ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Per Bille
Foto: Per Bille

Vinterferien er for alvor rullet ind over Nordjylland og for de fleste menneskers vedkommende, betyder det en hel uges fri.

Hvad skal man så bruge en HEL uge på, når man vælger at blive i det ganske danske land, og vejret kan være liiiidt tvivlsomt?

Det behøver I faktisk slet ikke at tænke over, fordi MigogAalborg er klar til at redde familiehyggen med en fiks lille guide til sjove aktiviteter – indendørs og udendørs i Aalborg.

I kan f.eks. tage på en stor skattejagt i Aalborg midtby og vinde en masse fede præmier, være med til at fodre rovdyr i Aalborg Zoo eller lære at slås som vikinger på Lindholm Høje Museum. Se den fulde liste her.

Den Store Skattejagt

Aalborgs største skattejagt finder sted hele fem gange i løbet af vinterferie-ugerne, så der er masser af muligheder for nogle sjove timer alene eller i selskab med venner eller familie.

Der er garanteret god underholdning for alle aldre i et par timer, hvor man får lov til at udforske den centrale del af Aalborg.

Der er en sand kavalkade af lækre præmier, og masser af vinderchancer i vente i den store skattejagt.

Samtidig er der lagt op til en god time eller to, hvor man hygger sig som familie eller venner, mens man jagter ledetråde rundt omkring i Aalborgs midtby.

Den store Skattejagt løber af stablen torsdag d. 17. februar, fredag d. 18. februar, mandag d. 21. februar, onsdag d. 23 februar, samt fredag d. 25. oktober.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg

Gadedag hos GAME Streetmekka

Er I til aktiv ferie, er GAME Streetmekka klar på pletten med det, de gør bedst: fede fysiske aktiviteter.

Onsdag den 23. februar fra kl. 12.00 til 15.00 kan man tage ungerne med ned på Kridtsløjfen 10 og prøve kræfter med gadefodbold, streetart, hiphop, basket og bouldering.

Alt er gratis, og GAME lover “lækker musik, fede workshops og godt selskab.”

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: GAME Streetmekka

Workshop med LEGO, Minecraft og virtual reality

I Utzon Centret er der workshop for kreative og legesyge arkitekter – både store og små.

I uge 7 og 8 fra kl. 10.00 til 17.00 kan man bruge Lego, Minecraft og virtual reality til at gå på opdagelse i arkitekturen.

Først designer man en model af sin skulptur med LEGO, dernæst scannes skulpturen ind i Minecraft og her kan man bygge videre og finpudse designet. Til sidst får ma virtual reality-udstyr på, så man kan træde ind i sin skulptur og opleve den 1:1.

Workshoppen ‘Design i LEGO – Træd ind i Minecraft’ er gratis for børn, der har købt billet til udstillingen.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: Per Bille

Leg med Kunsten

Kunsten inviterer hele familien på en all inclusive-ferie med masser af kreative aktiviteter for alle i hele uge 7 og 8.

Smag spændende, udenlandske retter i brasseriet, find vej og byg dit eget landkort i familieværkstedet, tag på en opdagelsesrejse med kunstneren Pia Arke, oplev verdenskendt kunst og design helt indefra, og tag på tur med en kunstkuffert.

Der er også mulighed for at være med i årets ferie-skattejagt, lytte til vindens lyd i alrummet, eller nyde en solnedgang over Firenze i maleriet Primavera.

De fleste tilbud i Kunsten Kreativitarium er gratis, når entréen til museet er betalt. Børn og unge under 18 år skal ikke betale entré.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: Kunsten

Tæt på rovdyr i Zoo

Aalborg Zoo har altid en masse spændende aktiviteter langt i kalenderen for de små, og vinterferien er ingen undtagelse.

Fra den 12. til 27. februar kan man komme med bag kulisserne i rovdyrhuset og mød Zoos medarbejdere, der viser spændende effekter fra rovdyr fra hele verden og fortæller om Zoos arbejde med naturbevaring.

