Stor nyhed præsenteret: Aalborg får sin egen ”Distortion”

Skrevet af: Michael Qureshi

Gadefesten Distortion er blevet en af årets hotteste begivenheder i København.

Det er blevet en byfestival i København, der samler byens unge til musik og fest midt i de københavnske gader. Det har endda været så stort et tilløbsstykke, at mange fra Nordjylland er draget til København i de dage, hvor gadefesten har kørt.

Men nu får Aalborg også sin egen gadefest. Heldigvis gjort på Aalborg-måden. Altså taget inspirationen fra fester som Distortion i København og byfestivalen i Edinburgh og så inddraget de mange skønne områder i Aalborg til det.

Det er i forbindelse med Aalborg Festivals, at man i dag i Karolinelund præsenterede byfestivalen METROPOL. Den løber af stablen fra 25-27 august.

I modsætning til Distortion i København, så bliver det kun en regulær gadefest en af dagene. Det bliver en havnefest, havefest og gadefest.

Torsdag er det på Aalborg Havnefront, at man lukker området af til METROPOL. Fredag er det så i Karolinelund samt i et boligkvarter i Aalborg Øst. Chill i blokken er gadefesten i Aalborg Øst døbt.

Lørdag slutter det så af med, at man for første gang afholder en gadefest, hvor området omkring Algade, Vingårdsgade og Gammeltorv bliver afspærret.

Lars Hellerup, der er arrangør for METROPOL, kalder det for en kæmpe begivenhed for især det yngre publikum i Aalborg.

”I sin ide er festivalen tættere på Distortion end eksempelvis Northside i Aarhus. Men vores erfaring er, at Aalborg er en rigtig dårlig by til at planke ideer til. Man kan ikke umiddelbart tage noget, der har været en succes andre steder og så bare overføre det hertil. Så vi har arbejdet med at give det et helt klart Aalborg-udtryk.

Det gør vi blandt andet ved at udnytte vores lækre havnefront, parker og at vi har nogle store boligområder som eksempelvis ude i Aalborg Øst,” forklarer Lars Hellerup.

Det er nogle ret stærke navne, som kommer til at optræde på scenerne rundt omkring i Aalborg i de tre dage, hvor METROPOL kører for fuldt blus.

”De store navne i år er danske. Vi starter torsdagen med Sivas, Gilli, Kesi som vi ved er store publikumsmagneter. Resten af dagene bliver med navne som Turboweekend, MellemFinga’Muzik, Kongsted og Thanks som er de gamle Alphabeat drenge der lagde Distortion ned forleden,” lyder det fra Lars Hellerup.

Aalborg Kommune er stærkt involveret i Aalborg Festivals, og man glæder sig over, at et så ambitiøst projekt er stablet på benene. Det fortæller rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl.

”Hele Aalborg Festivals er et forsøg på at sikre endnu mere liv i Aalborg i august måned, som traditionelt har ligget død. Mange studerende i byen har måske været hjemme hos mor og far andre steder i landet, og kommer sent tilbage før studiestart.

Turister der kommer til vores by i den periode, synes måske også at den er lidt død i den periode. Og det er ærgerligt, for Aalborg er ellers en pulserende kulturby. Så vi laver en samlet indsat for at sikre, at der kommer gang i gaden,” forklarer Mads Duedahl.

Aalborg Kommune
Mads Duedahl er rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Aalborg Festivals afvikles for tredje år i træk. Men det bliver anderledes end de forrige år. Blandt andet er man gået fra at afvikle programmet i hele august til blot 12 dage fra den 17-28 august.

”Nogle aalborgensere kan godt komme til at føle, at de bliver ramt af en tsunami af kulturelle events. Det er det, vi gerne vil vise. Vi vil vise det allerbedste af Aalborg på en gang med et stort brag.

Vi får byfestival med gadefest, kæmpe cirkus med spejltelt, computerfestival, gadeteater og en helt masse andre superspændende events. Jeg kan godt garantere, at det ikke bliver kedeligt,” lover sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl.

Aalborgs gader bliver i den periode i august fyldt med alt fra syv samuraier henover gadefest til brændende pariserhjul på Limfjorden. En anden stor nyhed er spilfestivalen Game Scope. Flere steder i udlandet tiltrækker disse gamer-festivaller flere hundredetusinder til.

Især Spejlteltet Paradiso med den spændende forestilling fra de verdensberømte La Soiree bliver et tilløbsstykke. Det er et slags voksencirkus, som Skråen er medarrangør af, og det bliver en live-forestilling med en mageløs tilskueroplevelse.

Det er Spar Nord Fonden der er hovedsponsor og sikrer et stort økonomisk grundlag også de næste tre år for Aalborg Festivals.

