Stjernekok fra CANblau overrasker: Genåbner denne toprestaurant i Aalborg

Skrevet af: Michael Qureshi
Restaurant Tabu genåbner nu
Foto: Gastromand.dk
Restaurant Tabu genåbner nu Foto: Gastromand.dk

Den unge stjernekok Michael “Miv” Pedersen ligger absolut ikke på den lade side.

Han meddeler torsdag aften, at han genåbner den lukkede toprestaurant Tabu i Vesterå. I forvejen har “Miv” stor succes som medejer og køkkenchef på den spanske tapasrestaurant CanBlau.

Med overtagelsen af Restaurant TABU i Vesterå i Aalborg, vil Michael “Miv” bryde ud af sit spanske køkken onsdag til lørdag aften for at skabe en unik oplevelse på Restaurant TABU.

“Jeg glæder mig vanvittigt til også at stifte nærmere bekendtskab med de producenter af lokale råvarer, der findes lige syd for fjorden,” siger Michael “Miv” Pedersen i en pressemeddelelse.

Restaurant TABU var en af Aalborgs mest anmelderroste spisesteder. Derfor kom det også som lidt af en overraskelse, at man i maj lukkede den ned. Begrundelsen var, at der kun var gæster i weekenden, og at Aalborg i øvrigt ikke var til gourmetmad.

Indehaver Susanne Dige Kær smækkede da også godt og grundigt med døren, da hun drejede nøglen om.

“Jeg tror ikke, at den gastronomiske interesse i Aalborg er stor nok til en restaurant som vores. Vi kan jo se, at steder som Flammen og den nye asiatiske har masser af gæster også på hverdage, det vil aalborgenserne gerne have. Men ikke mad på det niveau, vi gerne vil have. Det ser vi tydeligt, for vi er jo overgået på Tripadvisor af blandt andet Flammen, sagde Susanne Dige Kær til Nordjyske og slog fast, at hun aldrig åbner et spisested igen i Aalborg.

Men den udfordring ser Michael “Miv” Pedersen ikke ud til at frygte. Der er allerede ambitioner om at man på den længere bane måske kan lande den eftertragtede Michelin-stjerne.

Den 31-årige stjernekok har også at have ambitionerne i. I 2013 løb han med førstepladsen i DM for professionelle kokke. Han vil stadig være en del af CANblau-køkkenet og dermed jonglere lidt mellem de to stile og restauranter.

Konceptet vil være en fast onsdags- og torsdagsmenu, 5 retter inkl. 5 vine og lette snacks til kr. 750,-.

Fredag og lørdag skrues der yderligere op for oplevelsen og valget af råvarer, 6 retter inkl. 6 vine og et bredt udvalg af snacks til kr. 1.250,-.

Alle dage er det desuden muligt at vælge i menuen, 3 retter og op – dertil at udforske et omfattende og personligt vinkort.

I pressemeddelelsen jubler man også over, at man nu kan udnytte ressourcerne langt bedre.

“En stor sidegevinst, med overtagelsen af Restaurant TABU, er at de unge kokke og elever i CANblau Tapasbar fra både Århus og Aalborg, ikke behøver rejse til København for at prøve kræfter med et præcisionskøkken på et meget højt niveau med høje ambitioner,” skriver ejerkredsen.

Restaurant TABU har plads til 40 gæster pr. aften, ligesom der er mulighed for større selskaber ugens øvrige dage.

Man kan allerede booke bord nu og læse mere om genåbningen 1. september her

Kom helt tæt på historien: Museum åbner pop-up udstilling på Budolfi Plads

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Gennem de sidste par år har en af Aalborgs centrale pladser været igennem voldsomme forandringer, og en helt ny Budolfi Plads har taget form.

Under byggeprocessen har arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum fået lov til at kigge med, og selvom de kun har udgravet mindre områder af pladsen, så er der dukket mange flotte fund frem.

Og nu rykker historien ud af museet og ind på pladsen. Det sker lørdag 16. november, når museet i tæt samarbejde med Budolfi Plads A/S åbner en udstilling med Budolfi-fund netop der, hvor de mange fund er gjort.

Det skrivre Nordjyllands Historiske Museum i en pressemeddelelse.

”En vores fornemste opgave som museum er at formidle historien til publikum. Men der er ingen, der siger, at det kun skal foregå på selve museet.

Det kan også være det sted, hvor tingene blev fundet, fordi det tilfører en ekstra dimension til fortællingen om fortidens aalborgensere,” siger Lars Christian Nørbach, museumsdirektør for Nordjyllands historiske Museum.

Også bygherre Budolfi Plads A/S er glade for samarbejdet, som har resulteret i den nye udstilling.

”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Nordjyllands Historiske Museum gennem hele byggeperioden, og vi har fulgt udgravningerne og de spændende fund meget tæt.

Det gode samarbejde og naboskab vil vi gerne fortsætte, og en pop-up udstilling er en god platform til at formidle information og historien om fundene fra byggeperioden,” udtaler Mikkel Højsleth fra Budolfi Plads A/S.

