Stor onsdag i Friis: Kom til gratis gin-smagning

Skrevet af: Michael Qureshi

Mange har allerede påskeferie nu, mens resten af landet går på påskeferie nu på onsdag.

Den 28. marts bliver derfor en af de helt store shoppingdage i Aalborg, hvor midtbyen har åbent helt frem til klokken 22.00 med koncert og masser af aktiviteter.

Det gælder også inde i selve Friis Shoppingcenter, hvor man disker op med et væld af spændende aktiviteter og events.

Helmuth bag baren til Gin-smagning

I samarbejde Friis Shoppingcenter afholder MigogAalborg på onsdag 28. marts et ginsmagnings-event i Friis.

Det bliver gutterne fra Helmuth, kåret i lørdags til Byens Bedste Cocktails til AALBORG AWARDS, der står i baren fra 19-21.

Helmuth-bartenderne er eksperter i gin, og skal selv afholde en kæmpe Gin Festival – Summer Edition senere på foråret. De vil fortælle lidt mere om, hvordan man smager forskel på gin, forskellighederne og hvordan man mixer den perfekte drink med gin som ingrediens.

Ikke mindst er der masser af lækre smagsprøver, da vi har været så heldige, at Nordisk Brænderi her fra det Nordjyske støtter op om eventet og leverer noget af det allerfineste gin.

“Gin er meget in i tiden, og vi synes, det giver et godt afsæt til påskeferien, at vores kunder kan kigge forbi og smage lidt og lære lidt mere om den gode gin. Vi har tidligere haft Helmuth til at levere til vores events, og det spiller bare. De er meget professionelle, og kan deres kram,” siger Gitte Stokbro Kristensen, marketing manager i Friis Shoppingcenter.

Det bliver på Plan 1 mellem Tiger of Sweden og H&M, at der stilles et barområde op, og hvor aftenens DJ også står og spiller lidt sprødt musik.

Smag på insekt-snacks

Der er også smagsprøver i en lidt anden genre både tirsdag og onsdag i Friis. MigogAalborg har tidligere skrevet om Aalborg-drengene fra Crickster, der blandt andet har været med kort i Løvens Hule. De sælger snacks lavet på insekter. Der vil  være mulighed for at smage ristede insektsnacks, dadelkugler med kakao og buffalo-ormemel og forleden lancerede de verdens første leverpostej lavet på insekter og grøntsager. De kalder den for Levepostej.

De står der både tirsdag 11-15 og onsdag 16-21 og byder på smagsprøver, og man bliver overrasket hver gang over, at insekter kan smage ret lækkert.

Masser for børnene

I påskeferien kan børn gå på skattejagt i Friis Shoppingcenter. Når børnene har fundet de 5 gemte påskeæg, får de et Kinderæg som præmie og er samtidig med i konkurrencen om et gavekort til Friis Shoppingcenter.

Skattejagten foregår i hele centrets åbningstid i dagene lørdag d. 24. marts samt mandag-onsdag d. 26.-28. marts og lørdag d. 31. marts.

“Vi ved børnene har fri hele ugen, og der er mange børnefamilier som gerne vil ind til byen og shoppe lidt. Så kan man kombinere shopping med, at der også er masser af sjov for børnene. Det gør vi altid meget ud af også at huske på hele familien,” forklarer Gitte Stokbro Kristensen.

Onsdag aften før påske vil der også være mulighed for at få lagt en gratis quick make-up af makeupartist Charlotte Faber, og man kan også få lagt en gratis neglelak hos Matas.

Det er første gang nogensinde, at midtbyens butikker holder en Day&Night så tidligt på året. Tidligere har der kun ligget i juni og september. Men der forventes meget af onsdag.

“Det er en dag, hvor rigtig mange har fri. Det er også lønningsdag, så der er penge på kontoen, og folk ved, at der kommer nogle helligdage, hvor alt er lukket. Så vi tror, at vi kommer til at se mange ude og shoppe på onsdag. Derfor er vores intention at skabe de bedst mulige rammer med aktiviteter, som gør det til en god dag for alle, der kigger inden for i Friis Shoppingcenter,” slutter Gitte Stokbro Kristensen.

