Stort DR-event i Nordkraft: Kom tæt på kendte profiler

Skrevet af: Michael Qureshi
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR
Videnskabsmødets vært Dan Grønbech. Foto: Agnete Schlichtkrull/DR

Alle er velkomne, når Aalborg Universitet og DR inviterer til ’Videnskabsmødet 2018’ i Aalborg i kulturhuset ’Nordkraft’ fredag den 29. juni.

På det lille folkemøde for videnskab og teknologi vil der blive sat fokus på flere af tidens mest interessante forskningsresultater og påtrængende debatter.

For hvorfor er det, at vi fortsat gør ting, som er dumme, på trods af at vi er bedre oplyste om konsekvenserne af vores handlinger end nogensinde før?

Hvorfor bevæger vi os ikke nok, kører for hurtigt i trafikken, overforbruger og bidrager til klimakrisen, selvom vi udmærket kender til konsekvenserne?

Værtere og forskere besvarer spørgsmål

Det er nogle af de spørgsmål, som forskere fra Aalborg Universitet såvel som værter fra P1’s videnskabsprogrammer blandt andre Peter Lund Madsen, Anders Morgenthaler samt profiler som Jesper Theilgaard kommer til at debattere i løbet af dagen, hvor ’Videnskabsmødet’ finder sted.

”Videnskab og teknologi er med til at ændre os som mennesker og verdenen omkring os. Men selvom vi bliver klogere og har et utal af teknologiske muligheder ved hånden, er det ikke altid, at vi lytter til videnskaben og handler på den.

Netop spørgsmålet ”Hvorfor gør vi, som vi gør?” bliver et omdrejningspunkt ved ’Videnskabsmødet’, hvor vi er gået sammen med Aalborg Universitet for at bringe videnskaben ud til danskerne, så de kan deltage og opleve den der, hvor de er,” siger Carsten Nymann, centerchef i DR Viden i Aalborg.

Klimatestamentet med Anders Morgenthaler og Dan Grønbech – Foto – DR Bjarne Bergius Hermansen

Aalborg Universitet stiller med et hold af top-forskere til de forskellige debatter og ’talks’ på ’Videnskabsmødet’ samt med en række stande, hvor publikum kan se og prøve teknologierne på nærmeste hold.

”Aalborg Universitets slogan er ”Viden for verden”, og derfor er jeg rigtig glad for i samarbejde med DR at kunne præsentere masser af viden, der kan ændre verden. Vi har rigtig mange højt profilerede forskere, som ligger inde med den allernyeste viden og indsigt i de nyeste teknologier.

Samtidig har de også rigtig stor erfaring i at formidle deres viden på en engageret og relevant måde. Derfor er det glædeligt, at vi på ’Videnskabsmødet’ kan sætte endnu mere fokus på videnskab og fremtidens teknologi – hvad enten det handler om livstilssygdomme, hacking, kunstig intelligens, klimaudfordringen eller noget helt femte.

Vi håber, at det bliver taget godt i mod og kan gå hen og blive en tilbagevendende begivenhed,” siger Per Michael Johansen, rektor på Aalborg Universitet.

Samarbejde får videnskaben ud til danskerne

’Videnskabsmødet’ er en del af DR’s store videnskabssatsning i 2018: ’Viden skaber os’. I en række programmer har DR sat spot på, hvordan videnskab og teknologi er med til at ændre vores liv. Ved ’Videnskabsmødet’ flytter debatten ud af tv- og radiostudierne og til Nordkraft, hvorfra hvor dele af dagens program også livetransmitteres på P1.

”Vores ønske er i løbet af året at engagere så mange som muligt i samtalen omkring videnskab, så vi alle kan blive bedre til at forstå os selv, og den verden vi lever i. Nu glæder jeg mig til, at vi sammen med Aalborg Universitet bringer forskning og videnskaben ud på en live-scene og selvfølgelig ud til alle dem, der lytter med på P1.

På ’Videnskabsmødet’ vil vi gøre vidensstoffet endnu mere levende og nærværende, skabe plads til spørgsmål og diskussion, og give publikum mulighed for at opleve videnskab på nye kreative måder, der kan være med til at gøre det, der er svært, lettere at forstå,” siger Carsten Nymann.

