Streetmekka er en kæmpe succes: 1500 medlemmer på tre måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I februar måned åbnede GAME Streetmekka endelig i Aalborg tæt ved Eternitten.

Planen med det rustikke gadeidrætshus var især at danne rammen for udsatte børn og unge i området, som måske ikke har de samme muligheder for at dyrke idræt som andre.

Huset tilbyder alt fra streetbasket til gadefodbold, street fit, klatring, parkour, streetdance, bouldering og streetart.

Konceptet går kort fortalt ud på, at man ved et engangsbeløb på 50 kr. er livstidsmedlem i GAME og skal herefter betale 10 kr. besøg (20 kr. hvis man er over 24).

GAME Streetmekka findes flere steder i Danmark, men det var alligevel svært at vide hvordan aalborgenserne ville tage imod det nye koncept. Men der var ingen grund til bekymring: I går rundede huset nemlig sine første 1500 medlemmer.

”Vi er enormt taknemmelige over modtagelsen af hele konceptet, og det er så fedt at se, at folk bruger huset og er glade for at være her,” fortæller Anja Barbré Ladefoged Lyngsø, der er leder af GAME Streetmekka Aalborg.

Hun vil især gerne tilskrive æren til det team af både frivillige og Juniorkoordinatorer, som hver dag er med til at gøre huset til et rart sted at være.

Børnene skal inddrages i fællesskabet

Den første fredag i hver måned er der især skruet op for volumen, når GAME inviterer til Friday Jam, hvor huset er åbent for både nuværende og kommende medlemmer.

Mikkel Højvand har været i praktik som projektkoordinator siden slutningen af januar og har dermed været med i projektet fra start – og her har udviklingen af Friday Jam’s især været blandt hans mærkesager.

”Idéen er, at vi gerne vil give lidt igen til vores medlemmer og skabe en lidt federe stemning end normalt. I løbet af eftermiddagen er der DJ hernede, og vi afholder konkurrencer og workshops, hvor man kan prøve de forskellige aktiviteter af.” forklarer Mikkel og fortsætter:

“De fleste af vores frivillige er også hernede hele dagen, så der er altså mulighed for at møde os, der har vores daglige gang i huset. Det er os, som brugerne møder, når de kommer i huset – og det er vores største opgave at kunne inddrage dem i fællesskabet og gøre besøget til en god oplevelse – hver gang.”

Og dette er netop tydeligt, når man besøger GAME; de frivillige omgås børnene ligesindet, ved fornavn og deltager også gerne selv i de aktiviteter, som løbende er i gang i huset.

Talentfulde instruktører

Noget som også er en vigtig faktor i GAME Streetmekka er, at kunne præsentere brugerne for sportsgrene, som de ikke før har afprøvet.

Niveauet kan tilpasses den enkelte og ingen aktiviteter er for svære, uanset udgangspunktet; noget, der kun er muligt fordi instruktørerne– trods deres relative unge alder – har mange års erfaring inden for den sportsgren, de hver især repræsenterer.

Frederik Hartvig er ansat som Junior Koordinator i GAME Streetmekka og har det daglige ansvar for danseundervisningen. Han har tidligere danset på eliteniveau og deltaget i både DM og VM – og så herefter et naturligt skift i, hvor han nu er lærer.

I dag underviser han i de fleste grene af dans, såsom hiphop, dans og ballet.

“Noget af det jeg elsker ved at være hernede, er, at vi selv får lov at skabe rammerne for de ting, vi sætter i gang. Det giver en rigtig fed dynamik i mellem os, at vi er så selvorganiserede og bare kan lave alt det, som vi elsker.” forklarer Frederik og uddyber:

“Målgruppen er jo enormt blandet til dansetimerne, og aldersgruppen svinger fra 12-25 år. Det udfordrer mig meget i forhold til koreografierne, at jeg aldrig helt ved hvem der møder op – og det er helt vildt fedt.”

Til Friday Jam på fredag vil en anden af husets dygtige instruktører Peter Charli stå klar til at introducere de opmødte for Break dance kulturen i GAME Streetmekka.

