Stolt festivalleder: Det har været en ubetinget succes

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De sidste tre dage har budt på alt fra lækkersultne narkohunde, nostalgiske comebacks, sprøde nyheder og store forhåbninger for fremtiden.

Nibe Festival 2019 synger på sit sidste vers, og årets sidste pressemøde er nu blevet afviklet.

Der er med andre ord slet ingen tvivl om, at de store smil fra organisationen er velbegrundede.

Noget som festivalleder Peter Møller Madsen og festivalformand Thomas Larsen bekræfter i dag.

“Vi står i en Skalskov, der er blevet vandet lidt til formiddag. En Skalskov, der smiler. En Skalskov, der trives. En Skalskov, der behager mange mennesker.

Vi er meget glade og meget tilfredse – og nu vil jeg skynde mig at give ordet videre til formanden, som kan fortælle, hvorfor vi er dét,” siger Peter Møller Madsen.

“Vi har jo før slået rekorder, men i går nåede vi en ny milepæl. Økonomisk endte vi nemlig med at lave et indeks 107, dvs 7 % over vores budgetterede.

Det har vi gjort før, men det unikke var, at vi på én dag omsatte for mere end 6 millioner kr.,” fortæller en stolt formand og fortsætter:

“Sidste år kunne vi lige runde 5 millioner med drikkepenge, men i går toppede vi altså med en million. Og det er jo helt fantastisk!”

Der er både blevet spist og drukket til den store guldmedalje på årets Nibe Festival.

Solskin og 30 tons appelsiner

Vejret var da også med festivalen i går, hvor solen endelig skinnede fra en skyfri himmel.

Festivalgæsterne hoppede sultent ombord i madboderne, toppede festen med en kold drink – og især én drink var at foretrække for gæsterne.

Vi taler selvfølgelig om den ikoniske bod, Appelsinen, der med sine tre boder, fordelt på festivalpladsen, stod for intet mindre end 15 % af den samlede omsætning.

“De tre små enheder, der sælger friskpresset appelsinjuice med vodka, omsatte for 920.000 kr. i går. Det er jo helt vildt,” beretter Thomas Larsen.

“Vi startede ud med 24 tons appelsiner, men dem er vi løbet tør for – vi ender altså på den gode side af 30 tons. Så hvis I ser nogle derude, der er speedet up, så er det nok på C-vitamin.”

Kontrastfuld festival i kæmpe kulmination

Organisationens daglige sikkerhedsmøder har dog heller ikke givet grund til bekymringer.

Foruden en pose pølsehorn har hverken politi, narkohunde eller sikkerhedsholdet haft de store ting at berette.

Dette vidner, ifølge Peter Møller Madsen, om et harmonisk og empatisk publikum:

“Vi har haft rekordmange mennesker i skoven, så vi har selvfølgelig haft noget at se til – men ikke noget, der har givet panderynker overhovedet.

Nephew-koncerten i går var en kæmpe kulmination på en kontrastfyldt festival med storm og regn den ene dag – og solskin og blå himmel den næste,” fortæller han.

Panderynker blev gjort til skamme

Peter Møller Madsen og Thomas Larsen var dog heller ikke bange for at indrømme, at weekendens The Tall Ships Races i Aalborg midtby tidligere på året havde genereret nogle panderynker i organisationen.

For kunne så lille en landsdel som Nordjylland i det hele taget rumme to så store arrangementer – i samme weekend?

Foto: The Tall Ships Races

Svaret er et rungende JA.

“Vi havde selvfølgelig frygtet, at Tall Ships kunne få konsekvenser for vores besøgstal – men det er meget svært at være utilfredse, når vi i år har kunnet melde udsolgt af alle slags billetter, rekordmange gæster og et fantastisk salg i både bar og boder,” siger Thomas Larsen.

“Vi er derfor ikke bekymrede for, om Tall Ships i 2022 skulle blive lagt i samme weekend igen.”

En pæn 9’er til Nibe Festival 2019

Så alt i alt: Hvor god en festival har det egentlig været?

