Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stor millionhandel: Virksomhed køber historisk herskabsvilla i Hasseris

Af Emil Kjær Jørgensen
 Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/PR
Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/PR

Ved årsskiftet til 2024 kom der ny ejer af den markante ejendom, Gildeborgen, på Rafn Alle 1 i Hasseris.

Det skriver EDC Poul Erik Bech i en pressemeddelelse.

Sct. Georgs Gilderne har ejet ejendommen siden 1953, men fremover bytter gildebevægelsen mærkatet ejer ud med lejer, efter de solgte ejendommen til et ejendomsselskab under fødevarehandelsvirksomheden BPI, som har haft kontor i ejendommen i en årrække.

Jens Jacob Madsen, CFO hos BPI, fortæller:

“Vi har boet til leje i ejendommen i 3-4 år og har været rigtig glade for kontoret og beliggenheden. Derfor var det nærliggende at slå til, da muligheden for at købe ejendommen bød sig.

Det er en skøn ejendom med en god beliggenhed i Aalborg, hvor der er mulighed for at vokse, hvis behovet for mere plads opstår senere hen.

Ejendommen er unik, og derfor ønsker vi at bevare den og fortsætte i samme stil som hidtil, hvor vi har en rigtig god relation til Sct. Georgs Gilderne i stueplan.”

EDC Erhverv Poul Erik Bech Nordjylland har formidlet salget af den arkitektoniske hvidmalede ejendom.

Gammel kærlighed ruster ikke

Sct. Georgs Gilderne er et fællesskab og en sammenslutning af gamle spejdere. På landsplan er der ca. 3.000 medlemmer, hvoraf de 140 er fordelt på otte gilder i Aalborg.

De otte gilder har haft den tidligere herskabsvilla som mødested siden 1953, og derfor er der også opbygget et specielt forhold til Gildeborgen, som ejendommen hedder, fortæller Jørn Anthon Poulsen, formand for Sct. Georgs Gilderne i Aalborg:

Stor millionhandel: Virksomhed køber historisk herskabsvilla i Hasseris
 Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/PR

“Det er et hus, vi elsker, så det har været en svær beslutning at sælge. Gennem de mange år har vi opbygget et helt specielt forhold til ejendommen.

Vi har afholdt tusindvis af arrangementer og nærmest hver dag er der aktivitet i ejendommen, så derfor er vi heller ikke klar til at give helt slip på ejendommen. En betingelse fra medlemmerne ift. at sælge var, at vi skulle kunne leje os ind, så vi er glade for at enderne kunne mødes.”

Stor millionhandel: Virksomhed køber historisk herskabsvilla i Hasseris
Foto: EDC Erhverv Poul Erik Bech/PR

“Dels sælger vi ejendommen, fordi vi har en gennemsnitsalder på knap 80 år, så stille og roligt begynder vedligeholdelse at blive en for stor mundfuld for os.

Samtidig frigiver salget noget kapital, som vi kan bruge på velgørende formål og til at styrke gilderne på sigt, så vi kan blive ved med at søge og dele viden, udvikle vores sociale netværk og understøtte den enkeltes stræben efter at leve som en ansvarsbevidst, hjælpsom og nyttig borger, som er bærende for kulturen i Sct. Georgs Gilderne,” siger Jørn Anthon Poulsen.

Del artikel

Andre læser også