Arkæologer fra Nordjyllands Historiske Museum har de seneste par år udgravet mindre områder af Budolfi Plads ifm. anlæggelsen af den nye plads. Fundet at blandt andet et grubehus fra vikingetiden har rykket ved det sted, hvor Aalborg by opstod for mere end 1000 år siden.
Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Ridderspore og kniv

Under byggefasen har arkæologerne fundet spor af blandt andet huse og værksteder fra både vikingetiden og middelalderen – blandt andet et skomagerværksted fra slutningen af 1300-tallet.

Et andet levn fra fortidens mennesker på Budolfi Plads, som kan ses i den nye udstilling, er en velbevaret kniv fra 1300-tallet. Den er lavet af jern og har et skaft af ben. Den er fra før gaflen blev almindelig, og fortæller om en tid, hvor alle havde sin egen personlige kniv, som man brugte, når man spiste.

Blandt fundene, der vises frem i Budolfi-udstillingen, er også en spore fra 1300-tallet, som var en del af krigerelitens udstyr.

Når middelalderens adelige, beredne kriger pakkede sin hest ind i rustning, var det nødvendigt med sporer, for at hesten kunne mærke rytterens anvisninger. Den fundne spore er af en type, der blev brugt i 1200- og 1300-tallet – en periode, hvor flere kæmpede om kongemagten i Danmark. Fundet af sporen indikerer, at også Aalborg var ramt af disse urolige tider.

En særlig aalborgenser træder frem af fortidens skygge

I udstillingen kan man også se et segl. Eller rettere selve seglstampen, som ejeren har brugt, når han skulle sætte sit segl på et dokument.

Seglstampen blev fundet ved resterne af et hus og et latrin fra 1400-tallet, og den har været brugt til at underskrive dokumenter med. Den latinske inskription afslører, at det har tilhørt en mand ved navn Nicolaus.

Og det betyder ifølge arkæologerne, at huset efter al sandsynlighed har været beboet af netop denne Nicolaus.

Arkæologerne fra Nordjyllands Historiske Museum har fundet mange enkeltgenstande på Budolfi Plads. Blandt andet denne særdeles velbevarede kniv fra 1300-tallet. Den er lavet af jern og har et benskaft. Kniven er fra før gaflen vandt indpas, og stammer fra en tid, hvor bestikket bestod af en personlige kniv, som blev brugt, når man spiste. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Det er ifølge arkæologerne sjældent, at man kan knytte rester af et hus fra senmiddelalderen til en bestemt person. For den Nicolaus, der nævnes på seglstampen, kender vi også andre steder fra.

Skriftlige kilder fra den tid omtaler nemlig en Nicolaus Hanssøn, der i 1491 blev medlem af det eksklusive selskab i Guds Legemeslav, der var en social forening for byens spidser. Og det er sandsynligt, at seglet har tilhørt netop ham.

Ud over seglet, er der fundet tre pilgrimsmærker, som var datidens form for souvenirs, som man hjembragte efter rejser til religiøse steder. De har formentlig alle tilhørt denne Nicolaus, og de kan alle tre ses i udstillingen sammen med seglstampen.

Både seglstampen og pilgrimsmærkerne samt medlemskabet af Guds Legemslav fortæller os, at Nicolaus var en mand af et vist økonomisk og socialt format.

At han har haft et segl, vidner om, at han haft brug for dette i det daglige. Det peger i retning af en større købmands- eller håndværkervirksomhed med forbindelser til den store verden udenfor Aalborg.

Selv små genstande kan rumme en stor historie. Sejlstampen her blev fundet i resterne af et hus fra middelalderen (sidste halvdel af 1400-tallet), og det har blandt andet været med til at identificere ejeren af huset. Pilgrimsmærker fundet samme sted understreger, at ejeren – en Nicolaus Hanssøn – har været en berejst herre. Foto: Nordjyllands Historiske Museum

Åbner lørdag 16. november

Sammen med museets genstande kan man se arkivbilleder af Budolfi Plads udlånt af Aalborg Stadsarkiv samt billeder og video fra selve byggeprocessen.

Pop-up udstillingen er indrettet i et af butikslokalerne med indgang fra Budolfi Plads. Adressen er Budolfi Plads 14, 9000 Aalborg.

Den åbner lørdag 16. november, og der er åbent hver dag i tidsrummet kl. 9.00-17.00. I første omgang kan den ses til og med fredag 31. januar 2020.

Lækre biler til særpriser: Kæmpe Brugtbils Festival med kendte mærker i weekenden

Skrevet af: Redaktionen

Det er ikke så tit, at man kan få en Audi, Golf, Passat eller Skoda til en særpris.

Men i den kommende weekend lørdag d. 16. november og søndag d. 17. november inviterer bilhuset Semler Retail på Ny Kærvej til stor Brugtbils Festival. Fra klokken 11-16 begge dage.

Her kan man få særligt gode priser på de tre kendte mærker Audi, Volkswagen + Volkswagen Erhverv og Skoda.

