ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store planer med spirende bydel: Musikkens Hus går ind i Cool East

Af Michael Qureshi

I slutningen af maj åbnede Musikkens Hus dørene op for et brag af et gratis show for børn i regi af Cool East.

På scenen optrådte børneidolerne fra DRs Ramasjang og Ultra til stor glæde for de hundredevis af børn, hvoraf mange besøgte Musikkens Hus for allerførste gang.

Cool East er en forening, som Aalborg Pirates har været primus motor i med den innovative direktør Thomas Bjuring i spidsen. Når man kigger ned over navnene på virksomhederne i Cool East-projektet, er det nogle af Aalborgs allerstørste spillere i erhvervslivet.

Enggaard, Aalborg Havn, Aalborg Portland, Himmerland Boligforening og nu også Musikkens Hus.

DRs show for børn var blot første tiltag med Musikkens Hus som engageret aktør i Cool East. Det fortæller Musikkens Hus-direktør Lasse Rich Henningsen til MigogAalborg.

“Vi vil gerne involvere os mere i Aalborg Øst, og de mange gode initiativer, der er i gang i Aalborgs største bydel. Vi kommer eksempelvis til at lave flere arrangementer i Gigantium og bakker i det hele taget op om de værdier, der ligger til grund for Cool East-arbejdet.

Jeg synes, Cool East projektet er fantastisk på mange måder. Den udvikling bydelen er i færd med, er en historie, som hele Aalborg bør være stolte af,” siger Lasse Rich Henningsen.

Store planer med spirende bydel: Musikkens Hus går ind i Cool East

Kan skabe rammer for gode oplevelser

Ifølge Lasse Rich Henningsen giver det god mening, at Aalborgs største kulturinstitution går ind i projektet:

“Som kulturinstitution kan vi noget helt særligt. Vi har nogle muligheder, som de andre virksomheder ikke har. Vi har et hus, hvor vi kan skabe rammer for nogle gode oplevelser for børn og unge. De smil og glade ansigter vi så, da Cool East koncerten var færdig for nylig, de var uvurderlige,” forklarer direktøren for Musikkens Hus.

Han kalder projektet ret unikt her i Danmark.

“Aalborg Øst har i mange år haft et belastet ry, men det er godt på vej til at blive ændret. Der er mange stærke partnere, som vil det bedste for den bydel. Himmerland Boligforening renoverer og bygger, og vi kommer til at se en bydel, der bliver fuldstændig ændret.

Jeg har ikke set sådan en sammenslutning og opbakning omkring et byområde andre steder. Når jeg får besøg udefra, så fortæller jeg selvfølgelig om Havnefronten, og alt det de skal se, når man er i Aalborg. Men jeg fortæller også ofte om den positive udvikling i Aalborg Øst. Det har folk virkelig respekt for,” siger Lasse Rich Henningsen.

Musikkens Hus Aalborg
Lasse Rich Henningsen har været direktør for Musikkens Hus siden 2012
Foto: Musikkens Hus

Viser Danmark-Peru på storskærm med Coca Cola og FIFA

Musikkens Hus har fire år på bagen, siden de åbnede, og har brugt den første tid på at manifestere sig som et af Nordens bedste koncerthuse. De har skabt mange store kulturoplevelser og har blandt andet sikret de nordiske rettigheder til Harry Potter Live in Concert oplevelserne.

På lørdag ryger Musikkens Hus ud i en ny boldgade, når de i samarbejde med Coca Cola og FIFA står for en kæmpe storskærm på Havnefronten til Danmarks VM-premiere mod Peru klokken 18.00.

Sådan kommer vi til at se Musikkens Hus udvikle sig hele tiden.

“En af de vigtigste ting for mig siden starten har været, at vi er et åbent hus for alle. Det er derfor foyeren er åben 10-22 alle ugens dage. Det skal ikke være et koncerthus, hvor man er bange for lugten af madpakker. Vi elsker at skabe oplevelser for alle aldre, og vi skal huske, at børnene er kilden til mange års kulturforbrug.

Man kan også forvente at se Musikkens Hus rulle ud rundt omkring i Nordjylland. Nu har vi netop offentliggjort kirkekoncerter i Vor Frue Kirke med Pernille Rosendahl og HUSH. Vi kommer til at rykke endnu mere ud i Gigantium. Vi viser Danmarks første VM kamp. Vi rykker lige så stille og roligt ud herfra som ringe i vandet. Jeg tror, det har en stor værdi for vores brand og vores værdier,” forklarer Lasse Rich Henningsen.

Del artikel