Stort nyt restaurantområde: Skallerup øger fokus på madoplevelsen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Næste år er det 70 år siden, at dørene til Skallerup Seaside Resort officielt blev åbnet.

Dette skete i forlængelse af, at regeringen, med statsminister Thorvald Stauning i spidsen, indførte den første danske ferielov, der gav lønmodtagere ret til ferie med løn.

Derfor fandt Skallerup lynhurtigt vej til feriegæsternes hjerter, og er her syv årtier senere stadig blandt danskernes foretrukne feriecentre, når de trænger til at vågne op til lyden af bølgebrus og samtidigt få én på opleveren.

Skallerups historie er på mange måder printet ind i væggene, og er også med til at skabe denne her helt unikke stemning, som ikke findes hvor som helst.

Men de mange år i branchen kræver også vedligeholdelse, og derfor har Skallerup især inden for de seneste år investeret store summer i renovering og generel fornyelse af feriecenteret.

Klar med helt nyt madkoncept

Seneste skud på stammen er en gennemgribende ombygning af hele restaurantområdet og en nytænkning af det madkoncept, som Skallerup ønsker at tilbyde sine gæster.

”For os er det vigtigt at kunne danne ramme for kvalitetstid omkring måltidet.
Mange af vores gæster kommer fra en travl hverdag, så her skal de have mulighed for at sætte sig ned, nyde maden sammen og få en god oplevelse,” fortæller Dana Curry, som er F&B Manager hos Skallerup.

Dana kom til Skallerup i forbindelse med omlægningen af restauranten og har med sin baggrund som kok og en bachelor i ernæring og sundhed mulighed for at integrere sine visioner i det nye koncept.

Store visioner på madfronten

I februar stod de nye og topmoderne faciliteter klar. Restaurantområdet i lys, nordisk stil byder blandt andet på en helt ny deli, en hyggelig café, en skøn restaurant samt Galleriet, der er restauranten henvendt til det voksne publikum.

Galleriet er et helt ideelt indslag, når der skal ekstra forkælelse på programmet; her kan du nemlig få en ekstraordinær smagsoplevelse fordelt over 2-6 retter med tilhørende vinmenu.

”Der er helt sikkert sket et løft på både koncept og menukort i alle restaurantens områder.
Vi vil gerne bruge så mange lokale og sæsonbetonede råvarer som muligt, og for os er det vigtigt at kunne bidrage med både gode ferie- og smagsoplevelser” siger Dana.

Visionerne for madkonceptet er gennemgående, uanset hvor du har lyst til at spise: Delien tilbyder lækre convenience retter, friske salater og take away, caféen har et spændende cafékort med sandwich, salater og hjemmelavet pizza, mens restauranten og Galleriet kører mere skarptunet på retter, der er inspireret af sæsonen og i højere grad ønsker at udfordre sanseoplevelsen.

Derudover kan Skallerup nu også tilføje titlen som eneste Riedel-ambassadør nord for Århus, hvilket betyder, at man i restauranten kan tilbyde vinglassmagning og serveringer i druespecificerede glas og dermed hæve den gastronomiske oplevelse endnu et niveau.

Aktiv ferie i smukke omgivelser

Det er ikke kun på madfronten, at Skallerup ønsker at rykke sig. De historiske lokaler er nemlig på ingen måde en barriere for, at Skallerup også kan indordne sig efter tidens tendenser og imødekomme gæsternes efterspørgsler, næsten uanset hvad det omhandler.

Især er konceptet Aktiv ferie blevet populært, hvilket betyder, at feriecenteret også er blevet opgraderet med et helt nyt fitnesscenter, og tilbyder samtidigt forskellige former for holdtræning. Disse tiltag er især populære for de, som også ønsker sig en ferie med fuld fart i de naturskønne omgivelser.

”Ingen andre feriecentre ligger så tæt på kysten, og den helt unikke beliggenhed vil vi gerne dele med vores gæster.

Man skal ikke langt herfra, før vi kan tilbyde helt ideelle forhold til aktiviteter såsom mountainbike, golf og surfing, og netop kombinationen mellem aktiv og afslappende ferie koblet med et højt serviceniveau, oplever vi en stigende efterspørgsel på,” fortæller Mette Clausen, som er salgs- og marketingchef i feriecenteret.

”Især god service er noget af det, vi vægter ekstremt højt her i Skallerup, og i vores optik er et højt serviceniveau grundlæggende for at kunne give vores gæster den bedste ferieoplevelse”, fastslår Mette Clausen.