’Videnskabsmødet 2018’ finder sted i Kedelhallen i Nordkraft i Aalborg fredag den 29. juni fra kl. 9:30 til kl. 15.30. Der er gratis adgang.

P1 sender live fra Videnskabsmødet i to halvlege, og ind i mellem radioudsendelserne vil der være talks på og omkring scenen, aktiviteter for publikum, videoer på storskærm og stande, hvor man bl.a. kan lære om kodning og teknologiforståelse.

Læs mere her

Her er der højt til loftet: Tre fede lejeboliger i Aalborg lige nu

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
Ågade, 9000 Aalborg
Ågade, 9000 Aalborg

Det er ikke kun på ejerboliger, hvor det vrimler med lækre lejligheder i Aalborg-området.

På forskellige boligsider er det nu også muligt, at vælge og vrage fra den ene lækre lejelejlighed til den anden.

Hvis man ønsker at bo med lidt højere til loftet i en ældre ejendom med lidt sjæl og charme, så har redaktionen på MigogAalborg Bolig tre bud på lejligheder, som matcher i den kategori.

Tre skønne lejeboliger med charme

Ågade, 9000 Aalborg

I Ågade finder du en lækker og lys lejlighed, som blev totalrenoveret i 2015. Lejligheden har 3,15 meter til loftet, som også prydes med smuk stuk i kanterne.  Lejligheden er 91 kvadratmeter, har et soveværelse, en nyetableret altan og udlejes til 9.000 kr. om måneden. Der er husdyr tilladt i lejligheden.

Se meget mere her.

Bispensgade, 9000 Aalborg

Her får du 149 kvadratmeter, du kan boltre dig på i en Penthouse lejlighed i Aalborgs midtby. Lejligheden har et godt køkkenalrum og stue i et, hvor der loft til kip og to soveværelser. Fra stuen er der udgang til en lækker altan. Lejligheden kan lejes for 9.500 kr. om måneden. Det er tilladt at holde husdyr i lejligheden.

Se boligen her.

Prinsensgade, 9000 Aalborg

Tæt på Banegården kan du bo i en smuk herskabslejlighed med dejligt højt til loftet. Lejligheden har et godt soveværelse med walk in og en god stue. Lejligheden rummer i alt 77 kvadratmeter. Man har adgang til egen vaskemaskine og tørretumbler i vaskekælderen og brugsret til en fælles altan.

Se den smukke herskabslejlighed her.

Var drømmeboligen ikke her – Prøv Bolig Swipe

Går du og leder efter en ny bolig lige nu, om det er en eje eller lejebolig så kan Boligswipe være svaret til at hjælpe med at finde dit næste hjem.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

I morgen åbner de: Så lækkert er det nye Magasin i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Shoppeglade aalborgensere har ventet på dagen i rigtig lang tid.

Stormagasinet Magasin er endelig tilbage i Aalborg, og i morgen torsdag d. 20 september kl. 10 starter den helt store åbningsfest.

Der ventes lange køer blandt folk, der skal ind og shoppe løs, og så er der også en masse, der skal have stillet nysgerrigheden. For hvordan ser der mon ud i spritnye Magasin?

Fin tagterasse

MigogAalborg fik lov til at komme ind bag de tildækkede vinduer og facader. Sikkerheden var helt i top onsdag eftermiddag for at sikre sig, at ingen uvedkommende kommer ind før dørene officielt er åbne.

Noget som er lidt overraskende er, at Magasin også har en lille fin tagterasse, som de kalder Terrassen. Her kan man nyde en lækker kop kaffe, glas vin, cocktail og andet.

Stilen i selve stormagasinet er virkelig lækker.

Magasin er kendt for sin moderne, enkle og skandinaviske stil og udtryk, og forretningen i Aalborg er designet netop ud fra disse principper.

“Det hele skal være i tråd med Magasins unikke DNA, men samtidig virke moderne og følge både aktuelle trends og sæson,” fortæller Ben Pashley, som er Creative Manager for Magasins kreative afdeling.

