Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bilister skal være opmærksomme: Store trafikale ændringer fra i morgen

Af Emil Kjær Jørgensen

Som vi kunne berette tidligere på ugen, skal vi fremover til at færdes i midtbyen på en ny måde.

Årsagen er det store Plusbus-arbejde, som kommer til at skabe vedvarende forandringer i bybilledet.

“Etableringen af PlusBus-forbindelsen er et rigtig stort trafikalt projekt, og det kommer til at kræve noget tilvænning fra bilisterne, da Plusbussen og den øvrige kollektive trafik bliver prioriteret i forhold til fremkommeligheden på veje som f.eks. Boulevarden.

Bilister skal være opmærksomme: Store trafikale ændringer fra i morgen

Det er dog vigtigt at understrege, at det ikke bliver sværere at komme ind til midtbyen, men bilisterne skal vænne sig til, at der vil være nogle nye kørselsretninger”, fortæller Projektchef i PlusBus Niels Bresemann Jensen.

Følgende ændringer i midtbyen træder i kraft i morgen, fredag den. 9. juli:

Ændringer ad Vingårdsgade

En af de veje, der har ændret sig markant, er Vingårdsgade, der har fået nye fortove, ny beplantning, nyt asfaltslidlag og ikke mindst et nyt stoppested for bybusserne.

Gennemkørsel fra Vesterbro mod Boulevarden via Vingårdsgade er ikke længere tilladt – så du skal kun dreje ind ad Vingårdsgade fra Vesterbro, hvis du skal parkere i Budolfi Plads-parkering, har ærinde til Jernbanegade, Algade, Adelgade eller Sankelmarksgade.

Busser, varekørsel, taxi og bestemte beboere er dog undtaget for kørselsforbuddet.

Cyklister og gående kan frit bevæge sig i begge retninger på Vingårdsgade.

Kørsel til centrum – øst på – fra Vesterbro: Kørsel ad Prinsensgade og Danmarksgade. For nylig er der etableret et signalreguleret lyskryds, som fremadrettet danner ny vejforbindelse på tværs af midtbyen.

Ændringer på Boulevarden

En anden ændring er på strækningen fra John F. Kennedys Plads mod Boulevarden, som lige nu er under forvandling. Den bliver fremover knudepunkt for store dele af den kollektive trafik – inkl. Plusbussen. Derfor bliver den fremover fredet for al privat kørsel.

Boulevarden bliver spærret i nordgående retning, så man kan IKKE komme fra John F. Kennedys Plads og ned mod Nytorv, hvis man er i bil. Det er udelukkende for busser, taxaer, varekørsel og cyklister.

Det bliver dog – i en vis udstrækning – stadig tilladt at færdes på Boulevarden, hvis man kommer sydfra.

Hvis man f.eks. kommer fra Adelgade, er det tilladt at forlade Boulevarden ved Vingårdsgade, Danmarksgade eller Christiansgade for at komme videre op på f.eks. Vesterbro.

Bilister skal være opmærksomme: Store trafikale ændringer fra i morgen

Ændringer på Brandstrupsgade

Hvis man som bilist har befundet sig på Brandstrupsgade (vejen i forlængelse af Vingårdsgade på den anden side af Boulevarden) har man hidtil kunnet køre tværs over Boulevarden og op på Vesterbro. Men det ændrer sig også snart.

Den bliver spærret for kørsel fremover ved Boulevarden. Parkeringspladserne kan stadig benyttes. Her skal man dog via Mølleplads for at tilgå dem, og det er også vejen, man skal følge, når man skal derfra igen.

Bilister skal være opmærksomme: Store trafikale ændringer fra i morgen

Du kan finde mere info her.