Højt serviceniveau bliver aldrig forældet

Et ekstraordinært højt serviceniveau er noget af det, Skallerup virkelig bryster sig af, på trods af de snart 70 år på bagen; Feriecenteret ligger i top fem på TripAdvisors liste over bedste service i Danmark, og oveni hatten kunne Skallerup for nyligt modtage Erhverv Hjørrings Initiativpris, hvor især ”service som et nøglebegreb for succes i turistbranchen” blev omdrejningspunkt for modtagelse af prisen.

Redaktionen har ved flere lejligheder besøgt det helt unikke feriecenter, og vi i kan i den grad skrive under på, at Skallerup på alle fronter kan leve op til de ellers høje forventninger, som gæsterne har opbygget i de sidste syv årtier.

Så uanset om du allerede har besøgt Skallerup utallige gange, eller endnu har dit første besøg til gode, er der altså alt mulig god grund til at overveje, om feriecenteret skal være det sted, du skal indsamle dine næste ferieminder.

Du kan booke dit næste besøg lige her.

Film-maraton: Oscar-film vises hele søndagen i Nordkraft

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: PR/A Star is born
Foto: PR/A Star is born

Hvis du elsker film og kan skrive filmnørd på visitkortet, så ved du nok allerede, at det er natten til mandag 25. februar, at Hollywood ruller den røde løber ud og uddeler de eftertragtede Oscar-statuetter.

Selvom showet indledes med verdens største modeshow med kjoler fra Dior, Chanel, Louis Vuitton og andre af de mest ikoniske modehuse, så er det jo filmene, det hele handler om.

Det ved man i Biffen i Nordkraft, og i den anledning inviterer de til et ekstraordinært filmmaraton søndag 24. februar.

Oscar-film til skarp pris

Her kan du se en lang række af de film, der er nomineret i de mange kategorier og tilmed til en favorabel pris på kun 70 kr. for en billet til en film.

Allerede fra kl. 11 kan du opleve den første film: A Star is Born – med Lady Gaga og Bradley Cooper i hovedrollerne.

Filmen er nomineret til hele otte statuetter: deriblandt Bedste film og Bedste sang – mens både Lady Gaga og Bradley Cooper er nomineret for deres skuespilspræstationer som henholdsvis tjeneren Ally og den alkoholiserede rockstjerne Jack.

Biffens filmprogram fortsætter med Bohemian Rhapsody, Kapernaum, Cold War, The Favourite, Roma, If Beale Street Could Talk, Green Book, og afsluttes med Free Solo kl. 20.50.

Alle er de nominerede i adskillelige kategorier.

De mange filmvisninger indledes naturligvis med et glas bobler til publikum, og de præsenteres af festklædte værter.

Du kan købe billetter til Oscar-filmene her.

Rød løber i Kennedy

Også hos Nordisk Films biograf i Kennedy Arkaden rulles den røde løber ud i anledning af det pailletbesatte awardshow.

Her begynder festen dog først søndag aften kl. 22, hvor filmen Green Book med danske Viggo Mortensen i hovedrollen, vises.

En rolle, som han er nomineret for, og som han senere på natten forhåbentlig kan tage Oscar’en med hjem for.

Efter Green Book stilles der om til den røde løber med alle kjolerne, og derefter kan du se selve showet direkte fra Dolby Theatre i Hollywood i LA helt frem til den lyse morgen.

Billetten koster 130 kr. og kan købes her.

Nordisk Film serverer i løbet af deres Oscar Night bobler og lækker oscar-inspireret kage til den søde tand og opfordrer desuden til, at du trækker i dit bedste Oscar-outfit: Uanset om det er galla eller pyjamas.

I løbet af natten vil der desuden være kaffe, så alle kan holde sig vågne, og der vil være lidt til de sultne at gå hjem på tidligt mandag morgen.

Aftenens program er som følgende:
Kl. 21:30: Vi åbner dørene til den røde løber
Kl. 22:00: Velkomst i salen
Kl. 22:15: Filmstart Green Book
Kl. 00:25: Filmen slutter
Kl. 00:30: Der stilles om til den røde løber i Hollywood
Kl. ca. 05:30-06:00: Godnat og tak for i aften

Læs mere om Oscar Night i Kennedy her.

Gå på banen med spillerne: Indløbsbørn til AaB-kampe skal findes i Magasin

Skrevet af: Michael Qureshi

På onsdag d. 20. februar kan fodboldglade børnefamilier krydre vinterferien med et besøg i Magasin. Her har familiens yngste nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

For AaB’s superligaspillere er det hverdagskost at løbe ind på Danmarks mange stadioner foran mange mennesker på tilskuerpladserne samt på tv.

Det er dog en oplevelse, som unge, spirende fodboldtalenter stadig kun kan drømme om en dag at få.