“Hvis man lige skal slå et par streger, så vil jeg sige: Alt er relativt, men for os har Nibe Festival 2019 været en pæn 9’er.

At det ikke er blevet en 10’er, skyldes udelukkende vejret – men det har vi jo desværre ingen indflydelse på.

Vi skal bare kunne performe i det … og det har vi gjort.

Tilbage er der kun at sige, at vi er både stolte, glade, ydmyge og lettede.

Og glæder os allerede til næste år,” slutter Peter Møller.

Verdens stærkeste chilisauce: Spis 10 ml og få maden til halv pris

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom det nok ikke bliver et problem at holde varmen i næste uge med temperaturer op mod 30 grader, så har vi fundet en sjov udfordring til dig, der virkelig kan lide at få varmen – i både mund, krop og sind.

Café Mumbai i Nordkraft serverer autentiske indiske retter, som jo ofte er noget mere krydrede, end de klassiske danske retter. På menukortet er der således også markeret den enkelte ret er: *Medium, **Stærk eller ***Hot.

Og selvom muligheden “hot” sikkert er spicy nok til de fleste af os, kan du krydre tilværelsen og de indiske serveringer lidt ekstra, når du nyder maden.

Den ultimative manddomsprøve

Café Mumbai kalder det selv den ultimative manddomsprøve, og udfordringen lyder da også som noget af en mundfuld:

Hvis du spiser deres hjemmelavede chili-sauce som tilbehør til din mad, så du halv pris på maden.

Det lyder da egentlig ret ligetil?

… Det er dog værd at bemærke, at chili-saucen har fået navnet Kill Switch af én grund: Den er lavet på verdens stærkeste chili!

For at få halv pris på maden, skal du spise alle 10 ml., som du eksempelvis kan få udleveret til din Chicken Tikka Masala eller Lamb Korma.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Et opslag delt af Mumbai Café (@mumbaiaalborg) den

Tør du tage udfordringen op?

Du finder Café Mumbai på Kjellerups Torv 1 i Nordkraft. De har åbent alle dage fra kl. 17.00 – 21.00

Hvad: Halv pris på maden – hvis du spiser 10 ml. chilisauce lavet på verdens stærkeste chili
Hvor: Café Mumbai
Hvornår: Alle dage

Du finde mere info om Café Mumbai her.

Afholdes for 22. år i træk: Den Blå Festival er klar med fed nyhed

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Den Blå Festival.
Foto: BrknRib Photo and Artwork.
Den Blå Festival. Foto: BrknRib Photo and Artwork.

Nibe Festival er knap nok overstået, før vi kan glæde os til den næste hyggelige festival i Nordjylland.

Den Blå Festival er den årlige jazz- og bluesfestival i Aalborg, der i fire dage forvandler hele midtbyen til et slaraffenland af musik, hygge, kolde drikkevarer og god stemning.

Det helt unikke ved festivalen er, at den er helt gratis at deltage i, og i år finder den sted fra torsdag den 15. august til søndag den 18. august.

Den Blå Festival 2019 har som altid de to store hovedscener på Toldbod Plads på havnefronten og på Gammeltorv ved Råshuset.

Derudover er der koncerter på mange af byen cafeer, værtshuse og spillesteder. Der er blandt andet koncerter på Café Ulla Terkelsen, El Mariachi, Aalborgs Slotskro, Hasseris Kirke, John Bull Pub, Egholm og som noget helt nyt i år: på Salling Rooftop.

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Jazz og blues på toppen af Aalborg

Den helt store nyhed i år er, at du kan nyde lækker jazz og blue i højderne.

Der er nemlig hele tre koncerter på Salling Rooftop,  hvor du kan glæde dig til at lytte til en række spændende artister på toppen af Aalborg.

Onsdag den 14. august fra klokken 15.00-17.30 gælder det Jesper Theis Duo. Jesper Theis spiller guitar i stil med gamle bluesmestre som Son House og Robert Johnson.

Han behandler deres sange med stor respekt, men han er ikke bange for lege med arrangementerne og puste nyt liv i de hævdvundne klassikere. Med sig har han Søren Lindholt på kontrabas.

