Større end nogensinde: Guf & Kugler er klar med vild nyhed

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det går ikke stille for sig i Slotsgade, efter isbutikken Guf & Kugler i februar åbnede dørene til endnu en is-sæson.

Her præsenterede de både deres nye bollemaskine, en lækker bacon-crunch og en is-sandwich.

Derudover løftede de også sløret for en anden icebreaking news! Søstrene havde nemlig store planer, i takt med at vejret blev varmere.

En konge værdig

Og når vi skriver store planer, så mener vi store planer. Et 34 cm. langt vidunder bliver nemlig tilføjet til den lumre familie fra på (palme)søndag sådan, at aalborgenserne nu får deres helt egen udgave af den legendariske Nibeguffer.

“Vi har selvfølgelig testet den, og den kan altså godt blive en halv meter lang!” fortæller Ismutter og Søsterguf.

Isen er blevet navngivet “Scepter”, hvilket naturligvis fører tilbage til de royale rammer i Slotsgade, hvor søstrene kun er fine nok til at være iklædt prinsessekjoler.

Som et kongeligt scepter med ædelstene og kronjuveler består isen derimod af 10 valgfrie kugler, uanede mængder af softice, kæmpe kræmmerhus med chokolade i bunden samt guf, drys og vaffel på toppen.

“Jeg vil gætte på, at der er omkring 1,5 liter is i den,” siger Søsterguf.

Til spørgsmålet om hvorvidt den er delevenlig, er svaret:

“Nej, det er den ikke! Den er tiltænkt som en slags manifestation af, at man selvfølgelig er værdig nok til at spise den selv,” siger hun med det velkendte grin.

Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.

Danmarks bedste Ishus

Vi kan dog godt afsløre, at vi på redaktionen alligevel fik os snydt til at dele den i to. Dette gjorde os dog bare ikke værdige til en plads på kongerækken, som søstrene planlægger at integrere på deres i forvejen dekorerede vægge.

“Vi tænker, at når man bestiller en Scepter, så kan man sende os sit billede, og så får vi det fremkaldt til at hænge på væggene, så gæsterne hele tiden kan se, hvem der har klaret sig igennem den,” siger Ismutter.

Scepter er indtil videre isbutikkens største is – en perfekt markering af deres “nye” titel som Nordjyllands Bedste Ishus 2019, som de fik tildelt i går.

Aalborg-butikken løb af med en overlegen førsteplads, mens andenpladsen gik til afdelingen i Nibe.

“Vi er glade for de mange stemmer, og vi glæder os nu til finalen, så vi forhåbentlig også kan blive Danmarks Bedste Ishus … igen,” fortæller de stolte prisvindere.

Der kan stemmes på dit favorit-ishus lige her.

Sådan vinder du den nye vilde is

Hvis du vil prøve kræfter med Sceptret, og tjekke om du er værdig nok, har vi i samarbejde med Guf&Kugler æren af at udlodde intet mindre end fire heldige vindere, som kan prøve kræfter med vidunderet.

For at deltage i konkurrencen, skal du forbi vores Instagram:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

⚡️ ICE BREAKING NEWS ⚡️ . Fra 🌴søndag kan du møde denne royale fætter hos @gufogkugler 🤴🏼🍦 Det nye familiemedlem er blevet døbt “Scepter” og dækker naturligvis over den kongelige stemning i Slotsgade 👸🏼👸🏼 Foruden den 34 cm. lange vaffel består herligheden af 10 valgfrie kugler, en flodbølge af softice, guf, drys og en vaffel på toppen! 🍦 I følge Ismutter og Søsterguf er den IKKE delevenlig – en værdig konge, kan selvfølgelig kværne den alene 🙃🍴 Derfor udlodder vi 1 x 4 “Scepter” 🤩 i forbindelse med lanceringen af søstrenes hidtil største is #nibeguffergohome 💥 For at deltage i konkurrencen skal du: 👑 Følge @migogaalborg på Instagram 👑 Like dette opslag 👑 Skrive navnet på den person, som du FORVENTER, kan sluge vidunderet i én mundfuld 😇 Vi trækker vinderne på skærtorsdag 🤩🔪 Konkurrencen har intet med Instagram at gøre ☝🏼

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Kendt fra Vikings: Mød verdensstjernen Alex Høgh i Aalborg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

De fleste kender ham i rollen som Ivar the Boneless, der er blandt hovedpersonerne i HBO’s seerfavorit Vikings.