Men nu har alle børn i Aalborg og øvrige Nordjylland chancen. Det kræver i første omgang, at børnene kommer et smut forbi Magasin med forældre her i vinterferien.

Vil skabe lokale oplevelser

Onsdag den 20. februar mellem 14.00-16.00 er der nemlig mulighed for at blive et af AaB’s nye indløbsbørn.

“Vi gør meget ud af at skabe oplevelser og støtte lokale aktiviteter.

Derfor har vi tilrettelagt eventen onsdag i fællesskab med hele Nordjyllands fodboldklub AaB, som vi desuden har indgået et tre-årigt sponsorsamarbejde med.

Sammen leder vi efter 44 indløbsbørn til to af AaB’s forårskampe,” fortæller Tina Mikkelsen, som er Store Manager i Magasin Aalborg.

Mød to AaB-profiler

Det kræver ingen særlige forudsætninger at være med i konkurrencen om at blive indløbsbarn for AaB, bare man er en dreng eller pige i alderen 6-12 år.

For at deltage skal man fotograferes af en professionel fotograf i stormagasinet.

Billedet kan man efterfølgende få lov til at få med hjem.

Uanset om man er blandt de heldige indløbsbørn eller ej, har alle fremmødte mulighed for at møde to af AaB’s spillere helt tæt på i Magasin.

Forsvarsspillerne Kristoffer Pallesen og Jores Okore er nemlig til stede, og de står klar til at skrive autografer og tage selfies med børnene.

“I Magasin arbejder vi hele tiden på at lave events, overraskelser, konkurrencer, optrædener og andre impulser, som giver liv i byen og skaber glæde og inspiration.

AaB er uden tvivl en af Aalborgs stoltheder, og derfor vil vi gerne være med til at give byens borgere muligheden for at komme helt tæt på klubben og dens spillere,” fortæller Tina Mikkelsen.

De første 50 fremmødte deltagere får desuden en gratis Hummel-cap i ”Goodie”-appen.

Magasins Goodie App har løbende opdateringer om gode tilbud, shoppeweekender med 20 % rabat, events og gratis gaver. Den kan downloades hvor du normalt henter apps.

Skaber glæde: Kendt hotel donerer møbler til udsatte borgere

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Himmerland Golf & Spa
Foto: Himmerland Golf & Spa

Mens håndværkere arbejder på højttryk for at modernisere alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort, får en lang række mennesker gavn af de brugte møbler

I forbindelse med ombygningen af alle værelser på Himmerland Golf & Spa Resort bliver en lang række af de møbler, der hidtil har stået på værelserne, overflødige.

Derfor har Administrerende Direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering, indgået en aftale med Anette Rolighed Nielsen, der står bag Mor Roligs mad – og hjælpe team, der blandt andet støtter udsatte mennesker i Himmerland.

Dermed sikres det, at de brugte møbler blandt andet bliver brugt til at hjælpe mennesker, der bliver udskrevet fra eksempelvis behandlingsinstitutioner og skal flytte i egen bolig.

“Vi hjælper mange borgere i Vesthimmerlands Kommune. Blandt andre dem, der bliver udskrevet fra misbrugscentret og skal flytte i egen bolig.

Så står de ofte uden penge og uden bolig, og så er det fantastisk, at vi kan hjælpe dem med at møblere deres nye lejlighed,” fortæller Anette Rolighed Nielsen.

Fra venstre: Kim Jensen (Anettes mand), Anette Rolighed Nielsen og Mark Bering

Senge gør en kæmpe forskel

Ikke mindst sengene fra Himmerland Golf & Spa Resort gør derfor en stor forskel.

“Senge er faktisk noget af det, der er sværest at få fat i, fordi mange først smider dem ud, når de er slidt helt op.

Sengene fra hotellet er stadig dejlige at sove i, så det gør en stor forskel. Vi har også fået en del lænestole, som folk er glade for,” siger Anette Rolighed Nielsen.

Glad for at hjælpe

Administrerende direktør for Himmerland Golf & Spa Resort, Mark Bering er glad for at kunne hjælpe.

“Da vi både moderniserer og ommøblerer værelserne, er vi nødt til at skille os af med en del rigtig fine møbler.

Derfor er jeg rigtig glad for at vi gennem samarbejdet med Annette sikrer, at møblerne ikke bliver smidt ud, men i stedet bliver brugt til at hjælpe nogle mennesker, som virkelig har brug for det,” siger Mark Bering.

Blandt de møbler som Himmerland Golf & Spa Resort giver væk er blandt andet 60 senge, 120 lænestole og 120 lamper og ca. 100 borde.