Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter dødsfald i Aalborg Zoo: Struds er blevet alenefar til fire

Af Stine Kjølby Christensen

I Aalborg Zoo har en bemærkelsesværdig struds uofficielt modtaget titlen som “Årets Far”. Strudsen har nemlig udvist en noget usædvanlig indsats i forældreskabet.

I strudseflokken er det normalt både hunnen og hannen, der deltager i at udruge æggene.

Hunnen påtager sig denne opgave om dagen, mens hannen tager nattevagten og med sine sorte fjer formår at forblive skjult.

Men skæbnen ville det anderledes for Aalborg Zoos strudsefamilie, da begge hunner desværre gik bort tidligere på sommeren.

Siden dette triste tab har den tilbageværende han-struds vist enestående tålmodighed og hengivenhed ved at forblive trofast ved reden i utallige uger.

Det er en imponerende bedrift, da strudse normalt er sociale fugle, der trives bedst i flokken.

Alenefar til fire

Men den kærlige hanstruds har ikke ladet sig slå ud af ensomheden og har i stedet fokuseret sin opmærksomhed på den vigtige opgave: at udruge æggene.

Heldigvis har hans store tålmodighed båret frugt, og for nylig er fire små strudsekyllinger udklækket i Den Afrikanske Landsby.

Det har dog ikke fået strudsefaren til at spæne afsted mod friheden – han har nemlig også påtaget sig rollen som både deres beskytter og plejer her i deres første tid i livet.

Trods tabet af Kylle, Pylle, Rylle og Rolles mødre har de altså fået noget af en forælder til gengæld, der ikke én gang har brokket sig over opgaven som alenefar til fire.

Del artikel

Andre læser også