Storslået aften: Lykketrolds-auktion i Aalborg gav knap 800.000 kr.

Skrevet af: Michael Qureshi
Michelle Bellaiche og en ukendt Lykketrold som vist nok hedder Jacob Risgaard
Michelle Bellaiche og en ukendt Lykketrold som vist nok hedder Jacob Risgaard

De populære og verdensberømte lykketrolde fra Gjøl bringer i stor stil glæde hos Kræftens Bekæmpelse.

Under en velgørenhedsmiddag i Aalborg i torsdags kom 28 specialdesignede trolde under hammeren og blev bortauktioneret for 779.080 kr. som går ubeskåret til kræftforskning.

En række danske kunstnere, designere og kendisser har velvilligt kastet sig ind i kampen mod cancer ved at forvandle den charmerende Gjøl-trold til 28 sjove, kreative og dekorative fantasifigurer på 140 cm.

Alle troldene blev bortauktioneret i den gode sags tjeneste under kyndige hammerslag af Frederik Bruun Rasmussen fra Bruun Rasmussen Kunstauktioner ved den store velgørenhedsmiddag, og hele resultatet går nu 100% til Kræftens Bekæmpelse.

”Projektet Lykketrold Fundraiser er en hyldest til Gjøl-troldens skaber, Thomas Dam, som blev født i Gjøl i Nordjylland for lidt over 100 år siden. Tilmed er det 60 år siden, at han skar den første Gjøl-trold i træ.

Thomas Dam døde af kræft i 1989, og hans efterkommere ønsker på denne anderledes måde at støtte forskningen i kræft og at hjælpe ramte familier”, fortæller adm. dir. Jesper Sommer fra bySommer, der står bag relanceringen og salget af Lykketrolde i samarbejde med Dam Things Holding.

Jesper Sommer (th) direktør i bySommer, Lise Atzen Bjerregaard eventchef hos Kræftens Bekæmpelse, Ken Helleskov chef for medlemmer og fundraiser samt Calle Østergaard CEO hos Dam Things.

Fra legetøj til designikon

Relanceringen af troldene og velgørenhedsprojektet har for Jesper Sommer og hans virksomhed bySommer været en ambition om at bringe dem fra at være et stykke legetøj til også at være et designikon, som folk har lyst til at have stående fremme som dekoration.

Dertil kommer en målsætning om at blande kunst, kreativitet, forretning og velgørenhed sammen for at vise, at det er muligt at skabe et sjovt og meningsfuldt projekt, som både er til glæde for dem, der skaber figurerne, og de privatpersoner eller virksomheder, der køber dem.

Troldene spreder glæde, men de gør også gavn via støtten til Kræftens Bekæmpelse.

”En lang række kendte personligheder som tv-kok Claus Holm, racerkører Jason Watt, komiker Anders Matthesen, ernæringsekspert Christian Bitz, designer Etly Klarborg, tøjdesigner Karen Simonsen og kunstner Kristian Von Hornsleth har levet sig ind i opgaven med at skabe deres helt egen trold.

For alle parter er Lykketrolden blevet et stærkt symbol på, at vi mennesker gerne hjælper hinanden, hvis det er muligt, og det har til vores store glæde vist sig at være tilfældet”, uddyber adm. dir. Jesper Sommer.

En lille trold gør en stor forskel

Kræftens Bekæmpelse indledte samarbejdet med bySommer for tre år siden, og projektet bidrager ifølge Lise Atzen Bjerregaard med stor kreativitet og gør det muligt for danskerne at støtte et godt formål på en anderledes måde.

”Vi er enormt taknemmelige og ydmyge i forhold til det fantastisk flotte beløb, som auktionen har indbragt til Kræftens Bekæmpelse. Det er utrolig prisværdigt, at alle pengene går ubeskåret til forskning.

Ethvert bidrag er vigtigt, fordi det redder liv, og i den her størrelsesorden vil pengene kunne gøre en betydelig forskel”, fortæller Lise Atzen Bjerregaard, som er chef for events i Kræftens Bekæmpelse.

Udover auktionen har salget af miniatureudgaver af Lykketrolde hos isenkræmmere over hele landet i de seneste tre år indbragt intet mindre end 781.590 kr. til Kræftens Bekæmpelse, så den samlede donation indtil videre lyder på 1.560.670 kr.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00