Stor analyse præsenteret: Det sætter vi størst pris på i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: BrianChristensenPhoto.com
Foto: BrianChristensenPhoto.com

Aalborg Kommune har sammen med Epinion samt en række af de største kulturinstitutioner gennemført en omfattende analyse af kulturens betydning for alle dem, der bor i kommunen.

Analysen er netop præsenteret onsdag formiddag, og et af de punkter der springer mest i øjnene i den omfattende analyse, er spørgsmålet;

Vil du uddybe, hvad der især gør, at Aalborg er en god by for dig?

Her er kulturlivet en klar topscorer med 34% af de adspurgte, som peger på den faktor. Dernæst kommer naturen, shopping samt byens størrelse.

Analysen fortæller også at fem procent mener, at der bliver brugt for mange penge på kulturen i Aalborg, mens 78 procent mener, at der bliver brugt passende eller for lidt penge på kulturlivet.

Tallene glæder Mads Duedahl

Det er tal, der glæder sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl.

“Som sundheds- og kulturrådmand er jeg da glad for, at kulturen vægter så højt hos kommunens borgere, og vi kan i hvert fald konkludere, at kulturlivet er vigtigt at debattere.

Analysen er derfor et rigtigt godt værktøj, fordi den giver os mange perspektiver at diskutere kulturen fra,” siger Mads Duedahl.

Han tilføjer.

“Alle involverede parter glæder sig til at kigge nærmere på analysen og konklusionerne, og vi håber at rigtigt mange har lyst til at gøre det samme så vi kan få skabt en god debat om Aalborgs udvikling som fremtidig kulturby,” siger Mads Duedahl.

Plads til forbedring hos den yngre målgruppe

Det er så interessant at dykke lidt ned i tallene. For den yngre målgruppe 18-29 årige er dem, der er mindst tilfredse med kulturudbuddene i Aalborg Kommune.

“14 % af de 18-29 årige er meget tilfredse med kulturtilbuddene. Den tilsvarende andel er for gruppen over 60 år på 32 % – altså mere end dobbelt så mange, der er meget tilfredse. Uden at de unge er deciderede utilfredse, så er de altså mindre tilfredse med kulturtilbuddene i Aalborg Kommune. Det kan også forklare, hvorfor den yngste aldersgruppe ønsker, at der skal være en højere prioritering af kulturområdet,” skrives der i rapporten.

Bruger kulturen mere end landsgennemsnittet

Vi er dog alle glade for at bruge de muligheder fra kulturlivet hvad enten det gælder koncerter, teater, museum, kunst, biograf, sport og så videre. Faktisk bruger vi det mere end landsgennemsnittet.

“Borgere i Aalborg Kommune gør mere brug af kulturen end landsgennemsnittet. Det ses især ved bl.a. festivaler/events, hvor borgerne i Aalborg bruger denne type kulturtilbud næsten tre gange så meget som resten af landet og ca. dobbelt så meget som borgerne i København. Nogenlunde samme mønster ses ved koncerter.

Her bruger borgere fra Aalborg Kommune kulturtilbuddet næsten 50 % mere end resten af danskerne. Inden for museer ligger borgerne i Aalborg dog under det gennemsnitlige brug med 5 procentpoint, og omkring 10% flere borgere i København gør mere brug af dette kulturtilbud end borgerne i Aalborg,” konkluderer rapporten.

En interessant delkonklusion er også, at regionalt står Aalborg stærkt som kulturby men knap så meget når du bevæger dig ud nationalt og internationalt.

Vin og tapas på Napa: Kom med til amerikansk vinsmagning

Skrevet af: Simone Vestergaard
Arkivfoto
Arkivfoto

Torsdag d. 8. november kl. 19. byder Napa Lounge indenfor til en spændende aften med amerikansk vinsmagning.

På aftenen skal gæsterne smage på i alt fem forskellige vine, og fælles for dem alle er, at de er fra Californien i USA.

Det er Napas restaurantchef Signe Rosa, i samarbejde med Thomas fra Avine, der står for at guide gæsterne igennem aftenens smagning.

Stor passion for amerikanske vine

Thomas vil også fortælle om amerikansk vinlov, de amerikanske vinområder samt de mest brugte druer.

“Vi har valgt at holde denne vinsmagning, fordi vi gerne vil give folk muligheden for at smage vores store udvalg af vine fra USA.

Vi har en stor passion omkring amerikanske vine, og jeg tror egentlig vi er de eneste, der har et overflod af vine fra netop Californien.

Det er faktisk også derfor, at restauranten hedder Napa Lounge.

Napa Valley er en stor vinregion i Californien, og et sted man ofte hører om i forbindelse med vin fra USA,” fortæller Restaurantchef Signe Rosa.

Udvider vinhorisonten op til jul

Hun fortsætter:

“Det er også snart jul, og i den forbindelse vil vi også gerne udvide folks vinhorisont lidt, og give dem nye muligheder til julemaden i stedet for de klassiske løsninger med eksempelvis en Ripasso eller en Châteauneuf-du-Pape.

Amerikanske vine egner sig nemlig rigtig godt til julemad.”

