Større end nogensinde: Guf & Kugler er klar med vild nyhed

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det går ikke stille for sig i Slotsgade, efter isbutikken Guf & Kugler i februar åbnede dørene til endnu en is-sæson.

Her præsenterede de både deres nye bollemaskine, en lækker bacon-crunch og en is-sandwich.

Derudover løftede de også sløret for en anden icebreaking news! Søstrene havde nemlig store planer, i takt med at vejret blev varmere.

En konge værdig

Og når vi skriver store planer, så mener vi store planer. Et 34 cm. langt vidunder bliver nemlig tilføjet til den lumre familie fra på (palme)søndag sådan, at aalborgenserne nu får deres helt egen udgave af den legendariske Nibeguffer.

“Vi har selvfølgelig testet den, og den kan altså godt blive en halv meter lang!” fortæller Ismutter og Søsterguf.

Isen er blevet navngivet “Scepter”, hvilket naturligvis fører tilbage til de royale rammer i Slotsgade, hvor søstrene kun er fine nok til at være iklædt prinsessekjoler.

Som et kongeligt scepter med ædelstene og kronjuveler består isen derimod af 10 valgfrie kugler, uanede mængder af softice, kæmpe kræmmerhus med chokolade i bunden samt guf, drys og vaffel på toppen.

“Jeg vil gætte på, at der er omkring 1,5 liter is i den,” siger Søsterguf.

Til spørgsmålet om hvorvidt den er delevenlig, er svaret:

“Nej, det er den ikke! Den er tiltænkt som en slags manifestation af, at man selvfølgelig er værdig nok til at spise den selv,” siger hun med det velkendte grin.

Guf og Kugler har størrelser til enhver smag.

Danmarks bedste Ishus

Vi kan dog godt afsløre, at vi på redaktionen alligevel fik os snydt til at dele den i to. Dette gjorde os dog bare ikke værdige til en plads på kongerækken, som søstrene planlægger at integrere på deres i forvejen dekorerede vægge.

“Vi tænker, at når man bestiller en Scepter, så kan man sende os sit billede, og så får vi det fremkaldt til at hænge på væggene, så gæsterne hele tiden kan se, hvem der har klaret sig igennem den,” siger Ismutter.

Scepter er indtil videre isbutikkens største is – en perfekt markering af deres “nye” titel som Nordjyllands Bedste Ishus 2019, som de fik tildelt i går.

Aalborg-butikken løb af med en overlegen førsteplads, mens andenpladsen gik til afdelingen i Nibe.

“Vi er glade for de mange stemmer, og vi glæder os nu til finalen, så vi forhåbentlig også kan blive Danmarks Bedste Ishus … igen,” fortæller de stolte prisvindere.

Der kan stemmes på dit favorit-ishus lige her.

Sådan vinder du den nye vilde is

Hvis du vil prøve kræfter med Sceptret, og tjekke om du er værdig nok, har vi i samarbejde med Guf&Kugler æren af at udlodde intet mindre end fire heldige vindere, som kan prøve kræfter med vidunderet.

For at deltage i konkurrencen, skal du forbi vores Instagram:

 

Vis dette opslag på Instagram

 

⚡️ ICE BREAKING NEWS ⚡️ . Fra 🌴søndag kan du møde denne royale fætter hos @gufogkugler 🤴🏼🍦 Det nye familiemedlem er blevet døbt “Scepter” og dækker naturligvis over den kongelige stemning i Slotsgade 👸🏼👸🏼 Foruden den 34 cm. lange vaffel består herligheden af 10 valgfrie kugler, en flodbølge af softice, guf, drys og en vaffel på toppen! 🍦 I følge Ismutter og Søsterguf er den IKKE delevenlig – en værdig konge, kan selvfølgelig kværne den alene 🙃🍴 Derfor udlodder vi 1 x 4 “Scepter” 🤩 i forbindelse med lanceringen af søstrenes hidtil største is #nibeguffergohome 💥 For at deltage i konkurrencen skal du: 👑 Følge @migogaalborg på Instagram 👑 Like dette opslag 👑 Skrive navnet på den person, som du FORVENTER, kan sluge vidunderet i én mundfuld 😇 Vi trækker vinderne på skærtorsdag 🤩🔪 Konkurrencen har intet med Instagram at gøre ☝🏼

Et opslag delt af MigogAalborg (@migogaalborg) den

Fra alle os til alle jer: Oplev stor Disney-koncert på Skråen

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Der er typer, der ikke vil høre et ord om jul, før vi rammer d. 1. december.

Og så er der os andre, som slet ikke kan vente.

Denne artikel er dedikeret til de sidstnævnte: Vi kan nemlig afsløre, at der i den grad bliver noget at glæde sig til i år.

Luftens Helte, et 18-mands stort band, der spiller alle de fedeste sange live fra de største tegnefilm gennem tiderne, lægger nemlig vejen forbi Aalborg d. 7. december – og her bliver der virkelig skruet op for julemagien.

Hits fra de bedste tegnefilm

Luftens Helte garanterer en musikalsk oplevelse i særklasse, når de til lyden af barndommens nostalgi spiller op til fest med velkendte og elskede sange fra alle vores favorit-tegnefilm.

Det er vel i forvejen heller ikke rigtig jul, før du har siddet klistret til Disney’s Juleshow – men du kan jo ligeså godt få lagt en god bund inden.

Aftenen fyldes med sange fra klassiske tegnefilm som Junglebogen og Aristocats, 90’ernes storfavoritter som Løvernes Konge, Herkules og Tarzan samt de mest julede Disneysange og de nyeste hits fra film som Frost og Vaiana.

Luftens Helte lover 100 % garanti for fest, julestemning og magi, når de om kun 175 dage indtager scenen på Skråen.

