Stor analyse præsenteret: Det sætter vi størst pris på i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: BrianChristensenPhoto.com
Foto: BrianChristensenPhoto.com

Aalborg Kommune har sammen med Epinion samt en række af de største kulturinstitutioner gennemført en omfattende analyse af kulturens betydning for alle dem, der bor i kommunen.

Analysen er netop præsenteret onsdag formiddag, og et af de punkter der springer mest i øjnene i den omfattende analyse, er spørgsmålet;

Vil du uddybe, hvad der især gør, at Aalborg er en god by for dig?

Her er kulturlivet en klar topscorer med 34% af de adspurgte, som peger på den faktor. Dernæst kommer naturen, shopping samt byens størrelse.

Analysen fortæller også at fem procent mener, at der bliver brugt for mange penge på kulturen i Aalborg, mens 78 procent mener, at der bliver brugt passende eller for lidt penge på kulturlivet.

Tallene glæder Mads Duedahl

Det er tal, der glæder sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl.

“Som sundheds- og kulturrådmand er jeg da glad for, at kulturen vægter så højt hos kommunens borgere, og vi kan i hvert fald konkludere, at kulturlivet er vigtigt at debattere.

Analysen er derfor et rigtigt godt værktøj, fordi den giver os mange perspektiver at diskutere kulturen fra,” siger Mads Duedahl.

Han tilføjer.

“Alle involverede parter glæder sig til at kigge nærmere på analysen og konklusionerne, og vi håber at rigtigt mange har lyst til at gøre det samme så vi kan få skabt en god debat om Aalborgs udvikling som fremtidig kulturby,” siger Mads Duedahl.

Plads til forbedring hos den yngre målgruppe

Det er så interessant at dykke lidt ned i tallene. For den yngre målgruppe 18-29 årige er dem, der er mindst tilfredse med kulturudbuddene i Aalborg Kommune.

“14 % af de 18-29 årige er meget tilfredse med kulturtilbuddene. Den tilsvarende andel er for gruppen over 60 år på 32 % – altså mere end dobbelt så mange, der er meget tilfredse. Uden at de unge er deciderede utilfredse, så er de altså mindre tilfredse med kulturtilbuddene i Aalborg Kommune. Det kan også forklare, hvorfor den yngste aldersgruppe ønsker, at der skal være en højere prioritering af kulturområdet,” skrives der i rapporten.

Bruger kulturen mere end landsgennemsnittet

Vi er dog alle glade for at bruge de muligheder fra kulturlivet hvad enten det gælder koncerter, teater, museum, kunst, biograf, sport og så videre. Faktisk bruger vi det mere end landsgennemsnittet.

“Borgere i Aalborg Kommune gør mere brug af kulturen end landsgennemsnittet. Det ses især ved bl.a. festivaler/events, hvor borgerne i Aalborg bruger denne type kulturtilbud næsten tre gange så meget som resten af landet og ca. dobbelt så meget som borgerne i København. Nogenlunde samme mønster ses ved koncerter.

Her bruger borgere fra Aalborg Kommune kulturtilbuddet næsten 50 % mere end resten af danskerne. Inden for museer ligger borgerne i Aalborg dog under det gennemsnitlige brug med 5 procentpoint, og omkring 10% flere borgere i København gør mere brug af dette kulturtilbud end borgerne i Aalborg,” konkluderer rapporten.

En interessant delkonklusion er også, at regionalt står Aalborg stærkt som kulturby men knap så meget når du bevæger dig ud nationalt og internationalt.