Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

220 mål på én sæson: Storskytte skifter til Aalborg Håndbold

Af Aske Bisgaard Pedersen
Foto: Aalborg Håndbold
Foto: Aalborg Håndbold

Efter glippet DM-guld i et brag af en finalekamp på hjemmebane mod GOG er der flere oprustninger på vej til Aalborg Håndbold.

Der er muligt comeback til Mikkel Hansen forude efter længere sygedomsperiode, hvor også Niklas Landin og Simon Hald skifter til klubben.

Nu skifter også svenske Jack Thurin til Aalborg Håndbold – og det er en målfarlig herre.

Det skriver Aalborg Håndbold i en pressemeddelelse.

På svensk All-Star hold

Den 24-årige højre back får en tre-årig kontrakt med Aalborg Håndbold, som han kommer til fra FC Porto, hvor han i den forgangne sæson scorede i alt 220 mål. 

Den 1,99 meter høje svensker har fået sin opvækst i svenske IFK Skövde, for hvem han også spillede i den svenske Handbollsliga fra 2016-2022, hvor han inden skiftet til portugisiske FC Porto, blev valgt til den svenske ligas All-Star hold for sæsonen 2021/22. 

I den forgangne sæson i FC Porto blev Jack Thurin både portugisisk mester og deltog i EHF Champions League, ligesom han også er noteret for 11 A-landskampe og 17 scoringer for Sverige. 

Jack Thurin var gennem flere sæsoner en stor profil for Skövde i den bedste svenske liga, og i Porto har han i den seneste sæson også bevist, at han kan begå sig på højeste niveau. 

“220 mål i den seneste sæson taler for sig selv, og vi glæder os derfor meget til at se ham i den rød-hvide trøje, ligesom vores mange fans godt kan se frem til en venstrehåndet skytte, der bliver endnu en spændende og målfarlig profil på højre back,” udtaler Aalborg Håndbolds direktør Jan Larsen.

“Et drømmeskifte”

Hovedpersonen selv kalder skiftet til Aalborg Håndbold for et drømmeskifte:

“Selvom jeg kun har været i Porto i en sæson, så var der ingen tvivl hos mig da jeg hørte om interessen fra Aalborg Håndbold, for det er en klub jeg rigtig gerne vil skifte til.

Holdet har været i toppen af den danske liga i flere år, ligesom man er næsten fast deltager i Champions League, og har en stærk fanbase i en velbesøgt arena,” lyder det fra Jack Thurin.

“Så der er ingen tvivl om, at det er et drømmeskifte for mig og jeg glæder mig til at flytte til byen, prøve kræfter med den danske liga, og naturligvis møde mine nye holdkammerater,” fortsætter svenskeren, der i Aalborg Håndbold får trøje nummer 15.

Jack Thurin indleder sammen med resten af Aalborg Håndbolds trup den nye sæson med første træningspas torsdag 20. juli.

Fredag d. 18. august spiller Aalborg Håndbold et preseason-brag mod tyske SG Flensburg-Handewitt.

Se hele kampprogrammet her.

Del artikel

Andre læser også