Stjernenavn i byen: Kendt kunstner maler to store nye gavlmalerier i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Gavlmaleriet som det så ud tirsdag middag.
Gavlmaleriet som det så ud tirsdag middag.

Aalborg er allerede udsmykket med masser af flotte gavlmalerier, og inden for den nærmeste fremtid, kan vi se frem til to mere af slagsen.

Den verdenskendte kunstner SETH Globepainter er netop ankommet til Aalborg, og er i fuld gang med to gavlmalerier på Østerbro i Aalborg.

Planen var egentlig kun, at SETH skulle male ét gavlmaleri i byen.

“Men på vej fra gavlen i bilen, mens vi sidder og snakker om alt muligt andet, udbryder kunstneren pludselig: ”Wow! Fik lige en ide til den væg, vi lige kørte forbi. Kan jeg lave den også?!’,” fortæller Lene Kirk fra KIRK Gallery, til MigogAalborg.

“Så måtte vi ellers hurtigt i gang med at få fat i ejere og indhente tilladelser, da han kun er her de næste 10 dage,” fortsætter hun.

Det lykkedes, og kunstneren er derfor nu i fuld gang med to gavlmalerier på henholdsvis Østerbro 22 og 41.

Gavlmaleriet ved Østerbro 21 som det så ud tirsdag middag.
Gavlmaleriet ved Østerbro 41 som det så ud tirsdag middag.

Et helt unikt kunstnerisk udtryk

Det har længe været et stort ønske at få kunstneren til Aalborg, hvorfor det er første gang, han udfører et værk i Danmark.

Udover at have et helt unikt kunstnerisk udtryk har han desuden en fantastisk historie.

Hans mange gavlmalerier verden over og karrieren som kunstner startede ved en tilfældighed, hvor han i de mange lande han besøgte som globetrotter også lavede gavlmalerier, efter at have studeret illustration i Paris.

Med gavlmalerierne fik verden fik pludselig øjnene op for hans store talent og unikke udtryk, hvorefter hans karriere fik fuld fart.

I dag ligger han helt i toppen blandt verdens mest anerkendte gavlmalere.

Gavlmaleriet som det så ud tirsdag middag.

Om sit arbejde fortæller han:

”Mit arbejde handler om taler til det indre barn inde i hver enkelt af os. Sødme og uskyld fra barndommen står i kontrast til de kaotiske miljøer, jeg vælger at placere dem i.”

Har rejst i over 50 lande

Ofte placerer han børnene i miljøer med bøger som en henvisning til deres fantasi og kreativitet.

Efter intensiv rejsen til over 50 lande i løbet af de sidste to årtier, er Seth meget opmærksom på måden globalisering og modernisering påvirker lokale traditioner.

“Vi læser mindre og mindre med udbredelsen af skærmvaner”, forklarer han.

“Mens du læser, skaber vi vores egne billeder foreslået af ordene. Skærmen gør os dovne og ødelægger vores fantasi.”

Kunstneren vil arbejde på Østerbro i Aalborg indtil d. 13. aug.

Ude i god tid: Billigblomst har åbnet en kæmpe juleudstilling

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Om 124 dage er det juleaften,
der er længe, længe til …

Hva’ skal vi dog finde på?
Vi ku’ ta’ i Billigblomst!

Ja, det kan ikke vare længe, før supermarkederne sætter chokoladejulekalendere, pebernødder og plastikgrannet frem på hylderne – men i år er der alligevel en butik, der er kommet dem i forkøbet.

Billigblomst i City Syd har allerede nu taget den helt store kasse med julepynt ned fra loftet. Faktisk har de været i gang siden slut juli: til både stor begejstring og en snert af skepsis fra visse kunder.

Og der er altså ikke bare tale om et par uskyldige julekugler eller lidt dekorations-ler. Tværtimod.

Fyldt til randen med julepynt

Billigblomst har valgt nærmest at proppe hele den ene hal til randen med alt fra juletræer, julemænd, nøddeknækkere, flamingoforme, kagedåser til rensdyr i keramik.

Fethi Polat, der er medejer af Billigblomst, er slet ikke i tvivl om, at sæsonen er skudt i gang lige præcis til tiden.

“Faktisk er vores salg af julepynt på sit højeste i september og oktober. Når vi så rammer december, står det ironisk nok næsten stille,” fortæller han.

Men hvorfor så alligevel sætte frem flere måneder før folk begynder at købe? Det er der et ret praktisk svar på.

“Vi indkøber så store mængder ind, at det ville være helt umuligt for os at nå at pakke det ud og have så kort tid at sælge det i.

I stedet vil vi gerne bruge en masse ressourcer på at få det stillet pænt op, så vores kunder allerede nu kan købe årets julepynt,” siger Fethi Polat.

