Stine løb 246,8 kilometer i rekordtid: Bjerget var det vildeste

Skrevet af: Michael Qureshi
Stine Rex ved målstregen
Foto: Dan Kristensen
Stine Rex ved målstregen Foto: Dan Kristensen

Der er god grund til at være stolte af Stine Rex, der bor i Aalborg og til daglig arbejder som fitnesskoordinator i DGI Huset i Nordkraft.

I weekenden gennemførte hun det ultimative ekstrem-løb. Det vilde Spartathlon-løb på 246,8 kilometer, hvor man løber fra Athen til Sparta. Men Stine Rex gennemførte ikke bare. Hun klarede det også i en rekordtid som bedste danske kvinde nogensinde. Hun blev nummer fire blandt alle kvinder i løbet og nummer 35 i alt.

En imponerende kraftpræstation. Men der er stadig masser af overskud, da migogaalborg.dk taler med hende tirsdag formiddag.

”Det er faktisk lidt den værste dag i forhold til hele kroppen. De første dage var det mest benene og de forskellige sår, der gjorde ondt. Men nu har jeg eksempelvis ondt i halsen og ganen er hævet underligt nok. Men jeg håber, at jeg er helt frisk i morgen, og kunne jeg selv bestemme, så havde jeg været i fuld gang igen her tirsdag.”

Stine Rex kvalificerede sig automatisk til verdens mest ekstreme ultraløb ved at vinde kvindernes række i 24 timers løbet i Sæby. Så hun vidste ikke rigtig, hvad hun skulle forvente, da hun ankom til Grækenland i sidste uge.

”Man kan vel sige, at det er meget godt, at jeg godt kan være lidt naiv engang imellem. For jeg tog derned sådan uden de store forventninger, ud over at jeg godt ville gennemføre på de 36 timer, man havde. Og så kommer man derned, og det er ikke bare Hr. Og Fru Danmark der er med til det her løb.

Det er tidligere OL-vindere fra forskellige lande, og de havde linet poser op, som de skulle have med på de forskellige depoter og så videre. De havde nok en lidt mere professionel tilgang til det end mig, så jeg stod da der og følte mig lidt undertippet,” forklarer Stine Rex og griner.



Hun har sådan en naturlig charme, når man taler med hende, men hun kan tydeligvis også være benhård, når det gælder. For hun kom over for nogle udfordringer, som hun nok aldrig havde drømt om.

”Jeg delte det lidt ind i maratons, for så var det mere overskueligt for mig. Så var det seks, jeg skulle gennemføre under 36 timer. Den første gik også rigtig fint i et roligt tempo, hvor jeg løb den under fire timer. Men det var også 29-30 grader, så jeg var meget opmærksom på ikke at blive dehydreret. De næste 40 kilometer gik faktisk endnu bedre, hvor jeg løb en ny maraton på 3.30,” fortæller Stine Rex.

Hun endte også med at bryde aftaler med sig selv undervejs.

”Jeg havde jo lovet mig selv, at jeg bare skulle gennemføre, og så var tiden underordnet så længe det var inden for tidsgrænsen. Men jeg kunne slet ikke lade være med at sætte mig op til at overhale, når jeg havde muligheden, og det motiverede mig egentlig også,” fortæller hun.

Stine i Aalborg
Foto: Dan Kristensen

Fredag nat kom så den største udfordring. Et bjerg der skulle overvindes i tusmørke.

”Det var klart det vildeste. De kaldte mig Screaming Girl, fordi jeg skreg hele tiden både op og ned. Der var kun syv grader på det tidspunkt, så det var lettere at løbe, men stigningen var helt sindssyg. Der var man simpelthen nødt til at gå op.

Da jeg så troede, at jeg havde nået toppen, så kunne jeg så godt se pandelamperne i mørket fortsætte endnu længere op. Og det er slet ikke som i Danmark, hvor der måske er et gelænder, så man ikke kan falde ned. Der var ingenting der ligesom sikrede, at man ikke faldt ud over. Det var altså ret skræmmende,” siger fitness-koordinatoren.

Men vejen ned var måske endnu værre.

”Man skulle ned af sådan en grusvej, hvor man bare gled hele tiden. Det var vildt ubehageligt, og man kunne bare høre mange mennesker glide og rutsche ned. Det var helt vildt ubehageligt i komplet mørke. Så der er ingen tvivl om, at bjerget var klart det vildeste på turen,” forklarer Stine.

