Streetmekka er en kæmpe succes: 1500 medlemmer på tre måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I februar måned åbnede GAME Streetmekka endelig i Aalborg tæt ved Eternitten.

Planen med det rustikke gadeidrætshus var især at danne rammen for udsatte børn og unge i området, som måske ikke har de samme muligheder for at dyrke idræt som andre.

Huset tilbyder alt fra streetbasket til gadefodbold, street fit, klatring, parkour, streetdance, bouldering og streetart.

Konceptet går kort fortalt ud på, at man ved et engangsbeløb på 50 kr. er livstidsmedlem i GAME og skal herefter betale 10 kr. besøg (20 kr. hvis man er over 24).

GAME Streetmekka findes flere steder i Danmark, men det var alligevel svært at vide hvordan aalborgenserne ville tage imod det nye koncept. Men der var ingen grund til bekymring: I går rundede huset nemlig sine første 1500 medlemmer.

”Vi er enormt taknemmelige over modtagelsen af hele konceptet, og det er så fedt at se, at folk bruger huset og er glade for at være her,” fortæller Anja Barbré Ladefoged Lyngsø, der er leder af GAME Streetmekka Aalborg.

Hun vil især gerne tilskrive æren til det team af både frivillige og Juniorkoordinatorer, som hver dag er med til at gøre huset til et rart sted at være.

Børnene skal inddrages i fællesskabet

Den første fredag i hver måned er der især skruet op for volumen, når GAME inviterer til Friday Jam, hvor huset er åbent for både nuværende og kommende medlemmer.

Mikkel Højvand har været i praktik som projektkoordinator siden slutningen af januar og har dermed været med i projektet fra start – og her har udviklingen af Friday Jam’s især været blandt hans mærkesager.

”Idéen er, at vi gerne vil give lidt igen til vores medlemmer og skabe en lidt federe stemning end normalt. I løbet af eftermiddagen er der DJ hernede, og vi afholder konkurrencer og workshops, hvor man kan prøve de forskellige aktiviteter af.” forklarer Mikkel og fortsætter:

“De fleste af vores frivillige er også hernede hele dagen, så der er altså mulighed for at møde os, der har vores daglige gang i huset. Det er os, som brugerne møder, når de kommer i huset – og det er vores største opgave at kunne inddrage dem i fællesskabet og gøre besøget til en god oplevelse – hver gang.”

Og dette er netop tydeligt, når man besøger GAME; de frivillige omgås børnene ligesindet, ved fornavn og deltager også gerne selv i de aktiviteter, som løbende er i gang i huset.

Talentfulde instruktører

Noget som også er en vigtig faktor i GAME Streetmekka er, at kunne præsentere brugerne for sportsgrene, som de ikke før har afprøvet.

Niveauet kan tilpasses den enkelte og ingen aktiviteter er for svære, uanset udgangspunktet; noget, der kun er muligt fordi instruktørerne– trods deres relative unge alder – har mange års erfaring inden for den sportsgren, de hver især repræsenterer.

Frederik Hartvig er ansat som Junior Koordinator i GAME Streetmekka og har det daglige ansvar for danseundervisningen. Han har tidligere danset på eliteniveau og deltaget i både DM og VM – og så herefter et naturligt skift i, hvor han nu er lærer.

I dag underviser han i de fleste grene af dans, såsom hiphop, dans og ballet.

“Noget af det jeg elsker ved at være hernede, er, at vi selv får lov at skabe rammerne for de ting, vi sætter i gang. Det giver en rigtig fed dynamik i mellem os, at vi er så selvorganiserede og bare kan lave alt det, som vi elsker.” forklarer Frederik og uddyber:

“Målgruppen er jo enormt blandet til dansetimerne, og aldersgruppen svinger fra 12-25 år. Det udfordrer mig meget i forhold til koreografierne, at jeg aldrig helt ved hvem der møder op – og det er helt vildt fedt.”

Til Friday Jam på fredag vil en anden af husets dygtige instruktører Peter Charli stå klar til at introducere de opmødte for Break dance kulturen i GAME Streetmekka.

Den gode stemning smitter af

I alt er ca 20 unge tilknyttet huset, som frivillige, praktikanter eller juniorkoordinatorer, og udover ansvaret kræver det også, at man har en indre lyst til leg – uanset alder og baggrund.

Iris studerer til dagligt Medicin med Industriel Specialisering – men nyder i den grad kontrasten i sit job som basketinstruktør.

“Jeg er vokset op med basket, så det er fedt at kunne få lov til at give lysten til sporten videre til andre.

Vi er selv meget opsøgende i forhold til børnene, og det er helt klart en udfordring at bryde sin egen grænse og spørge, om de har lyst til at lære noget, jeg kan.” siger Iris.

