Stor interesse for Aalborgs nye bydel: Lejligheder på Spritten rives væk

Skrevet af: Michael Qureshi
Visualiseringer: Dimension Design
Visualiseringer: Dimension Design

Der er masser af aktivitet i Aalborgs nye bydel Spritten, hvor byggeriet fortsætter trods den aktuelle sundhedskrise.

I øjeblikket arbejdes der på højtryk for at få de første beboelsesbyggerier Høkergården og Taffeltårnet klar til indflytning i starten af næste år.

Høkergården er opkaldt efter Høkersnapsen, der blev produceret på fabrikken i Aalborg fra 1991 til 2015.

Den 11. etager høje bygning er placeret mod sydvest på grunden ved den gamle spritfabrik og rummer foruden en række ungdoms- og seniorboliger for Himmerland Boligforening også 42 arkitekttegnede ejerlejligheder med flot udsigt og store altaner, som ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen har haft i salg siden efteråret 2019:

“Interessen for lejlighederne i Høkergården har været så stor, at alle projektets 3- og 4-værelses lejligheder var solgt i løbet af 10 dage.

Disse lejligheder har især været populære for købere, som flytter fra hus til lejlighed,” fortæller Martin Lindhøj, som er projektmægler hos Thorkild Kristensen, og fortsætter:

Sådan ser byggeriet ud lige nu

Store lejligheder i høj kurs

“Har man været vant til at bo i hus i mange år, kan det være en omvæltning at flytte til en toværelses lejlighed med standardløsninger.

Derfor er det netop de store lejligheder, der har været i høj kurs, hvor man samtidig har haft mulighed for at tilpasse boligen tidligt i processen.

Det er særligt køkken, elektronik og gulve, som køberne gerne vil sætte sig eget præg på. De resterende 2-værelses lejligheder sælges typisk tættere på indflytningsdatoen som forældrekøb eller til unge par.”

Byggeprocessen for Høkergården er fortsat på et stadie, hvor det er muligt for nye købere at sætte sit eget præg på lejlighederne.

“Vi har store forventninger til de to beboelsesbyggerier, som har været startskuddet til den attraktive bydel på området ved den gamle spritfabrik,” siger Martin Lindhøj.

Bydelsforening etableres

Den gamle industrigrund i Vestbyen vil de kommende år undergå en forvandling, som er præget af kulturarv, kunst, arkitektur og gastronomi.

Men de fremtidige beboere kan allerede nu glæde sig over en ny bydelsforening, som A. Enggaard er drivkraften bag, og som alle kommende beboere automatisk bliver medlem af:

” Vi har etableret en ny bydelsforening for Spritten, som får ansvaret for at understøtte bylivsskabende aktiviteter både under og efter byggeriet er færdigt.

Vi er overbeviste om, at ordningen kan give det nye område de mest optimale betingelser for at udvikle sig til en levende og velfungerende bydel, forklarer Morten Løgsted, projektudviklingschef i A. Enggaard.

Han fortsætter;

“Det har været vigtigt for os at facilitere rammerne for den nye bydel så tidligt som muligt. Eksempelvis er der flere fællesarealer og en tagterrasse med en imponerende udsigt, som medlemmerne i bydelsforeningen får fri adgang til.”

Limited edition: Her kan du få den vildeste Nutella-snegl

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis du skulle have glemt det, kan vi informere om, at det er Fars Dag på fredag, d. 5 juni.

Er du også træt af at give de obligatoriske bomuldsstrømper, noget udstyr til grillen eller en klassisk skjorte?

De fleste ved, at vejen til en mands hjerte går gennem maven, og på fredag har du for alvor mulighed for at tage kegler i hjemmet.

For Surdejsbageren har lavet et lille twist på bestselleren kanelsnegl, hvor den klassiske remonce er skiftet ud med det tætteste man kommer på flydende guld: Nutella.

Sneglen koster som sædvanligt en halv Vejgaard-dollar (25 kr.), og udover Nutella har den klassiske snegl fået selskab at ristede hasselnødder og knasende krokant.

Selvom sneglen først kan smages igen om en uge, lavede Henrik og Co en lille portion test-snegle, som bogstaveligt talt røg som varmt brød i dag.

Vi nåede lige at få fingrene i et enkelt eksemplar, og vi kan garantere en fantastisk oplevelse for alle, der elsker Nutella. Den skal helt bestemt nydes lun, hvor Nutella’en stadig er flydende.

Sådan får du fingrene i den

Nutella-sneglen kan i første omgang KUN (!) bestilles til afhentning Fars Dag (Grundlovsdag), og bestillingerne har allerede væltet ind efter, at Surdejsbageren lagde en lille teaser ud i går på Instagram.

“Der er jo store traditioner for at bestille og spise hveder til St. Bededag, så nu tester vi lige af om Fars dag skal have en ny tradition her i Aalborg,” fortæller ejer og surdejsbager Henrik Skougaard.

