Stor forvandling: Snart åbner Aalborgs nye vinbar
Ma Petite France har en helt speciel plads i mange nordjyders hjerter, og mange var derfor naturligvis kede af det, da ejerne meddelte, at de ville sælge stedet.
Men der gik heldigvis ikke længe før vinbaren var solgt til en ny, og ung, vin-entusiast trådte til med drømmen om at skabe et helt nyt sted i Aalborg, der skilte sig ud fra byens andre etablerede vinbarer.
Navnet er “Nede Paa Jorden” og det beskriver meget godt, hvilke planer den 26-årige Nikolaj Drejer har for stedet.
Det sidste stykke tid er gået med at gå konceptet efter i sømmene, og den 3. oktober sker det så endelig: Nede Paa Jorden slår dørene op i Nørregade.
For Nikolaj er det vigtigt at vise byen, at vin kan og er for alle. Og at en vinbar ikke behøver at binde sit sortiment op på hverken lande, druer eller områder.
Det kan du finde på menuen
Det er også ud fra denne tankegang, han har sammensat sit nye menukort.
“Jeg tror på, at vin skal være for alle. Derfor er vi gået efter at skabe et hyggeligt og intimt miljø, der ikke ligner andre steder i Aalborg,” fortæller Nikolaj til MigogAalborg, mens han viser sig rundt i de nye, “gamle” lokaler.
Her har væggene fået en ny, gul farve, farverige billeder er kommet på væggene og i vindueskarmen er der pyntet med lys og tomme vinflasker.
“Det har været virkelig sjovt at bygge op, fordi jeg selv har kunnet bestemme, hvilken stemning, jeg ønskede hernede. Det synes jeg, vi er kommet i mål med,” siger han.
Flaskerne i vinbaren er også udvalgt af Nikolaj selv ud fra, hvad han selv godt kan lide.
Det indbefatter alt fra hvidvine, rødvine, naturvine og bobler, hvilket samlet set giver gæsterne mere end 40 forskellige glas at vælge mellem – og endnu flere på flaske.
“Vores menukort er fleksibelt og bliver udskiftet løbende som det lige passer os,” forklarer han.
Fantastisk naturvin på kortet
Især naturvinen er Nikolaj Drejer stolt over at have på kortet. For som han siger, så har disse vine ikke helt vundet sit indpas i Aalborg endnu.
“Så vidt jeg ved, så er vi den eneste vinbar i Aalborg, der har naturvine på både glas og flaske.
Jeg har prioriteret at tilbyde dem, fordi jeg selv er helt vild med dem og også tror på, at de sagtens kan få en plads i byen,” forklarer han.
Naturvine er kendetegnet ved, at de er fremstillet med minimal kemisk indgriben, hvor der undgås tilsætningsstoffer og kunstig manipulation for at bevare druernes naturlige karakter og stedets unikke udtryk.
“De får lov at leve deres eget liv,” siger Nikolaj.
Ost og lækre snacks til folket
Indretningen i Nede Paa Jorden er inspireret af de sydeuropæiske vinoteker, hvilket blandt andet viser sig ved, hvordan charcuterie og ost er udstillet i vinbarens montre.
Lige nu byder menukortet på forskellige tapasanretninger af netop ost og forskellige sydeuropæiske pålæg. Derudover er der også elementer som burrata, sardiner samt forskellige snacks.
Er du ikke vintypen, er der også cocktails på menuen – og så er en ny espressomaskine flyttet ind, der ifølge Nikolaj kan lave “en rætti god kop kaffe”.
Generelt bliver “hygge” omdrejningspunktet omdrejningspunktet hos Nede Paa Jorden, og Nikolaj håber, at det er et sted aalborgenserne har lyst til at komme i hverdagene såvel som i weekenden.
“Vi kommer til at holde åbent fra tirsdag til lørdag, og alle dage fra kl. 14.
I november og december regner jeg med at udvide åbningstiderne lidt, så folk kan besøge os i forbindelse med julehandlen,” fortæller han.
Du skal selvfølgelig ikke vente til jul med at besøge Aalborgs nye vinbar.
På onsdag, d. 3. oktober, slår Nikolaj og hans nye team dørene op fra klokken 14 – og har du været en champ og reserveret bord på forhånd, vil der i åbningsugen være et helt gratis glas bobler inkluderet i dit besøg.
“Vi har rigtig mange reservationer allerede, så man skal nok ikke vente for længe,” afslører Nikolaj afslutningsvis.
Du kan læse meget mere og booke bord hos Nede Paa Jorden lige her.