Stor nyhed præsenteret: Aalborg får sin egen ”Distortion”

Skrevet af: Michael Qureshi

Gadefesten Distortion er blevet en af årets hotteste begivenheder i København.

Det er blevet en byfestival i København, der samler byens unge til musik og fest midt i de københavnske gader. Det har endda været så stort et tilløbsstykke, at mange fra Nordjylland er draget til København i de dage, hvor gadefesten har kørt.

Men nu får Aalborg også sin egen gadefest. Heldigvis gjort på Aalborg-måden. Altså taget inspirationen fra fester som Distortion i København og byfestivalen i Edinburgh og så inddraget de mange skønne områder i Aalborg til det.

Det er i forbindelse med Aalborg Festivals, at man i dag i Karolinelund præsenterede byfestivalen METROPOL. Den løber af stablen fra 25-27 august.

I modsætning til Distortion i København, så bliver det kun en regulær gadefest en af dagene. Det bliver en havnefest, havefest og gadefest.

Torsdag er det på Aalborg Havnefront, at man lukker området af til METROPOL. Fredag er det så i Karolinelund samt i et boligkvarter i Aalborg Øst. Chill i blokken er gadefesten i Aalborg Øst døbt.

Lørdag slutter det så af med, at man for første gang afholder en gadefest, hvor området omkring Algade, Vingårdsgade og Gammeltorv bliver afspærret.

Lars Hellerup, der er arrangør for METROPOL, kalder det for en kæmpe begivenhed for især det yngre publikum i Aalborg.

”I sin ide er festivalen tættere på Distortion end eksempelvis Northside i Aarhus. Men vores erfaring er, at Aalborg er en rigtig dårlig by til at planke ideer til. Man kan ikke umiddelbart tage noget, der har været en succes andre steder og så bare overføre det hertil. Så vi har arbejdet med at give det et helt klart Aalborg-udtryk.

Det gør vi blandt andet ved at udnytte vores lækre havnefront, parker og at vi har nogle store boligområder som eksempelvis ude i Aalborg Øst,” forklarer Lars Hellerup.

Det er nogle ret stærke navne, som kommer til at optræde på scenerne rundt omkring i Aalborg i de tre dage, hvor METROPOL kører for fuldt blus.

”De store navne i år er danske. Vi starter torsdagen med Sivas, Gilli, Kesi som vi ved er store publikumsmagneter. Resten af dagene bliver med navne som Turboweekend, MellemFinga’Muzik, Kongsted og Thanks som er de gamle Alphabeat drenge der lagde Distortion ned forleden,” lyder det fra Lars Hellerup.

Aalborg Kommune er stærkt involveret i Aalborg Festivals, og man glæder sig over, at et så ambitiøst projekt er stablet på benene. Det fortæller rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl.

”Hele Aalborg Festivals er et forsøg på at sikre endnu mere liv i Aalborg i august måned, som traditionelt har ligget død. Mange studerende i byen har måske været hjemme hos mor og far andre steder i landet, og kommer sent tilbage før studiestart.

Turister der kommer til vores by i den periode, synes måske også at den er lidt død i den periode. Og det er ærgerligt, for Aalborg er ellers en pulserende kulturby. Så vi laver en samlet indsat for at sikre, at der kommer gang i gaden,” forklarer Mads Duedahl.

Aalborg Kommune
Mads Duedahl er rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Aalborg Festivals afvikles for tredje år i træk. Men det bliver anderledes end de forrige år. Blandt andet er man gået fra at afvikle programmet i hele august til blot 12 dage fra den 17-28 august.

”Nogle aalborgensere kan godt komme til at føle, at de bliver ramt af en tsunami af kulturelle events. Det er det, vi gerne vil vise. Vi vil vise det allerbedste af Aalborg på en gang med et stort brag.

Vi får byfestival med gadefest, kæmpe cirkus med spejltelt, computerfestival, gadeteater og en helt masse andre superspændende events. Jeg kan godt garantere, at det ikke bliver kedeligt,” lover sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl.

Aalborgs gader bliver i den periode i august fyldt med alt fra syv samuraier henover gadefest til brændende pariserhjul på Limfjorden. En anden stor nyhed er spilfestivalen Game Scope. Flere steder i udlandet tiltrækker disse gamer-festivaller flere hundredetusinder til.

Især Spejlteltet Paradiso med den spændende forestilling fra de verdensberømte La Soiree bliver et tilløbsstykke. Det er et slags voksencirkus, som Skråen er medarrangør af, og det bliver en live-forestilling med en mageløs tilskueroplevelse.

Det er Spar Nord Fonden der er hovedsponsor og sikrer et stort økonomisk grundlag også de næste tre år for Aalborg Festivals.

Du kan læse mere om Aalborg Festivals her