Men bare rolig. VI fortæller ikke nogen, hvis du bestiller en, to, tre eller fire dig til selv eller en anden du holder af.

Sneglene kan bestilles via Facebook, Instagram eller på mail info@surdejsbageren.dk

Vis din støtte til klubben: Nu kan du købe den helt særlige AaB-plakat

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På søndag spiller AaB den første betydende fodboldkamp siden starten af marts, når de skal på jagt efter tre point i Esbjerg.

Klubberne må endnu ikke have tilskuere på tribunen, og dermed må spillerne undvære den helt særlige stemning og ikke mindst den flotte visuelle kulisse af rød-hvide farver, som AaB’s fans altid leverer – både ude og hjemme.

Men selvom vi ikke har mulighed for at støtte spillerne på lægterne, er der heldigvis stablet en række tiltag på benene for støtte klubben i en svær tid.

AaB har startet projektet AaB er det hele værd, som i skrivende stund har indsamlet næsten 500.000 kr. og på kampdage opfordrer de desuden alle fans til at lade sit halstørklæde hænge ud ad vinduet som en symbolsk gestus.

Nu er vi her på MigogAalborg klar med endnu en mulighed for at vise AaB din støtte – både økonomisk og visuelt.

Støt AaB sammen med MigogAalborg

Mange nordjyder har allerede sikret sig Spot Byen plakaterne til at pryde hjemmet med ikoniske steder som eksempelvis Vestre Fjordpark, Tyren eller Aalborg Tårnet.

Spot Byen er et kreativt samarbejde udsprunget mellem MigogAalborg og Fotograferne Vesterbro, og det ligger i vores fælles DNA at være stolte af at bo i Aalborg.

Vi er også stolte af AaB; derfor skal klubben selvfølgelig også have sin helt egen plakat, som du allerede kan sikre dig her.

Prisen for plakaten starter fra 299 kr., og så støtter du samtidig med 20 kr. pr. solgt plakat til AaB. Derudover støtter vi CoolUnite Fonden med 6 % af overskuddet af alle solgte plakater.

På motivet har vi fundet plads til den ikoniske AaB-tyr, som står foran stadion, den helt særlige fan-mosaik, som viser AaB-logoet på fineste vis og ikke mindst det ikoniske stadion i baggrunden, hvorfra mange AaB-fans har masser af gode minder fra.

Plakaterne kommer i str. 50 x 70 og 70 x 100 og kan sendes eller afhentes hos Fotograferne Vesterbro.

Hvis du vil lure lidt på plakaterne, inden du køber, har du både mulighed for at se dem hos Fotograferne Vesterbro eller som noget helt nyt hos vores venner hos BoShop, som sælger både plakater og rammer i deres nye flotte butik på Østerågade 27.

Få farverige Aalborg ind i hjemmet

Udover de klassiske Spot Byen plakater i sort-hvid, har vi for nyligt sendt vores fotograf Kjetil Løjte ud i nattemørket i Aalborg, hvor han har skudt nogle helt fantastiske billeder af byen.

Vi kalder serien Dark Night, og i serien kan du bl.a få Musikkens Hus, Utzon Center, Kunsten med Aalborgtårnet i baggrunden, Budolfi Kirke med det ikoniske spir og Kulturbroen.

De plakater kan du sikre dig lige her.

Spot Byen tilbyder også løsninger til virksomheder, som ønsker at vise byen frem på bedste vis. Vi kan både tilbyde collager og akustikplader, som kan laves lige efter dit ønske. Send en mail til Jes for at høre nærmere.

Jubel i Fårup Sommerland: Åbner allerede i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Fårupsommerland
Fårupsommerland

Fårup Sommerland skulle oprindeligt have åbnet for gæster d. 2. maj, men blev i første omgang udskudt pga. corona-virus – til d. 21. maj. Denne dato blev som bekendt udskudt igen.

13. maj skrev vi så, at åbningsdatoen endelig var officiel: 11. juni ville Fårup Sommerland åbne.

Men nu er der igen, igen nyt fra sommerlandet længst mod nord.

“Vi åbner allerede fredag d. 5. juni,” skriver Fårup Sommerland på Facebook.

Kl 14 i dag blev det meldt ud på et pressemøde fra Statsministeriet, at grænsen til Norge og Tyskland åbner fra 15 .juni. Det har også fået Fårup Sommerland til at juble.

Til EB siger Rasmus Morten, marketingchef i Faarup Sommerland:
“40 procent af vores gæster er på en normal sæson nordmænd, så denne nyhed har meget stor betydning for os og hele området.”
Alle sæsonkortholdere kan komme til en eksklusiv VIP snig-åbning dagen inden den officielle åbning.

“I inviteres herud torsdag d. 4 juni, hvor vi ekstraordinært slår dørene op fra 15:00-20:00 – kun for jer! Så kan I prøve den STORE nyhed SAVEN (og alt andet) før vi officielt åbner op d. 5 juni,” skriver de på Facebook.