Det var tilbage i 2016, at Alex Høgh Andersen kunne skrive rollen som den magtssyge og ondskabsfulde Ivar, søn af Ragnar Lothbrok, på sit CV – og siden er hans popularitet eksploderet.

I dag har Alex intet mindre end 1,3 mio. følgere på sin Instagram-profil, hvor hans følgere kan like alt fra selfies (… of course) til bagom Vikings til hans job som Canon Nordic Photographer – og ikke mindst hans titel som frivillig ambassadør for Ungdommens Røde Kors.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Jeg havde et sublimt møde med @ungdommensroedekors igår og jeg er så drøn begejstret for alle de fede projekter vi kommer til at lave i 2019. Jeg er utroligt beæret over at være en del af en så fantastisk (og vigtig) organisation, drevet af de sejeste og mest hårdtarbejdende ildsjæle. HUSK: Du kan også blive en del af teamet! Læs mere om at blive frivillig på URK.dk ➕ —————————— Had an amazing meeting with @ungdommensroedekors Yesterday. So stoked about all the great stuff we’re gonna do in 2019. I’m incredible humbled and proud to be a part of this phenomenal organisation run by even greater enthusiasts. Remember to check out all their projects and how to become an volunteer on the Red Cross Youth websites in your respective countries. ➕

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Fokus på frivillighed

Sidstnævnte har allerede taget ham igennem flere projekter for at støtte og hjælpe børn mod et bedre liv. Næste projekt i rækken er et såkaldt Talk i Folkekirkens Hus – i Aalborg – d. 26. april fra 17.30-19.

Her vil den travle viking kigge forbi Nordens Paris og snakke om alt fra karriere til dét at være frivillig i organisationen.

Det er heller ikke første gang, at verdensstjernen kigger forbi Nordjylland. I 2013 var han en del af castet til julekalenderen, Tvillingerne og Julemanden, der foregik i og omkring Aalborg. 

Brænder du inde med et spørgsmål, som du bare må stille Alex, eller er du blot interesseret i at høre om, hvordan det er at være verdensstjerne, som er det bare om at møde op.

Umiddelbart en ret unik mulighed for at komme tæt på én af verdens hotteste (navne…) i øjeblikket.

”I Ungdommens Røde Kors Aalborg har vi fokus på at bidrage til et godt fællesskab for børn og unge, som ønsker ekstra støtte i deres hverdag.

Vi har inviteret Alex Høgh Andersen, vores ambassadør, til en snak om frivillighed, selvstændighed, drømme og karriere, som vi håber, vil inspirere flere unge i lokalområdet, så vi kan tilbyde endnu flere aktiviteter til børnene,” fortæller event-ansvarlig i Ungdommens Røde Kors Aalborg, Kristine Holm.

Gratis for alle

Alex vil blandt andet komme ind på, hvordan man kan bruge de sociale medier til et bedre formål end blot at promovere sig selv og det glansbillede, vi ofte støder på.

Og det er ellers ikke umiddelbart en nødvendighed for hr. Høgh, hvis ansigt i snit kan høste omkring 300.000 likes – men det vidner vel bare om, at den 24-årige skuespiller er meget mere end “bare” et pretty face.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

Shot by @mortenordstrom ✌🏼Check his page out. It’s a beautiful digital love letter to Copenhagen.

Et opslag delt af Alex Høgh Andersen (@alexhoeghandersen) den

Talken med Alex Høgh Andersen er for alle, som er interesseret, hvad end man er frivillig, overvejer at blive det, eller blot er stor fan af den autentiske Viking.

Arrangementet er gratis.

Hvad: Talk med Alex Høgh
Hvor: Folkekirkens Hus
Hvornår: 26. april, 17.30-19

Læs mere her.

