Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Politiet varsler: Kæmpe øvelse i Aalborg i morgen

Af Michael Qureshi
Presse-fotos.dk
Presse-fotos.dk

Aalborg Lufthavn afholder i samarbejde med Nordjyllands Politi, Nordjyllands Beredskab, Region Nordjylland og Beredskabsstyrelsen den 13. oktober 2022 en større øvelse i og omkring Flyvestation Aalborg og Aalborg Lufthavn.

Det skriver Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Øvelsen foregår overvejende på flyvestationens område, hvorfor generne for borgerne vil blive minimale, men muligvis vil man kunne se og høre udrykningskøretøjer i forbindelse med øvelsen.

Behøver ikke at være urolige

Og der vil selvfølgelig også være uniformeret personale fra politiet og fra en række andre beredskaber og myndigheder til stede, herunder blandt andet fra Nordjyllands Beredskab, Forsvaret og Region Nordjylland.

Der vil være ligeledes være civilklædte figuranter i området omkring lufthavnen og flyvestationen, dvs. personer, der spiller en rolle i øvelsen.

”Borgerne, der måtte færdes i området og se eller høre noget, behøver ikke være urolige. Slet ikke.

Det er blot vores beredskabsøvelse, der løber af stablen,” beroliger den øvelsesansvarlige, vicepolitiinspektør Henrik Skals.

Nødvendig øvelse

Henrik Skals oplyser, at øvelsen kan give anledning til lidt larm og mindre trafik-forstyrrelser, da der kan være lidt logistik omkring afviklingen af større øvelses-virksomhed.

”Jeg håber, at eventuelt berørte borgere udviser forståelse for de mindre gener i form af trafikale udfordringer og støj, som øvelsen lejlighedsvis kan afstedkomme.

Jeg forventer dog ikke, at der bliver tale om større gener.

Det er nødvendigt for os, at vi holder færdighederne knivskarpe. Det er derfor, vi øver: Vi skal være klar, hvis det en dag pludselig bliver alvor.”

Detaljer kan ikke afsløres

Af hensynet til, at der også skal være overraskelser og udfordringer for det indsatte personale fra beredskaberne, så kan vicepolitiinspektør Henrik Skals ikke løfte sløret for øvelsens konkrete indhold; han siger dog:

”Vi er på flyvestationens område, så der er flere øvelsesscenarier i spil, men kernen er, at beredskaberne skal udfordres på forskellig vis i håndtere hændelse og i at samarbejde.”

Øvelsen ventes at foregå i tidsrummet fra cirka kl. 15-24.

Efterfølgende bliver den evalueret og relevante læringspunkter bliver opdateret i planer og procedurer.

Del artikel

Andre læser også