De sidste 100 kilometer var også meget specielle.

”Det var sådan helt surrealistisk at løbe der og se folk stå og kaste op midt på vejen. Andre lå bare og rystede. Jeg så en voksen mand sidde og græde i vejkanten. En tredjedel af deltagerne gennemfører aldrig, fordi de blandt andet ryger under tidsgrænsen. 80 procent gennemfører til de 36 timer, så det at jeg løb den så hurtigt er noget jeg er helt vildt stolt over,” forklarer hun.

Stine Rex holdt motivationen oppe blandt andet fordi hendes mand Dan var med hele vejen.

”Der var 17 steder, hvor han kunne stå. Så det holdt modet oppe, og jeg glædede mig til at se ham igen hver eneste gang. Så kunne han lige komme med nogle motiverende ord. Jeg fik massage et par gange, men ellers så hvilede jeg mig slet ikke. Ellers var jeg nok ikke kommet i gang igen i løbet.”

Stine Rex sammen med sin mand Dan Foto: Privat
Stine Rex sammen med sin mand Dan
Foto: Privat

På forhånd havde Stine Rex besluttet at hun ville holde sig kørende på hvidt brød og Nutella, men den plan blev ændret undervejs.

“Det var alt for varmt til at indtage sådan noget tørt. I stedet drak jeg meget cola, saftevand og vand. Så holdt jeg mig kørende på bananer og franske kartofler på grund af salten. Det var lidt mærkeligt, for ved alle depoter var der alskens lækkert at vælge imellem, men det var som om, at min krop besluttede selv, hvad jeg skulle indtage for at klare mig bedst.”

Hvad er så den næste udfordring, når man har løbet 246,8 kilometer på 30 timer?

”Danmarksrekorden i 24 timers løbet i Sæby er 217 kilometer. Jeg løb 202 kilometer på 24 timer op af et bjerg og i kuperet terræn i 30 grader. Så på et eller andet tidspunkt er jeg nødt til at forsøge at slå rekorden herhjemme,” siger Stine Rex og griner.

Og i forhold til sit daglige arbejde i DGI Huset i Nordkraft, kan hun også bruge ekstrem-løbet til meget.

”Mit job handler om at motivere og inspirere andre. Så kan jeg få nogle af de folk jeg arbejder med til lige at give den en ekstra skalle, så er det fantastisk. Det kan være, at de tænker, at hvis Stine kan løbe så langt, så kan jeg også løbe fem kilometer i dag.”

Fik du læst?

Vinbar er det nye sort: Her er fire gode bud i Aalborg

Vino Y Pintxos ligger centralt på Boulevarden
Vino Y Pintxos ligger centralt på Boulevarden

Andelsboliger er hotte igen: Så hurtigt rives de væk

Skrevet af: Christine Luca Hornemann

Ejerlejlighedsmarkedet og lejeboligmarkedet er eksploderet med høje priser de sidste par år.

Det har medført at boligsøgende har søgt andre muligheder for at finde et tag over hovedet.

En ny opgørelse fra Boliga viser, at andelsboliger er blevet mere eftertragtet og flere boligsøgende har valgt at blive andelshavere.

Laveste antal af udbudte andelsboliger i 10 år

Schweiziske obligationer, renteswap og konkurs har ofte været sat i forbindelse med køb af en andelsbolig. Men de dage lader til at være talt.

Til trods for de skrækhistorier, som har gjort, at flere har holdt sig væk fra andelsboligforeningerne i adskillige år, så er udbuddet af andelsboligerne lavere end det sidste årti.

Opgørelsen viser, at fra perioden d. 1 april til 1. oktober 2018, har der været 2.716 andelsboliger offentlig til salg.

Det er ikke mange, hvis man kigger tilbage i samme periode i 2013 – der blev der sat 12.569 andelsboliger til salg.

En forskel på intet mindre end 9.853 andelsboliger.

Årsagen til at andelsboligerne er blevet så eftertragtet kan skyldes, at de økonomisk kan være mere tilgængelige end de tilsvarende ejerboliger, mener cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig fra Reakredit Danmark.

”Det er en naturlig konsekvens af de senere års kraftige prisstigninger på ejerboligmarkedet, mens mange andelsboliger er bundet af maksimalpriser,” siger Christian Hilligsøe Heinig til Boliga.