Kun positiv feedback indtil videre

Den tidlige julestemning deler som altid vandene blandt folk. Nogle af os kan ikke udstå synet – imens det for andre er en længe ventet kulmination på ulideligt mange måneders venten.

Indtil videre har Fethi dog kun oplevet positiv feedback på julelandskabet.

“Vi får rigtig mange reaktioner på det,” siger Fethi med et grin.

“De fleste elsker det og er vilde med at komme i lidt julestemning. Andre synes, det er lige tidligt nok – men det er altid sagt med et smil på læben, og folk er så søde,”

Der er selvfølgelig heller ingen i Billigblomst, der har tænkt sig at proppe julekugler ned i halsen på kunderne. Det klarer de faktisk helt selv og ganske frivilligt.

Krybbespillet har været en bestseller i Billigblomst. I dag, fredag, havde Fethi kun et enkelt tilbage.

“Vi sælger rigtig meget … Man tror det, måske ikke, men mange både private og virksomheder køber deres julepynt så tidligt på året, og derfor er de glade for, at vi allerede nu har et stort udvalg,” forklarer Fethi.

Så hvem ved – måske varer julen også lige til påske i Billigblomst? I hvert fald kan du allerede nu få stillet dine juleabstinenser og sikre et pyntet hjem, der ville gøre selv Gertrud Sand misundelig.

DGI Huset holder stort åbent hus: Prøv en gratis træning

Skrevet af: Michael Qureshi
PR-foto
PR-foto

DGI Huset i Nordkraft har skabt nogle rammer, som er helt unikke.

Her kan man træne under nogle gode forhold med nogle af Aalborgs allerbedste instruktører.

Blandt andet arbejder Aalborgs egen jernkvinde ultraløberen Stine Rex her, og skaber en fed stemning, når hun træner hold.

Lørdag d. 24. august åbner DGI Huset i Nordkraft dørene op, og byder alle interesserede inden for. Her kan man helt gratis prøve forskellige hold og mærke stemningen og opleve rammerne.

Stærkt sammenhold og god stemning

Om man er til cirkeltræning, yoga, Pilates, Zumba og en masse mere så byder DGI Huset på det hele. Der er også hold for børn, som også er gratis at deltage i lørdag.

Så hvis du er nysgerrig på at træne et sted, hvor man bliver udviklet og har et stærkt sammenhold, så bør man kigge forbi til Åbent Hus.

Der er desuden også Åbent Hus for børnene, hvor der også er særlige hold til de yngre. I løbet af formiddagen og lørdag eftermiddag kan aldre som 6-9 år, 4-6 år samt ældre og yngre børn være med og opleve børne-fitness som er sjovt og skønt at være en del af.

“Vi havde Åbent Hus i sidste weekend, og her kom der rigtig mange forbi og fik oplevet det vi har at byde på. Mange har måske hørt om, hvad vi kan tilbyde, men når man først har været her og fornemmet stemningen, så kommer de fleste igen. Vi håber også at se mange igen lørdag,” siger Stine Rex.

DGI Huset har også et tilbud, hvis man køber et hold klippekort til deres Åbent Hus. Hvis man køber et klippekort med 10 klip, så får man 3 klip gratis.

Du kan se hele holdplanen for lørdag d. 24. august her

Du kan tilmelde dig Åbent Hus her

Gigantisk kø: POWER åbnede i Aalborg med et brag

Skrevet af: Michael Qureshi

Fredag morgen klokken 7.00 åbnede Elektronik- og hvidevarekæden POWER med et brag i City Syd.

Tusinder af aalborgensere har allerede fra morgenstunden stået i kø, og i aftes var der propfyldt i teltet med overnattende kunder.

To timer efter åbningen var køen stadig gigantisk, men der var højt humør blandt de fremmødte, der fik serveret kaffe og rundstykker.

Mange kom også glade ud fra butikken med store fladskærme og computere og andet elektronik.

Udover en masse vilde kø-tilbud på bl.a. prisvindende SONY høretelefoner, Macbook Air 2019 og 65″ Samsung TV bliver det også en dag fyldt med fede events og konkurrencer.

“Det er en stor festdag,” siger Jesper Boysen, kædens adm. direktør.

Kan prøve Virtual Reality

For dem der tager turen derud, kan man også fordrive ventetiden med at prøve virtual reality, hvor aalborgensiske VRgame opstiller deres maskiner udenfor butikken – helt gratis selvfølgelig.

Senere på dagen serveres der også grillpølser og gratis is fra en is-bil i løbet af dagen.

120 medarbejdere, både fra den nye Aalborg butik samt hovedkontoret i København, står klar i den 2.500 kvadratmeter store butik om fredagen, og der åbnes 24 kasser til hurtig ekspedering.

Se alle POWERs åbningstilbud her.

Hvad: POWER butik åbningsdag
Hvor: Løven 25A, 9200 Aalborg SV
Hvornår: 23. august, 07.00-22.00