De kører skarpe priser på deres brugte biler + GRATIS undervognsbehandling på alle brugte biler solgt denne weekend, og ugen efter.

Ender man med at købe en brugt bil derude i weekenden deltager man automatisk i lodtrækningen om et gavekort på 4000,- til et spaophold.

Derudover er der også en anden konkurrence, som alle kan deltage i, hvor man kan vinde et gavekort på 1000 kr.

Gratis pølser, balloner og sodavand

Udover bilerne er der andre gode grunde til at kigge forbi og man kan let tage hele familien med. Der er nemlig sørget for pølsevogn, der deler GRATIS pølser ud, samt sodavand.

Desuden er der balloner til børnene.

Blandt helt skarpe tilbud kan man bl.a. købe en Audi A3 30 TDI Sport Limited Sportsback S Tronic der kun har kørt 8.000 kilometer til 310.000 kr.

En Audi A6 2,0 TDI 190 Ultra Avant S Tronic med 101.000 kilometer på tælleren står i 335.000 kr. Så altså meget bil for gode penge.

En Skoda Fabia 1,0 TSI 95 Ambition Combi der har kørt 3.000 kilometer kan man købe 175.000 kr.

Se flere tilbud på dette link Brugtbil Festival

Hvad: Brugtbil Festival
Hvor: Ny Kærvej 47
Hvornår: Lørdag & søndag d. 16 og 17. november
Klokken 11-16 begge dage

Ugens tip: Grillen Burgerbar laver den ultimative andeburger

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi elsker at forkæle jer med de bedste nyheder fra verdens fedeste by, og nu er vi klar med endnu et tiltag, som forhåbentlig får jer til at udnytte endnu flere af de mange lækre kulinariske sager, som byens madsteder byder på.

Ugens Tip er en stor succes på vores søstermedie MigogKbh, hvor redaktionen tipper om alt fra gourmet-pita, lækkert kaffe, smørrebrød og varm chokolade.

Det er vi nu også klar med her på MigogAalborg, og Ugens Tip er et højaktuelt og indbydende ét af slagsen.

Den ultimative andeburger

Vi har før skrevet om Grillen Burgerbars geniale julefrokost-koncept, hvor flæskesteg, kartofler og sovs er byttet ud med burger og bajere.

Hovedingrediensen i julefrokosten er burgeren Grill De Canard, som er deres bud på den ultimative andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard.

Men den greasy andeburger er ikke kun gæst til julefrokosten, for den findes nemlig også på menukortet i en begrænset periode.

Sidste år kunne burgeren kun bestilles i perioden 1.-23. december, men på grund af stor efterspørgsel har de i år valgt at sætte burgeren på menuen allerede d. 8. november og helt frem til 31. december.

Det virker altså til, at Grill De Canard er ved at blive et decideret julehit, og det så vi som den perfekte andledning til lige at lave en lille tester.

Derfor satte vi GPS’en til Ved Stranden 1 og satte os for at lave en lille andmeldelse af den populære burger.

ANDmeldelse af Confit De Canard

Confit de Canard består som beskrevet af confiteret and, rødkål, flæskesvær og er smurt med Grillen’s mayo.

Kender du endnu ikke til confiteret and, fortjener du næsten at blive kogt i dit eget fedt … for det er netop, hvad andekødet er gået igennem for at blive så mørt, at du kan spise det uden gebis.

Det gik ikke længe fra vi andkom til den fristende burger stod foran os.

Efter kyndig vejledning fra tjeneren valgte vi at supplere burgeren med ekstra and og flæskesvær til 25. kr. ekstra (… for hvorfor ikke?!) og så en gang pickles (+ 5 kr.), som skulle være et tiltrængt syrligt indspark til de mange tunge elementer i burgeren.

Kombinationen af det fede og møre (!) and, den let-syrlige rødkål, mayo’en og brioche-bollen var virkelig lækker!

Men vores klare holdning er, at du ligeså godt kan gå all in og bestille den med ekstra kød og pickles, for det gjorde den samlede smagsoplevelse helt suveræn.

Du vælger selvfølgelig at bestille Confit De Canard som menu (129 kr.), hvor du kan vælge mellem Curly Fries, Fries, Cheese Fries (+10 kr.), Oh My Fries (+20 kr.) eller Sweet potato fries (+10 kr.).

Dertil får du også en valgfri mayo, og her faldt vores valg naturligvis på den hjemmelavede Bearnaise mayo … det var simpelthen for fristende ikke lige at prøve kombinationen af confiteret and og bearnaise sauce.

Spoiler alert: Det fungerer selvfølgelig glimrende!

Den samlede pris for oplevelsen landede på 159 kr. og så tør vi godt garantere, at du ikke går sulten derfra.

Hvad: Grill De Canard (Andeburger med rødkål, sprøde flæskesvær og Confit de Canard)
Hvor: Grillen Burgerbar
Hvornår: Frem til 31/12
Pris: Burger: 109 kr. (både i restauranten og takeaway) Menu: 129 kr (Ekstra and og flæskesvær: 25 kr., Pickles: 10 kr.)