Har du læst vores artikel om hvad forskellen på en andelsbolig og en ejerbolig er – klik her.

En andelsbolig kan kun sælges til den maksimalpris, som andelsboligforeningen har sat andelsværdien til.

Det betyder i praksis, at sælgeren af andelsboligen ikke frit kan bestemme, hvor stor en pose penge andelsboligen skal koste, når den udbydes til salg.

Derfor må boligen højst sælges til den beregnede maksimalpris.

Køberne skal være hurtige på aftrækkeren

Valgmulighederne for køberne har været meget færre end for fem år siden, og opgørelsen fra Boliga viser også, at køberne har skulle træffe en beslutning hurtigere.

Statistik fra Boliga.dk

For også liggetiderne har haft en betydning – de er dalende, hvilket viser hvor eftertragtet andelsboligerne har været i år.

I år nåede en andelsbolig en liggetid på 118 dage på landsplan i gennemsnit.

Sidste år var liggetiden 180 dage, altså et halvt år, og i 2012 på 261 dage. I øjeblikket er liggetiden i Aalborg  gennemsnitlig på 148 dage.

Ifølge Christian Hilligsøe Heinig forventes det økonomiske opsving at fortsætte, og det vil betyde, at der stadig er en efterspørgsel på andelsboliger.

”Det vil bevirke, at der stadig over det kommende års tid vil være stor rift om mange andelsboliger, og at de primært vil blive solgt uden om en ejendomsmægler,” siger han til Boliga.

Prøv Aalborgs nye søgeportal på ejer- og lejebolig

MigogAalborg Bolig har lanceret Boligswipe som er en ny og meget lettere måde at søge boliger på. Find de boliger der matcher dig inden for location og søgekrav – og nærstuder så de rigtige

Følg vores nye boligmedie MigogAalborg Bolig her – alt med ejendomme og de fedeste boliger i Aalborg

INFO:

På MigogAalborg Bolig skriver vi om de spændende boliger i Aalborg og omegn, som skiller sig ud på den ene eller anden måde. Vores artikler er ikke sponsoreret, medmindre det står tydeligt markeret.

Er du ejendomsmægler eller har en bolig til salg og mener MigogAalborg Bolig bør omtale en bolig eller projekt, så skriv til christine@migogaalborg.dk eller direkte på vores Facebook.

Den nye øl-is er på markedet: Her kan du købe den i Aalborg

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De fleste er enige om, at en øl skal serveres iskold.

Der stopper sammenligningen mellem is og øl nok også for de fleste.

Men det vil de to Thy-virksomheder Premier Is og Thisted Bryghus gerne anfægte.

I slutningen af maj lancerede de nemlig en helt ny øl-is. Det gav genlyd i hele Norden, og således også her på MigogAalborg. Læs mere om det her.

Den kan købes i Aalborg

Nu er Thagaard-isen så på markedet.

“Vi har mærket en stor interesse for at få isen på markedet, og nu er vi klar,” siger Kommerciel Direktør Christian Brink, Premier Is/Mejerigaarden, i en pressemeddelelse.

Han påpeger, at mange faktorer spiller ind, når man skal lancere en helt ny is i et nyt samarbejde.

“Da der er tale om en speciel is i forhold til normalen, har Thisted Bryghus skullet producere smagsingredienserne, isen har skullet produceres, produktet skal godkendes af fødevaremyndighederne og så videre.

Det er baggrunden for, at alle har måttet vente,” siger Christian Brink.

Thagaard-isen er baseret på smagene fra Thagaard-øllen, der er en del af Nationalpark-serien fra Thisted bryghus.

“Vi glæder os over samarbejdet med Premier Is, og en øl-is er et helt nyt marked for os. Vi glæder os til at se, hvad øl-isen måske fører med sig af andre projekter i fremtiden, siger Bryggeridirektør Aage Svenningsen, Thisted Bryghus.

Thagaard-isen kan købes i udvalgte MENY-butikker over hele landet. Her i Aalborg kan du altså finde den i Kennedy Arkaden og på Otto Mønsteds vej 1 ved City Syd.

Sådan smager den

Processen for at lave øl-issen er en meget omfattende og detaljerig proces.

I forsommeren plukkes de ny-udsprungne birkeblade og de lysegrønne granskud i skoven tæt på Nors Sø i Nationalpark Thy.

