Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Efter kæmpe succes: Berlin Döner åbner endnu et sted i Aalborg

Af Nathalia Hentze Nielsen

Siden Berlin Döner åbnede på Reberbansgade i sommers er spisestedets popularitet kun gået én vej – og det er op.

Faktisk er efterspørgslen efter det lækre fladbrød proppet med grillet kalvekød, grøntsager og dressing blevet så stor, at ejeren Damir Stojkovic nu tager konsekvensen og åbner på endnu en lokation.

Beboere i Øgaden og Vejgaard vil blive meget begejstrede for at høre, at det netop er deres hood, at den nye Berlin Döner åbner i.

Det er den tidligere malerbutik på hjørnet af Sjællandsgade og Samsøgade, der bliver omdannet til et spisested, og det er virkelig perfekt placering med fastfood-naboer som Wasabi Sushi og Nanking Grill.

Åbningsdatoen er ikke fastsat, men det bliver i starten af marts, fortæller Damir Stojkovic, og tilføjer at beslutningen er truffet på grund af den store efterspørgsel.

“Vi vil gerne længere ud i byen, så folk der bor i Øgaden og Vejgaard også får mulighed for at købe vores mad.

Det er jo ikke altid, at man magter at bevæge sig helt ind i centrum, og der bor mange folk i det område,” forklarer han.

Efter kæmpe succes: Berlin Döner åbner endnu et sted i Aalborg
Berlin Döner på Reberbansgade.

Gratis mad til de første 200 kunder

Med åbningen af det nye spisested følger også nyheder på menukortet.

Indtil nu har menukortet hos Berlin Döner været simpel i det ekstreme med kun én ting på menukortet: Berliner-Döneren (som vi var ekstremt glade for, da vi prøvesmagte den).

Når butikken åbner på Sjællandsgade i marts fejres åbningen med en udvidelse af menukortet – både i de nye lokaler og på Reberbansgade.

Hvad det præcist indebærer af madnyheder er en hemmelighed, men Damir Stojkovic vil gerne afsløre, at de giver gratis mad til de første 200 kunder til åbningen.

Det gjorde de også til den åbningen i juli 2022, og her var der kø til langt ud på gaden.

Mon ikke at det samme bliver tilfældet til marts. Uanset hvad glæder teamet hos Berlin Döner sig til åbningen.

“Vi er glade og taknemmelige for den store opbakning, vi har modtaget fra Aalborg.

Folk kommer fra hele byen samt resten af Nordjylland for at få mad, og vi glæder os helt vildt til at kunne tilbyde det til endnu flere,” fortæller han afslutningsvis.

Efter kæmpe succes: Berlin Döner åbner endnu et sted i Aalborg

Opskrift udviklet i 1972

Berlin Döner er kendt for deres sprøde og dampende fladbrød smurt med kräuter,- knoblauch eller scharfdressing pakket med fine skiver af det helt rigtige letmarinerede kalvekød og dertil frisk rødkål, zittauer, urter, agurk, tomat og iceberg.

Helt som på Kreuzberg.

Deres opskrift er faktisk udviklet helt tilbage i 1972 i Berlin (naturligvis) af den tyrkiskfødte migrantarbejder og maskinmontør, Kadir Nurman.

Han var indvandret til Tyskland som 26-årig i 1960 og blev som mange af sine landsmænd fyret fra sin industriarbejdsplads under en lavkonjunktur.

I stedet for at vende hjem begyndte han at eksperimentere med tysk-tyrkisk fusionsgastronomi, som vi i dag kender som döner kebab.

De første mange år blev de dejlige dönere i fladbrød primært spist af folk i den tyrkiske minoritet, men i 80’erne fik også tyskerne appetit for den krydrede mad.

I dag er döner kebab en af de mest populære spise i Tyskland.

Del artikel

Andre læser også