Stor nyhed præsenteret: Aalborg får sin egen ”Distortion”

Skrevet af: Michael Qureshi

Gadefesten Distortion er blevet en af årets hotteste begivenheder i København.

Det er blevet en byfestival i København, der samler byens unge til musik og fest midt i de københavnske gader. Det har endda været så stort et tilløbsstykke, at mange fra Nordjylland er draget til København i de dage, hvor gadefesten har kørt.

Men nu får Aalborg også sin egen gadefest. Heldigvis gjort på Aalborg-måden. Altså taget inspirationen fra fester som Distortion i København og byfestivalen i Edinburgh og så inddraget de mange skønne områder i Aalborg til det.

Det er i forbindelse med Aalborg Festivals, at man i dag i Karolinelund præsenterede byfestivalen METROPOL. Den løber af stablen fra 25-27 august.

I modsætning til Distortion i København, så bliver det kun en regulær gadefest en af dagene. Det bliver en havnefest, havefest og gadefest.

Torsdag er det på Aalborg Havnefront, at man lukker området af til METROPOL. Fredag er det så i Karolinelund samt i et boligkvarter i Aalborg Øst. Chill i blokken er gadefesten i Aalborg Øst døbt.

Lørdag slutter det så af med, at man for første gang afholder en gadefest, hvor området omkring Algade, Vingårdsgade og Gammeltorv bliver afspærret.

Lars Hellerup, der er arrangør for METROPOL, kalder det for en kæmpe begivenhed for især det yngre publikum i Aalborg.

”I sin ide er festivalen tættere på Distortion end eksempelvis Northside i Aarhus. Men vores erfaring er, at Aalborg er en rigtig dårlig by til at planke ideer til. Man kan ikke umiddelbart tage noget, der har været en succes andre steder og så bare overføre det hertil. Så vi har arbejdet med at give det et helt klart Aalborg-udtryk.

Det gør vi blandt andet ved at udnytte vores lækre havnefront, parker og at vi har nogle store boligområder som eksempelvis ude i Aalborg Øst,” forklarer Lars Hellerup.

Det er nogle ret stærke navne, som kommer til at optræde på scenerne rundt omkring i Aalborg i de tre dage, hvor METROPOL kører for fuldt blus.

”De store navne i år er danske. Vi starter torsdagen med Sivas, Gilli, Kesi som vi ved er store publikumsmagneter. Resten af dagene bliver med navne som Turboweekend, MellemFinga’Muzik, Kongsted og Thanks som er de gamle Alphabeat drenge der lagde Distortion ned forleden,” lyder det fra Lars Hellerup.

Aalborg Kommune er stærkt involveret i Aalborg Festivals, og man glæder sig over, at et så ambitiøst projekt er stablet på benene. Det fortæller rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune, Mads Duedahl.

”Hele Aalborg Festivals er et forsøg på at sikre endnu mere liv i Aalborg i august måned, som traditionelt har ligget død. Mange studerende i byen har måske været hjemme hos mor og far andre steder i landet, og kommer sent tilbage før studiestart.

Turister der kommer til vores by i den periode, synes måske også at den er lidt død i den periode. Og det er ærgerligt, for Aalborg er ellers en pulserende kulturby. Så vi laver en samlet indsat for at sikre, at der kommer gang i gaden,” forklarer Mads Duedahl.

Aalborg Kommune
Mads Duedahl er rådmand for Sundheds- og Kulturforvaltningen i Aalborg Kommune

Aalborg Festivals afvikles for tredje år i træk. Men det bliver anderledes end de forrige år. Blandt andet er man gået fra at afvikle programmet i hele august til blot 12 dage fra den 17-28 august.

”Nogle aalborgensere kan godt komme til at føle, at de bliver ramt af en tsunami af kulturelle events. Det er det, vi gerne vil vise. Vi vil vise det allerbedste af Aalborg på en gang med et stort brag.

