Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor utryghed i Aalborg: 19-årig anholdt efter skudepisode

Af Stine Kjølby Christensen

Skudepisoden i Aalborg fredag aften den 25. august var efter alt at dømme et opgør i det kriminelle miljø. Nordjyllands Politi efterforsker fortsat sagen – en person er anholdt. Ekstra tryghedspatruljering indsættes i Aalborg lørdag.

Vagtchef Bruno Brix fra Nordjyllands Politi fortæller om status i politiets indsats og efterforskning i kølvandet på den skudepisode, der fandt sted i Aalborg midtby fredag aften den 25. august ved Hovedbiblioteket og shoppingcenteret Friis: 

”Omkring klokken 02.00 anholdt vi en 19-årig ung mand centralt i Aalborg, som vi mistænker for at være impliceret i skudepisoden,” oplyser Bruno Brix og fortsætter:

”Det er stadig vores vurdering, at skudepisoden er et opgør i det kriminelle miljø i Aalborg, og at skuddene der blev afgivet, var tiltænkt en eller flere specifikke personer.

Vi har stadig en lang række efterforskningsskridt foran os – blandt andet er vi i gang med at indsamle og gennemse videomateriale, og vi foretager en del tekniske undersøgelser,” forklarer Bruno Brix.

Sort bil er stadig interessant

Har man oplysninger i sagen, bedes man kontakte politiet på telefon 114:

”Hvis man har været til stede i og omkring Rendsburggade på gerningstidspunktet – fredag klokken 19.18 – og har hørt eller set noget mistænkeligt og endnu ikke har været i kontakt med politiet, så ring til os,” siger vagtchefen og pointerer:

”Vi er også stadig interesseret i at høre fra folk, der har set en sort Volvo med grå fælge køre fra Magasin, under Hovedbiblioteket via buspassagen og videre ud af Østerbro.” 

Afspærring er ophævet

I de mest intense timer efter skudepisoden opretholdt Nordjyllands Politi en afspærring ved Hovedbiblioteket og shoppingcenteret Friis.

I en kort periode kunne bilister derfor ikke komme fra (eller til) shoppingcenteret.

Politiets afspærring blev dog ophævet i løbet af natten til lørdag, og man kan derfor komme til og fra området igen.

Trafikken på Nyhavnsgade, tæt ved, vil efter politiets oplysninger være hindret lørdag aften, men dette har ikke noget at gøre med politiets arbejde – det har sin årsag i koncerterne på havnen i forbindelse med Aalborg Regatta.

Mere politi i gaderne

Skyderi i det offentlige rum er selvsagt meget utrygt for byens borgere og gæster – og dem er der særligt mange af netop denne weekend:

”Det er fuldstændig uacceptabelt at skyde i det offentlige rum.

Og når det så oven i købet sker netop, mens Aalborgs gader og havneområde er fulde af mennesker til et stort arrangement – det er klart, at det særligt kan påvirke og bekymre folk.

Derfor gør vi også, hvad vi kan for at genoprette trygheden,” understreger Bruno Brix.

Nordjyllands Politi vil være ekstra synlige i Aalborgs gader i weekenden generelt, og så vil lokalbetjente være tilstede i Rendsburggade lørdag den 26. august fra kl. 9.30 og generelt i området det meste af dagen. Alle er meget velkomne til at henvende sig. 

Nordjyllands Politi har ikke yderligere oplysninger til offentligheden om efterforskningen af skudepisoden for nuværende.

Del artikel

Andre læser også