Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store restriktioner i flere kommuner: Aalborgs borgmester advarer om faresignaler

Af Michael Qureshi
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland
Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

På et netop afholdt pressemøde gør sundhedsminister Magnus Heunicke det klart, at vi står i den mest alvorlige situation siden foråret.

Smittetallene fortsætter med at stige, hvor der konstateret 230 nye smittede det seneste døgn. Især Odense Kommune samt 17 kommuner i København er hårdt ramt.

Derfor har man valgt at indføre særligt lokale restriktioner i Odense og i store dele af København. Det medfører blandt andet at forsamlingsforbuddet i disse kommuner sænkes til 50 personer.

Derudover skal alle restauranter, barer og øvrige udskænkningssteder lukke til midnat igen.

Den planlagte udvidelse af antallet af tilskuere til sportsarrangementer udskydes også i disse områder.

Så mange er smittet i Aalborg

I Odense er smitten ikke længere begrænset til få uddannelsesinstitutioner, men er begyndt at sprede sig i de unges omgangskreds.

Aalborg Kommune er stadig ikke alarmerende og holder sig på en ganske pæn kurve med 22 smittede de seneste syv dage. Det giver 10,2 smittede per 100.000 indbyggere i kommunen.

Til sammenligning har Odense 60,7 smittede per 100.000 indbyggere i Odense Kommune.

Store restriktioner i flere kommuner: Aalborgs borgmester advarer om faresignaler
Kilde: Statens Serum Institut

Udviklingen kan hurtigt vende

Alligevel opfordrer Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen til, at vi alle passer godt på her i Aalborg-området. For udviklingen kan hurtigt vende og pludselig kan Aalborg være et Corona hot-spot.

I fredags måtte Nordjyllands Politi ty til at rydde hele Jomfru Ane Gade, da der var for mange forsamlet i Gaden. Det er den slags situationer, der ikke må komme for mange af.

Ølbaren The Wharf er også midlertidigt lukket, efter en af deres gæster i fredags blev konstateret smittet med Covid-19.

I et Facebook-opslag mandag eftermiddag skriver Thomas-Kastrup Larsen om udviklingen;

“I Aalborg Kommune har vi indtil videre været gode til at holde afstand og har dermed undgået en kraftig stigning i Coronasmitten, som man nu desværre ser i Odense og Københavnsområdet.

Alligevel er der faresignaler i, at der også i Aalborg er tendenser til at forsigtigheden begynder at smuldre, som f.eks. i fredags hvor politiet så sig nødsaget til at rydde Jomfru Ane Gade.

Det ville været virkeligt træls og have store konsekvenser for antallet af arbejdspladser m.v., hvis vi skulle opleve de samme restriktioner, som nu bliver indført i 18 kommuner i hovedstaden og Odense.

Derfor skal der lyde en klar opfordring herfra til, at vi alle gør alt hvad der står i vores magt for at passe på og sikre at Coronasmitten holdes nede og ikke får lov at brede sig i Aalborg Kommune.

Hvis vi står sammen om at passe på hinanden, står vi stærkt,” skriver Aalborgs borgmester.

Flere teststeder i Nordjylland

Nordjyderne får fremover kortere til et teststed for corona.

Region Nordjylland er klar med en fremtidssikret plan for testningen, der blandt andet involverer nye faste teststeder i regionen.

Derudover suppleres der med yderligere mobile testenheder, som kan placere sig efter behov.

Konkret bliver det muligt at blive testet med milde eller ingen symptomer i Nørresundby, Thisted, Hjørring, Hobro og Frederikshavn. Dette gælder alle borgere over 2 år.

Det samme bliver muligt i Brønderslev, Aars, Brovst og Frøslev – her dog med begrænset åbningstid.

Borgere med moderate eller svære symptomer skal forbi Aalborg, Thisted, Hjørring, hvor testningen foregår i nærheden af et akutsygehus.

Personer med symptomer skal – som altid – kontakte egen læge ved mistanke om corona, mens personer uden symptomer kan bestille tid til test på coronaprøver.dk.

Så snart de nye teststeder er startet op, vil de fremgå af hjemmesiden.

Udover ovenstående, så vil regionen også stadig teste ved grænserne – Hirtshals, Frederikshavn og Aalborg Lufthavn. Og derudover vil der også være mobile testenheder – snart råder regionen over 9 køretøjer, der kører ud, hvor behovet er størst.

Del artikel

Andre læser også