Udover at være underviser i basket er Iris også ofte tilknyttet andre aktiviteter uden for hendes eget speciale – hvilket hun mener gør de interne relationer endnu stærkere.

“Der findes i høj grad et fællesskab mellem medlemmerne – men også mellem os, der arbejder hernede. Det bærer meget præg af den måde, vi omgås hinanden på hernede; medlemmer bliver jo også påvirket af stemningen blandt os og får dem til at føle, at de er en del af noget på tværs af alder, køn og kultur.” slutter Iris og slår altså fast, at hele formålet med GAME allerede er blevet taget virkelig godt imod.

Vil du også være en del af fællesskabet, så inviterer GAME Streetmekka endnu engang til Friday Jam på fredag d. 1. juni fra 16-21, hvor workshops, konkurrencer og fed musik vil fylde de spændende lokaler og udendørsarealer – så er du endnu ikke blevet introduceret for huset, er dette altså en oplagt mulighed.

Du kan læse betingelserne for et medlemskab her.

Kæmpe kæde flytter ind: 5000 kvm bowling- og oplevelsescenter åbner i Aalborg

Skrevet af: Redaktionen

Den store Metro-bygning i City Syd har efterhånden stået tom længe.

I juni måned overgik bygningen til investerings- og ejendomsfirmaet Hanssens, der ville renovere den 10.000 kvm. store bygning med henblik på at skabe et oplevelsescenter.

Nu er det omsider meldt ud, hvad den store metrobygning skal bruges til i fremtiden.

Danmarks største kæde rykker ind

Danmarks største kæde af bowling- og underholdningscentre, Bowl’n’Fun, huserer allerede i 15 byer på Fyn, i Jylland og på Sjælland – men i slutningen af 2019 kan vi altså også se frem til at byde dem velkommen i Nordjyllands hovedstad.

Her kan aalborgenserne glæde sig til hele 5.000 kvm. fyldt til randen med restauranten The Grill, bowling, legeland, laserbane, escaperoom, minigolf, virtual-reality univers og meget mere.

The Grill står kokkene klar ved den åbne grill i restauranten og tilbereder mad over åben ild.

The Grill tilbyder både aften- og brunchbuffeter, og centeret kan også bookes i forbindelse med bowling og spisning til eksempelvis børnefødselsdage, møder, konferencer, julefrokoster eller andre festlige lejligheder.

Du kan læse mere om åbningen i Aalborg her.

Lopper, opera og musikfestival: Her er din weekend i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard
Foto: Stine Kjølby Christensen
Foto: Stine Kjølby Christensen

Weekenden byder på en god blanding af både opera, stand up, musikfestival og familieværksted.

Derudover afholdes Nordjyllands største kræmmer- og loppemarked for ottende år i træk.

Traditionen tro sker det i Gigantium, og det er både lørdag og søndag fra klokken 10-16.

Men denne gang har arrangementet overgået sig selv.

Markedet er nemlig udvidet med 100 stande, og dermed kommer man op på hele 300 stande, som tilbyder unikke antikviteter, flotte loppefund, lækkert genbrug og en masse kræmmervarer.

Du kan læse mere om loppemarkedet her.

En musikfestival med mange år på bagen

Nordens største musikfestival for de unge finder sted lørdag og søndag i Nordkraft.

Omkring 180 bands fra ungdomsklubber, fritidsklubber og ungdomsskoler i hele Norden spiller på de i alt seks scener, som er placeret rundt omkring i Nordkraft.

Her kan man opleve alt fra hip hop til metal og popmusik.

Festivalen har faktisk været afholdt i Aalborg siden 1983, og løber i år af stablen for 36. år i træk.

Du kan læse mere om festivalen her.

Musik

18/1 Ungdomsringens Musikfestival 2019, Nordkraft kl. 19 (d. 18-19. jan.)
18/1 Scorpions Tribute, på Café Frederiksberg kl. 20
18/1 Groovebox på 100Fryd kl. 21
19/1 Tuba tryllerier, urfremførelse og operakvartetter, Musikkens Hus kl. 14

Events

18/1 Vinsmagning på en anderledes måde med tre retter lækker mad, hos Vin & Vin kl. 18.45
18/1 La Bohéme, AKKC kl. 20
19/1 Anden Bringer Ud, AKKC kl. 19 og kl. 21.30 (UDSOLGT)
19/1 Loppemarked i Gigantium kl. 10 (19.-20. jan.)
19/1 TeeShoppen åbner butik i Danmarksgade kl. 10
19/1 Kunsten for begyndere, på Kunsten kl. 11
20/1 Søndagstur på Kunsten kl. 14
20/1 Aalborg Vikings – Viby IF, kl. 15
20/1 Sunday Movie: The Heart is Deceitful above all things, på 1000Fryd kl. 20

