Strikkebio er blevet et stort hit: Din genvej til forpremiere på flere storfilm

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Inden for de seneste par år er Danmark blevet ramt af en decideret strikkebølge.

Strikning er ikke længere kun for ivrige bedstemødre, men er også blevet et hurtigt getaway fra virkelighedens stressfaktorer.

Med fuld koncentration og et par strikkepinde i hænderne er man langt fra mobilens stråler, opvaskebaljens rynkede konsekvenser og fjernbetjeningens desperate klikken efter nogle givende programmer.

Faktisk er strikning blevet så populært, at Nordisk Film Biografer har haft stor succes med at invitere til Strikkebio i biografmørket.

Dog adskiller Strikkebio sig på netop det punkt, at biografmørket i dagens anledning er en smule lysere end normalt: på denne måde kan det strikkende publikum undgå at miste overblikket over ret og vrang.

På onsdag vender Strikkebio tilbage. Denne gang med forpremiere på filmmusicalen, A Star Is Born.

Forpremiere og rendyrket hygge

For godt og vel to måneder siden begav vi os afsted til Strikkebio i Nordisk Film Biografer i City Syd. Den ene med strikketøjet under armen, den anden uden.

Biografen inviterede til forpremiere på Journal 64, og allerede inden filmens begyndelsen fandt vi os godt til rette. Biografen havde nemlig disket op med gratis kaffe samt garnboder med gode tilbud.

Ingen af os er deciderede garnentusiaster, men det var alligevel en fornøjelse at se de shoppelystne strikkere over skulderen.

Hvad hitter inden for farver, skal man vælge bomuld eller akryl? Hvorfor er strikning i det hele taget blevet så populært?

Disse svar, og mange flere fik vi, da vi havde sat os til rette i de røde sæder.

Aftenens program blev præsenteret, og herefter satte P&P, Nordjyllands største garnbutik, alle sejl ind på at fortælle om sæsonens strikkerier.

Foruden vores egen mandlige udsendte, så kunne de resterende testeteronindslag vist tælles på en enkelt hånd. Også en gruppe af unge piger, uden strikketøj, havde fundet vej ind i salen.
Alle virkede dog til at være godt tilpasse i situationen og med rigelige mængder af popcorn inden for rækkevidde: ingen strikketvang!

Gem dig under garnet

Men hvorfor skulle man vælge at tage i Strikkebio i stedet for den biotur, vi er vant til?

Fordi det var virkelig, virkelig hyggeligt. Den dæmpede belysning skabte en helt særlig stemning, som man nok bedst kender fra sin egen dagligstue, en onsdag aften. En følelse, der faktisk var gennemgående for hele aftenen.

Alt i alt var det hele meget uformelt, og der var da heller ingen, der kiggede skævt, da vores anden reporter for tredje gang tabte sine strikkepinde på gulvet og ned under sædet.

Journal 64 er bestemt ikke en film for tøsedrenge – men også her gjorde strikkepindene nytte. Når det blev lidt for uhyggeligt, kunne man i stedet lade sit blik opsluge af strikkeriet … ingen ville nogensinde opdage, at det var, fordi man var ved at dø af skræk. Smart!

På onsdag kan du opleve endnu en forpremiere til Strikkebio, nemlig A Star Is Born, som har både Bradley Cooper og Lady Gaga i hovedrollerne. Filmen får egentlig først premiere på torsdag – og spås gode chancer ved årets prisuddelinger.

Så uanset om du er ferm med strikkepindene – eller bare gerne vil have en hyggelig aften med popcorn og forpremiere, så er Strikkebio i den grad oplevelsen værd.

OBS! Tillykke. Du har netop læst artiklen til bunden. Det udløser selvfølgelig en præmie: Nemlig muligheden for at deltage i vores konkurrence om to billetter til onsdagens Strikkebio.

For at deltage skal du finde vores Facebook-opslag og skrive navnet på den person, som du gerne vil invitere med til årets hyggeligste arrangement. Held og lykke!