Se mere til de spændende påskeaktiviteter for alle aldre i Friis Shoppingcenter lige her

Solen er retur – og Vestre Fjordpark er åben for badegæster igen

Skrevet af: Michael Qureshi

Efter en regnvåd weekend har solen og de lune temperaturer igen meldt sin ankomst.

Timingen er således ret god for det populære Vestre Fjordpark, der netop er blevet genåbnet for badegæster efter fund af colibakterier i fredags.

Vandprøver havde påvist, at der var for høje tal på blandt andet ekolier i det ene hjørne af Vestre Fjordpark. Tallet skal normalt være under 500, og prøverne viste 1100.

Resultatet fra prøver ser fine ud

Men nu melder Aalborg Kommune, at badevandet er åbnet igen.

“Vi har modtaget resultatet af den supplerende analyse af badevandet, som blev taget i fredags, og det ser fint ud,” skriver Aalborg Kommune på Facebook.

Det bekræfter bademester Kaj Bjerregaard Jensen over for MigogAalborg.

 

Forleden havde Badevandet en fantastisk temperatur på 17 grader, så mange benytter sig stadig af det lækre anlæg.

I fredags lød det således fra bademester Kaj Bjerregaard Jensen.

“Det kan sagtens være, at alt er ude igen, fordi der som sagt kommer nyt vand ind, men vi tager ingen chancer. Det er rigtig fint at mærke, at vores sikkerhedssystem med konstante vandprøver fungerer,” forklarer bademesteren.

Har ikke oplevet det her før

Han har efterhånden stået i spidsen for Vestre Fjordpark (også da det var Friluftsbadet) i en menneskealder, og han understreger, at det aldrig er oplevet før.

“Det eneste tilfælde jeg kan huske er, at vi engang fandt en død ræv i det ene hjørne. Men ellers har jeg ikke oplevet det her før. Jeg synes, det er drønærgerligt, fordi det her normalt aldrig sker, men det kan være grundet stormen i weekenden, at der er kommet det her,” forklarer Kaj Bjerregaard Jensen.

Shopping: Kom hele spektret rundt med disse 3 modebutikker i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Bylivet i Aalborg bugner med lækre butikker, og der åbnes konstant flere og flere.

Det betyder derfor også, at der findes en lang række butikker med noget for enhver smag.

Har du dog ikke tid til at besøge de mange fede aalborgensiske tøjbutikker på én shoppingtur, guider vi dig her til tre butikker i midtbyen, som sammen rammer et bredt spektrum, hvad angår stil og prisklasse.

Strøyer – dansk design med feminine undertoner

Når du besøger butikken i Gravensgade, træder du ind i et feminint univers bestående af forunderlige prints, skønne pastelfarver, florlette materialer og glimtende detaljer. Denne unikke stemning bliver skabt af eksklusive danske brands som Julie Fagerholt Heartmade, Stine Goya og Pieszak.

Besøg butikken her: Gravensgade 21, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 11 03 90 / stroyer@stroyer.net

Online: https://www.facebook.com/stroyeraalborg/

Streetammo – cool streetwear til mænd og kvinder

 

Hos Streetammo er det urbant streetwear, nørdet nostalgi og sporty minimalisme, der er på spil. Her finder du casual items som T-shirts, hoodies, caps og ikke mindst sneakers fra fede brands som adidas Originals, Wood Wood og Obey.

Forkæl garderoben med moderigtige styles, der tilmed er komfortable at have på.

Besøg butikken her: Boulevarden 32, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 53 37 85 50 / aalborg@streetammo.dk

Online: https://www.streetammo.dk/

Fandango – budgetvenlig highstreet og nye trends

 

Er du blandt de mange mennesker, der elsker highstreet brands for deres evne til at opfange tidens trends og omsætte dem til prisvenlige styles? Så er Fandango et sandt paradis for dig. Her finder du nemlig mærker som Moves by minimum, Ichi og Pieces, der alle producerer trendy og budgetvenlig mode.