Opsætninger

19/1 Format 4: ”Me Too, Nora!”, på Aalborg Teater kl. 19.30
19/1 ATT Dialog: Grænseløshed, på Aalborg Teater kl. 10.30
19/1 Hvordan Slipper Vi Af Med De Andre, Det Hem’lige Teater kl. 19.30

For børnefamilierne

18/1 Familieaften i Svømmeland Nørresundby kl. 17
19/1 Kom med til forpremiere på: ”Sådan træner du din drage 3”, Nordisk Film Biografer kl. 11.30
20/1 Sjov Søndagslegeland i DGI Huset Nordkraft kl. 12
20/1 Familieværksted – kreativitet for hele familien, på Kunsten kl. 11

Er du sulten?

Morgenmad, frokost eller aftensmad? Få inspiration til hvor i kan spise i Aalborg i MigogAalborgs spiseguide. I spiseguiden finder du blandt andet nøje udvalgte restauranter, caféer, take-away steder der ligger i Aalborg. Tjek det ud lige her.

Du kan hente spiseguiden ned på din telefon, så du altid har den lige ved hånden. Og den er helt gratis for dig at bruge.

Åbn din browser (Safari) -> gå ind på https://migogaalborg.dk/spiseguide/ -> Tryk på det midterste ikon i menulinjen i bunden -> Føj til hjemmeskærm

OG voilá! Så har I altid et stort overblik lige ved hånden, når der skal besluttes hvor I skal spise. 

Husk også at hente MigogAalborgs app, Eventmap, som samler alle begivenheder i Aalborg.

Download af app’en er gratis og ganske simpel:

Åbn din browser (Safari/Chrome) -> gå ind på eventmap.dk -> Følg guiden på skærmen – 10 sekunder senere har du EventMap på din telefon.

Første weekend i februar: Kæmpe fest foran Musikkens Hus for alle

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen
Der var også mange mennesker samlet på Musikkens Plads til hyldestkoncert for Kim Larsen

Når Musikkens Hus den 2. februar danner rammen om årets Danmarks Indsamling, bliver det med Mads Steffensen, Tine Gøtzsche og Sofie Østergaard som værter.

Aftenens overordnede mål er, traditionen tro, at samle ind til de mennesker, der har brug for det – og i år er det pigerne i verdens fattigste lande, der er i fokus.

Dagen kommer til at byde på det ene højdepunkt efter det andet, og hele Aalborg er blandt andet blevet inviteret med til en kæmpe lysparade, hvor man håber på op mod 30.000 deltagere.

Paraden starter på Nørresundby Torv og bevæger sig over Limfjordsbroen og langs havnen for at ende på Musikkens Plads med en storslået fællessang. Det kan du læse mere om her.

Folkefest på Musikkens Plads

Men lysparaden er bestemt ikke eneste højdepunkt denne dag.

Fra kl. 19 og frem til midnat vil der være fest på Musikkens Plads, foran Musikkens Hus med masser af forskellige aktiviteter, hvor der blandt andet vil være musik, dans, ild-show, børneområde, konkurrencer, mulighed for at lave din egen isskulptur samt mulighed for at købe streetfood og varme drikke.

Det skriver Musikkens Hus på Facebook.

På pladsen vil man kunne overvære, når ”Team Vild Med Dans”, ”Team Sussi & Leo” og ”Team Bedrag” dyster i Rickshaw-rally.

Man vil også kunne møde samtlige deltagere fra den seneste omgang af Bagedysten, som uddeler lækre smagsprøver, og i dagens anledning, ikke kæmper mod hinanden, men i stedet sammen skal løse én af aftenens mange underholdende udfordringer.

Burhan G, Søs Fenger og Oh Land på scenen

Danmarks største YouTube’ere: Rasmus Brohave, Kristine Sloth og Julia Sofia skal også arbejde sammen, og løse en opgave på tid.

Derudover vil man på den store udendørs tv-skærm blandt andre kunne se og opleve: Søs Fenger, Burhan G og Oh Land, når de indtager scenen i Musikkens Hus.

Lige som man vil kunne opleve callcentret samt interviews og konkurrencer med en række kendte danskere.

Flere informationer om arrangementet vil løbende blive meldt ud på Musikkens Hus Facebookside.

Hvad: Folkefest (i forbindelse med Danmarksindsamlingen)
Hvor: Musikkens Plads ved Musikkens Hus
Hvornår: Lørdag den 2. februar fra kl. 19