Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stjernekok fra CANblau overrasker: Genåbner denne toprestaurant i Aalborg

Af Michael Qureshi
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk
Restaurant Tabu genåbner nu Foto: Gastromand.dk

Den unge stjernekok Michael “Miv” Pedersen ligger absolut ikke på den lade side.

Han meddeler torsdag aften, at han genåbner den lukkede toprestaurant Tabu i Vesterå. I forvejen har “Miv” stor succes som medejer og køkkenchef på den spanske tapasrestaurant CanBlau.

Med overtagelsen af Restaurant TABU i Vesterå i Aalborg, vil Michael “Miv” bryde ud af sit spanske køkken onsdag til lørdag aften for at skabe en unik oplevelse på Restaurant TABU.

“Jeg glæder mig vanvittigt til også at stifte nærmere bekendtskab med de producenter af lokale råvarer, der findes lige syd for fjorden,” siger Michael “Miv” Pedersen i en pressemeddelelse.

Restaurant TABU var en af Aalborgs mest anmelderroste spisesteder. Derfor kom det også som lidt af en overraskelse, at man i maj lukkede den ned. Begrundelsen var, at der kun var gæster i weekenden, og at Aalborg i øvrigt ikke var til gourmetmad.

Indehaver Susanne Dige Kær smækkede da også godt og grundigt med døren, da hun drejede nøglen om.

“Jeg tror ikke, at den gastronomiske interesse i Aalborg er stor nok til en restaurant som vores. Vi kan jo se, at steder som Flammen og den nye asiatiske har masser af gæster også på hverdage, det vil aalborgenserne gerne have. Men ikke mad på det niveau, vi gerne vil have. Det ser vi tydeligt, for vi er jo overgået på Tripadvisor af blandt andet Flammen, sagde Susanne Dige Kær til Nordjyske og slog fast, at hun aldrig åbner et spisested igen i Aalborg.

Men den udfordring ser Michael “Miv” Pedersen ikke ud til at frygte. Der er allerede ambitioner om at man på den længere bane måske kan lande den eftertragtede Michelin-stjerne.

Den 31-årige stjernekok har også at have ambitionerne i. I 2013 løb han med førstepladsen i DM for professionelle kokke. Han vil stadig være en del af CANblau-køkkenet og dermed jonglere lidt mellem de to stile og restauranter.

Konceptet vil være en fast onsdags- og torsdagsmenu, 5 retter inkl. 5 vine og lette snacks til kr. 750,-.

Fredag og lørdag skrues der yderligere op for oplevelsen og valget af råvarer, 6 retter inkl. 6 vine og et bredt udvalg af snacks til kr. 1.250,-.

Alle dage er det desuden muligt at vælge i menuen, 3 retter og op – dertil at udforske et omfattende og personligt vinkort.

I pressemeddelelsen jubler man også over, at man nu kan udnytte ressourcerne langt bedre.

“En stor sidegevinst, med overtagelsen af Restaurant TABU, er at de unge kokke og elever i CANblau Tapasbar fra både Århus og Aalborg, ikke behøver rejse til København for at prøve kræfter med et præcisionskøkken på et meget højt niveau med høje ambitioner,” skriver ejerkredsen.

Restaurant TABU har plads til 40 gæster pr. aften, ligesom der er mulighed for større selskaber ugens øvrige dage.

Man kan allerede booke bord nu og læse mere om genåbningen 1. september her

Del artikel

Andre læser også