Den gode stemning smitter af

I alt er ca 20 unge tilknyttet huset, som frivillige, praktikanter eller juniorkoordinatorer, og udover ansvaret kræver det også, at man har en indre lyst til leg – uanset alder og baggrund.

Iris studerer til dagligt Medicin med Industriel Specialisering – men nyder i den grad kontrasten i sit job som basketinstruktør.

“Jeg er vokset op med basket, så det er fedt at kunne få lov til at give lysten til sporten videre til andre.

Vi er selv meget opsøgende i forhold til børnene, og det er helt klart en udfordring at bryde sin egen grænse og spørge, om de har lyst til at lære noget, jeg kan.” siger Iris.

Udover at være underviser i basket er Iris også ofte tilknyttet andre aktiviteter uden for hendes eget speciale – hvilket hun mener gør de interne relationer endnu stærkere.

“Der findes i høj grad et fællesskab mellem medlemmerne – men også mellem os, der arbejder hernede. Det bærer meget præg af den måde, vi omgås hinanden på hernede; medlemmer bliver jo også påvirket af stemningen blandt os og får dem til at føle, at de er en del af noget på tværs af alder, køn og kultur.” slutter Iris og slår altså fast, at hele formålet med GAME allerede er blevet taget virkelig godt imod.

Vil du også være en del af fællesskabet, så inviterer GAME Streetmekka endnu engang til Friday Jam på fredag d. 1. juni fra 16-21, hvor workshops, konkurrencer og fed musik vil fylde de spændende lokaler og udendørsarealer – så er du endnu ikke blevet introduceret for huset, er dette altså en oplagt mulighed.

Du kan læse betingelserne for et medlemskab her.

Kæmpe Second Hand marked: Mega Kup slutter året af med et brag i Aalborg

Skrevet af: Simone Vestergaard

Så er det ved at være sidste chance i år for at besøge det store second hand marked Mega Kup!

Lørdag d. 8. december slår de et sidste smut forbi Aalborg, inden året går på hæld.

Henriette Iversen fra Mega Kup glæder sig til at byde indenfor til deres Mega Kup! Christimas Edition.

“På grund af julen har vi skruet godt op for julestemningen, og sørget for goodiebags til de første 50 besøgende gæster.

Vi får også julemanden på besøg, og han har lidt julegodter med til børnene.

Og ellers byder vi jo op til en hyggelig dag, hvor man har mulighed for at sælge ud af alt det tøj, man ikke får brugt, og på den måde skrabe lidt ekstra penge sammen til julegaver.

For dem der ikke sælger, er der jo en oplagt mulighed for at finde tøj til de kommende julefrokoster.” fortæller Henriette.

Nye tiltag forbliver

Sidste gang var ét af de nye tiltag et område med prøverum og spejle, således at man har mulighed for at prøve tøjet på, inden man køber det. Det var en stor succes, og et tiltag der gavnede de besøgende gæster.

Derfor vil det også være tilstede d. 8. december.

Ligeledes vil Aalborg Freja igen stå med en lille bod med salg af drikkevarer og let mad.

Og for at give eventet lidt juledrys, vil der være lækre giveaways, konkurrencer og lotterier – både på dagen og på Mega Kups Facebookside op til eventet.

Man kan blandt andet vinde en gratis stand eller entré i 2019.

Støt den gode sag

Mega Kup har et fantastisk bæredygtigt perspektiv. Man kan købe billigt og pænt tøj, og på samme tid gøre noget godt for miljøet.

Og hvis man som sælger ikke orker at slæbe det resterende tøj med hjem igen, så kan man donere det til Blå Kors Danmark.

Sidste gang blev der doneret en del tøj i den gode sags tjeneste. Derfor vil de igen være at finde ved eventet.

En spændende nyhed til 2019

Siden second hand markedet for første gang slog dørene op i april, er der blevet introduceret en del nye tiltag til gavn for de mange besøgende gæster.

Næste år bliver inden undtagelse.

“Vi glæder os til at afsløre en spændende nyhed der kommer til at have stor betydning for næste år. Det er endnu ikke noget, jeg kan sige noget om, men alle nyheder bliver delt på de sociale medier, så man kan med fordel følge med der.”

