Stort DR-event i Nordkraft: Kom tæt på kendte profiler

Skrevet af: Michael Qureshi
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Alle er velkomne, når Aalborg Universitet og DR inviterer til ’Videnskabsmødet 2018’ i Aalborg i kulturhuset ’Nordkraft’ fredag den 29. juni.

På det lille folkemøde for videnskab og teknologi vil der blive sat fokus på flere af tidens mest interessante forskningsresultater og påtrængende debatter.

For hvorfor er det, at vi fortsat gør ting, som er dumme, på trods af at vi er bedre oplyste om konsekvenserne af vores handlinger end nogensinde før?

Hvorfor bevæger vi os ikke nok, kører for hurtigt i trafikken, overforbruger og bidrager til klimakrisen, selvom vi udmærket kender til konsekvenserne?

Værtere og forskere besvarer spørgsmål

Det er nogle af de spørgsmål, som forskere fra Aalborg Universitet såvel som værter fra P1’s videnskabsprogrammer blandt andre Peter Lund Madsen, Anders Morgenthaler samt profiler som Jesper Theilgaard kommer til at debattere i løbet af dagen, hvor ’Videnskabsmødet’ finder sted.

”Videnskab og teknologi er med til at ændre os som mennesker og verdenen omkring os. Men selvom vi bliver klogere og har et utal af teknologiske muligheder ved hånden, er det ikke altid, at vi lytter til videnskaben og handler på den.

Netop spørgsmålet ”Hvorfor gør vi, som vi gør?” bliver et omdrejningspunkt ved ’Videnskabsmødet’, hvor vi er gået sammen med Aalborg Universitet for at bringe videnskaben ud til danskerne, så de kan deltage og opleve den der, hvor de er,” siger Carsten Nymann, centerchef i DR Viden i Aalborg.

Klimatestamentet med Anders Morgenthaler og Dan Grønbech – Foto – DR Bjarne Bergius Hermansen

Aalborg Universitet stiller med et hold af top-forskere til de forskellige debatter og ’talks’ på ’Videnskabsmødet’ samt med en række stande, hvor publikum kan se og prøve teknologierne på nærmeste hold.

”Aalborg Universitets slogan er ”Viden for verden”, og derfor er jeg rigtig glad for i samarbejde med DR at kunne præsentere masser af viden, der kan ændre verden. Vi har rigtig mange højt profilerede forskere, som ligger inde med den allernyeste viden og indsigt i de nyeste teknologier.

Samtidig har de også rigtig stor erfaring i at formidle deres viden på en engageret og relevant måde. Derfor er det glædeligt, at vi på ’Videnskabsmødet’ kan sætte endnu mere fokus på videnskab og fremtidens teknologi – hvad enten det handler om livstilssygdomme, hacking, kunstig intelligens, klimaudfordringen eller noget helt femte.

Vi håber, at det bliver taget godt i mod og kan gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed,” siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Samarbejde får videnskaben ud til danskerne

’Videnskabsmødet’ er en del af DR’s store videnskabssatsning i 2018: ’Viden skaber os’. I en række programmer har DR sat spot på, hvordan videnskab og teknologi er med til at ændre vores liv. Ved ’Videnskabsmødet’ flytter debatten ud af tv- og radiostudierne og til Nordkraft, hvorfra hvor dele af dagens program også livetransmitteres på P1.

”Vores ønske er i løbet af året at engagere så mange som muligt i samtalen omkring videnskab, så vi alle kan blive bedre til at forstå os selv, og den verden vi lever i. Nu glæder jeg mig til, at vi sammen med Aalborg Universitet bringer forskning og videnskaben ud på en live-scene og selvfølgelig ud til alle dem, der lytter med på P1.

På ’Videnskabsmødet’ vil vi gøre vidensstoffet endnu mere levende og nærværende, skabe plads til spørgsmål og diskussion, og give publikum mulighed for at opleve videnskab på nye kreative måder, der kan være med til at gøre det, der er svært, lettere at forstå,” siger Carsten Nymann.

’Videnskabsmødet 2018’ finder sted i Kedelhallen i Nordkraft i Aalborg fredag den 29. juni fra kl. 9:30 til kl. 15.30. Der er gratis adgang.