Hvad: Strikkebio
Hvor: Nordisk Film Biografer, Vandmanden 5, 9200 Aalborg
Hvornår: Onsdag d. 5. december, 17.30

Se hvordan du køber billetter her.

Bliv under dynen: DMI varsler kraftigt blæsevejr i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er søndagen den oplagte dag til at hygge under dynen med uldne sokker, varm kakao og binge watching af din yndlingsserie.

Netop denne søndag bliver måske oplagt til formålet.

DMI har nemlig udsendt en varsel om blæsevejr, der siger spar to.

Fra kl. 12 til 23 i aften vil der være risiko for stormende kuling fra vest med vindstød af stormstyrke, og DMI advarer om, at både tog- og vejstrækninger kan blive spærret, mens broer kan risikeres at skulle lukkes for gennemkørende trafik.

Især Skagerrakkysten forventes at rammes hårdt med vindstød på op mod 25-28 meter i sekundet.

En blæsende dag i Aalborg

Aalborg bliver dog heldigvis ikke lige så hårdt ramt, hvor styrken sandsynligvis når op på 21 m/s allerede fra middagstid og resten af dagen.

“I Aalborg nærmer vinden sig kulinggrænsen, så ifølge den nuværende prognose er der ingen grund til at frygte stormstyrke,” siger vagtchef ved DMI, Martin Lindberg til MigogAalborg og fortsætter:

“Men det er første gang i lang tid, at vi har haft så kraftig en vind, så det er selvfølgelig et aspekt, man skal tage med.

Prognosen kan også nå at ændre sig løbende, så vi anbefaler, at man følger med for at holde sig opdateret på eventuelle ændringer.”

Det er et dybt lavtryk nord for Færøerne, som i løbet af søndagen bevæger sig mod øst til Mellemskandinavien. Samtidig ligger et højtryk næsten stille vest for den Engelske Kanal.

Den store trykforskel giver Danmark et blæsevejr om søndagen, og især syd for Norge, over Skagerrak og ind over nordligste Jylland bliver vinden kraftig.

Der vil løbende blive holdt øje med udviklingen og om nødvendigt opgraderet til varsel eller justeret i risikomeldingen.

Følg med her.

Over 30 slags konditorkager: Scheelsminde inviterer til overdådig kagebuffet

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Søndag d. 13. oktober kan du godt sætte et stort, fedt kryds i kalenderen.

Hotel Scheelsminde inviterer nemlig endnu engang til sit voldsomt populære kagebuffet-arrangement.

Her vil hotellets konditor trylle med lækkert bagværk, der vil kunne få selv den mest kagesultne nordjyde til at overgive sig … før eller siden.

For vi elsker jo kage. Hele året rundt. Men der sker nu alligevel noget særligt, når kalenderen skifter over til efterår og tanken om, hvorvidt bikinien passer, bliver pakket ligeså langt væk som den dårlige samvittighed.

Nu gælder det bare om at nyde synet af Aalborgs bronzefarvede landskaber, duften af nyfaldne blade og selvfølgelig smagen af din absolutte favoritkage.

Og det bliver der rig mulighed for.

Over 30 hjemmelavede kager

Netop denne kage-buffet består af mere end 30 forskellige hjemmelavede lækkerier: alt fra citrontærte, hindbærsnitter, gateau marcel, gulerodskage til den ikoniske Othellolagkage.

Fik vi sagt, at det hele er hjemmelavet?

Hotellets konditor bager for eksempel selv lagkagebundene og koger selv kagecremerne.

”Alt er lavet fra bunden – som i virkelig alt!” har hotellets konditor, Mia Bragenholt, tidligere fortalt om det overdådige kagebord.

Du skal være hurtig

Scheelsminde introducerede for første gang konceptet i februar sidste år, hvilket viste sig at være en massiv succes.

Faktisk så stor en succes, at alle pladser lynhurtigt blev udsolgt.

Derfor er det altså en god idé at tjekke sin kalender allerede nu, så du kan nå at sikre dig en plads til en drøm af et kagebord.

