Stort nyt restaurantområde: Skallerup øger fokus på madoplevelsen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Næste år er det 70 år siden, at dørene til Skallerup Seaside Resort officielt blev åbnet.

Dette skete i forlængelse af, at regeringen, med statsminister Thorvald Stauning i spidsen, indførte den første danske ferielov, der gav lønmodtagere ret til ferie med løn.

Derfor fandt Skallerup lynhurtigt vej til feriegæsternes hjerter, og er her syv årtier senere stadig blandt danskernes foretrukne feriecentre, når de trænger til at vågne op til lyden af bølgebrus og samtidigt få én på opleveren.

Skallerups historie er på mange måder printet ind i væggene, og er også med til at skabe denne her helt unikke stemning, som ikke findes hvor som helst.

Men de mange år i branchen kræver også vedligeholdelse, og derfor har Skallerup især inden for de seneste år investeret store summer i renovering og generel fornyelse af feriecenteret.

Klar med helt nyt madkoncept

Seneste skud på stammen er en gennemgribende ombygning af hele restaurantområdet og en nytænkning af det madkoncept, som Skallerup ønsker at tilbyde sine gæster.

”For os er det vigtigt at kunne danne ramme for kvalitetstid omkring måltidet.
Mange af vores gæster kommer fra en travl hverdag, så her skal de have mulighed for at sætte sig ned, nyde maden sammen og få en god oplevelse,” fortæller Dana Curry, som er F&B Manager hos Skallerup.

Dana kom til Skallerup i forbindelse med omlægningen af restauranten og har med sin baggrund som kok og en bachelor i ernæring og sundhed mulighed for at integrere sine visioner i det nye koncept.

Store visioner på madfronten

I februar stod de nye og topmoderne faciliteter klar. Restaurantområdet i lys, nordisk stil byder blandt andet på en helt ny deli, en hyggelig café, en skøn restaurant samt Galleriet, der er restauranten henvendt til det voksne publikum.

Galleriet er et helt ideelt indslag, når der skal ekstra forkælelse på programmet; her kan du nemlig få en ekstraordinær smagsoplevelse fordelt over 2-6 retter med tilhørende vinmenu.

”Der er helt sikkert sket et løft på både koncept og menukort i alle restaurantens områder.
Vi vil gerne bruge så mange lokale og sæsonbetonede råvarer som muligt, og for os er det vigtigt at kunne bidrage med både gode ferie- og smagsoplevelser” siger Dana.

Visionerne for madkonceptet er gennemgående, uanset hvor du har lyst til at spise: Delien tilbyder lækre convenience retter, friske salater og take away, caféen har et spændende cafékort med sandwich, salater og hjemmelavet pizza, mens restauranten og Galleriet kører mere skarptunet på retter, der er inspireret af sæsonen og i højere grad ønsker at udfordre sanseoplevelsen.

Derudover kan Skallerup nu også tilføje titlen som eneste Riedel-ambassadør nord for Århus, hvilket betyder, at man i restauranten kan tilbyde vinglassmagning og serveringer i druespecificerede glas og dermed hæve den gastronomiske oplevelse endnu et niveau.

Aktiv ferie i smukke omgivelser

Det er ikke kun på madfronten, at Skallerup ønsker at rykke sig. De historiske lokaler er nemlig på ingen måde en barriere for, at Skallerup også kan indordne sig efter tidens tendenser og imødekomme gæsternes efterspørgsler, næsten uanset hvad det omhandler.

Især er konceptet Aktiv ferie blevet populært, hvilket betyder, at feriecenteret også er blevet opgraderet med et helt nyt fitnesscenter, og tilbyder samtidigt forskellige former for holdtræning. Disse tiltag er især populære for de, som også ønsker sig en ferie med fuld fart i de naturskønne omgivelser.

”Ingen andre feriecentre ligger så tæt på kysten, og den helt unikke beliggenhed vil vi gerne dele med vores gæster.

Man skal ikke langt herfra, før vi kan tilbyde helt ideelle forhold til aktiviteter såsom mountainbike, golf og surfing, og netop kombinationen mellem aktiv og afslappende ferie koblet med et højt serviceniveau, oplever vi en stigende efterspørgsel på,” fortæller Mette Clausen, som er salgs- og marketingchef i feriecenteret.

”Især god service er noget af det, vi vægter ekstremt højt her i Skallerup, og i vores optik er et højt serviceniveau grundlæggende for at kunne give vores gæster den bedste ferieoplevelse”, fastslår Mette Clausen.

Højt serviceniveau bliver aldrig forældet

Et ekstraordinært højt serviceniveau er noget af det, Skallerup virkelig bryster sig af, på trods af de snart 70 år på bagen; Feriecenteret ligger i top fem på TripAdvisors liste over bedste service i Danmark, og oveni hatten kunne Skallerup for nyligt modtage Erhverv Hjørrings Initiativpris, hvor især ”service som et nøglebegreb for succes i turistbranchen” blev omdrejningspunkt for modtagelse af prisen.

Redaktionen har ved flere lejligheder besøgt det helt unikke feriecenter, og vi i kan i den grad skrive under på, at Skallerup på alle fronter kan leve op til de ellers høje forventninger, som gæsterne har opbygget i de sidste syv årtier.

Så uanset om du allerede har besøgt Skallerup utallige gange, eller endnu har dit første besøg til gode, er der altså alt mulig god grund til at overveje, om feriecenteret skal være det sted, du skal indsamle dine næste ferieminder.

Du kan booke dit næste besøg lige her.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.