Besøg butikken her: Bredegade 5, 9000 Aalborg

Kontakt butikken: 98 78 00 38 / shop@fandangoaalborg.dk

Online: https://www.fandangoaalborg.dk/

Hvis du ikke har mulighed for at lægge vejen forbi hjertet af Aalborg lige foreløbig, kan du finde mange af de nævnte brands online, eksempelvis hos Katoni.dk

De samler nemlig en lang række webshops ét sted, og derfor kan du finde alle de nævnte modebrands her – lige fra Pieszak til Saint Tropez. Mange af de repræsenterede shops har fri fragt og sender naturligvis de fine varer afsted til Aalborg og omegn.

Er du mere til streetwear, finder du også et fedt udvalg hos webshoppen Skatepro. Her kan du tilmed finde udstyr som longboards og rulleskøjter, hvis du vil gennemføre den urbane livsstil. Besøg eventuelt skateparken på Saurs Plads og vis dit fede tøj og tricks frem.

Med online shopping har du et fint alternativ til de dage, du er forhindret i at shoppe i de hyggelige aalborgensiske gader.

Stor ændring før cykelløb: Tvunget til ny rute i midtbyen

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På fredag er der traditionen tro stort gadeløb i Aalborgs gader.

Store cykelstjerner som Michael Valgren, Jesper Hansen, Søren Kragh Andersen og Matti Breschel stiller alle til start i gadeløbet Spilnu.dk Grand Prix.

Men nu er der lige pludselig opstået en noget stresset situation. Ruten i midtbyen er nemlig nødt til at blive ændret i sidste øjeblik.

Normalt har rundstrækningen haft start og mål på Nytorv ved Gammel Torv, hvorefter man kørte forbi Friis Shoppingcenter, til højre ad Lykkegade, til højre af Danmarksgade, til højre ad Boulevarden og så ned til mål.

Ny rundstrækning – stadig i midtbyen

En fejl ved Aalborg Kommune har gjort, at den planlagte rute er nødt til at blive skrottet.

“De (Kommunen red.) har desværre gravet Danmarksgade op, som ellers var en del af den oprindelige rute. Der er blevet arbejdet på at få den lappet, så der kan køres cykelløb på den, men det kan ikke nå at blive færdigt, før løbet på fredag,” afslører Jonas W. Mikkelsen, arrangør for Spilnu.dk Grand Prix, overfor MigogAalborg

Det har naturligvis skabt ekstra travlhed, men cykelglade aalborgensere, kommune og ikke mindst arrangørerne bag, kan heldigvis ånde lettede op.

Rundstrækningen kommer i stedet til at have start/mål ved Gabels Torv, hvorefter rytterne skal køre via Nytorv, forbi Havnefronten og tilbage til Gabels Torv. Det indebærer, at det ene rør ved Nyhavnsgade bliver afspærret.

“Det er lidt held i uheld, for i mine øjne er det en meget federe rute, end den oprindelige. Nu får ryttere og publikum mulighed for at nyde den flotte havnefront i Aalborg, og dermed tager løbet sig ud fra sin allerbedste side,” siger Jonas og fortsætter:

“Vi er selvfølgelig noget stressede af, at vi først har fået afklaring i dag, men Aalborg Kommune har været rigtig gode til at finde en løsning på problematikken.  Det er dermed kun geografien, som flytter sig lidt. Tidspunkterne for alle begivenhederne i løbet af dagen forbliver de samme.”

Husk børneløbet før de professionelle

De begivenheder tæller blandt andet foredrag med Rolf&Ritter, autografskrivning, børneløb og ikke mindst hovedbegivenheden – Spilnu.dk Grand Prix 2018 med start 18.45.

Ruten er den samme, som blev kørt, da Alberto Contador stillede til start i 2015. Der var det en ung Michael Valgren, som spurtede sig til sejren i Aalborg.

“Michael Valgren stiller jo også til start i år, så mon ikke han kommer med en god portion selvtillid i år,” afslutter Jonas til MigogAalborg.