Stor vinfestival åbner i denne uge: Kom til gratis prøvesmagning af over 150 vine

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Better Travel and Events.
Foto: Better Travel and Events.

I den her uge kan vi se frem til en helt ny vinfestival i byen.

austriaTaste Aalborg åbnes af Aalborgs borgmester i Restaurant Fusions atrium og ventes tirsdag og onsdag den 29.-30. oktober at tiltrække flere hundrede vinhandlere og restauratører fra hele landet.

Men onsdag d. 30. oktober fra kl. 16-18 bliver vinfestivalen også åbnet for almindelige, vininteresserede nordjyder, som frit og kvit kan smage østrigske topvine – fra Grüner Veltliner til Zweigelt.

Der tilbydes i alt smagsprøver fra over 150 forskellige vine.

Over 300 inviterede restauratører og vinhandlere

19 af Østrigs bedste vinhuse og de medrejsende vinbønder* forberedt sig på at fortælle om deres mange kvalitetsflasker – og ikke mindst lade henved 300 inviterede restauratører og danske vinhandlere smage deres gode dråber den 29. og 30. oktober i Fusions store flotte atrium ved Limfjorden.

Den vinmesse austriaTaste Aalborg blev udsat fra i sommer til nu i efteråret pga. af tørkefølger i Østrig og vinbøndernes behov for at holde sig ekstra tæt på druer og stokke på det vækstmæssigt kritiske tidspunkt.

Men nu er sæsonens frugt vel i hus, og de flere hundrede kasser med de mange forskellige spændende vine er allerede afsendt til Aalborg.

Fremfor København eller Aarhus er de mange østrigske vinproducenter blevet overbevist om at holde deres danske vinmesse i Nordjylland – med tilhørende vinseminar inklusiv smagning og -præsentation for restauratører og vinhandlere fra hele landet.

Ud over fagbegivenheden ”austriaTaste Aalborg” på Fusion foregår en relateret østrigsk inspireret gallamiddag til favorabel pris – åben for alle, der reserverer bord – tirsdag aften den 29. oktober på Restaurant Mortens Kro – naturligvis med speciel vinmenu fra de Aalborg-rejsende producenter.

”Danskere er generelt kendt for at vælge og også ville betale for kvalitetsvin. Vi er overbeviste om, at Nordjylland og Aalborg med sin imponerende byudvikling er det helt rette sted for sådan et event,” forklarer lederen og talsmanden for de østrigske vinhuse’s besøg Thomas Bacher med base i Wien.

Han henviser bl.a. til New York Times flotte nylige rangering af Aalborg som særligt interessant turistmål:

”Østrigske vine ved vi smags- og kvalitetsmæssigt passer godt ind i det nordiske køkken.

Vi vurderer, at 2019 for en sådan messe i Danmark er det helt rigtige tidspunkt til at vise interesserede vinimportører, -handlere og restauratører, hvor mange nuancer, det østrigske vinunivers faktisk rummer. Med håbet om endnu mere direkte salg selvfølgelig, fortsætter Thomas Bacher.

Lisbeth Anthon, partner i Better Travel and Events (i midten), glæder sig sammen
med medarrangørerne Morten Nielsen, Mortens Kro og Vinh Q. Du til den store østrigske
vinmesse den 29.-30. oktober, som ventes at tiltrække flere hundrede restauratører og
vinhandlere fra hele landet. Rammen i Restauration Fusions atrium ved Limfjorden er bare i
orden, vurderer Lisbeth. Foto: Better Travel and Events.

Nordjyske restauratører glæder sig

Restauratør Morten Nielsen, Mortens Kro, der også er en af landets mest kompetente sommelier’s forklarer, at store lukkede begivenheder for kun ét lands vinproducenter giver særlig mening for fagfolk som ham selv:

”Så kan vi netop vurdere de små men vigtige østrigske nuanceforskelle op imod vores personlige køkken. Sådanne muligheder har vi ikke tidligere oplevet i Nordjylland, hvor mange restauranter gasser niveaumæssigt op hele tiden – også på vinfronten,” forklarer Morten Nielsen.

”Sådan en erhvervsbegivenhed kan Fusion og Mortens Kro kun være med til at bakke op om. Mine vintjenere ser også meget frem til at få endnu mere viden,” tilføjer Vinh Q. Du, restauratør på Fusion.

Hos VisitAalborg glæder fungerende direktør Anja Mathiasen sig også:

“Flere af den slags begivenheder, hvor internationale meningsdannere kommer hertil, kan også indirekte være med til at skabe endnu mere international opmærksomhed om Aalborg og Nordjylland som turistmål,” siger hun.

Hvad: Gratis prøvesmagning til austrataste Aalborg
Hvor: Restaurant Fusion
Hvornår: Onsdag d. 30. oktober fra kl. 16-18

Du kan finde mere info om vinfestivalen her.

Den perfekte symfoni: Kaffebar klar med uimodståelige is-sandwich

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Sommervejret er for alvor kommet til Aalborg ( … i hvert fald til og med i morgen), og du finder ikke to bedre venner end høj solskin og is.

Det skulle da lige være Behag Din Smags fuldstændige fantastiske bagværk i selskab med hjemmelavet is.

Igen i år har Aalborg bedste kaffebar nemlig tryllet i køkkenet og kreeret hele to fristende is-sandwich – naturligvis lavet helt fra bunden med økologiske råvarer.

Favoritten fra sidste år, Hindbærsnitte-is, kan vi heldigvis byde velkommen igen, men den har fået en særdeles sød og lækker ven.