Vi får byfestival med gadefest, kæmpe cirkus med spejltelt, computerfestival, gadeteater og en helt masse andre superspændende events. Jeg kan godt garantere, at det ikke bliver kedeligt,” lover sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl.

Aalborgs gader bliver i den periode i august fyldt med alt fra syv samuraier henover gadefest til brændende pariserhjul på Limfjorden. En anden stor nyhed er spilfestivalen Game Scope. Flere steder i udlandet tiltrækker disse gamer-festivaller flere hundredetusinder til.

Især Spejlteltet Paradiso med den spændende forestilling fra de verdensberømte La Soiree bliver et tilløbsstykke. Det er et slags voksencirkus, som Skråen er medarrangør af, og det bliver en live-forestilling med en mageløs tilskueroplevelse.

Det er Spar Nord Fonden der er hovedsponsor og sikrer et stort økonomisk grundlag også de næste tre år for Aalborg Festivals.

Du kan læse mere om Aalborg Festivals her

 

Sjældent de er til salg: Nu kan du få dit eget byhus i midtbyen

Skrevet af: Christine Luca Hornemann
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Der er efterhånden masser af boliger til salg i Aalborg, så det er om at finde dem, som virkelig skiller sig ud fra mængden.

Har du også forelsket dig i de små byhuse på de små gader med brosten inde i Aalborg, så er det nu, du skal slå til.

DIT HJEM har nu fået et af disse små hyggelige huse til salg på Peder Barks Gade.

Bo småt og godt

Den hyggelige gade er en af Aalborgs mest unikke gader med stemningsfyldte og charmerende byhuse, som sjældent ses udbudt til salg.

Det stemningsfyldte byhus er 65 kvadratmeter, som er veldisponeret ud på to plan.

Her er en entré, stue, spisestue, køkken, badeværelse, og soveværelse.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg
dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Pragtfuld solgård

Hyggen fortsætter ude i den lille sydvest vendte solgård, hvor solen kan nydes på de varme sommerdage.

Her er der også plads til et fire personers havesæt, blomsterkrukker og en grill.

dit-hjem.dk, Peder Barkes Gade 36, 9000 Aalborg

Det skønne lille byhus er blevet udbudt til 2.399.000 kroner, og du kan læse mere og se flere billeder her.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Napa fylder et år i weekenden: Fejrer det med stort fødselsdagsevent

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe
Indehaver af Napa, Mette og restaurantchef Signe

Aalborgs mange caféer og restauranter har det seneste år været igennem en kæmpe opblomstring.

Det er ikke længere nok at kunne servere en klassisk burger, en varm kop kaffe eller en  pastasalat. Aalborgenserne stiller krav til deres caféoplevelse, og det kan både ses og mærkes i den måde, stederne – på trods af deres mange års erfaring – gradvist udvikler sig, og indordner sig markedet.

Men på trods af de mange valgmuligheder, når det kommer til spisesteder i byen, så er der stadig plads til nye børn i klassen.

Det beviser NAPA Lounge i Vesterå, der om ganske få dage kan fejre sin 1 års fødselsdag.

Oplev NAPA til Åbent Hus

Den fejrer de på lørdag fra kl. 13-17 med Åbent Hus for alle interesserede, som blandt andet kan se frem til at møde (og ikke mindst smage på) NAPA’s egne leverandører inden for både vin, øl og mad – imens man nyder tonerne fra det jazzband, der også gæster de lækre lokaler på dagen.

Derudover vil der blive serveret forskellige former for fødselsdagslækkerier i form af kanapéer, signaturcocktails, kaffe og kage – og mulighed for at se nærmere på de mødefaciliteter, som NAPA tilbyder på deres førstesal.

“Aalborg har taget rigtig godt imod os, og vi har fået ros til op over skyerne. Derfor vil vi gerne indbyde vores stamgæster såvel som dem, der stadig har til gode at se, hvad huset kan byde på, til en uformel fejring i vores lokaler.” fortæller Mette Jensen, som står bag NAPA.

Læs mere om dagen her.