Derudover vil der også være fodring og speak ved løver og tigere.

Arrangementet koster ikke noget, men man skal betale for entré til Zoo. Det er 105 kr for børn i alderen 3-11 år og 190 kr for voksne.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg

Kreative aktiviteter og film

Aalborg Bibliotekerne har altid en masse aktiviteter i kalenderen.

I vinterferien kan du f.eks. lave lanterner på biblotekerne i Svenstrup, Trekanten og Hals, mens du på Storvorde og Nørresundby Bibliotek kan lave garnringe og bogstaver.

På hovedbiblioteket bliver der mulighed for at lave figurer af genbrugsmaterialer.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: Aalborg Bibliotekerne

Slås som en viking

Er du fascineret af Vikingetiden og har den entusiasme også smittet af på familiens mindste, bliver I nødt til at besøge Lindholm Høje torsdag den 24. eller fredag den 25. februar.

Her kan man som besøgende opleve vikingetidens våben på nærmeste hold og se, hvordan de blev brugt, når vikingerne var på togt. Der er både rekonstruktioner af originale vikingevåben, men også en krigerskole, hvor børn og andre – under sikre forhold – kan prøve at kæmpe som en ægte viking med sværd, økse, skjold og spyd.

Der vil også være andre aktiviteter, hvis du ikke liiige er til slåskampe. Du kan bl.a. lære at slå ild, forkulle hør og lære at lave runer på læderbrikker.

Børn og unge under 18 år er gratis, mens voksne koster 90 kroner.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Nordjyllands Historiske Museum
Fyrkat
Foto: © Lars Horn / Baghuset.
Dato: 16.10.20

Se Kejserens Nye Klæder på Aalborg Teater

I april 1837 blev Kejserens nye klæder for første gang udgivet. For to uger siden skete det igen; denne gang på Aalborg Teaters Store Scene.

Aalborg Teater har flere gange præsenteret vellykkede børne- og skoleforestillinger på Store Scene, og denne gang er ingen undtagelse.

Vi kan helt sikkert anbefale stykket til både børn og voksne og med en spilletid på kun 1 time og 20 minutter, er det bestemt overkommeligt uanset, hvor god man er til at sidde stille.

Næste dato for stykket er den 19. februar og ellers kører det i hele vinterferien.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: Allan Toft

Stort legeland i DGI Huset

Ved dine børn intet bedre end at springe og svinge rundt, skal I tage forbi DGI Huset Nordkraft, som ombygger DGI Hallen til et stort spring, motorik og klatrelegeland.

Det er hver dag i uge 8 fra kl. 12.00 til 15.00.

Her er børn under 2 år gratis, mens entrébilletter skal købes online eller i hallen for andre.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg
Foto: DGI Huset Nordkraft

Vinterferie på Aalborg Forsvars- og Garnisonsmuseum

Aalborg Forsvars– og Garnisonsmuseum holder ekstraordinært åbent i uge 7 og 8, og de har netop løftet sløret for deres vinterferie-aktiviteter, som byder på et et væld af sjove aktiviteter for både børn og voksne.

Museet rummer et sandt slaraffenland for både store og små; lige fra store jetfly, våben, motorcykler, kanoner, uniformer og særudstillinger, kan man udforske i de helt unikke rammer, som blandt andet tæller en original kæmpehangar, som den tyske besættelsesmagt byggede tilbage i 1940.

I anledningen af vinterferien kommer Trænregimentet til at udstille forskellige moderne køretøjer, som man kan nyde synet af i begge uger

Museet holder åbent fra mandag den 14. februar til og med søndag d. 27. februar fra klokken 10.00 – 16.00 – alle dage.

Læs mere her.

Den store vinterferie-guide: 10 sjove aktiviteter i Aalborg

Del artikel