Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Faglighed og fællesskab: STX-Science er en stor succes

Af Clara Edgar Jakobsen
Foto: STX-Science
Foto: STX-Science

Er du typen, der elsker alt, der dufter lidt af naturvidenskab? Som mærker hvordan det kribler i fingrene, når du træder ind i fysiklokalet og føler dig pirret af en svær ligning? Eller har du et ungt menneske derhjemme, som passer på den beskrivelse – Så er STX-Science på Aalborg City Gymnasium måske noget for jer.

STX-Science er en 2-årig gymnasial uddannelse målrettet naturvidenskabelige talenter, og som giver direkte adgang til over 300 videregående uddannelser.

Det første kuld af studenter dimitterede i sommer, og det var med rygsækken fuld af viden og gode oplevelser. En af dem er Natasja, som i september startede på medicinstudiet på Aalborg Universitet.

Hun fortæller, at netop de to år på Sciencelinjen forberedte hende til hendes videre studieforløb.

“Science-klassen gav mig et rigtig godt grundlag til netop medicinuddannelsen,” siger Natasja.

Flere i klassen er gået samme vej som hende, mens andre af sommerens studenter nu er ved at uddanne sig inden for fysik eller som ingeniører eller holder et velfortjent sabbatår.

Også plads til sjov

Klassen, som maks må have 24 elever for at sikre fagligheden, dimitterede med et karaktergennemsnit på 9,8, og i løbet af deres skoletid har de fået lov til at arbejde sammen med flere institutioner og virksomheder i Nordjylland.

Linjen har nemlig fokus på, at den naturvidenskabelige faglighed, som eleverne bliver rustet med, også skal omsættes til praksis, og forberede eleverne på den virkelighed, de møder efter gymnasiet.

Men Natasja fremhæver altså også sammenholdet i klassen, som noget af det, hun har været rigtig glad for.

“Fællesskabet i klassen var godt, og alle kunne snakke med alle. Vores fællesskab bar helt sikkert præg af, at alle ville det samme, – og derfor fungerede det bare,” siger hun. Fælles var nemlig, at alle eleverne havde en ambition om at lære og dygtiggøre sig, men der var altså også plads til hyggesnak og socialt samvær.

Kom til Åbent Hus

STX-Science er en linje, der udbydes af Aalborg City Gymnasium, som det eneste sted i Danmark. Og det er tydeligt, at retningen vækker begejstring blandt de naturvidenskabeligt interesserede unge, som har taget uddannelsen.

Det kræver et højt karaktergennemsnit at blive optaget på linjen, og der er altså en maks begrænsning på 24 elever i en klasse. Men har man flair og interesse for matematik, fysik, kemi og biologi, er det helt sikkert en mulighed, der er værd at tjekke ud.

Vil man vide mere om STX-Science kan man tilmelde sig gymnasiets Åbent Hus arrangement for kommende elever og forældre, som finder sted den 24. november klokken 19.00 på Aalborg City Gymnasium. Tilmelding sker via dette link.

Del artikel

Andre læser også