Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor nyhed: Den tredje Limfjordsforbindelse bliver en realitet

Af Emil Kjær Jørgensen
Limfjordsbroen og tunnelen bliver i fremtiden suppleret med en tredje forbindelse.

Foto: Aalborg Kommune
Limfjordsbroen og tunnelen bliver i fremtiden suppleret med en tredje forbindelse. Foto: Aalborg Kommune

Der har været snak om det længe – men nu ser det ud til, at ønsket om en tredje Limfjordsforbindelse går i opfyldelse.

Transportministeriet præsenterede i dag en infrastrukturplan, hvor en stor del af den er den tredje Limfjordsforbindelse.

Etableringen er den tredje Limfjordsforbindelse bliver således en del af en omfattende national plan, som koster over 100 mia. kr. og afsætter penge til både veje, tog og cykeltrafik i hele Danmark.

Regeringen bekræftede kl. 10 den nye trafikplan for perioden 2021-2030:

“Aftalen om fremtidens veje og baner er indgået mellem regeringen og Dansk Folkeparti og indeholder en lang række infrastrukturprojekter, der skal sættes i gang i perioden fra 2021 til 2030.

Det gælder blandt andet en udvidelse af E45, midler til en ny midtjysk motorvej, udvidelser af motorvejene og ringforbindelserne på Sjælland samt en udvidelse af Fynske Motorvej syd om Odense og en tredje Limfjordsforbindelse.”

Læs mere her.

Da Aalborg Alliancen blev dannet tilbage i august sidste år, var det med et mål for øjet; at få en 3. Limfjordsforbindelse til Aalborg og Nordjylland.

Med den netop offentliggjorte infrastrukturplan mellem Regeringen og Dansk Folkeparti er det mål nu rykket væsentligt nærmere.

“Det er intet mindre end fantastisk. Intentionen med Aalborg Alliancen har jo fra starten været at få den 3. Limfjordsforbindelse på den nationale dagsorden, og det må man i den grad konstatere er lykkedes,” siger Aalborg Kommunes borgmester Thomas Kastrup-Larsen og fortsætter,

“Jeg bliver virkelige glad og stolt over, at vi ved at italesætte problemet sammen og i fællesskab finde løsninger på finansieringsspørgsmålet har kunnet råbe Christiansborg op.

Jeg vil gerne kvittere for de mange virksomheder, som bakker op om Aalborg Alliancen og altså nu er direkte årsag til, at en 3. Limfjordsforbindelse er inden for rækkevidde.”

Også administrerende direktør for Bladt Industries glæder sig over nyheden.

“Jeg glæder mig på hele det nordjyske erhvervslivs vegne. Den 3. Limfjordsforbindelse bliver en væsentlig forbedring af infrastrukturen i vores landdel.

I dag er de to krydsninger ved Aalborg sårbare, og stigende trafik koster virksomhederne dyrt og bremser udviklingen i Nordjylland,” siger Peter Rindebæk.

De tre regeringspartier og Dansk Folkeparti har afsat 6,5 mia. kr. til en ny Limfjordsforbindelse over Egholm. Hensigten er, at anlægsarbejdet skal påbegyndes i 2024.