Torsdag den 15. august klokken 15.00-17.30 er så Big Creek Slim Duo, der vil underholde på Salling Rooftop.  Big Creek Slim har en mørk og raspende stemme og spiller råt og udtryksfuldt på sin gamle guitar.

Han spiller klassisk Chicago- og Delta-blues inspireret af bl.a. Muddy Waters, Howling Wolf og John Lee Hooker. Han har på få år udgivet fem album, som alle har fået flotte anmeldelser og vundet et hav af priser.

Fredag den 16. august klokken 15.00-17.30 slutter koncerterne i de høje luftlag med Tim Lothar og HP Lange. Det er to af de travleste og mest velanskrevne bluesmusikere i Danmark, der mødes denne dag.

Tim Lothar har turneret 20 lande, har otte anmelderroste udgivelser bag sig, har modtaget priser i ind‐ og udland, og er en af de flittigst turnerende musikere i Europa. Han er lige nu en af DK’s skarpeste og mest respekterede bluesmusikere.

I mere end 30 år har HP Lange været bluesmusiker på landevejen, og er efterhånden en veteran på musikscenen i Danmark. På scenen leverer HP Lange et energisk mix at Delta – country- og folk-blues. Du finder mere info om koncerterne her.

Hvad: Den Blå Festival
Hvor: I hele Aalborg
Hvornår: 15. – 18. august

Du kan se fulde program for Den Blå Festival lige her.

Film under åben himmel: Sådan bliver vejret til Zulu Sommerbio på tirsdag

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: TV 2 Presse
Foto: TV 2 Presse

På tirsdag starter TV2 Zulu deres årlige Zulu Sommerbio, hvor de tager rundt i det danske land for at vise gode film under åben himmel.

Traditionen tro åbner sommerbioen sæsonen lige her i Aalborg kl. 21.45, når A Star is Born vises i Skovdalen.

Men film under åben himmel, betyder også, at vejret har ret meget at sige; skal man tage afsted eller ej?

Hvordan bliver vejret?

Vejrprognoser kan ofte være uforudsigelige, men med kun to døgn til arrangementet, er der ret stor sandsynlighed for, at der kan stoles på vejrudsigten.

Og det bliver nærmest perfekt vejr til årets Zulu Sommerbio i Skovdalen. DMI lover tørvejr hele dagen, og temperaturen topper klokken 17.00 med 24 grader.

Når filmen starter omkring 21.45 kan vi se frem til mellem 18-22 grader, en let vind og ikke mindst: tørvejr.

Der er derfor al mulig god grund til at tage forbi Skovdalen på tirsdag, men tag da gerne et tæppe med – om ikke andet for hyggens skyld!

Stjernespækket drama

Filmen der vises er storfilmen A Star Is Born, som er produceret og instrueret af Bradley Cooper, der også spiller hovedrollen sammen med Lady Gaga.

Filmen er blevet en kæmpe succes over hele verden, og den var nomineret til intet mindre end 8 Oscars, hvor sangen Shallow vandt for bedste originale sang.

Filmen handler om den berømte rockstjerne Jackson Maine spillet af Bradley Cooper.

Han opdager stortalentet Ally, spillet af Lady Gaga, som spiller på en bar for dragartister.

De indleder et forhold, og Ally kommer med på Jacksons turné, hvor hun opdages af et berømt pladeselskab som vil gøre hende til en stjerne.

Jackson bliver jaloux, samtidig med at hans egen karriere er i fare på grund af store mængder alkohol og narkotika. I tillæg er Jackson på vaklende grund med sin storebror og turnémanager Bobby.

Gratis for alle

Traditionen tro er ZULU Sommerbio gratis for alle, så det er bare med at møde op med godt humør, en behagelig stol og måske en pakke kleenex til filmen.

Der kan købes snacks og drikkevarer, men du må også gerne medbringe det hele selv.

Hvad: Zulu Sommerbio (A Star Is Born)
Hvor: Skovdalen, Aalborg
Hvornår: Tirsdag d. 23. juli kl. 21.45
Pris: Gratis

Du kan læse mere her.