Stort DR-event i Nordkraft: Kom tæt på kendte profiler

Skrevet af: Michael Qureshi
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Alle er velkomne, når Aalborg Universitet og DR inviterer til ’Videnskabsmødet 2018’ i Aalborg i kulturhuset ’Nordkraft’ fredag den 29. juni.

På det lille folkemøde for videnskab og teknologi vil der blive sat fokus på flere af tidens mest interessante forskningsresultater og påtrængende debatter.

For hvorfor er det, at vi fortsat gør ting, som er dumme, på trods af at vi er bedre oplyste om konsekvenserne af vores handlinger end nogensinde før?

Hvorfor bevæger vi os ikke nok, kører for hurtigt i trafikken, overforbruger og bidrager til klimakrisen, selvom vi udmærket kender til konsekvenserne?

Værtere og forskere besvarer spørgsmål

Det er nogle af de spørgsmål, som forskere fra Aalborg Universitet såvel som værter fra P1’s videnskabsprogrammer blandt andre Peter Lund Madsen, Anders Morgenthaler samt profiler som Jesper Theilgaard kommer til at debattere i løbet af dagen, hvor ’Videnskabsmødet’ finder sted.

”Videnskab og teknologi er med til at ændre os som mennesker og verdenen omkring os. Men selvom vi bliver klogere og har et utal af teknologiske muligheder ved hånden, er det ikke altid, at vi lytter til videnskaben og handler på den.

Netop spørgsmålet ”Hvorfor gør vi, som vi gør?” bliver et omdrejningspunkt ved ’Videnskabsmødet’, hvor vi er gået sammen med Aalborg Universitet for at bringe videnskaben ud til danskerne, så de kan deltage og opleve den der, hvor de er,” siger Carsten Nymann, centerchef i DR Viden i Aalborg.

Klimatestamentet med Anders Morgenthaler og Dan Grønbech – Foto – DR Bjarne Bergius Hermansen

Aalborg Universitet stiller med et hold af top-forskere til de forskellige debatter og ’talks’ på ’Videnskabsmødet’ samt med en række stande, hvor publikum kan se og prøve teknologierne på nærmeste hold.

”Aalborg Universitets slogan er ”Viden for verden”, og derfor er jeg rigtig glad for i samarbejde med DR at kunne præsentere masser af viden, der kan ændre verden. Vi har rigtig mange højt profilerede forskere, som ligger inde med den allernyeste viden og indsigt i de nyeste teknologier.

Samtidig har de også rigtig stor erfaring i at formidle deres viden på en engageret og relevant måde. Derfor er det glædeligt, at vi på ’Videnskabsmødet’ kan sætte endnu mere fokus på videnskab og fremtidens teknologi – hvad enten det handler om livstilssygdomme, hacking, kunstig intelligens, klimaudfordringen eller noget helt femte.

Vi håber, at det bliver taget godt i mod og kan gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed,” siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Samarbejde får videnskaben ud til danskerne

’Videnskabsmødet’ er en del af DR’s store videnskabssatsning i 2018: ’Viden skaber os’. I en række programmer har DR sat spot på, hvordan videnskab og teknologi er med til at ændre vores liv. Ved ’Videnskabsmødet’ flytter debatten ud af tv- og radiostudierne og til Nordkraft, hvorfra hvor dele af dagens program også livetransmitteres på P1.

”Vores ønske er i løbet af året at engagere så mange som muligt i samtalen omkring videnskab, så vi alle kan blive bedre til at forstå os selv, og den verden vi lever i. Nu glæder jeg mig til, at vi sammen med Aalborg Universitet bringer forskning og videnskaben ud på en live-scene og selvfølgelig ud til alle dem, der lytter med på P1.

På ’Videnskabsmødet’ vil vi gøre vidensstoffet endnu mere levende og nærværende, skabe plads til spørgsmål og diskussion, og give publikum mulighed for at opleve videnskab på nye kreative måder, der kan være med til at gøre det, der er svært, lettere at forstå,” siger Carsten Nymann.

’Videnskabsmødet 2018’ finder sted i Kedelhallen i Nordkraft i Aalborg fredag den 29. juni fra kl. 9:30 til kl. 15.30. Der er gratis adgang.

P1 sender live fra Videnskabsmødet i to halvlege, og ind i mellem radioudsendelserne vil der være talks på og omkring scenen, aktiviteter for publikum, videoer på storskærm og stande, hvor man bl.a. kan lære om kodning og teknologiforståelse.

Læs mere her

Aalborg-advokater får pris: Haugaard|Braad kåres som Succesvirksomhed 2020

Skrevet af: Michael Qureshi

Den eftertragtede erhvervspris ”Succesvirksomhed 2020” vækker store smil hos det Aalborgensiske advokatpartnerselskab, Haugaard|Braad.