På Thisted Bryghus bliver de naturlige aromaer fra skoven indfanget, når man brygger den milde og friske Thagaard Øl.

Øllet udgør en særdeles spændende og sansebehagende smagsingrediens, og bidrager med lette aromaer af pebermynte og citrus i Thagaard Isen.

Smagsoplevelsen understreges af den cremede flødeis, der har sin oprindelse fra danske landmænd, hvis køer leverer fløden til de lækre og velsmagende flødeisvarianter fra Mejerigaarden og Premier Is i Thy.

MigogAalborg Shop

Har du i øvrigt set, at MigogAalborg lige har lanceret en webshop med lave priser på kvalitetsprodukter?

Tjek det ud her – eller klik på billedet

JØRN gentager succes: Julefrokost med udsigt over Limfjorden

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Hvis der er én restaurant i byen, som kan prale af den helt perfekte placering, kan det næsten kun være Restaurant JØRN.

Den er placeret i den arkitektoniske perle, Utzon Center, tæt ved både fjord og by.

I de helt unikke omgivelser serverer de dagligt elegante frokostretter, med sans for både detaljer og smag.

Om torsdagen har de stor succes med deres Wine & Dine, hvor de serverer lækker aftensmad til hverdagspris. Det kan du læse meget mere om her.

Sidste år lancerede Restaurant JØRN deres helt særlige form for julefrokost, som var yderst populær.

”Julefrokosten sidste år var en stor succes, så det vil vi selvfølgelig gerne gentage. Det bliver med mange af de samme elementer,” fortæller køkkenchef, Tina Jakobsen, til MigogAalborg.

Foto: Restaurant JØRN
Foto: Restaurant JØRN

God mad i godt selskab

De fleste har nok stiftet bekendtskab med den vilde julefrokost, hvor mad og drikke indtages i bizarre mængder, og skandalerne står i kø.

Hos JØRN vil man gerne tilbage til rødderne, hvor det handler om at hygge sig med god mad og socialt samvær.

”Med al respekt for de julefrokoster med fuld musik på anlægget og dans på bordene, holder vi det lidt mere low key og hyggeligt hernede. Der skal være plads til at snakke og nyde hinandens selskab, selvfølgelig med god mad og drikke involveret.”

Julefrokostmenuen kan deles af selskaber fra minimum otte personer, imens man i ro og mag kan nyde hinandens selskab i den hyggelige restaurant – og selvfølgelig udsigten udover den smukke Limfjord.

Uden trængsel og alarm

Som man kender det fra JØRN, er maden anrettet let og elegant, så man ikke bliver overmæt og oppustet bare ved synet af de mange julegodter.

”Vi vil gerne skabe en oplevelse, hvor alle sanser bliver forkælet. Maden er lavet fra bunden med de bedste råvarer, og de rammer vi serverer det hele i er jo en fryd for øjet,” siger Tina og fortsætter:

”Maden serveres ved bordet, som en slags siddende buffet. På den måde kan gæsterne holde samtalen kørende og koncentrere sig om at hygge sig, mens maden bliver serveret.”

Et besøg på Restaurant JØRN er altid karakteriseret ved de bedste råvarer, og det gælder også, når det kommer til dem med procenter i.

”Vores juleøl er fra Fur Bryghus, og vores snaps er fra Nordisk Brænderi, som virkelig leverer noget af den højeste kvalitet på markedet.”

Lokale råvarer af høj kvalitet

De lækre julespecialiteter kan nydes for 350 kr. pr. person (fra otte personer).

Julefrokost hos JØRN tager imod aftenreservation (fra otte personer) på fredag og lørdage fra 9. november til 15. december. Det er også muligt at bestille bord andre dage i ugen. Her dog min. 20 personer – eller alternativt til frokost, alle ugens dage fra 11-15.

Menuen består af otte retter, som alle er lavet på lokale råvarer af høj kvalitet:

Menu:

Stegt sild – æggecreme – løg

Gravad laks – sennepsdressing – dild

Bagt laks – håndpillede rejser – citron

Grov leverpostej – svampe – bacon – rødbede

Julemedister – sennep – æbleflæsk

Rosastegt andebryst – rødkål – andesauce

Braiseret svinenakke – kartofler – tyttebær

Risalamande – mandler – kirsebærsauce

Danske oste – chutney – oliven – kiks

Serveres med rugbrød og surdejsbrød

Du finder info om bordbestilling og mere info her.