Stor succes på Aalborg Teater: Publikumsfavoritter vender tilbage

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er gode tider på Aalborg Teater i øjeblikket. Forestillingerne høster den ene gode anmeldelse efter den anden – også her på MigogAalborg, hvor vi har været begejstrede for stykker som The Sound of Music, Lang Dags Rejse Mod Nat og Porno for Begyndere.

Publikum har også taget fantastisk godt imod de mange opsætninger, hvor succesmusicalen The Sound of Music eksempelvis har haft kunne melde udsolgt under hele spilleperioden.

Derudover har teateret også lige gjort sig bemærket under Årets Reumert, hvor teateret var nomineret til hele to priser i forbindelse med forestillingen Aftenlandet, der havde premiere på Lille Scene tilbage i november. Den opnåede på kort tid stor anerkendelse i hele Danmark.

Aftenlandet blev instrueret af Tue Biering, som er kendt for sine debatskabende og opsigtsvækkende forestillinger. Dette indbragte ham en Reumert som Årets Instruktør ved Årets Reumert 2018 – en pris han bl.a. vandt på baggrund af Aftenlandet og en håndfuld andre forestillinger i sæsonen.

Forestillingens dramatiker Julie Maj Jakobsen vandt desuden prisen som Årets Dramatikerfor Aftenlandet ved Årets Reumert 2018.

Gense succeserne i den nye sæson

Nu tager Aalborg Teater konsekvensen af de mange succeshistorier og arrangerer, at tre af sæsonens mest markante opsætninger får et velfortjent comeback:

Aftenlandet kan opleves på Aalborg Teaters Lille Scene fra 16. til 25. maj 2019.

Cyrano kan opleves 5., 6. og 11. juni 2019 på Aalborg Teaters Store Scene.

The Sound of Music kan opleves på Aalborg Teaters Store Scene fra 2. til 23. november 2019.

Aftenlandets genskabelse siger næsten sig selv – nåede man ikke at opleve den nu prisvindende opsætning i efteråret, så får man altså muligheden allerede til næste forår.

Cyrano høstede ligeså enorme roser fra anmeldere såvel som publikum. Derfor er det også ganske naturligt, at myten om krigeren – med en poetisk kreativitet udover det sædvanlige – vender tilbage til teaterscenen.

“Indrømmet: I det første kvarter var det fristende at opgive forståelsen og i stedet bare lade skuespillet fortælle historien. Men Cyrano lægger virkelig op til, at publikum selv lader tankerne blomstre – og jo længere tid der gik, jo mere ligetil og ukompliceret blev fortællingen.

Alt i alt et smukt, sørgeligt og tankevækkende stykke, som uden tvivl vil både udfordre, forvirre og begejstre publikum.” skrev vi tilbage i marts.

Læs hele vores anmeldelse her.

The Sound of Music vender også tilbage i 2019 – til stor fordel for de publikummer, som ikke når at stifte bekendtskab med Maria, familien Von Trapp og de 7 børn i denne omgang.

Opsætningen af musicalklassikeren er blandt sæsonens største, og anmelderne har da også igen og igen kastet deres kærlighed på ensemblet – som igen, igen, igen har leveret til UG.

Dedikationen har været stor over hele linjen, men især er det værd at nævne den unge børnestjerne, som i den grad har vist dedikation i forestillingen: Hun rejser nemlig 7 timer hver dag for at kunne være en del af stykket.

“Vi sang med på Sixteen Going on Seventeen hele vejen hjem, og stroferne hænger stadig som en musikalsk uro over vores hoveder her to dage senere.” skrev vi efter stykkets premiereaften.

Læs hele vores anmeldelse her.

Der er altså meget at glæde sig til i sæsonen for 2018/2019, og foruden de tre tilbagevendende stykker kan vi blandt andet også se frem til Westside Story, Fyrtøjet og Et Juleeventyr.

Du kan allerede nu sikre dine billetter til The Sound of Music her, Cyrano her og Aftenlandet her.