I år har bageriet tryllet endnu engang og lavet en ny variant i form af en Brownie-is.

“Den smager som … en opgraderet mælkesnitte!”

Behag Din Smag har præsenteret isene som en nyhed i dag, sååååå … Vi stod selvfølgelig klar til at smage på herlighederne her til formiddag.

Hindbærsnitte-udgaven skuffer heller ikke i år.

Det iskolde lag af hindbæris er noget tykkere, end man kender fra den klassiske hindbærsnittes lag af syltetøj, men det er bestemt ikke en negativ ting.

Isen og de syndige mørdejsbunde er den perfekte kombination, og den lette syrlighed fra de friske bær, bringer balancen helt i top. En respektfuld opgradering af en af danskernes yndlingskager!

Men hvad så med den nye dreng i klassen?

Brownie-isen smager (surprise …) fuldstændig forrygende. Der er små stykke af brownie i vaniljeisen, og de to brownie-bunde har fået et ekstra skud kakao, og vi udbrød i kor: “Ej, den smager af mælkesnitte!”, og det er jo aldrig helt dårligt.

Læg dertil, at den uforklarlige mælkecreme fra mælksnitten er erstattet af den vildeste vaniljeis med browniestykker!

Intet besøg på Behag Din Smag uden byens bedste kaffe. Lene Hyldahl, indehaver og barista, anbefaler en Espresso Tonic som et friskt pust til de syndige is-bomber.

“Espresso Tonic er min personlige i sommervarmen, for den er helt vildt læskende,” forklarer Lene.

Behag Din Smag oplyser, at de fristende sommer-is koster 38 kr., og de vil kunne købes hele sommeren .. så længe lager haves!

Find din indre popstjerne frem: Nu kan du komme til X Factor casting i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV2
Foto: TV2

Drømmer du om at blive sanger? Eller kender du én, der har en helt fantastisk sangstemme, som hele Danmark burde høre?

Så er der nu mulighed for at få testet sangtalentet, når X Factor åbner op for pop-up castings rundt omkring i hele landet.

Det skriver TV2 i en pressemeddelelse.

Her i Aalborg foregår det traditionen tro i Folkekirkens Hus på Gammeltorv 4. Det bliver fredag den 12. juni kl. 14.00 – 20.00, at du kan komme til pop-up casting.

Udover muligheden for at komme videre i X Factor, kan du også møde finalisten og nordjyden Mathilde Cafeey, der kommer forbi og hilser på.

Sådan foregår en pop-up casting

Pop-up casting er en uformel casting, hvor du blot skal komme, som du er. Du skal ikke synge for dommertrioen fra TV, men bliver mødt af de flinke X Factor castere.

Og hvis du imponerer dem, har du chancen for at komme videre til auditions, hvor du skal synge foran dommerne.

Foto: Lasse Lagoni

“Man får derfor en stor forlomme i køen, hvis man stiller op d. 12. juni. Og så er det helt lowkey og ufarligt – og faktisk lidt hyggeligt at kigge forbi vores pop-up,” skriver X Factor.

Kommer du forbi en pop-up casting, undgår du en tur til Aarhus eller København til de officielle precastings i august, hvor køen er ufattelig lang.

Hvad: X Factor pop-up casting
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: Fredag den 12. juni kl. 10-14

Du kan finde mere info her.

Frisk vand i bassinerne: Vestre Fjordpark genåbner i denne uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Nu er der godt nyt til os, der er ved koge over i den nordjyske sommervarme.

I går kunne vi fortælle, at Rigspolitiet og sundhedsmyndigerne har givet de udendørs friluftsbade lov til at åbne efter længere tids nedlukning. Det kan du læse mere om her.

I dag skulle Magistraten i Aalborg Kommune så mødes, hvor åbningen af Vestre Fjordpark var et af hovedpunkterne på dagsordenen.

De har besluttet, at Vestre Fjordpark genåbner på fredag, den. 5. juni.

Det skriver Aalborg Kommune i en pressemeddelelse.

Aalborg Kommune har lavet en række foranstaltninger for at kunne håndtere afstandskravet i forbindelse med Covid-19 i Vestre Fjordpark.

Det er kommunens vurdering, at det dermed vil være forsvarligt igen at lukke vand ind i Vestre Fjordparks bassiner.

Nedenstående foranstaltninger er blevet truffet:

 

  • Markeringer på opholdsarealerne der gør det muligt at overholde det nødvendige afstandskrav på 1 meter både på det grønne areal og trædækket.
  • Legepladsen og tårnet vil være afspærret og kan ikke benyttes.
  • Tarzanbanen afspærres og 1 meter vippen, 3 meter vippen samt udspringstårnet vil være lukket for at undgå, at der opstår lange køer og for at undgå kontaktflader, som mange personer rører ved.
  • Vandet udskiftes løbende via pumpen, så der hele tiden er frisk vand i bassinerne.

Aalborg Havnebad og Nibe Fjordbad åbner også fredag 5. juni. Også her vil der blive sørget for, at afstandskravene kan overholdes.

Lækre is hele sommeren

Udover udsigt til frisk vand i bassinet, kan vi også glæde os over, at Café Salt holder åbent ALLE dage resten året. Derfor kan en forfriskende dukkert kombineres med en lækker is; hvad med en Joe Exotic? Læs mere om det skøre tiltag her.

Burger Week hos Bogø

Sammen med Bogø laver vi her på MigogAalborg Burger Week – den løber fra 1. – 7. juni. Få en valgfri burger fra menukortet, fritter og dip til 50 kr. (plus billetgebyr) – læs mere og bestil her