P1 sender live fra Videnskabsmødet i to halvlege, og ind i mellem radioudsendelserne vil der være talks på og omkring scenen, aktiviteter for publikum, videoer på storskærm og stande, hvor man bl.a. kan lære om kodning og teknologiforståelse.

Læs mere her

Snart går det løs: Zulu Sommerbio starter sæsonen i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

Det er efterhånden blevet en af de faste traditioner, som man glæder sig til i de danske storbyer.

Hvert år tager tv-kanalen TV2 Zulu på sommer-turné, hvor de viser gode film under åben himmel. I år er ingen undtagelse, og faktisk er det sådan, at Zulu Sommerbio åbner sæsonen lige her i Aalborg.

Det sker tirsdag den 31. juli i Skovdalen. Her vises den sjove og spændende film Logan Lucky. Det er skaberne af blandt andet Oceans Eleven og Magic Mike, der står bag filmen, som handler om nogle venner, der har udtænkt den perfekte plan til et kup.

Stjernespækket forestilling

Filmen er totalt stjernespækket med navne som Channing Tatum, Adam Driver, Katie Holmes, Hilary Swank og ikke mindst selveste 007 Aka Daniel Craig.

Tirsdag den 31. juli klokken 21.30 vises Logan Lucky i Skovdalen, og det er ganske gratis. Her kan man tage en masse tæpper med og hygge sig med slik, popcorn og hvad man ellers har med på en bio-tur under åben himmel.

Scorer høj score på en af verdens største filmsider

På filmsiden Rotten Tomatoes, der er en af verdens største på film, scorer Logan Lucky 93%, hvilket er en ret høj score fra både brugere og anmeldere. Det kan du se her

Umiddelbart tegner prognoserne også på, at højtrykket fortsætter med at ligge over Danmark, så vejret bliver med høj sandsynlighed rigtig lækkert.

Du kan se traileren til Logan Lucky lige herunder

Aalborg er som nævnt første destination på Zulu Sommerbios sommerturné. Lidt ærgerligt er det dog, at alle øvrige byer får to dage med to film. Der er ingen forklaring på, hvorfor det er tilfældet, at Aalborg kun får den ene film.

Her er programmet for hele Zulu Sommerbio;

Horsens
2-3 august
The Big Sick
Dan Dream

Sønderborg
4-5 august
Lady Bird
Logan Lucky

Herning
7-8 august
IT
Logan Lucky

Silkeborg
9-10 august
Dan Dream
Ready Player One

Aarhus
12-13 august
Vinterbrødre
IT

København
16-17 august
Lady Bird
Black Panther

Du kan følge Facebook-begivenheden for Zulu Sommerbio i Aalborg her

Danmark Rundt starter i Aalborg: Mange veje afspærres på dagen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmarks største cykelløb PostNord Danmark Rundt køres fra 1. august til 5. august, og her i Aalborg har vi æren af at lægge asfalt til 1. etape, som både starter og slutter lige her i Nordjyllands hovedstad.

Det kommer naturligvis også til at påvirke trafikken, så den 1. august skal du være særligt opmærksom, hvis du har tænkt dig at benytte bilen i Aalborg.

Aalborg Kommune har på deres Facebook meldt følgende ud:

Fra kl 9.15 – 12.00 vil disse veje blive spærret

Østerågade/Boulevarden fra Nytorv til Danmarksgade

Fra 16.00-18.00 vil disse veje blive spærret

Kong Chr. Alle / Dannebrogsgade mellem Hasserisvej & Kastetvej

Kastetvej mellem Dannebrogsgade & Vestre Fjordvej

Skydebanevej mellem Vestre Fjordvej & Mølholmsvej

Mølholmsvej mellem Skydebanevej & Svalegårdsvej

Svalegårdsvej mellem Mølholmsvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Svalegårdsvej & Naurvej

Naurvej mellem Hasserisvej & Søndre Skovvej

Søndre Skovvej mellem Naurvej & Skovbakkevej

Skovbakkevej mellem Søndre Skovvej & Hasserisvej

Hasserisvej mellem Skovbakkevej & Kong Chr. Alle

Derudover oplyser Aalborg Kommune, at Skydebanevej vil blive spærret fra Garnisonsmuseum til Marina fra kl. 07-21, dog vil der blive åbnet til kunder til Egholm Færgen.

