Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Moderne luksus møder gammeldags charme og smuk natur.

Sådan vil vi rundt regnet beskrive Strandhotellet i Blokhus, hvor vi var på besøg til et getaway-ophold her i efteråret.

Da vi troppede op foran badehotellet og lod øjnene glide over den hvidmalede facade med de røde tagsten og store vinduespartier, følte vi os transporteret tilbage til starten af 1900-tallet, hvor badehotellerne havde deres storhedstid.

Derfor blev vi også overraskede, da vi fik at vide, at Strandhotellet Blokhus først blev opført i 2017.

Hotelchef Sarah Kamstrup Christiansen forklarede os, at det var et helt bevidst valg, at hotellets arkitektur skulle passe ind i Blokhus og hele søfartskulturen på Vestkysten.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Indvendigt følger det også de dyder, man forventer fra et klassisk dansk badehotel: kraftfulde farver, der minder om solopgange og bølger, altaner og balkoner, hvor man kan nyde havduften og et personale, der er villigt til at gå langt for at sikre, at gæster får en mindeværdig oplevelse.

Badehoteller er jo meget synonym med dansk sommer, men selvom efterårsbladende dækkede jorden, og vi skulle vikle et tørklæde godt rundt om halsen, før vi gik tur på stranden, var det både afslappende og meget hyggeligt.

Med en pejs i foyeren på fuld styrke, en indendørs spa, masser af butikker få meter væk og en restaurant, der serverer mad i topklasse både morgen, middag og aften er der alt, hvad du skal bruge på en efterårs- eller vinterdag.

Og det er især maden, du bør rejse efter.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Restauranten skal på landkortet

Sidste år fik Strandhotellet Blokhuset en ny køkkenchef med et imponerende CV, og han må siges, at være det perfekte match til hotellets gastronomiske ambitioner.

Milos Nikolic er fra Wien og har bl.a. arbejdet som kok på et 5-stjernet hotel i Østrig. For otte år siden flyttede han til Danmark, hvor han fik ansvaret for at levere mad til de imponerende selskabslokaler Centralværkstedet og Smedien i Aarhus.

At gå fra at koordinere mad til 3.000 mennesker om ugen i en travl storby til at være køkkenchef i det stille og rolige Nordjylland kan virke som noget af et skifte, men det har på mange måder været naturligt for Milos.

“Det er en anden type udfordring, helt sikkert, men med min baggrund i Østrig, hvor jeg har arbejdet på fine dining restauranter, er jeg vant til restauranter i denne størrelse. Her delegerer jeg heller ikke kun opgaver, men får lov til at stå i køkkenet og lave mad.

Jeg er 41 år nu og har lavet mad siden, jeg var 14, så jeg elsker det. Det er et fantastisk arbejde, og jeg håber også, at gæsterne på Strandhotellet kan smage, hvor passioneret jeg er om madlavning,” fortæller Milos, der har taget den nordjyske levevis til sig på flere måder.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Milos Nikolic. Foto: Simone Kjølby Christensen

Han har bosat sig i Blokhus med sin kone og barn, og de er alle faldet til i en sådan grad, at når han taler om sine drømme for fremtiden, er det med badehotellet i centrum.

“Karrieremæssigt er min ambition at sætte Strandhotellet Blokhus på landkortet. Folk skal vide, at hvis de kommer og spiser her, får de ærlig, frisk og hjemmelavet mad.

Jeg håber, at vi er i en position om tre eller fire år, hvor vi er i en helt anden liga, og hvor vi er fuldbookede hele året rundt,” forklarer han.

Spurgt ind til, hvilken type mad han laver, fremhæver han Middelhavet som sin største inspiration.

“Jeg blev uddannet i det franske køkken, men jeg har også arbejdet i Spanien og Italien. Så jeg vil sige, at jeg er influeret af Middelhavskøkkenet, men med elementer af det østrigske køkken, fordi det er der, jeg kommer fra.

Min madstil er meget unik. Jeg tror ikke, du finder den slags mad andre steder i denne del af landet,” tilføjer Milos.

Selvom køkkenchefen er en berejst herre, er der allerede noget nordjyde i ham. Vi er jo kendt for at elske store portioner til gode priser heroppe, og det taler direkte ind i Milos køkkenfilosofi.

“Når vores gæster betaler, skal de ikke gå herfra med en følelse af, at alt var på regningen, og intet var på tallerkenen. Der skal være en god portion mad på tallerken, som er i høj kvalitet,” siger han.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Smagfulde og lokale råvarer

Vi fik selv smag for sagen under vores ophold og kan med sikkerhed sige, at Milos ord ikke blot er luftige løfter.

Der blev serveret kammuslinger med en mango-vinaigrette, safran risotto med norsk hummer, en hovedret bestående af due og en cheesecake dessert.

Milos lægger vægt på at bruge lokale råvarer, og den friskhed kunne tydeligt smages i alle fire retter. Maden var smagfuld og passede godt til det kolde vejr uden for.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen
Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Vi var propmætte for at sige det mildt, og efter vi var rullet op til vores smukke værelse, kunne vi allerede begynde at glæde os til morgenmaden, som Milos havde lovet var exceptionel.

“Folk elsker virkelig vores morgenmad,” havde han bemærket tidligere på dagen, og som de store morgenmadsentusiaster vi er, var forventningerne skruet i vejret.

Morgenmaden serveres i buffetstil med alt, hjertet begærer af klassiske morgenmadsretter: pandekager, brød, pålæg, frugt, yoghurt, juice, kaffe osv.

En tjener gik endvidere rundt og spurgte alle gæster enkeltvis om, vi havde lyst til æg, pølser eller bacon, så det kunne serveres varmt og frisklavet fra køkkenet. Se dét er et øje for detaljen, som vi ikke tidligere har oplevet på hoteller.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Øje for detaljerne

I Danmark er der ikke tradition for at spise på hotelrestauranter på samme måde som i resten af Europa. Faktisk tror mange danskere, at man skal være gæst på hotellet for at få lov til at spise der.

Det er en myte, som Milos også tit hører, og han understreger, at alle er velkomne til at spise på Strandhotellet Blokhus hele året rundt.

Vælger du dog at tage den komplette oplevelse med overnatning, forstår vi det udmærket godt, fordi det er en oplevelse.

Alt ved badehotellet er bare smukt og med øje for deltaljerne, og vi vil vove den påstand, at Strandhotellet Blokhus kan udkonkurrere det fiktive Andersens Badehotel i den famøse TV2-serie Badehotellet.

Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen
Værd at rejse efter: Hos Strandhotellet Blokhus er madoplevelsen i top
Foto: Simone Kjølby Christensen

Vi kom helt ned i gear hver gang, vi duftede eukalyptussen fra spa-afdelingen, og hvis der ikke havde været så mange andre spændende ting, der motiverede os til at udforske Blokhus, var vi nok bare blevet på hotellet.

Den gule suite var svær at forlade, men med vestkysten lige uden for ens dør, får man virkelig det bedste af begge verdener, når det kommer til komfort og naturens rå skønhed.

Læs mere om Strandhotellet Blokhus.

Del artikel

Andre læser også