Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Støtter udsatte unge: Magasin indgår samarbejde med Råt&Godt i Aalborg

Af Stine Kjølby Christensen

Som en del af Magasins ansvarlighedsstrategi, der skal bidrage til en mere bæredygtig mode- og livsstilsbranche og forankring i lokalsamfundet, har stormagasinet netop indgået et samarbejde med den socialøkonomiske, aalborgensiske virksomhed Råt&Godt.

Dette blev skudt godt i gang i dag, da de unge fra Råt & Godt fra 12-15 befandt sig i Magasin, hvor der helt gratis blev pakket gaver ind af genbrugsstof fra Magasins egne kollektioner, som de unge nu havde forvandlet til lejligheden.

Hos Magasin har bæredygtighed og ansvarlighed længe stået højt på dagsordenen, og stormagasinet har således præsenteret en ny ansvarlighedsstrategi, som skal bidrage til en mere miljøbevidst mode- og livsstilsbranche og støtte børn og unge i de lokalområder, hvor Magasin har forretninger.

Af disse årsager har Magasin indgået samarbejdet med Råt&Godt, som støtter udsatte unge og i høj grad arbejder med genbrug og bæredygtighed.

Støtter udsatte unge: Magasin indgår samarbejde med Råt&Godt i Aalborg

Magasin hjælper blandt andet Råt&Godt med økonomisk støtte og forskellige andre tiltag, som understøtter arbejdet med udsatte unge og bæredygtige initiativer.

Stolte af samarbejdet

Magasin har ligeledes indledt et samarbejde med Danmarks første børne- og ungekrisecenter, Joannahuset, i København.

“Hver eneste dag bidrager mange unge mennesker til vores forretning, og det er derfor oplagt for os at give noget tilbage til netop de unge – ikke mindst til dem, som desværre er udsatte.

Vi er derfor meget stolte af, at vi kan være med til at støtte en virksomhed som Råt&Godt, der gør en stor indsats for unge i lokalområdet,” lyder det fra Thor Palmhøj, HR-direktør i Magasin.

Magasin har blandt andet i år valgt, at julegaver til alle medarbejdere skal gives og deles med hjertet. Det betyder, at de penge, som Magasin normalt ville bruge på medarbejdergaver, i år doneres til Råt&Godt og Joannahuset i København.

“Vi har allerede gang i noget rigtig godt sammen, og for os er det jo en helt fantastisk gestus, at både Magasin og deres medarbejdere støtter os på den måde,” siger Christian Helweg.

Støtter udsatte unge: Magasin indgår samarbejde med Råt&Godt i Aalborg

Samarbejde styrker udvikling og værdier

Den socialøkonomiske virksomhed Råt&Godt startede i 2015 som et mindre træværksted og er i dag vokset til at indeholde blandt andet smedeværksted, syværksted og en mindre butik i Urban City i Aalborg.

Støtter udsatte unge: Magasin indgår samarbejde med Råt&Godt i Aalborg

“Det er vigtigt for os at tage hånd om de unge mennesker, som er på kanten af samfundet, så de får en chance for at komme videre i beskæftigelse.

Vores mål er at hjælpe de unge med at opnå håndværksmæssige kompetencer, så de bliver bedst muligt rustet til at komme i job eller starte på uddannelse,” forklarer Christian Helweg, stifter og leder af Råt&Godt, og fortsætter:

“Vi er utrolig glade for at indlede et samarbejde med Magasin, som vi deler mange værdier med. Blandt andet gør Magasin en stor indsats for miljøet og lokalsamfundet, og derfor var et samarbejde helt oplagt,” lyder det fra Christian Helweg.