Der vil i tidsrummet være spærret for al krydsende trafik. Men der vil være åbent for gående.

Fed sportsdag i vente

Det hele starter på Gl. Torv i centrum af byen, hvor 120 professionelle cykelryttere er klar til første etape, som strækker sig over 216,6 km. Du kan læse mere om 1. etape her.

Inden opløbet foran Aalborg Racing Arena (Væddeløbsbanen) skal rytterne omkring blandet andet Vrå, Løkken, Pandrup, Brovst, Løgstør, Vindblæs, Veggerby, Nibe, Øster Hornum, Guldbæk og Svenstrup.

Du kan få et detaljeret overblik over hvilke tidspunkter PostDanmark Rundt kommer forbi dit område her.

Løbsdirektør Jesper Worre beskriver ruten på Postdanmarkrundt.dk således:

“Fra starten på Gammeltorv i Aalborg kører vi til Brønderslev, Vrå og ud til kysten og det klassiske sommerferieland, gennem Løkken og videre ned gennem Pandrup. Herefter skal rytterne passere Brovst, inden etapen tager rytterne over Aggersundbroen og ind gennem Løgstør.”

“I Vendsyssel er terrænet rimelig fladt, men fra Løgstør skifter etapen karakter. Herfra skal rytterne køre i et mere kuperet terræn, med mindre og mindre veje frem mod Nibe, hvor dagens største udfordringer og højdemeter er koncentreret på etapekortet. Inden den store finale skal rytterne køre ad små veje ind til Skalborg i udkanten af Aalborg.

“Etapen skal afgøres på en afsluttende rundstrækning med opløb på Skydebanevej ved Aalborg Væddeløbsbane. Her var der senest opløb i 2007 med italienske Francesco Chicchi som vinder. Selve rundstrækningen er ny, og er 7,4 kilometer lang. Den skal gennemkøres tre gange, og rummer en god stigning i Hasseris op ad Skovbakkevej.”

Hele arrangementet starter med underholdning og præsentation af rytterne ved Budolfi Kirke på Gammeltorv fra kl. 09.45. Forventet opløb foran Aalborg Væddeløbsbane kl. 17.20. Etapen vil også kunne følges live på dr.dk/tv og DR1.

PostNord Danmark Rundt køres i 2018 for 28. gang. Fem gange tidligere har Aalborg været startby i løbet. Seks gange tidligere har Aalborg været målby.

Den fulde rute er som følger:

1. august : 1. etape: Aalborg-Aalborg 216,6 km
2. august : 2. etape: Viborg – Vejle 180,5 km
3. august : 3. etape: Næstved – Vordingborg 174,5 km
4. august : 4. etape: Nykøbing Falster enkeltstart 19,1 km
5. august : 5. etape: Faxe – Frederiksberg 194,2 km

Himlen for G&T elskere: Kom til ginfestival i Salling

Skrevet af: Michael Qureshi

Elsker du gin, så bør du gøre dig selv den tjeneste at tage til ginfestival om tre ugers tid.

Stormagasinet Salling i Aalborg afholder en Ginfestival onsdag den 15. august mellem 13-18.

Her serveres der smagsprøver fra mere end 30 forskellige gin fra nogle af de dygtigste ginleverandører både nationalt og internationalt.

Flere af producenterne er selv tilstede i løbet af dagen, hvor de deler ud af deres viden og giver gode tips. Du kan helt sikkert få opskriften på den perfekte G&T!

“Der er 100 pladser til festivallen. For at få adgang skal du købe et klassisk gin & tonic-glas til 75 kroner. Herefter kan du smage på et bredt udvalg af gin fra både Danmark og udlandet samt høre historien bag hver eneste gin,” fortæller Salling Super.

Foto: Salling Super

Speciel dag med fokus på gin

Der plejer også at være rabat på gin blandt det store udvalg i Salling Super. Salling har gennem det seneste år haft stor succes med at afholde det de selv omtaler som festivaler lige fra chokolade, lakrids, vin, gin, rom og meget andet.

Salling Super har et af de bredeste sortimenter i byen, og har også fremstillet deres egen gin i samarbejde med Njord. Stormagasinet har samtidig et bredt udvalg af rom, whiskey og specialøl.

Du kan læse mere om eventet her