ANNONCE
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store kæder med bøn til udlejere: Vil ikke betale husleje under Corona-krisen

Af Michael Qureshi

Det har uoverskuelige konsekvenser, at det meste af Danmark er lukket ned her under Corona-krisen.

Både små, mellemstore og såvel hæderkronede danske virksomheder bløder voldsomt.

Onsdag kom det frem, at en af Danmarks rigeste koncerner Bestseller-koncernen har skrevet et brev ud til deres butikkers udlejere i samtlige byer, at de ikke betaler husleje fra april og frem til nedlukningen er ophævet.

Nu skriver Finans, at store kæder som Lagkagehuset, JYSK og Matas er ude i samme manøvre. De har dog forsøgt med en appel til deres udlejere i stedet for at varsle stop af betaling.

Har indledt dialog

Det har også betydning her i Aalborg-området, hvor Lagkagehuset har lokationer både i Magasin i Nørregade, i Meny i Østre Havn samt i Skalborg.

Matas har også flere butikker i Aalborg, og selv om de faktisk ikke er lukket ned, så har det store økonomiske konsekvenser, at der er meget få mennesker ude i gaderne.

“Vi har indledt en dialog med udlejerne af alle de forskellige butikker rundt om i landet.

Som alle andre skal vi tilpasse vores forretning, så vi sikrer den fremadrettede likviditet. Vi skriver til dem, at det må være en fælles opgave, og vi kommer stærkere ud på den anden side af krisen.

Så vi har brug for en henstand på huslejen op til tre måneder fra nu,” siger kommunikationschef Klaus Fridorf, Matas til Finans.

Den holdning deler de færreste udlejere dog rundt omkring i Danmark melder både Finans samt B.T.

Her i Aalborg kunne boligselskabet ICiti dog glæde deres lejere af erhvervslejemål, at de får en måned gratis husleje som følge af Corona-krisen. Det kan du læse om her.

Del artikel

Andre læser også