Endnu skarpere koncept

Caféen i Vesterå åbnede med et brag sidste år og havde store visioner om at blive et hipt sted med kombineret café- og vinbar. Siden har målsætningerne ændret sig – men kun mod at blive endnu skarpere.

“Vores fokus skal stadig være på vores vin, og vi vil gerne kunne give folk en anderledes vinoplevelse, end de kan få andre steder i byen.

Napas indehaver Mette (tv) og restaurantchef Signe

Vi serverer næsten alle vores vine på glas, og fremover vil vi også fokusere på at implementere dem meget mere i vores madretter.” forklarer Mette, og løfter også sløret for, at der også snart vil ske en masse spændende på både mad- og eventfronten.

“De kommende måneder byder på en masse spændende tiltag for NAPA, og vi håber at kunne blive sådan et sted, hvor man gerne vil sidde og hygge sig i mange timer. Det skal være intimt, hyggeligt og med tid til at kræse for den enkelte gæst – uden at det bliver fisefornemt.

Med hensyn til maden, så vil vi gerne strække os mere mod det amerikanske med social dining og forskellige småretter, der kan gå ind og bakke vinene endnu mere op, end vores menukort gør nu.”

 

 

Mange spændende arrangementer i vente

Desuden kan aalborgenserne også godt begynde at glæde sig til efteråret, hvor NAPA på deres 1. sal disker op med den ene spændende smagning efter den anden.

“Vores smagninger bliver planlagt under forskellige temaer; og foruden muligheden for at købe de forskellige flasker med hjem til attraktive priser, så kan vi også tilbyde nogle helt særlige smagsoplevelser, der virkelig kan udvide horisonten.

Vi har allerede en amerikansk vinsmagning i kalenderen, måske en eksklusiv champagnesmagning i december, og generelt flere unikke arrangementer, som vi glæder os meget til at præsentere for Aalborg.” slutter Mette.

WeDoBurgers-kæden solgt: Fortsætter kun med et sted i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi

Der var fart på burgerkæden WeDoBurgers, da den indtog Århus, Aalborg, Esbjerg og København.

I Aalborg åbnede man endda den første rigtige restaurant med flere siddepladser, og som skulle fungere som kædens Flagship Store.

Desværre går tingene ikke altid, som man drømmer om. Planerne om at være en landsdækkende burgerkæde kunne ikke realiseres, og nu har de oprindelige stiftere solgt den videre.

Det var barnestjernen Danny Kool og partner Christoffer No, der startede WeDoBurgers sammen med Aalborg-investoren Henrik Klindt Petersen.

Ny ejer er fundet

Nu er WeDoBurgers solgt videre til århusianske Akram Palani. Til det siger Danny Kool med det borgerlige navn Daniel Sørensen til MigogAalborg;

“Vi har i noget tid søgt efter den rigtige person til at drive WeDoBurgers videre. Den person har vi fundet i Akram. Han virker til at brænde for WeDoBurgers, så det glæder os, at han er den nye ejer,” fortæller Daniel.

Kun Borgergade fortsætter

Ejerskiftet får den konsekvens, at kun en af de to Aalborg-steder lever videre. Den anden lukkes ned.

“Jeg har altid haft et godt øje til WeDoBurgers og deres burgere, som jeg smagte første gang for et par år siden! Jeg synes, at deres burgere og fritter altid har skilt sig ud fra mængden.

Derfor var jeg ikke i tvivl, da jeg blev spurgt, om jeg ville overtage. Jeg kommer selv til at stå i køkkenet og sikre, at kvaliteten er den samme hver gang. Kvaliteten i produktet er for mig det vigtigst.

Derfor valgte jeg også kun at overtage butikken i Borgergade, da jeg ikke kan være to steder på en gang. Jeg har heldigvis overtaget det meste af deres tidligere fantastiske personale, så jeg og butikken er i gode hænder,” forklarer han til MigogAalborg.

Dermed gik WeDoBurgers fra fem steder i landets fire største byer til nu blot en enkelt i Aalborg.