Stormer frem i Aalborg: Nu kan du være p-vagt på din egen grund

Skrevet af: Michael Qureshi

Bor du i en boligforening eller har en større grund selv, så har du sikkert også været irriteret over at se uvedkommende parkere der.

Hidtil har man kun kunne håbe, at der ville komme en p-vagt, som kunne give den pågældende en lærestreg. Men nu kan du selv blive p-vagt og endda få penge for det.

En ny app til smartphones gør det nu muligt for privatpersoner at agere p-vagter bevæbnet med telefon og en lille bødeblok. Det er to iværksættere fra Aarhus, der har lanceret konceptet under navnet Parkeringskompagniet.

Massiv medieomtale giver masser af brugere

Efter både TV 2 og Ekstra Bladet har skrevet om Parkeringskompagniet i ugens løb er antallet af private p-vagter eksploderet blandt andet her i Aalborg.

Blandt kunderne er ejerforeninger, boligselskaber og virksomheder. De har et abonnement hos Parkeringskompagniet, som sørger for dokumentation og inddrivelse.

MigogAalborg har fået en snak med Kasper Daae fra Parkeringskompagniet.

“Ideen opstod i frustration over måden, parkeringen blev håndteret på i de områder hvor vi selv boede og arbejdede. Billetsystemerne var alt for ufleksible, og man kunne opleve beboere, medarbejdere og kunder få afgifter for helt små forseelser, selvom de jo var velkommen i huset.

Vi tegnede derfor et system, som ikke blot gør det lettere at være bilist, men som giver ejer af pladsen en mulighed for helt selv at bestemme, hvornår p-vagten skal hives frem.

Når man er med hos os, så får man alle lovpligtige skilte opsat, adgang til vores app og online interface, hvor man let kan håndtere alle aspekter af sin p-plads.

Vi sørger for inddrivelsen af alle afgifter for vores kunder og udbetaler derefter 50% af afgiftsbeløbet til dem,” forklarer Kasper Daae.

Foto: Colorbox

Mange nye brugere i Aalborg

Efter den seneste uges store medieomtale stormer det også frem her i Aalborg

“Vi har i øjeblikket et par mindre parkeringsområder i Aalborg, men der er flere på vej, især efter den seneste tids medieopmærksomhed.

Responsen har været enorm god og vores telefoner har glødet med henvendelser fra private, foreninger og virksomheder, også fra Aalborg og omegn.

Vi har haft ringet ekstra folk ind til at hjælpe med at svare på alle henvendelser hurtigst muligt, selv et par venner har hjulpet til. Så vi er meget taknemmelige og knokler på,” lyder det fra Kasper Daae.

Laveste priser og smarteste system

Han understreger, at der er mange fordele ved det her nye system end man tidligere har oplevet med parkeringsregler på private grunde.

“Fordelene ved vores system er at ingen plads er for lille eller stor til at være med. Det er et system, som er meget let at håndtere, og vores kunder får helt selv mulighed for at bestemme hvordan og hvornår p-kontrollen skal foregå.

Jeg vil vove at påstå, at vi er dem i branchen, som har de laveste priser og det smarteste system,” slutter Kasper Daae.

Hvis du vil læse mere om Parkeringskompagniet, så kan du læse med her