Du kan læse mere om Aalborg Festivals her

 

Lucia i Kajak gentages: Spektakulært syn i vente på Havnefronten

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: OnAdventure
Foto: OnAdventure

Julen er lig med traditioner, og en af de nyere af slagsen finder sted den 13. december i Limfjorden.

Ja, du læste rigtigt: i Limfjorden.

For femte gang er OnAdventure nemlig klar til at skabe et noget anderledes Lucia-optog i Aalborg, når havkajakker bliver pyntet med både lys, nisser, grantræer og glimmer, og så går turen ellers langs Limfjorden, hvor de lysende kajakker vil give et spektakulært syn.

Det kan måske umiddelbart lyde som en spøjs oplevelse, men efter at vi tog traveskoene på sidste år og stak i løb langs havnefronten, efter de lysende kajakker, er vi slet ikke i tvivl:

Det blev ikke sidste gang.

Derfor kan vi kun opfordre til, at du tager det varme tøj på og tager et smut forbi havnefronten den 13. december.

Nyt startområde i år

Men alt er dog ikke helt som det plejer.

Som noget nyt er startområdet flyttet til Limfjordsværftet, som byder på varm suppe og tænder op i grillen.

Plan A for ruten er at tage en tur rundt i havnen mellem 17 og 19.

“Den bliver små 6 kilometer lang, og bringer os forbi havnefronten i Aalborg hvor vi synger luciasang, ud til Østre Havn og retur – enten langs havnefronten i Aalborg, eller med et kryds over fjorden og hjem på  Nørresundby-siden,” skriver OnAdventure om optoget.

Så hvis man trækker ned mod Havnefronten mellem 17.30-18.00, så bør man have god mulighed for at opleve det ekstraordinære Lucia-optog.

“Ruten afhænger af vejret, og kan blive ændret i tilfælde af hårdt vejr. Endelig rute annonceres til alle tilmeldte den 13. december, samt ved startbriefing kl. 16:40 i skudehavnen.”

Sikkerhed frem for alt

Turen er for havkajakroere, og det er gratis at deltage.

Som deltager skal du selv stå for sikkerhed, udstyr og logistik, og have færdighederne og udstyret til at ro kajak i koldt vand.

“Hvis vi krydser fjorden, gøres det i organiserede, overskuelige grupper. Turen er forbeholdt havkajakker for at optimere sikkerheden. Arrangementet kan blive aflyst hvis vejret er for hårdt.

Som deltager er dit ansvar at holde dig sammen med gruppen. Det forventes at du melder klart ud hvis du vælger at ro væk fra gruppen, eller får brug for hjælp,” skriver de videre.

Foto: OnAdventure

Programmet for luciaoptog på Limfjorden

16:00-16:40 Klargøring af kajakker. Limfjords-værftet serverer varm suppe.

16:40-16:50 Sikkerhedsbriefing for alle deltagere

17:00-19:00 Rotur i Aalborg

19:00-20:00 Vi pakker sammen, og grillen er tændt, og vi ønsker god jul!

NB: Husk pandelampen: Solen går ned kl 15:38.

Hvad: Lucia i Kajak 2019
Hvor: Fra Limfjordsværftet og ind mod havnefronten
Hvornår: 13. december

Du finder mere info her.

Kæmpe fodboldfest på Gammeltorv: Alle EM-kampe bliver vist på storskærm

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Gennemsnitspulsen var formentlig noget højere end sædvanligt i de danske hjem mandag aften, da det skulle afgøres om Danmark kunne kvalificere sig til EM-slutrunden, som finder sted næste sommer.

Men ét sted i Aalborg var spændingen næsten ikke til at holde ud.

“Vi har lige afholdt vores årlige årsmøde, hvor over 150 detailbutikker deltog, og her præsenterede vi også aktivitetskalenderen for 2020.

Vi havde valgt at tage klaphatten på og skrevet “EM på storskærm” på fra 12. juni – 12. juli.

“Men vi havde gjort slettelakken klar, hvis det utænkelige skulle ske.

Så jeg var da noget nervøs, da Irland pludselig udlignede til 1-1 … Men nu kan vi ånde lettede op, og smide slettelakken i skraldespanden,” fortæller direktør for Aalborg City, Flemming Thingbak, til MigogAalborg.

Foto: Aalborg City
Foto: Aalborg City

Derfor er det officielt, at samtlige EM-kampe bliver vist på storskærm på Gammeltorv fra 12. juni – 12. juli.

Nu kan Aalborg City sammen med samarbejdsparterne for alvor trække i arbejdstøjet og få alle detaljerne på plads, men Flemming Thingbak kan allerede nu afsløre lidt af planerne over for MigogAalborg.