Lyden er helt exceptionel: Oplev den nye Avengers i Level 7

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

På onsdag, den 24. april, er der verdenspremiere på den længe ventede superheltefilm, Avengers: Endgame.

Filmen er den fjerde i rækken af de populære Avengers-film og sidste kapitel i serien med de oprindelige superhelte som Iron Man, Hulk, Thor, Black Widow, Hawkeye og Captain America.

Da billetterne blev sat til salg, slog filmen rekorden for flest solgte billetter på en enkelt dag ved et forsalg i Danmark med hele 47.000 solgte billetter, og kino.dk’s servere var pressede til det yderste det meste af dagen.

Filmen kan selvfølgelig også ses her i Aalborg – i enten Kennedy Arkaden eller i City Syd.

Den ultimative lydoplevelse

Men når det nu er sidste gang, at man kan komme i selskab med de populære superhelte, kan man da lige så godt gå all in på biografoplevelsen?

Det har du hvert fald muligheden for mandag den 29. april, når Nordisk Film Biografer City Syd viser Avengers: Endgame i Level 7.

En normal biograffilm bliver vist i lydniveau 5, men i Level 7 bliver alle sanser kørt op i højeste gear.

Her på MigogAalborg har vi før skrevet om Level 7, og vi tør godt love, at der venter en helt speciel oplevelse.

Man kan på egen krop mærke hvad biografens 4-vejs højtalere kan, når man kombinerer den ultimative lydoplevelse med det bedste billedudstyr.

Tidligere på året var MigogAalborg med til at arrangere en Level 7-visning af The Dark Knight, og tilbagemeldingerne fra de fremmødte var ovenud positiv.

Noget tyder da også på, at aalborgenserne har taget Level 7 til sig.

I skrivende stund er der kun 66 billetter ud af 201 ledige i den største sal i City Syd, så du skal nok være hurtig, hvis du vil opleve Avengers: Endgame med den vildeste lyd.

Hvad: Level 7-visning af Avengers: Endgame
Hvor: Nordisk Film Biografer City Syd
Hvornår: Mandag den 29. april kl. 19.30

Du finder billetinfo lige her.

Michelin-guiden anbefaler: Her er de 23 nordjyske attraktioner du skal besøge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Selvom de fleste nok forbinder Michelin-guiden med gastronomi og uddelingen af de famøse stjerner, laver Michelin også den grønne Michelin Guide, som er en rejseguide, der anbefaler attraktioner i hele verden.

Rejseguiden fra 2019 er netop blevet offentliggjort, og her er Nordjylland og Aalborg flot repræsenteret.

Fire attraktioner skiller sig ud

Ligesom med spiseguiden, er det også allerfinest at få tildelt stjerner, og ud af de i alt 23 rejsemål, er det kun fire attraktioner, der får æren af hele to stjerner.

Det drejer sig om Voergaard Slot, Skagen Museum, Kunsten i Aalborg og Lindholm Høje i Nørresundby.

Voergaard Slot

Om Kunsten i Aalborg siger Michelin blandt andet, at det uden tvivl er et af de bedste kunstmuseer i Denmark, og de fremhæver blandt andet kunst fra COBRA-gruppen.

Råbjerg Mile, Michael og Anna Anchers hus, Sæby Kirke, og Fyrkat i Hobro har fået tildelt 1 stjerne i guiden.

Masser af hæder til Aalborg

Men udover stjernestøvet over mange dele af Nordjylland har Michelin, ligesom os, en stor kærlighed til Aalborg.

13 ud af de 23 attraktioner i Nordjylland er nemlig unikke steder her i Aalborg, og udover Kunsten og Lindholm Høje i Nørresundby, har de følgende steder med i guiden:

Aalborgtårnet, Aalborg Rådhus, Helligåndsklosteret, Østerågade, Gråbrødreklosteret, Springeren, Budolfi Kirke, Kildeparken, Aalborghus Slot, Aalborg Historiske Museum og selveste Jomfru Ane Gade.

Du kan læse meget mere om guiden lige her.