Stoltheden over at blive kåret som en af de virksomheder i Danmark, der kontinuerligt bidrager til vækst og velstand i lokalområderne, men også til dansk økonomi som helhed, er ikke til at tage fejl af.

Det skriver Haugaard|Braad i en pressemeddelelse.

Erhvervsprisen ”Succesvirksomhed” tildeles af BDO og Spar Nord, som med prisen anerkender de mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, der gang på gang leverer resultater, som bidrager positivt til den danske økonomi.

Det er en stor ære at modtage prisen, hvilket advokat og partner, Rasmus Haugaard, ikke lægger skjul på:

At blive valgt af Spar Nord Bank og BDO som Årets Succesvirksomhed opfatter jeg som den bedste cadeau, vi kan opnå.

Hårdt arbejde, vedholdenhed og fokus – fra begyndelsen for 15 år siden til nu – er årsagen, og jeg er glad og stolt over anerkendelsen,” forklarer Rasmus Haugaard.

Skal opfylde en lang kriterier

For at blive kåret som Succesvirksomhed skal man opfylde en række kriterier, som blandt andet indebærer en positiv udvikling i resultat før skat, egenkapital og soliditet.

Kriterierne skal være opfyldt gennem en årrække og er derfor ikke en pris, som virksomheder kommer sovende til. Haugaard tilføjer:

Da vi startede virksomheden tilbage i 2009, var vi kun to. Nu er vi 30, og det er af og til ikke til at forstå. Men med sådan en pris bliver vi mindet om, hvor langt vi er kommet, og hvor meget vi har nået gennem årene.

Men æren tilfalder alle medarbejdere. Det kræver nemlig et uovertruffent bagland af medarbejdere og kollegaer, som er vanvittigt dygtige til det, de laver – og det har vi.”

Prisen har fået en særlig plads i receptionen ved indgangen til Haugaard|Braad Advokatpartnerselskab, som en påmindelse om det solide arbejde, der ligger til grund for den eftertragtede anerkendelse fra BDO og Spar Nord.

En Succesvirksomhed skal som minimum kunne præsentere

  • Vækst i virksomhedens resultat før skal de seneste fem år
  • Soliditetsgrad over 15% i det seneste regnskabsår
  • Vækst i soliditeten målt over de seneste fem år
  • Evnen til at skabe resultater med det givne kapitalgrundlag

Melder nyt ud: Mette Frederiksen indkalder til pressemøde i dag

Skrevet af: Michael Qureshi
Arkivfoto Statsministeriet
Arkivfoto Statsministeriet

Statsminister Mette Frederiksen holder pressemøde om coronasituationen i Danmark i dag klokken 14.00.

Det oplyser Statsministeriet på Twitter.

Det er foreløbig ikke oplyst, hvad mødet kommer til at handle om, ud over at det er om ‘covid-19 i Danmark’.

Fra onsdag til torsdag blev der konstateret 453 nye corona-smittede hvilket var ny smitterekord i Danmark, viser tal fra seruminstitut.

Den hidtidige smitterekord blev sat 8. april, hvor der blev konstateret 408 nye smittetilfælde.

Med til den nye smitterekord hører, at der i dag bliver testet langt flere for coronavirus, end der gjorde i foråret. Derfor er der givetvis også konstateret flere nye smittede.

Men der er ingen tvivl om, at der er bekymring hos myndighederne over stigende smittetal, og i København har man allerede set nye tiltag indført.

I går var første gang, at gæster og personale skulle bære mundbind på restauranter, caféer, barer og øvrige serveringssteder.

Opdateres

Helt særligt: Jagerfly laver flyshow over Aalborg to gange i dag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag bliver der chance for at opleve noget helt særligt, hvis man er vild med jagerfly.

To gange i dag skal et jagerfly nemlig træne helt specielle øvelser ud fra Flyvestation Aalborg. Det skriver TV2 Nord.

Normalt træner jagerpiloter særlige manøvrer ved de forskellige Air Shows, men grundet Covid-19 har stort set alle været aflyst.

For to uger siden fløj to jagerfly over Nørresundby og Aalborg i forbindelse med flagdag
Foto: Flyvevåbnet

Bedste steder at se det

Derfor træner man det i stedet klokken 12.15 og 13.45 ifølge TV2 Nord.

Morten Valentin Jensen fra Flyvestation Aalborg fortæller til tv-stationen, at hvis man få det bedste syn af flyets “show”, så bør man placere sig ved Lindholm Høje, parkeringspladsen ved Aalborg Lufthavn eller ved Vestre Fjordpark.