Streetmekka er en kæmpe succes: 1500 medlemmer på tre måneder

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

I februar måned åbnede GAME Streetmekka endelig i Aalborg tæt ved Eternitten.

Planen med det rustikke gadeidrætshus var især at danne rammen for udsatte børn og unge i området, som måske ikke har de samme muligheder for at dyrke idræt som andre.

Huset tilbyder alt fra streetbasket til gadefodbold, street fit, klatring, parkour, streetdance, bouldering og streetart.

Konceptet går kort fortalt ud på, at man ved et engangsbeløb på 50 kr. er livstidsmedlem i GAME og skal herefter betale 10 kr. besøg (20 kr. hvis man er over 24).

GAME Streetmekka findes flere steder i Danmark, men det var alligevel svært at vide hvordan aalborgenserne ville tage imod det nye koncept. Men der var ingen grund til bekymring: I går rundede huset nemlig sine første 1500 medlemmer.

”Vi er enormt taknemmelige over modtagelsen af hele konceptet, og det er så fedt at se, at folk bruger huset og er glade for at være her,” fortæller Anja Barbré Ladefoged Lyngsø, der er leder af GAME Streetmekka Aalborg.

Hun vil især gerne tilskrive æren til det team af både frivillige og Juniorkoordinatorer, som hver dag er med til at gøre huset til et rart sted at være.

Børnene skal inddrages i fællesskabet

Den første fredag i hver måned er der især skruet op for volumen, når GAME inviterer til Friday Jam, hvor huset er åbent for både nuværende og kommende medlemmer.

Mikkel Højvand har været i praktik som projektkoordinator siden slutningen af januar og har dermed været med i projektet fra start – og her har udviklingen af Friday Jam’s især været blandt hans mærkesager.

”Idéen er, at vi gerne vil give lidt igen til vores medlemmer og skabe en lidt federe stemning end normalt. I løbet af eftermiddagen er der DJ hernede, og vi afholder konkurrencer og workshops, hvor man kan prøve de forskellige aktiviteter af.” forklarer Mikkel og fortsætter:

“De fleste af vores frivillige er også hernede hele dagen, så der er altså mulighed for at møde os, der har vores daglige gang i huset. Det er os, som brugerne møder, når de kommer i huset – og det er vores største opgave at kunne inddrage dem i fællesskabet og gøre besøget til en god oplevelse – hver gang.”

Og dette er netop tydeligt, når man besøger GAME; de frivillige omgås børnene ligesindet, ved fornavn og deltager også gerne selv i de aktiviteter, som løbende er i gang i huset.

Talentfulde instruktører

Noget som også er en vigtig faktor i GAME Streetmekka er, at kunne præsentere brugerne for sportsgrene, som de ikke før har afprøvet.

Niveauet kan tilpasses den enkelte og ingen aktiviteter er for svære, uanset udgangspunktet; noget, der kun er muligt fordi instruktørerne– trods deres relative unge alder – har mange års erfaring inden for den sportsgren, de hver især repræsenterer.

Frederik Hartvig er ansat som Junior Koordinator i GAME Streetmekka og har det daglige ansvar for danseundervisningen. Han har tidligere danset på eliteniveau og deltaget i både DM og VM – og så herefter et naturligt skift i, hvor han nu er lærer.

I dag underviser han i de fleste grene af dans, såsom hiphop, dans og ballet.

“Noget af det jeg elsker ved at være hernede, er, at vi selv får lov at skabe rammerne for de ting, vi sætter i gang. Det giver en rigtig fed dynamik i mellem os, at vi er så selvorganiserede og bare kan lave alt det, som vi elsker.” forklarer Frederik og uddyber:

“Målgruppen er jo enormt blandet til dansetimerne, og aldersgruppen svinger fra 12-25 år. Det udfordrer mig meget i forhold til koreografierne, at jeg aldrig helt ved hvem der møder op – og det er helt vildt fedt.”

Til Friday Jam på fredag vil en anden af husets dygtige instruktører Peter Charli stå klar til at introducere de opmødte for Break dance kulturen i GAME Streetmekka.

Den gode stemning smitter af

I alt er ca 20 unge tilknyttet huset, som frivillige, praktikanter eller juniorkoordinatorer, og udover ansvaret kræver det også, at man har en indre lyst til leg – uanset alder og baggrund.

Iris studerer til dagligt Medicin med Industriel Specialisering – men nyder i den grad kontrasten i sit job som basketinstruktør.

“Jeg er vokset op med basket, så det er fedt at kunne få lov til at give lysten til sporten videre til andre.

Vi er selv meget opsøgende i forhold til børnene, og det er helt klart en udfordring at bryde sin egen grænse og spørge, om de har lyst til at lære noget, jeg kan.” siger Iris.