… og vi kan slet ikke vente!

Hvad: Luftens Heltes Julekoncert
Hvornår: 7. december 2019
Hvor: 
Skråen, Aalborg

Billetterne koster 215 kr. og kan købes lige her.

Sankt Hans i næste weekend: Her er de bedste bålfester

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

På næste søndag skal der traditionen tro sendes hekse af sted til Bloksbjerg.

Midsommeren fejres med nogle hyggelige arrangementer rundt omkring i Aalborg, hvor der gøres noget ud af at skabe nogle gode rammer for bålfesten.

Vi har samlet de bedste her:

Musikkens Hus

Hvis du ikke før har fejret midsommeren i hjertet af Aalborg, så må det være på tide.

Traditionen med sankthansbål foran den arkitektoniske perle på Havnefronten, er blevet et kæmpe trækplaster de sidste par år – og i år bliver ingen undtagelse.

Aftenen starter i koncertsalen, hvor Ida Corr sætter tonen i samspil med to nordjyske pigekor. Herefter går turen ud på pladsen foran, hvor et endnu ikke offentliggjort navn vil spille, mens snobrødene bages med udsigt til bål på fjorden.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Musikkens Hus her

Fra kl. 19.

Aalborg Zoo

Hvis man vil være sikker på en god og stemningfuld aften for både store og små, så er arrangementet i Aalborg Zoo en sikker vinder.

Igen i år tændes der bål på savannen, hvor Julie Bertelsen står for årets båltale.

Der vil være reduceret billetpris i aftenens anledning, hvor voksne fra kl. 16 kan komme ind for 90 kr., mens børn koster 60. Du kan altså sagtens kombinere bålfesten med et par underholdende runder i haven.

Du kan for eksempel nå at hilse på de helt nye tigerunger. 

Foto: Aalborg Zoo

Du kan læse mere om Sankt Hans i Aalborg Zoo her

Fra kl. 17.30.

Lindholm Høje

Vil du være omgivet af ældgammel historie, imens du nyder en stolt tradition fra fordums tid, så skal turen gå til Lindholm Høje.

Her kan du nyde en smuk sommeraften i selskab med kammerkoret Coro Misto.

Båltalen holdes i år af rådmand Hans Henrik Henriksen, fra By- og Landskabsforvaltningen i Aalborg Kommune.

Arrangementet er gratis, men hvis du vil opgradere oplevelsen, kan du fra kl. 18 besøge Café Lindholm, der byder på en særlig tre-retters Sankt Hans menu. Læs mere om dét her.

Husk også, at hvis du i stedet er sulten efter lidt historiefortælling, så kan du dykke ned i både vikingetid og oldtid indenfor på Lindholm Høje Museet, hvor der er fri entré fra kl. 17.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Lindholm Høje her

Fra kl. 20.30.

Mølleparken

Endnu en genganger på sankthansbålet, er når Lions Club indbyder til en hyggelig Sankt Hans aften i hele Aalborgs Møllepark, hvor du på plænen ved skulpturen Noahs Ark, kan nyde en aften med picnic, underholdning og (selvfølgelig) – et bål.

A Minor Blues Band står endnu engang for swingende blues.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Mølleparken her.

Fra kl. 18. 

Sankt Hans fest i Østre Anlæg

I Østre Anlæg har man valgt at fejre midsommeren med et hyggelig børneloppemarked, der starter fra kl. 16. Der vil desuden være mulighed for ansigtsmaling, hoppepude og snobrød.

Kl. 18 holder Skt. Markus Kirke Åbent Tårn, hvor alle er velkomne til at nyde udsigten.

Herefter tændes bålet, hvor rådmand Mai-Britt Iversen holder årets båltale.

Der vil kunne købes sodavand, øl, vin, kaffe, the, kage, pølser, slush ice og popcorn.

Fra kl. 20.

Du kan læse mere om Sankt Hans i Østre Anlæg her.

Sankt Hans fest ved Margrethekirken

I tæt samarbejde med Blårævene og FDF er det en glæde at byde hjertelig velkommen til en hyggelig Sankt Hans fest med snobrød, pandekager og popcorn i skovbrynet bag Margrethekirken.

Årets båltaler er Flemming Møller Mortensen, og der vil være masser af børneaktiviteter, bålfest og fællessang.

Hele aftenen kan der købes pølser, øl og sodavand.

Fra kl. 20. 

Du kan læse mere om Sankt Hans ved Margrethekirken her.

Få sommerlæsningen i hus: Hovedbiblioteket holder kæmpe bogsalg

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For mange er sommeren den tid på året, hvor man tager sig tid til fordybelse i en god, gammeldags bog.

Hvis man er meget flittig med læsningen, så kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære – medmindre du selvfølgelig lægger vejen forbi Aalborg Hovedbibliotek, der d. 25. juni endnu engang afholder bogsalg på adressen i Rendsburggade.

Denne tirsdag sælger biblioteket ud af sine kasserede materialer, der blandt andet består af romaner, krimier og børnelitteratur.

Du kan også være heldig at finde musik – både LP’er (klassisk musik), CD’er og bokssæt.

Normalt er der kø langt ud i Nørregade, så kom i god tid.

Noget for enhver bogorm

For at holde bibliotekernes samlinger aktuelle og indbydende, bliver uaktuelle og slidte bøger og tidsskrifter løbende kasseret.

Det kan også være materialer, som bibliotekerne har for mange af i forhold til efterspørgslen.

Der vil altså være gode muligheder for at sikre sig en masse skatte, uanset hvad du måtte mangle hjemme i bogreolen – eller i strandtasken.

Hvad: Bogsalg på Hovedbiblioteket
Hvor: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg
Hvornår: 25. juni, 10-17

Bemærk, at der kun kan betales med kontanter eller MobilePay.