

Om du spiser take-away stedets lammeretter, kyllingeretter, vegetarretter eller noget fjerde er du sikret lækker indisk mad til exceptionelt billige priser.

De fleste af hovedretterne koster kun 59kr (bl.a. Chicken Tikka Masala og Butter Chicken), og det gør Bollywood Indisk Take Away til Aalborg-områdets billigste indiske restaurant.

Tilkøber du naanbrød eller ris ved siden af bliver det 15-20 kr oveni prisen, og du vil f.eks. kunne få Butter Chicken med naanbrød til bare 74 kr i alt.

Af forretter kan du bestille ”trekanter”, som de trofaste kunder kærligt kalder samosaen, eller fem af de andre småretter, der er vegetariske og veganske.

Catering til fester og arrangementer

Er du endnu ikke helt overbevist om, du skal kaste dig ud i et nyt madeventyr og prøve indisk, slår Preet også et slag for alle de sundhedsmæssige fordele ved de smagfulde retter.

Hvor en burger eller durumrulle måske fremmaner dårlig samvittighed, indeholder de mange forskellige indiske retter krydderier som frisk koriander, ingefær og hvidløg, der booster immunforsvaret – og så har du den perfekte undskyldning til at spise udefra, når vinteren nærmer sig.

Udover almindelig take-away laver restauranten i Nørresundby også catering til alverdens arrangementer og fester i Aalborg og omegn.

Hvis du vil have mad lidt ud over det sædvanlige, kan du kontakte Bollywood og forhøre dig om catering priser og rabatter.

Se udvalget og bestil på Bollywood Indisk Take Away’s hjemmeside eller Facebook-side.

Åbningstider:

Tirsdag til søndag: 16.00-20:30

Mandag: Lukket

Mis ikke dette: Nordjyllands Internat holder åbent i efterårsferien

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Opdateret: Nordjyllands Internat har gjort opmærksom på, at der ikke holdes åbent i efterårsferien. Dette er ellers meldt ud i et opslag på deres officielle Facebook-side, men dette er altså ikke tilfældet. Vi beklager. 

Forskningen lyver ikke: Kæledyr har en beroligende effekt på mennesker.

Når du aer en mis og hører den spinde, sænker det både dit blodtryk og hjerterytme, mens velværehormonet oxytocin breder sig i din krop.

Derfor burde du stærkt overveje at afsætte et par timer i efterårsferien, når Nordjyllands Internat inviterer til Åbent Hus alle dage.

I hverdagene kan du besøge internatet fra klokken 10-12 og igen fra klokken 16-18. I weekenden gælder åbningstiden fra klokken 11-16.

Find drømmekæledyret

Kun små 20 minutters kørsel fra Aalborg ligger Nordjyllands Internat placeret i smukke naturomgivelser tæt ved søer og skov.

Internatets vigtigste opgave er at tage imod familiedyr, der enten er svigtede, herreløse eller nødstedte.

Det kan være alt fra dumpede dyr, dyr fra dyreværnssager eller dyr, der er kommet i klemme på grund af skilsmisse, sygdom eller lignende omstændigheder.

Herefter omfavnes dyrene af et erfarent og fagkyndigt personale, der har erfaring med dyrenes individuelle behov – på den måde sikrer man, at dyret bliver formidlet videre til den helt rigtige familie.

Alle dyr er altså også på udkig efter en ny familie; så du behøver derfor ikke at gå som katten om den varme grød, hvis du har en drøm om forøge familien – måske findes det nye medlem blandt stedets mange lækre kandidater?

Mød for eksempel marsvinet Jan, der meget gerne vil snakke, den legesyge killing Carla eller den charmerende kanin, Safir.

Hvem ved, måske er I the perfect match?

Alt du skal medbringe, er godt humør, nusseklare hænder – og måske en fnugrulle?

Hvad: Åbent Hus
Hvor: Nordjyllands Internat, Aalborgvej 775
Hvornår: Mandag-fredag, 10-12 og 16-18, lørdag-søndag 11-16.