Udover at være underviser i basket er Iris også ofte tilknyttet andre aktiviteter uden for hendes eget speciale – hvilket hun mener gør de interne relationer endnu stærkere.

“Der findes i høj grad et fællesskab mellem medlemmerne – men også mellem os, der arbejder hernede. Det bærer meget præg af den måde, vi omgås hinanden på hernede; medlemmer bliver jo også påvirket af stemningen blandt os og får dem til at føle, at de er en del af noget på tværs af alder, køn og kultur.” slutter Iris og slår altså fast, at hele formålet med GAME allerede er blevet taget virkelig godt imod.

Vil du også være en del af fællesskabet, så inviterer GAME Streetmekka endnu engang til Friday Jam på fredag d. 1. juni fra 16-21, hvor workshops, konkurrencer og fed musik vil fylde de spændende lokaler og udendørsarealer – så er du endnu ikke blevet introduceret for huset, er dette altså en oplagt mulighed.

Du kan læse betingelserne for et medlemskab her.

Lækker lejlighed: Her du får mange kvadratmeter på Vesterbro

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

I Aalborgs midtby finder man en lejlighed, som netop har ramt boligmarkedet.

På Vesterbro bor man tæt på alle byens faciliteter. Her tæller beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Så om du er til shopping i byens skønne gågader, eller til stille og rolige gåture langs Aalborgs smukkeste havnefront, så kan du ikke komme tættere på.

Aalborg Mægleren har fået denne smukke herskabelige lejlighed til salg, og så er den på hele 106 kvadratmeter.

Herskabelig med alle de rette moderniseringer

Lejligheden har en entré, som ender ud i en fordeler gang. Fra gangen er der døre, som fører ind hvert enkelt rum i lejligheden.

Lejligheden har et smukt renoveret køkken og badeværelse, som er blevet moderniseret med respekt for den ældre ejendom. Her er der installeret spots i loftet.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden har et godt soveværelse. Derudover er der intet mindre end 3 stuer som i loftet har smuk stuk. Her er indretningsmulighederne uendelige.

Der er masser af plads til et rum til et godt sofaarrangement, en spisestue eller hvis man ønsker et endnu større soveværelse.

ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg
ambolig.dk, Vesterbro 39 2., tv 9000 Aalborg

Lejligheden er udbudt i en pris til 2.498.000 kroner.

For at læse mere omkring lejligheden, så kan du klikke her.

Eller du kan kontakte Aalborg Mægleren på 98138800 eller på vejgaard@ambolig.dk.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Vind billetter til Aalborg Vinfestival: Se den eksklusive festivalvin her

Skrevet af: Michael Qureshi

I oktober løber Aalborg Vinfestival for tredje gang af stablen i Nordkraft.

Det plejer at være lidt af et tilløbsstykke, når man bliver sluppet løs i vin-himlen, hvor der i år er smagsprøver på intet mindre end 200 vine fra 14 forskellige vinproducerende lande?

Det bliver fredag den 26. oktober og lørdag den 27. oktober, at Aalborg Vinfestival kører. I den forbindelse har MigogAalborg fået muligheden for at udlodde 5 x 2 billetter til Aalborg Vinfestival (læs mere om konkurrencen nederst i artiklen).

Til Aalborg Vinfestival bliver der præsenteret vine fra hele 23 forskellige vinimportører. De byder på smagsprøver, fortæller spændende historier og giver inspiration til gode vinoplevelser i privaten.

Her er den officielle festivalvin

Til lejligheden er den officielle vin for Aalborg Vinfestival 2018 netop præsenteret.

Noir 16, Rebel Bridge, Pinot Noir, Napa Valley, Californien, 2016

“Den har, hvad der skal til, og det sidder, hvor det skal. En meget lækker rødvin med et rent og klart billede af druen Pinot Noir, blød, frugtagtig og med en lang eftersmag.

Vinen har lige fået 5 stjerner i vinavisen i uge 38 og er en super spændende vin.

Alle gæster som fylder deres vintaske med vin købt hos vores udstiller på vinfestivalen, får gratis en festivalvin oven i (max 1 pr. billet),” siger Brian Thomsen, der er medarrangør af Aalborg Vinfestival.

Han er glad for den gode modtagelse, som vinfestivalen har fået i Aalborg, og gæsterne sidste år var meget tilfredse med festivalvinen.

“Kunderne blev meget overrasket over konceptet sidste år. De syntes, det var nytænkning og anderledes, at man fra arrangøren side gav en vinfestivalvin gratis, og at den også kunne smages på vinfestivalen.

Festivalvinen kan i år smages hos Gallovini, en af vore trofaste udstiller som har været med i alle tre år,” forklarer Brian Thomsen.

Flere lokale vinimportører

Blandt importørerne, som har en stand i Nordkraft, er eksempelvis Vineriet, Sydafrika Vinimport, Exclusiva International Gourmet, Nordjysk vinimport, D’Wine (som blev kåret til Årets Vinbar til AALBORG AWARDS), Quist Vine og mange flere.

