Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Jul, klejner og fingerstrik: Kom til strikke-jazz i Aalborg

Af Emil Kjær Jørgensen

Det bliver blødt. Det bliver fyrigt. Og det bliver med strik.

Ja, du læste rigtigt.

Albert Reinholdt er ikke alene en forrygende jazzmusiker. Han er også fantastisk god til at strikke. Og han har fundet en måde at kombinere begge dele på. Det hedder contrastrik.

Det kan du både høre og se, når Albert kommer med sin kontrabas og giver julekoncert på Utzon Center den 28. november kl. 14.00 – 15.00.

“Og du må meget gerne tage dit eget strikketøj med. Men hvis du ikke har helt styr på pindene, så sørger vi for garnnøgler, så du kan fingerstrikke,” skriver Utzon Center.

Rytmer og historier fra hele verden

Albert Reinholdt har spillet med store navne som trommeslageren Ed Thigpen, saxofonisten Bob Mintzer og bassisten Hugo Rasmussen.

Albert har boet og studeret på Cuba og rejst, turneret og indspillet i for eksempel Brasilien, Italien, Spanien, baltikum og selvfølgelig Danmark.

I 2018 fik Albert prisen som Årets Nordjyske Jazznavn. I øvrigt på et tidspunkt, hvor han kun var 24 år. Men han har nu også lyttet til jazz, siden han var fire år, så han er allerede en erfaren musiker.

Albert Reinholdt bruger også jazzen til at fortælle historier fra sine rejser, og om den kreative sammenhæng mellem jazz og strikkeopskrifter.

Albert vil også fortælle, hvorfor vi skal hylde det uperfekte og spontane. Og det er måske et meget godt budskab at minde os selv på her i juletiden.

Julepause og klejner

Restaurant JØRN sørger for, at man også kan købe gode, hjemmelavede klejner, der passer til jul og jazz.

Koncerten bliver holdt i Spidsgatterhallen, så der er god plads til alle.

Du finder info her.