Kæmpe fanzone med storskærm, ansigtsmaling og fadøl

Under VM 2018 var Gammeltorv omdannet til én stor folkefest, hvor samtlige VM-kampe blev vist – med en stor fanzone, hvor der både var mulighed for at købe fadøl, lækkert mad og ikke mindst få fodboldstemningen helt ind under huden.

“Vi glæder os til at lave en endnu større folkefest til sommer.

Vi er lige nu i dialog med DBU, om man kan gøre Aalborg til en officiel fanzone, men uanset hvad bliver stemningen helt i top, og når man ankommer til Aalborg midtby, vil byen summe af fodboldfeber og hyggeligt samvær”, siger Flemming.

Endnu større storskærm?

Som det helt store trækplaster under storskærmsvisningen i 2018, havde man lejet en 30 kvadratmeter storskærm, som svarer til godt 620 tommer.

Foto: Aalborg City

“Storskærmen bliver mindst lige så stor til sommer, og måske endda endnu større.

Til VM var vi nødt til at sætte en ekstra storskærm op, da Danmark skulle møde Kroatien i ottendelsfinalen. Det vil vi gerne undgå i år,” siger Flemming.

Aalborg City var sidste sommer meget spændte på, hvordan stemningen ville være til de lidt mindre kampe, men der var fans til samtlige kampe, som skabte en fantastisk atmosfære.

Foto: Aalborg City

“Det vil vi gerne bygge videre på til EM, så vi viser selvfølgelig samtlige kampe. Vi kan kun opfordre til, at man venter med at holde ferie til efter 12. juli,” siger Flemming Thingbak.

Hvad: Storskærmsvisning af samtlige EM-kampe (med fanzone)
Hvor: Gammeltorv
Hvornår: 12. juni – 12. juli 2020

Bøger, kaffe og hjemmebag: Ny café er åbnet i Aalborgs midtby

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

“Stedet hvor mennesker mødes, bøger læses, kaffe nydes og sulten tilfredsstilles.”

Sådan lyder sloganet for Aalborgs helt nye café, Café Nørregade, som sjovt nok ligger i Nørregade i centrum af Aalborg.

Den har til huse i forlængelse af Hovedbiblioteket, hvor bl.a. KaffeFair tidligere har haft café.

Du træder direkte ind på caféen, hvis du benytter indgangen ud til Nørregade.

Bag den nye café står Charlotte Egelund, som også driver Den Blå Café i Lønstrup, der kun har åbent om sommeren.

Derfor er der nu plads i kalenderen til at åbne et helt nyt sted i Aalborg, og det er bestemt ikke café-erfaringen, der mangler.

“Jeg har nærmest ikke lavet andet hele mit liv,” fortæller Charlotte til MigogAalborg.

Hovedbiblioteket er et populært sted, for både læselystne og travle studerende, og derfor har Charlotte også lavet en aftale med biblioteket om, at alt mad og drikke må tages med videre op i læsesalen.

Derudover er man også velkommen til at fordybe sig i faglitteratur eller den sidste nye krimi i caféen, hvor der er næsten 40 siddepladser.

 

Masser af lækkerier på menuen

På caféen kan du naturligvis få alt inden for varme drikke; fra filterkaffe til en flad 20’er, diverse espresso-varianter, luksus te eller varm chokolade lavet på Callebaut-chokolade. Det hele fås selvfølgelig også to go.

Af den kølende slags byder menukortet på alt fra hjemmelavet saft, sodavand, økologisk juice, is-latte og øl.

Ifølge børnesangen bor der jo en bager i Nørregade, og det er faktisk også tilfældet i Café Nørregade.

Hoveddelen af brødet er nemlig hjemmebagt, og du kan sætte tænderne i surdejsboller med valgfrit pålæg, diverse sandwich og så vores favorit: lun panini, som jo altid er et sikkert hit på farten.

Caféen åbner allerede kl. 08.00, sammen med biblioteket, og de morgenfriske kan stifte bekendtskab med en morgentallerken med surdejsbolle med pålæg eller ost og økologisk skyr med kompot og hjemmelavet müsli for 59 kr.

Der er også frokosttallerken (110 kr.), månedens varme suppe og årstidens friske salat på menuen.

Caféen går ind for at stoppe madspild, og derfor kan du købe 6 boller to go for 35 kr. mellem kl. 17.00-18.00 – selvfølgelig efter først-til-mølle.

Hvad: Café Nørregade er åbnet
Hvor: Nørregade (ved Hovedbiblioteket)
Hvornår: Åbent fra kl. 08.00 – 18.00 (mandag-lørdag)

Du kan finde mere info om Café Nørregade her.