Her er prisen og detaljerne

Prisen er 190 kr., og selve eventet varer to og en halv time.

“På dagen udleveres et Spiegelauglas samt en vintaske med plads til 6 flasker vin. Fylder du tasken med 6 flasker vin fra vore udstillere, topper vi med 1 flaske FESTIVALVIN oven i – ganske gratis,” fortæller arrangørerne af Aalborg Vinfestival.

Gæsterne til den store vinfestival sluses ind på forskellige tidspunkter i løbet af fredagen og lørdagen.

Du kan se de forskellige tidspunkter og priser herunder;

Fredag den 26. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 160,00
Fredag den 26. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Lørdag den 27. oktober kl. 11.00-13.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 14.00-16.30 Pris 190,00
Lørdag den 27. oktober kl. 17.30-20.00 Pris 190,00

Du kan købe billet og læse mere her

 

KONKURRENCE

I samarbejde med Aalborg Vinfestival udlodder vi 5 x 2 Goodiebags til vinfestivalen. Det inkluderer bl.a. to indgangsbilletter.

Det kan du vinde

2 Billetter til Vinfestivalen fredag kl. 14.00.
2 Vintaske med plads til 6.fl vin
2 Spiegelau glas
2 festivalvin

Man får glas, taske og vin når man har tjekket ind på vinfestivalen.

Sådan vinder du;
Like opslaget på MigogAalborgs Facebookside (publiceret 20.35 mandag d. 24 sep.)
Skriv hvem du vil tage med til vinfestival

Følg gerne MigogAalborg på Facebook – vi har allerede rundte 51.000 følgere.

Kæmpe nyhed afsløret: Lagkagehuset åbner inde midt i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Lagkagehuset er de seneste år blevet Danmarks førende bager-kæde med deres lækre udvalg af kager og bagværk.

Hidtil har det kun været i Skalborg, man har kunne nyde godt af Lagkagehusets lækkerier her i Aalborg.

Men det ændrer sig i det nye år.

MigogAalborg kan nu afsløre, at Lagkagehuset i 2019 åbner en kæmpe afdeling i Aalborgs midtby. Det bliver i det nyåbnede Magasin, hvor Lagkagehuset kommer til at ligge med facade ud til Nørregade.

Magasin og Lagkagehuset ligger sammen i andre byer

Magasin bekræfter nyheden over for MigogAalborg, og det giver i det hele taget god mening, da Lagkagehuset også har afdelinger i Magasin i Århus, Lyngby og på Kgs. Nytorv i København.

“Vores kundematch passer bare rigtig godt til hinanden, og hele konceptet med kombineret bager og café er også helt ideel for vores kundesegment, der gerne vil forkæle sig selv både i og mellem deres shopping,” fortæller Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin, til MigogAalborg.

Men det bliver bedre endnu.

Den nye Aalborg-afdeling kommer til at rumme intet mindre end 127 kvadratmeter – og bliver altså tredobbelt størrelse af afdelingen i Århus.

“Lagkagehusets afdeling i Århus er den, vi har allerstørst succes med pr. kvadratmeter, og her har den gode placering ud mod Strøget rigtig meget at sige. Dog er vi lidt udfordret på pladsen dernede, hvorimod at afdelingen i Aalborg bliver fuldstændig optimal både på størrelse og placering.

Derfor forventer vi selvfølgelig også, at det bliver en stor succes og samtidigt kan gavne de andre butikker,” forklarer Ricky Van Overeem.

Foto: Lagkagehuset

Masser af plads indenfor og udeservering

Der bliver masser af plads til at nyde kagerne, brødet, kaffen og deres helt vildt lækre sandwich i butikken. Derudover bliver der også udeservering ud mod Nørregade.

“Afdelingen i Magasin kommer både til at tilbyde hurtig takeaway, men også den mere afslappende caféstemning med mulighed for udeservering i form af morgenbrød, frokost, kage, eftermiddagskaffe – eller en kold fadøl,” forklarer han.

Foto: Lagkagehuset

Aftalen med Lagkagehuset har været på tegnebrættet i et lille års tid, men da indflytningen kommer til at kræve en større ombygning af den facade, som i dag vender mod Nørregade, så har flere ting, skulle falde på plads.

“Det har været et kompliceret stykke med forskellige udfordringer omkring renovationen, men nu er formaliteterne endelig faldet på plads. Det er svært at sige, hvornår vi står endeligt klar til åbningen – men vi forventer, at det bliver omkring marts eller april 2019.

Nogle gange tager de gode ting lidt ekstra tid, men vi har meget store forventninger – og vi glæder os helt vildt,” slutter Ricky Van Overeem, Head of Food i Magasin.