Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Gør et kup: Aalborg Bibliotekerne holder kæmpe BogBazar

Af Michael Qureshi
Sådan plejer det at se ud når Biblioteket holder bogsalg
Sådan plejer det at se ud når Biblioteket holder bogsalg

Det plejer at være et stort tilløbsstykke, når Hovedbiblioteket i Aalborgs midtby holder bogudsalg.

Men Corona har i den grad stået i vejen for det event.

Nu er bibliotekets bogsalg tilbage – og endda i en massiv, ny bogbazar-udgave.

Besøg bazaren på Hovedbiblioteket, alle dage i efterårsferien.

Hvert år giver Aalborg Bibliotekerne kasserede biblioteksbøger længere levetid ved at sælge dem videre via bibliotekets velbesøgte bogudsalg.

Bøger, spil og tidsskrifter ender typisk på bibliotekets bogsalg, fordi de kasseres fra bibliotekets samling – enten pga. tegn på slitage eller fordi de er erstattet af nyere, mere relevante udgaver.

I efterårsferien flytter bogudsalget op fra kælderen til større arealer i Hovedbibliotekets glashjørne. Her får du mulighed for at købe magasiner, cd’er og børne- og ungdomsbøger til en krone; romaner til en ti’er; og så er der desuden lykkepakker, spil og LP’er til så lave priser, at du skal bukke dig efter dem.

Gør et kup: Aalborg Bibliotekerne holder kæmpe BogBazar

Boder og markedsstemning

Den nye bazarform udspringer af et ønske om at give mere plads til både gæster og bøger; men også fordi man gerne vil indhente lidt af den markedsstemning, som vi alle – gennem sommerens nedlukninger – er blevet snydt for pga Corona.

Så lidt Hjallerup Marked kommer der trods alt i 2021.

“Folk skal kunne komme og græsse, slentre rundt mellem boderne – nu, når de måske har lidt ekstra tid i efterårsferien,” siger Pia Pedersen.

Bazaren bliver således et velkomment supplement til de mange børneaktiviteter, der foregår på biblioteket i efterårsferien.

‘Den Store Bogbazar’ er åben fra lørdag d. 16. oktober til og med søndag d. 24 oktober.

Der fyldes løbende nye bøger og materialer på de opstillede boder. Der vil derfor hele tiden være noget nyt at komme efter.

I den betjente tid kan du desuden få signeret din bog med en hilsen fra din yndlingsbibliotekar.

Spring køen over

Orker du ikke køer og store menneskemængder, kan du henlægge dine røverkøb til bibliotekets mindre besøgte og selvbetjente tidspunkter (fx aftenstunden).

Her vil der være mulighed for at betale med Mobilepay. Kontanter modtages kun, når der er bibliotekspersonale til stede.

Fordelt ud på boder kan du i år finde litterære skatte inden for kategorier som: krimi/spænding, romaner, billed- og børnebøger, biografier, fagbøger, specialmaterialer (fx kunstbøger), tidsskrifter, musik, udenlandske titler, mm.

Husk, at medbringe egen pose, da biblioteket  i bæredygtighedens navn ikke længere uddeler gratis plastikposer eller har dem liggende.

Det vil imidlertid være muligt at købe bibliotekets – i begge betydninger af ordet – ‘bæredygtige’ net og plasikposer, på stedet.

Tid: 16-24. oktober (i bibliotekets åbningstid).

Sted: Hovedbiblioteket, Rendsburggade 2, 9000 Aalborg.