De fem vine som skal smages er:


Sparkling: Gloria Ferrer, Sonoma Brut
Hvidvin: Kendall-Jackson, Vintner’s Reserve Chardonnay
Rødvin: Plungerhead, Lodi Zinfandel
Rødvin: McPrice Myers, Right Hand Man Syrah
Rødvin: 689 Cellars, Submit Napa

Tilhørende vinsmagningen vil der være en let tapasanretning bestående af forskellige varianter af and.

Derudover kan gæsterne naturligvis bestille og købe vin med hjem til jul – eller andre festlige sammenkomster – til under vejledende udsalgspris.

Prisen er 350 kr. per person for hele aftenen.

MigogAalborg står for billetsalget til denne unikke vinaften – Du kan købe billetter til aftenen her.

Læs mere om begivenheden her.

Fri entré og masser af lir: Lørdag åbner Aalborgs første mandemesse

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I morgen lørdag fra 14-17 kan vi her i Aalborg se frem til at få vores første mandemesse nogensinde, når 3G Mandemessen er klar med en adrenalinfyldt og spændende dag ved Aalborg Street Food.

“Vi har rigtig travlt for at få de sidste ting på plads, men vi tør godt love, at der bliver noget for enhver smag på lørdag,” fortæller Cecilia Pedersen, en af initiativtagerne bag, til MigogAalborg.

Fri entré og stort program

Der er fri entré hele dagen fra klokken 14-17, og i løbet af de tre timer bliver området i og omkring Street Food fyldt med mandehørm – alt sammen inden for temaerne Gear, gejl og gadgets.

“Vi synes virkelig, at vi har strikket et program sammen, som omfavner både nørder, bløde og hårde mænd. Vi har alt: retrocykler lavet i genbrugsmaterialer, en Formel 1-simulator, romsmagning, de fedeste motorcykler og biler, hudpleje, cigarer, et stort brætspilsområde, 3D-printere… Ja, jeg kunne blive ved,” siger Cecilie med et grin.

Der vil i alt være cirka 20 udstillere til 3G Mandemessen, og det inkluderer blandt andet følgende:

 • Formel 1 simulator
 • Cigarer
 • Rom
 • Hudpleje
 • Herreure
 • Brætspil
 • Biler
 • Motorcykler
 • Fjernstyrede biler
 • Metaldetektor
 • 3D-printere
 • E-sport
 • Droner
 • Custom Bikes
 • Gratis smagsprøver fra Royal specialøl

Udover en masse udstillinger af blandt andet fede biler fra NO Jensen og Nordic Leasing og vilde motorcykler fra Harley Davidson, kan man i løbet af dagen også se frem til en masse fede konkurrencer ved de forskellige stande.

“Vi har blandt andet en metaldetektor-skattejagt udenfor, hvor det gælder om at finde nogle nedgravede skatte” siger Cecilia.

Wrestling og masser af hestekræfter

Ingen mandemesse uden wrestling, og derfor vil der også være løbende shows med Bodyslam, der laver de vildeste wrestlingshows.

“Der kommer en stor boksering midt inde i Street Food, hvor de kommer til at vise fire wrestlingshows i løbet af dagen. Det er virkelig en stor oplevelse, og der bliver både fyret op for udklædning, lyde og ikke mindst masser af fede stunts.”

Men her stopper det ikke med shows.

“Udenfor afholdes der tre shows på en stor racerbane, hvor man kan opleve en helt ny form for fjernstyrede biler. De kører nemlig op mod 100 km/t,” siger Cecilia.

Hvis sulten trænger sig på undervejs, vil Aalborg Street Food som altid holde åbent.

Læs mere om mandemessen her.

Smag over 30 forskellige vine: Salling inviterer til italiensk vinfestival

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Efteråret er over os, og inden længe trænger de hyggelige vintermåneder sig også på. Det betyder også masser af hyggelige stunder, hvor et godt glas vin passer perfekt til.

Uanset om du mangler inspiration til hvad vinreolen skal fyldes op med, eller du bare leder efter et godt tilbud, så har Salling Super det helt ideelle arrangement til dig.

De tilbyder nemlig en rejse rundt til noget af verdens bedste italienske regioner – blandt andre Piemonte, Toscana og Veneto.

Vinglas er adgangsbillet

Det hele foregår i Salling Super på torsdag d. 25. oktober fra 13-18, hvor du kan nyde et væld af smagsprøver og få en masse gode tips fra de bedste i branchen.

Blandt de eksklusive vinhuse er blandt andre De Marie, Massimo Rattalino, Agricole Selvi og La Palazetta.

For at få adgang til festivalen skal du købe et vinglas til 100 kr., som er din adgangsbillet.

Derefter kan du smage på over 30 forskellige skønne vine – og glasset kan du tage med dig hjem bagefter.

Det er ikke muligt at bestille billet på forhånd, så du skal blot møde op i Salling Super, hvis du har lyst til at smage på en masser lækkert vin.

Derudover lover Salling Super også, at der vil være en masse gode tilbud på dagen.

Du kan se meget mere om arrangementet her.