Storslået aften: Lykketrolds-auktion i Aalborg gav knap 800.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Michelle Bellaiche og en ukendt Lykketrold som vist nok hedder Jacob Risgaard
Michelle Bellaiche og en ukendt Lykketrold som vist nok hedder Jacob Risgaard

De populære og verdensberømte lykketrolde fra Gjøl bringer i stor stil glæde hos Kræftens Bekæmpelse.

Under en velgørenhedsmiddag i Aalborg i torsdags kom 28 specialdesignede trolde under hammeren og blev bortauktioneret for 779.080 kr. som går ubeskåret til kræftforskning.

En række danske kunstnere, designere og kendisser har velvilligt kastet sig ind i kampen mod cancer ved at forvandle den charmerende Gjøl-trold til 28 sjove, kreative og dekorative fantasifigurer på 140 cm.

Alle troldene blev bortauktioneret i den gode sags tjeneste under kyndige hammerslag af Frederik Bruun Rasmussen fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner ved den store velgørenhedsmiddag, og hele resultatet går nu 100% til Kræftens Bekæmpelse.

”Projektet Lykketrold Fundraiser er en hyldest til Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, som blev født i Gjøl i Nordjylland for lidt over 100 år siden. Tilmed er det 60 år siden, at han skar den første Gjøl-trold i træ.

Thomas Dam døde af kræft i 1989, og hans efterkommere ønsker på denne anderledes måde at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier”, fortæller adm. dir. Jesper Sommer fra bySommer, der står bag relanceringen og salget af Lykketrolde i samarbejde med Dam Things Holding.

Jesper Sommer (th) direktør i bySommer, Lise Atzen Bjerregaard eventchef hos Kræftens Bekæmpelse, Ken Helleskov chef for medlemmer og fundraiser samt Calle Østergaard CEO hos Dam Things.

Fra legetøj til designikon

Relanceringen af troldene og velgørenhedsprojektet har for Jesper Sommer og hans virksomhed bySommer været en ambition om at bringe dem fra at være et stykke legetøj til også at være et designikon, som folk har lyst til at have stående fremme som dekoration.

Dertil kommer en målsætning om at blande kunst, kreativitet, forretning og velgørenhed sammen for at vise, at det er muligt at skabe et sjovt og meningsfuldt projekt, som både er til glæde for dem, der skaber figurerne, og de privatpersoner eller virksomheder, der køber dem.

Troldene spreder glæde, men de gør også gavn via støtten til Kræftens Bekæmpelse.

”En lang række kendte personligheder som tv-kok Claus Holm, racerkører Jason Watt, komiker Anders Matthesen, ernæringsekspert Christian Bitz, designer Etly Klarborg, tøjdesigner Karen Simonsen og kunstner Kristian Von Hornsleth har levet sig ind i opgaven med at skabe deres helt egen trold.

For alle parter er Lykketrolden blevet et stærkt symbol på, at vi mennesker gerne hjælper hinanden, hvis det er muligt, og det har til vores store glæde vist sig at være tilfældet”, uddyber adm. dir. Jesper Sommer.

En lille trold gør en stor forskel

Kræftens Bekæmpelse indledte samarbejdet med bySommer for tre år siden, og projektet bidrager ifølge Lise Atzen Bjerregaard med stor kreativitet og gør det muligt for danskerne at støtte et godt formål på en anderledes måde.

”Vi er enormt taknemmelige og ydmyge i forhold til det fantastisk flotte beløb, som auktionen har indbragt til Kræftens Bekæmpelse. Det er utrolig prisværdigt, at alle pengene går ubeskåret til forskning.

Ethvert bidrag er vigtigt, fordi det redder liv, og i den her størrelsesorden vil pengene kunne gøre en betydelig forskel”, fortæller Lise Atzen Bjerregaard, som er chef for events i Kræftens Bekæmpelse.

Udover auktionen har salget af miniatureudgaver af Lykketrolde hos isenkræmmere over hele landet i de seneste tre år indbragt intet mindre end 781.590 kr. til Kræftens Bekæmpelse, så den samlede donation indtil videre lyder på 1.560.670 kr.

Så er datoen afsløret: Denne dag ankommer Julemanden til Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Visitaalborg
Foto: Visitaalborg

Vi har stort set lige afsluttet den lækre sommer, og nu kommer de mørke dage med kulde, regn og blæst.

Men der er lige en enkelt ting, som rigtig mange glæder sig til, hver eneste gang året drejer ind i den kolde efterårstid. Julemandens ankomst til Aalborg på Honnørkajen.

Det er efterhånden blevet en tradition for tusinder af aalborgensere at dukke op, når Aalborgs faste glade julemanden lægger til kaj på Havnefronten. Derfor er der rigtig mange, som har ventet på den officielle dato på Julemandens ankomst.

