ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stort energiprojekt skal sikre en grønnere profil for Aalborg Golfklub

Af Redaktionen
Foto: Aalborg Golfklub
Foto: Aalborg Golfklub

Som mange andre klubber oplevede Aalborg Golfklub ekstremt høje udgifter til især opvarmning af faciliteterne i 2022 og et tilsvarende stort aftryk på CO2-udslippet.

Derfor var der brug for at tænke i nye og helhedsorienterede løsninger. Samtidig var økonomien et muligt benspænd.

Det skriver Aalborg Golfklub i en pressemeddelelse.

For Aalborg Golfklub var økonomien den største faktor, siger Nicolaj Ahnfeldt Grindsted, Golf Manager i Aalborg Golfklub:

”Det har helt klart været økonomien, som var grunden til, at vi skulle gennemføre det her projekt. Blandt andet de ekstremt høje udgifter til opvarmning af vores faciliteter.

Derudover så vi også et stort afspejlende tryk på CO2-udslippet. Så det er sådan lidt en bonus i projektet, at vi kunne mindske vores afsæt.

Men det som vægtede højest, var den økonomiske faktor i det. Projektet med Mariendal kommer til at spare os rigtig mange penge, så det er en god investering. Vi er rigtig stolte af projektet og hele processen omkring det”

En konvertering af varmeløsningen

Med fondstøtte i ryggen var det vigtigt for Aalborg Golfklub at finde en leverandør, som kunne leve op til både pris og kvalitet, men også en leverandør, som kunne levere inden årets udgang.  Det var vigtigt at komme hurtigt i gang, dels fordi støtten skulle bruges inden for en given tidsramme, men også for at få gevinst af investeringen så hurtigt som muligt.

Aalborg Golfklub lavede en markedsanalyse og indhentede tilbud fra flere forskellige leverandører. Det bedste tilbud var fra Mariendal, som Aalborg Golfklub kender i forvejen.

Administrerende direktør Johan Ungermann Poulsen lavede en businesscase til præsentation i bestyrelsen.

”Inden vi startede samarbejdet med Aalborg Golfklub, anvendte de olie som primær energikilde og der var ikke foretaget større investeringer i de grønne tekniske tiltag. Det var her vi mente, at vi havde en styrke og noget at bidrage med. Det gælder om at se helheden – ikke kun den grønne profil, men også hvad man kan gøre for optimere bundlinjen. Investeringen skal gerne kunne tjene sig hjem.

Derfor var vigtigt for os at kunne synliggøre for bestyrelsen i Aalborg Golfklub, at dét her kan betale sig. Vi er stolte af at have fundet en løsning, som har en beregnet tilbagebetalingstid på bare 4 år”, udtaler Administrerende direktør i Mariendal, Johan Ungermann Poulsen.

Løsningen blev en konvertering af den nuværende varmeløsning til en grøn eldrevet løsning med 3 varmepumper og tilslutning af BMS-driftsovervågning og visualisering af energidata. Allerede i foråret 2022 gik Mariendal og Aalborg Golfklub i gang med at afdække mulighederne for at optimere den økonomiske bundlinje for Aalborg Golfklub.

Optimeringen gik for alvor i gang efter sommeren 2022. Der blev både set på nye varmeløsninger, men også en gennemgang af el-tilslutningen, så den kunne håndtere kommende efterspørgsler på el-ladestandere.

Samtidig blev der etablereret en BMS-løsning (Building Management System), så Aalborg  Golfklub hele tiden kan holde øje med varmeforbrug og CO2-udledning. Det præsenteres i dag i indgangspartiet, så alle medlemmer også kan holde øje.

Ifølge Nicolaj var Mariendal en stor støtte i processen fra start til aflevering:

”Samarbejdet med Mariendal har været fantastisk fra øverst i ledelsen til selve teknikeren, der står herude og kigger på rørene. Vi har hele tiden kunne informere vores medlemmer og det er et vigtigt skridt i sådan en omstilling og proces. Det er i bund og grund medlemmerne, som ejer klubben, og derfor har det været vigtigt for os at kunne informere dem løbende. Det har kun kunne lade sig gøre, fordi der har været så god kommunikation mellem os og Mariendal.

Lige nu er vi mest stolte af den proces vi er i gang med, både sådan rent økonomisk, men også set i perspektiv af den grønne omstilling og det sociale ansvar overfor medarbejdere. De bløde værdier og de tankegange, som der er sat gang ud fra det projekt, vi har lavet, i samarbejde med Mariendal.”

Del artikel

Andre læser også