Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Grønt lys til udvidelse: Stor Føtex i Aalborg bliver endnu større

Af Michael Qureshi

Området omkring det kommende Supersygehus i Aalborg Øst kommer i fremtiden til at blive et omdrejningspunkt for rigtig mange mennesker.

Det har man også luret hos Føtex, der har en central placering i området på Niels Bohrs Vej.

Derfor har man anmodet Aalborg Kommune om at få lov til at udvide yderligere, selv om det i forvejen er en stor dagligvarebutik.

På et møde i By- og Landskabsudvalget i går blev det således besluttet, at man anbefaler byrådet at godkende forslaget til udvidelse.

Kan også etablere apotek eller anden butik

Der bliver samtidig også mulighed for en ny butik i den sammenhæng, som kunne være et apotek.

“Formålet med planerne er at give mulighed for en udvidelse af den eksisterende dagligvarebutik ved Niels Bohrs Vej i Universitetsområdet i Aalborg Øst.

Herudover skal planlægningen sikre begrønning af parkeringspladsen og bedre forhold for de bløde trafikanter,” lyder det i lokalplan-forslaget.

Salling Group, der ejer Føtex, vil udvide fra de eksisterende 3.500 kvadratmeter til 5.000 kvadratmeter. Derudover vil man desuden gøre plads til et apotek eller andet eksternt lejemål på 200 kvm.

Ændrer på p-arealet

Udvidelsen kommer til at ændre på det nuværende parkeringsområde ved Føtex i Aalborg Øst.

“Udvidelsen betyder at dele af den eksisterende parkeringsplads vil blive inddraget til butiksareal. Det resterende parkeringsareal skal derfor optimeres og nyindrettes – især for så vidt angår den vestlige del, hvor der skal etableres flere p-pladser på et mindre areal.

Lokalplanen sikrer således, at vej- og parkeringsarealer gives et grønnere udtryk og at man som blød trafikant sikres bedre og mere direkte forbindelser rundt i området.”