Kommer sejlende i sit store røde skib

Den har Aalborg City nu afsløret på Facebook, og der er rigtig mange, som allerede har markeret sig interesseret eller deltager på Facebook-begivenhed.

Det bliver således lørdag den 17. november kl. 10.45, at Julemanden kommer sejlende i sit store røde skib og indtager Aalborg. Herefter plejer han at være rundt omkring i Aalborg frem mod juleaften.

Således var han både på julemarkedet på Gl. Torv og i Friis Shoppingcenter sidste år.

Programmet er således lagt op;

Kl. 10:45 Aalborg gardens nisseorkester underholder
Kl. 11:00 Julemandens skib ligger til ved Honnørkajen
Kl. 11.45 Velkomsttale til julemanden ved borgmester Thomas Kastrup-Larsen
Kl. 12:00 Julemanden og borgmesteren kører i kane igennem byens gader – de stopper ved julemarkedet på Gammeltorv

Samme dag tændes det store Juletræ på Nytorv også. Her holder borgmester Thomas Kastrup Larsen traditionen tro også en tale til byen.

Du kan selv melde dig interesseret i Julemandens ankomst her

Er der andre børnefamilier i kvarteret: Her er det “hemmelige” trick

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Du har endelig fundet drømmehuset i den rette by, og i det rigtige område.

Men nu kommer det store spørgsmål, som kan være væsentligt for at få dine børn til at blive aktiveret i fritiden.

Bor der andre børnefamilier i nærheden?

Vi kan alle huske gadelegene spark til bøtten, antonios, og jeg erklærer krig. Det var fantastisk at kunne lege i fritiden med de andre børn på villavejen.

De nostalgiske minder man selv har om barndommens leg, ønsker man som forældre at give videre til sine børn. Derfor er det ofte væsentligt, om der bor børn i området, men hvordan kan man undersøge det på forhånd?

Trampolin tricket

Vi kender alle Google Maps og Google Earth, men for kort tid siden valgte Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet at frigive 1,3 millioner skråfotos af danske ejendomskomplekser som en del af forvaltningsgrundlaget til de nye ejendomsvurderinger.

Ved at benytte de ovenstående luftfotos systemer, hvor Energi, Forsynings og Klimaministeriet har de nyeste fotos over Danmark, så kan du slå din kommende bopæl op og se hvor mange trampoliner, som der står i dine kommende naboers have.

Med trampolinerne i haverne, så er der stor sandsynlighed for børn i området.

Prøv det her, og find ud af om der er børnefamilier i det kommende kvarter hvor du flytter ind.

Prøv Aalborgs helt nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Alle kan stille op: Hvem er Aalborgs bedste karaoke-sanger?

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste gør det. Enten i badet, foran spejlet med hårbørsten eller når der kommer lidt alkohol i blodet…

… Her er der selvfølgelig tale om at skråle med på de største sange og leve sig ind i livet som popstjerne.

Karaoke er en evig kilde til sjov og spas, og her i weekenden kan du både få den ultimative håneret og vinde fede præmier, når Aalborgs bedste karaoke-sanger skal findes.

Aalborgs første mesterskab i karaoke

Café Frederiksberg inviterer nemlig til Aalborg Mesterskab i karaoke på fredag 29. september fra klokken 21.

“Drømmer du om at få luftet din sangstemme, give den fuld gas ved mikrofonen og fyre den max af til publikum, så tilmeld dig som karaokesanger når Café Frederiksberg afholder Aalborgs første Aalborg Mesterskab i Karaoke fredag d. 28. september.

‘Hvis du tør – så kom med mig, vi skal slingre ned af Vestergade, aldrig sige aldrig, se Venedig og dø, inden vi styrter ned på en øde ø, hvor vi skråler Born ind the USA og Livin’ on a Prayer, inden vi ender i Folsom Prison og savner Someone Like You,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Gratis entré og masser af præmier

Hvis du ønsker at deltage, vælger du selv din helt egen sang. Nummeret skal blot være tilgængeligt på YouTube. Det er gratis at deltage og tilmelding kan ske til nfo@onlinenord.dk.

“Vinderen af ”Aalborg Mesterskab i Karaoke 2018” bliver fundet ved publikums afstemning og et dommerpanel.

Det bliver den vildeste hitaften, og uanset om du vil synge eller heppe, så gå ikke glip af denne festlige begivenhed,” skriver Café Frederiksberg på Facebook.

Udover æren, kan vinderen se frem til en pokal, en studieindspilning og en gæsteoptræden med en af Nordjyllands bedste sangere, Claus Hassing forsanger i Bryan Adams Tribute.

Du kan finde mere info om begivenheden her.