Kæmpe åbningsfest

Torsdagen byder på en kæmpe åbningsfest lige fra Magasin åbner dørene kl. 10 sammen med borgmester Thomas Kastrup-Larsen og inviterer aalborgenserne indenfor til en kop kaffe i den nye forretning.

Dagen indledes med et musikalsk og underholdende show. Bl.a. kigger Den Kongelige Ballet forbi og giver en smuk opvisning, der trækker linjer til Magasins historiske rødder.

I det hele taget bliver den spektakulære åbning en begivenhed, man ikke vil gå glip af.

Hele dagen igennem vil der være oplevelser, overraskelser, treats, gavekort, goodiebags mm. til de, der besøger forretningen i åbningstiden 10-20.

Et godt tip er at huske at hente Magasins app ”Goodie Card”, hvis man vil have det meste ud af åbningsdagen, for her vil der være særlige kundetilbud at finde.

Hylder Aalborg med særligt event

Har man ikke mulighed for at deltage i den officielle åbningsfest kl. 10, er der alligevel god grund til at kigge forbi om eftermiddagen.

Magasin er nemlig vært ved et åbent event kl. 16.30-18 på Terrassen. Det sker i forbindelse med lanceringen af et særligt Aalborg-magasin, som Euroman og Eurowoman står bag i samarbejde med en række lokale partnere.

Her er alle velkomne til at komme forbi og få et glas og lidt godt.

Ved eventen vil Magasin som kulminationen på en street style-konkurrence, der afvikles i denne uge, kåre Aalborgs bedst klædte mand og kvinde, som hver belønnes med et gavekort på 10.000 kr. Tjek vores reportage fra Jagten ud her

KÆMPE Konfekture-afdeling

Når Magasin i Aalborg åbner, så bliver det med kædens tredjestørste konfekture-afdeling kun overgået af den på Kgs. Nytorv i København efterfulgt af Lyngby.

Der kommer en afdeling med 125 kvadratmeter chokolade, lakrids, flødeboller og alt andet lækkert, som uden tvivl bliver en attraktion i sig selv.

Det bliver naturligvis udelukkende topkvalitet af råvarer og de største brands inden for konfekture.

 

Du kan læse mere om de 5 ting, vi glæder os til, når Magasin endelig slår dørene op lige her

Aalborg-forskere vil revolutionere branche: Grøntsager skal vaccineres

Skrevet af: Michael Qureshi

Rester fundet af sprøjtegifte i grøntsager er mangedoblet gennem de seneste syv år.

Det er et alvorligt problem for fødevarebranchen, og der arbejdes hele tiden på at finde løsningen på at reducere nødvendigheden for sprøjtegifte.

Måske opfindes den løsning lige her i Aalborg, og kan potentielt revolutionere en global branche.

Vacciner til korn og grøntsager

DR Nordjylland skriver onsdag, at et forskningsprojekt på Aalborg Universitet går ud på, at man vil udvikle vacciner til korn og grøntsager.

“På samme måde som mange smitsomme sygdomme først blev et alvorligt problem hos mennesker, da vi begyndte at flytte sammen i byer, så repræsenterer en kartoffelmark et land af mælk og honning for kartoffelskimmel med så mange ens planter på samme sted.

Derfor er det helt centralt at kunne kontrollere vigtige plantesygdomme i produktionen af fødevarer,” siger professor Kåre Lehmann Nielsen fra Institut for Kemi og Biovidenskab ved Aalborg Universitet.

Formålet er at reducere mængden af sprøjtegift og på den måde sikre fødevaresikkerheden på verdensplan.

Fond støtter forskning med over en million kroner

Projektet bliver finansieret af Villum Fonden, der har bevilget 1,2 millioner kroner til forskningen over de næste to år.

I 2016 viste en rapport fra Fødevarestyrelsen, at der var fundet rester af sprøjtegift i 27% af de testede grøntsager.

I en af danskernes favoritter, agurken, blev der fundet spor efter sprøjtegift i 68 procent af tilfældene. I mange tilfælde opdagede myndighederne mere end én sprøjtegift per agurk.