Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Store ting i vente: Aalborg Karneval modtager stor donation

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Aalborg Karneval
Foto: Aalborg Karneval

En donation på intet mindre end 400.000 kr.

Det er hvad Spar Nord Fonden netop har tildelt Aalborg Karneval.

Det er karnevallets hidtil lidt usynlige lillesøster, Aalborg Børnekarneval, der har modtaget donationen, hvilket giver blod på tanden til forhåbentlig at blive Danmarks største en-dagsbegivenhed for børnefamilierne.

Det er ambitionerne, skriver Aalborg Karneval i en pressemeddelelse.

“En dag i fællesskabets tegn, der forener børn og deres familier i en festlig atmosfære.

Med kunstnerisk flair og mangfoldighed som fundament ønsker karnevalet at øge besøgstallet markant og skabe en unik tradition for byens børnefamilier.”

Store ting i vente: Aalborg Karneval modtager stor donation

Projektbeskrivelse og vision

Projektet har klare mål om at styrke samhørigheden, øge deltagerantallet, fremme mangfoldigheden blandt deltagerne, skabe “aha-oplevelser” og læring samt forlænge karnevalsoplevelsen gennem målrettede aktiviteter måneder før selve karnevalsdagen.

For at opnå dette er der planlagt en række udviklingsaktiviteter, herunder danseworkshops, udklædningsprojekter, byggeprojekter, mikrooplevelser i Kildeparken, der skal involvere børnene på en ny og spændende måde.

Herudover vil der på karnevalsdagen lørdag den 18. maj være mulighed for at deltage i paraden gennem byen samt opleve unikke internationale karnevalsgrupper og kendte danske artister som Onkel Reje, Motor Mille og MGP´24.

Aalborg Børnekarneval håber, at denne donation fra Spar Nord Fonden vil være startskuddet til en magisk forvandling af byens børnekarneval og skabe et inkluderende fællesskab, hvor forskellighed og kreativ udfoldelse kan blomstre.

Samarbejde og forankring

Aalborg Børnekarneval ved at så store ambitioner ikke kan gennemføres alene.

Derfor vil projektet involvere nøglepartnere inden for erhverv, kultur og uddannelse for at udvikle en oplevelsespalet og skabe et bæredygtigt fundament for fremtidig vækst.

Aktiviteterne skal implementeres og forankres i samarbejde med lokale nordjyske partnere, der vil bidrage på såvel oplevelses- som kommunikationsfronten.

“Vi er dybt taknemlige for den økonomiske støtte, som Spar Nord Fonden har givet os.

Det giver os mulighed for at bygge et stærkt fundament for Børnekarnevallets vækst over de kommende år.

Men allerede om godt tre måneder indtager den store børnekarnevalsfest Aalborg, og vi glæder os til at give de nordjyske børnefamilier en uforglemmelig dag i fællesskabets tegn,” siger Chris Kroer Jensen, der er chef for Foreningen Aalborg Karneval.

Del artikel

Andre læser også