Og mens vi spændt venter, er der stadig stande at booke. Der er, ligesom altid, stor interesse omkring eventet, så man skal ikke vente for længe.

“Vi satser på at få udsolgt ligesom sidste gang. Sidst havde vi dog over 20 på venteliste, så man skal være ude i god tid,” afslutter Henriette.

Du kan booke din stand her.

Åbningstiderne er kl. 12-15 i Freja Hallen, Aalborg.

Brødre står bag nyt møbelfirma: Bruun Hansen laver helt unikke møbelserier

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Boligindretning er det, der giver hjemmet personlighed, og er med til at skabe den perfekte synergi i boligen.

At leve smukt gør noget ved sindet.

Bruun Hansen er et nyt lokalt møbelfirma, som slog dørene op i sommer.

Deres vision er at skabe kvalitetsbevidst dansk design til den kræsne køber, der har sans for kvalitet og godt håndværk.

Beton er grundelementet

Bag firmaet står de to nordjyske brødre, Thomas Bruun Hansen og Jakob Hansen.

Møbelsortimentet består i dag af syv bordserier, hvor kun de bedste modeller er udvalgt.

“Alle vores borde er håndlavet. Bordben og stel har vi nøje tilpasset de enkelte møbelserier, og alle beton -bordpladerne er af 100% massiv beton, i modsætning til mange andre på markedet,” fortæller Jakob Hansen.

I øjeblikket foregår produktionen i Svenstrup, syd for Aalborg, hvor deres administration og Showroom også holder til.

“Betonbordene er vores varemærke. Vi har designet møblerne med perfektionisme, og hvert bord er unikt for os,”  fortæller Thomas Bruun Hansen.

Udover de seks møbelserier i beton, lancerede Bruun Hansen den 3. november deres helt nye KUBE serie. Serien består af 4 kubeformet borde, med enten marmor- eller betonplade.

Alle bordene passer ind i alle typer rum i hjemmet – og ikke kun de funktionelle.

Her kan de indrettes som sofaborde, coffee table, og natborde – det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvor de smukke borde kan placeres i hjemmet.

“Formålet er at kunne kombinere farver og stil, lige meget om man ønsker at bruge dem som sofaborde, opsats, sengeborde eller noget helt fjerde.

De fungerer perfekt sammen eller hver for sig,” fortæller Jakob Hansen.

Udvider sortiment

Fremtidens indretningstips kan, lige nu, være en abstrakt tanke – især når det har med boligindretning og interiør at gøre.

Men allerede nu gør Bruun Hansen en indsats og er klar til at udvide deres sortiment i januar 2019.

“KUBE – Coffee table er stilrene borde i vores kendte KUBE serie. Bordene fås i tre forskellige højder med fire forskellige farver marmor- eller betonplade,” fortæller Jakob Hansen.

Thomas supplerer;

”Vi glæder os til at udvide vores sortiment. Visionen er den samme; at skabe et eksklusivt bord, som passer hjem i alle stilarter,” slutter Thomas Bruun Hansen af med.

Vind et Bruun Hansen KUBE bord

Lige nu har du mulighed for, at vinde et eksklusivt KUBE bord fra Bruun Hansens nyeste serie KUBE.

Du kan se konkurrencen her.

Men hvis ikke du kan vente, til konkurrencen er afsluttet, så kan du lige nu eksklusivt få en rabatkode til at få 30% på hele KUBE serien.

Rabatkoden er “november”, og skal anvendes ved et køb på Bruun Hansens hjemmeside.

Wildebeest har lige lanceret juleburgere: Vi har testet dem

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke nogen hemmelighed, at vi her på redaktionen er vilde med alt, der har med jul at gøre.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi er vilde med alt, der har med burger at gøre.

Så hvad sker der, når en lokal restaurant melder ud, at de går all in på årets julemenu og opgraderer deres i forvejen lækre sliders til udgaver, der er selveste Julemanden værdig?

Vi er selvfølgelig på pletten.

Især fordi vi sidste år stadig havde deres slider, Apple Slices, i baghovedet.

