Stort nyt restaurantområde: Skallerup øger fokus på madoplevelsen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Næste år er det 70 år siden, at dørene til Skallerup Seaside Resort officielt blev åbnet.

Dette skete i forlængelse af, at regeringen, med statsminister Thorvald Stauning i spidsen, indførte den første danske ferielov, der gav lønmodtagere ret til ferie med løn.

Derfor fandt Skallerup lynhurtigt vej til feriegæsternes hjerter, og er her syv årtier senere stadig blandt danskernes foretrukne feriecentre, når de trænger til at vågne op til lyden af bølgebrus og samtidigt få én på opleveren.

Skallerups historie er på mange måder printet ind i væggene, og er også med til at skabe denne her helt unikke stemning, som ikke findes hvor som helst.

Men de mange år i branchen kræver også vedligeholdelse, og derfor har Skallerup især inden for de seneste år investeret store summer i renovering og generel fornyelse af feriecenteret.

Klar med helt nyt madkoncept

Seneste skud på stammen er en gennemgribende ombygning af hele restaurantområdet og en nytænkning af det madkoncept, som Skallerup ønsker at tilbyde sine gæster.

”For os er det vigtigt at kunne danne ramme for kvalitetstid omkring måltidet.
Mange af vores gæster kommer fra en travl hverdag, så her skal de have mulighed for at sætte sig ned, nyde maden sammen og få en god oplevelse,” fortæller Dana Curry, som er F&B Manager hos Skallerup.

Dana kom til Skallerup i forbindelse med omlægningen af restauranten og har med sin baggrund som kok og en bachelor i ernæring og sundhed mulighed for at integrere sine visioner i det nye koncept.

Store visioner på madfronten

I februar stod de nye og topmoderne faciliteter klar. Restaurantområdet i lys, nordisk stil byder blandt andet på en helt ny deli, en hyggelig café, en skøn restaurant samt Galleriet, der er restauranten henvendt til det voksne publikum.

Galleriet er et helt ideelt indslag, når der skal ekstra forkælelse på programmet; her kan du nemlig få en ekstraordinær smagsoplevelse fordelt over 2-6 retter med tilhørende vinmenu.

”Der er helt sikkert sket et løft på både koncept og menukort i alle restaurantens områder.
Vi vil gerne bruge så mange lokale og sæsonbetonede råvarer som muligt, og for os er det vigtigt at kunne bidrage med både gode ferie- og smagsoplevelser” siger Dana.

Visionerne for madkonceptet er gennemgående, uanset hvor du har lyst til at spise: Delien tilbyder lækre convenience retter, friske salater og take away, caféen har et spændende cafékort med sandwich, salater og hjemmelavet pizza, mens restauranten og Galleriet kører mere skarptunet på retter, der er inspireret af sæsonen og i højere grad ønsker at udfordre sanseoplevelsen.

Derudover kan Skallerup nu også tilføje titlen som eneste Riedel-ambassadør nord for Århus, hvilket betyder, at man i restauranten kan tilbyde vinglassmagning og serveringer i druespecificerede glas og dermed hæve den gastronomiske oplevelse endnu et niveau.

Aktiv ferie i smukke omgivelser

Det er ikke kun på madfronten, at Skallerup ønsker at rykke sig. De historiske lokaler er nemlig på ingen måde en barriere for, at Skallerup også kan indordne sig efter tidens tendenser og imødekomme gæsternes efterspørgsler, næsten uanset hvad det omhandler.

Især er konceptet Aktiv ferie blevet populært, hvilket betyder, at feriecenteret også er blevet opgraderet med et helt nyt fitnesscenter, og tilbyder samtidigt forskellige former for holdtræning. Disse tiltag er især populære for de, som også ønsker sig en ferie med fuld fart i de naturskønne omgivelser.

”Ingen andre feriecentre ligger så tæt på kysten, og den helt unikke beliggenhed vil vi gerne dele med vores gæster.

Man skal ikke langt herfra, før vi kan tilbyde helt ideelle forhold til aktiviteter såsom mountainbike, golf og surfing, og netop kombinationen mellem aktiv og afslappende ferie koblet med et højt serviceniveau, oplever vi en stigende efterspørgsel på,” fortæller Mette Clausen, som er salgs- og marketingchef i feriecenteret.

”Især god service er noget af det, vi vægter ekstremt højt her i Skallerup, og i vores optik er et højt serviceniveau grundlæggende for at kunne give vores gæster den bedste ferieoplevelse”, fastslår Mette Clausen.

Højt serviceniveau bliver aldrig forældet

Et ekstraordinært højt serviceniveau er noget af det, Skallerup virkelig bryster sig af, på trods af de snart 70 år på bagen; Feriecenteret ligger i top fem på TripAdvisors liste over bedste service i Danmark, og oveni hatten kunne Skallerup for nyligt modtage Erhverv Hjørrings Initiativpris, hvor især ”service som et nøglebegreb for succes i turistbranchen” blev omdrejningspunkt for modtagelse af prisen.

Redaktionen har ved flere lejligheder besøgt det helt unikke feriecenter, og vi i kan i den grad skrive under på, at Skallerup på alle fronter kan leve op til de ellers høje forventninger, som gæsterne har opbygget i de sidste syv årtier.

Så uanset om du allerede har besøgt Skallerup utallige gange, eller endnu har dit første besøg til gode, er der altså alt mulig god grund til at overveje, om feriecenteret skal være det sted, du skal indsamle dine næste ferieminder.

Du kan booke dit næste besøg lige her.

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.