Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor overraskelse: Ma Petite France er blevet solgt

Af Stine Kjølby Christensen

Vi var mange, der havde travlt med at besøge Ma Petite France inden deres lukningsdato, lørdag den 29. juli.

Efter fire år var det nemlig slut med vinbaren i de hyggelige lokaler på Nørregade – troede vi.

Helt eksklusivt afslører Ma Petite France dog over for MigogAalborg, at de er blevet solgt.

“Vi har forhandlet med flere forskellige, men det endte altså med at blive en ung mand, Nikolaj, der overtager,” fortæller Majken Green, der sammen med sin mand Christian har stået bag den franske vinbar.

“Det bliver rigtig godt. Vi bor jo stadig lige om hjørnet, så vi skal helt klart ned og drikke vin selv. Han har rigtig mange gode idéer, så vi er rigtig glade for, at det er ham, der tager over,” slår hun fast.

Majken og Christian vil nu begynde at sælge ud af deres vine på deres sociale medier.

De takker desuden både gæster og samarbejdspartnere for fire gode år i deres “lille Frankrig”.

Inspiration fra København

Den nye ejer af vinbaren hedder Nikolaj Drejer, er 26 år og er efter et eventyr i København nu vendt tilbage til Nordens Paris. Hans erfaringer fra København har han dog taget med sig hjem.

“I København arbejdede jeg på en vinbar og har siden vidst, at jeg gerne ville have mit eget sted en dag. Pludselig opstod muligheden for at overtage Ma Petite France, og efter at have tænkt over det i noget tid, slog jeg til,” fortæller Nikolaj til MigogAalborg.

Navnet på Nikolajs vinbar bliver “Nede Paa Jorden”, og er – som navnet også antyder – et modsvar på de lidt finere vinbarer, som både Aalborg og andre byer har at byde på.

“Da jeg startede på vinbaren i København, forstod jeg, at deres koncept var nede på jorden, og det er det, jeg gerne vil tage med mig til den nye. Det tror jeg nemlig, at mange gerne vil: Komme ind og nyde et godt glas vin uden at det skal være raketvidenskab hver gang.

“Nede Paa Jorden” skal være et hyggeligt og rart sted at komme,” fortæller han.

Stor overraskelse: Ma Petite France er blevet solgt
Ma Petite France

Vil ramme en bred målgruppe

Mens byens andre vinbarer fokuserer på vine fra specifikke områder og lande, vil Nikolaj i stedet importere vin fra alle verdenshjørner – sådan at alle kan komme ind og finde en vin fra præcis deres favoritsted.

“Jeg vil hellere have, at der er lidt godt fra alle steder, og på den måde ramme bredere. Det giver en mulighed for at smage noget fra forskellige lande og det, der kendetegner dem hver især,” fortæller han.

På menukortet forventer Nikolaj, at gæsterne kan finde et bredt udvalg af vin fra hele verden og derudover også flere naturvine.

“Og så sælger vi både i glas og flasker, som Ma Petite France gjorde,” siger han.

Udover vin vil der – ligesom på Ma Petite France – være lettere anretninger som oste, charcuteri og lignende tapasinspirerede retter.

Nikolaj forventer, at vinbaren åbne i starten af oktober.

“Den næste tid skal gå med, at jeg lige skal lande alle mine idéer og selvfølgelig gå i gang med at udsmykke vinbaren på den måde, som vi synes, den skal se ud.”

Det bliver ifølge Nikolaj med en let skæv berøring og “ikke så firkantet”.

Nede Paa Jorden åbner i starten af oktober, og Nikolaj Drejer satser indtil videre på en lang launch, så flest muligt kan være en del af festen.

Del artikel

Andre læser også