En slider med top af æbleskive; dog ikke et nyt “koncept” på Wildebeest Gastropub, hvor best selleren Normandy Flapjack‘s top siden åbningen har bestået af en pandekage med flødeostcreme.

Det er heller ikke noget nyt, at Bæstet udvikler nye sliders til hver sæson – men vi glædede os alligevel især til at se, hvad årets juleinficerede menu bestod af denne gang.

Dansk julemad i islandske rammer

Wildebeest kunne afsløre hele tre nyheder på menukortet: Sæsonens slider, Sankt ANDreas samt Fondant a la mande.

Sæsonens slider bestod af flæskesteg med brombærkompot, rødkål, kartoffelchips, brøndkarse og mayonnaise. En række ingredienser, som den julemadglade dansker i den grad kan godkende.

Gastropubben på Østerbro er ellers kendt for at have bragt Islands velsignede bud ind i Aalborg.

Restauranten blev nemlig åbnet af den islandske familie, Gudbergsson, tilbage i 2016. Familien havde tidligere erfaring fra restaurantionsbranchen på Island og drømte om at introducere gastropubkonceptet for aalborgenserne – men julemenuen er alligevel blevet holdt i den danske julesmag.

“Vi har holdt os til det danske i denne omgang, da vi ikke var sikre på, at danskerne kunne klare den islandske mad, som kæst skata – fermenteret rokke – vi traditionen tro spiser d. 23. december,” fortæller Gudmundur Gudbergssonmed et smil.

Og selvom fermenteret rokke da også lyder interessant, så var vi nu alligevel ret begejstrede for, at valget denne gang faldt på den danske udgave af julen.

Dette gjaldt også den anden slider Sankt ANDreas, med braiseret and, grønkål, citron/appelsin-kompot, græskarpuré, saltede hasselnødder, marineret æble og brøndkarse.

Det kunne tydeligt smages, at der er lagt mange tanker bag begge sliders og sammensætningen af ingredienserne, er intet mindre end geniale.

Man kunne ligefrem gå på opdagelse gennem de mange lag af råvarer, og ind i mellem var vi nødt til at udbryde til hinanden: “Det her smager godt! Hvad var det nu, det var … ?”

Smagsnuancerne var med andre ord lige til at bryde ud i julesang over, og her gav sæsonbetonede råvarer virkelig mening. Sæsonen for og smagen af jul.

Revolutionrende juledessert i nye klæder

Aftenens helt store vinder blev dog (overraskende nok) ikke én af de to jule-sliders. Derimod løb sæsonens nye dessert, fondant a la mande, af med aftenens førsteplads.

Vi kan vist godt tillade os at kalde desserten revolutionerende på den aalborgensiske desserthimmel. Den smukke anretning bestod nemlig af chokolade fondant, ris a la mande-iscreme, kirsebærsovs og et perfekt chokoladejuletræ – som stjernen på toppen.

Man kan måske fristes til at tænke, at ris a la mande-is da i bund og grund ikke lyder så revolutionært – og er det måske endda lidt blasfemisk at begynde at eksperimentere ved så legendarisk en juledessert? Men … I dette tilfælde er der kun én ting at sige: JA!

De fleste har vel, gennem deres juletid, været igennem flere ris a la mande-oplevelser? Nogle rammer plet, mens andre kan forekomme både tynde og smagløse.

Netop denne her udgave af ris a la mande smagte – og vi citerer – som “den helt ægte vare”. Der var slet ingen tvivl om, at den kolde kugle af ris a la mande, der havde fundet vejen til vores tallerken, smagsmæssigt kunne godkendes af selv den mest perfektionistiske bedstemor.

At den blev akkompagneret af en lavine af flydende chokoladefondant, gjorde bestemt ikke begejstringen mindre. Så er det altså i orden at “rode i historien”.

Der bliver i hvert fald ikke noget brok fra os, hvis en kopi af denne dessert blev serveret på årets julebord. Og skulle der være julesliders til forret, er det også heeeeeeelt okay!

Du kan booke bord til årets julebord på Wildebeest lige her.