Efter kageædegildet har du sandsynligvis brug for lidt frisk luft … Her kan man passende tage en tur i Scheelsmindes dejlige park, hvor efteråret tager sig allerbedst og smukkest ud, i takt med at de gyldne blade daler ned fra træerne.

En plads til årets mest syndige arrangement koster 148 kr. og kan sikres lige her.

Hvad: Kagebuffet
Hvor: Hotel Scheelsminde
Hvornår: 13. oktober 2019

Farvel til Eatlow: Plantebaseret takeaway tager over

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I øjeblikket løber Aalborg Bæredygtighedsfestival af stablen i midtbyen, og hundredevis af aalborgensere har kigget forbi til en sludder om, hvordan vi hver især kan være med til at gøre Aalborg til en endnu grønnere by.

I Utzonparken har hele 70 standholdere stået klar til at berette om bæredygtige initiativer, der hver dag er med til at gøre en forskel for kloden.

Én af dem er PLA:NT: en 100 % plantebaseret takeaway og tilmed den første af sin slags i Aalborg.

Som enhvert anden plantefrø er PLA:NT lidt pludseligt skudt op af jorden uden at gøre nogen særlig stor opmærksomhed af sig.

Men det skulle vise sig, at PLA:NT ikke har valgt et tilfældigt sted at slå sine grønne folder ud.

Dette er nemlig sket i Reberbansgade 20, hvor Eatlow ellers har holdt til siden 2013.

Fra Eatlow til PLA:NT

Eatlow var kendt for blandt andet at tilgodese de aalborgensere, der gik ekstra op i sund kost med de rigtige næringsværdier – uden at gå på kompromis med smagen.

I september 2018 blev Eatlow tilbagekøbt af folkene bag SushiMania, der også oprindeligt startede konceptet op.

Siden har koncernen arbejdet på videreudvikling af det stærke Aalborg-brand, og det er altså nu blevet til PLA:NT.

Vi har taget en snak med nuværende indehaver samt COO i SushiMania Aalborg, Nathalie Ina Kühl:

“Det nye sted hedder Plant og bliver 100 % plantebaseret takeaway.

Det er noget, vi har arbejdet på i meget lang tid, da vi ville være sikre på, at vi kunne lancere noget mad, der smager minimum lige så godt som ikke-plantebaseret mad. Ellers gav det ikke mening for os,” fortæller Nathalie.

Mange ting på menukortet vil være velkendt af inkarnerede Eatlow-kunder, og blandt andet er shakes, burgere og wraps stadig at finde – bare uden dyr.

Rødbedebøf, socialt ansvar og verdensmål

Du kan for eksempel nyde godt af en no-hamburger med plantebøf, iceberg, tomater, pickles, løg, ketchup, sennep, mayo eller en signature burger med rødbedebøf, plante mozarella, avocado, salatmix, tomater og pickles.

PLA:NT har også tilføjet en proteinburger på menukortet, der i følge Nathalie indeholder mere protein end alle Eatlow’s kødbjerge.

“Vores koncept er skabt ud fra de beslutninger og erfaringer, vi har draget i vores andre virksomheder, gode som dårlige, sådan at vi i dag står med en sluttet cirkel af bæredygtighed.

Det betyder, at vi tager socialt ansvar, bruger bæredygtig emballage og samarbejder med Jysk Energi sådan, at vi kan udnytte strøm og el på den bedst tænkelige måde,” fortæller Nathalie, der slet ikke er i tvivl om, at fremtiden indbyder til, at endnu flere skal tage ansvar for den grønne udvikling.

“Klimasnakken kan jo blive lang, men faktum er, at kød bruger nogle ressourcer, som vi er ved at slippe op for. Det betyder også, at vi må begynde at tænke i andre baner, og derfor er blandt andet verdensmålene vigtige for os.

Personligt elsker jeg bøffer; og jeg kan sagtens spise en rød bøf om lørdagen og få frokost fra Plant om mandagen. Det ene behøver jo ikke at udelukke det andet,” fortæller hun.

PLA:NT bliver altså god, veltilberedt mad med god samvittighed – for både din krop, miljøet … og alt andet.

Du kan se hele menukortet her.