Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

Af Stine Kjølby Christensen

De første par måneder med en nyfødt baby går ofte med at spise, sove og at lære sit nye familiemedlem at kende.

Men hvad gør man, når baby begynder at udvikle større og mere sociale behov – og har brug for både underholdning og stimulering?

Det har Fokus Aalborg svaret på.

På holdet Stimulerende leg for din baby er det nemlig netop dét, der er i fokus.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

Her mødes et hold af mødre med deres babyer, mens underviser Lone Rohde sørger for en hyggelig time fuld af dans, babymassage, snurren rundt, sæbebobler og glade hvin til munter musik.

“Holdet er lavet for at give mødrene en mulighed for at have det sjovt med deres baby på deres præmisser. Det handler om nærværet mellem mor og barn, der får en god stund sammen – og samtidig får de en masse øvelser med sig, der også kan laves derhjemme.

Dermed er holdet en rigtig fin kombination mellem kvalitetstid, og dét at få noget viden og information om barnets motoriske udvikling,” fortæller Lone til MigogAalborg.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

Plads til alle

Lone er selv psykomotorisk terapeut, sygeplejerske og zoneterapeut med speciale i netop babyer – og samtidig er hun én af de mest hjertevarme mennesker, man kan komme i nærheden af.

Desuden har hun undervisningserfaring i alt fra smertehåndtering og mindfulness til efterfødselsyoga.

Disse kvaliteter skaber både plads til masser af læring for mødrenes vedkommende; men også tålmodighed og trygge rammer, hvis din baby har haft en hård nat og ikke ligefrem er veloplagt til at mosle rundt med bolde og sange.

“Forældrene skal ikke føle, at det er et præstationsræs, og at man behøver at komme med en toptunet baby … Hvis barnet er uroligt, så kan sådan en time tværtimod få vendt hele situationen fra hårdknude til noget hyggeligt,” forklarer Lone.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

Under timen kommer babyerne igennem alle sansestimulanser; lige fra berøringssansen, balancesansen, synssansen til høresansen – og dette korrigeres naturligvis individuelt efter babyens alder og udvikling.

“Babyerne på holdet er helt ned til to måneder gamle, og så skal øvelserne selvfølgelig tilpasses både alder og temperament. En ældre baby kan også sagtens være mere sensitiv end en yngre, og dermed have nogle andre behov,” siger hun.

Holdet løber over otte uger, og som Lone siger, så sker der enormt meget i en babys udvikling i den tidsperiode. Derfor ændrer øvelserne sig også løbende – samtidig med, at der holdes fast i de velkendte rammer og genkendelses glæde for både store og små.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

Mødrene finder hinanden

Udover det sociale aspekt mellem mor og baby, så er der selvfølgelig også noget at hente mødrene i mellem. Ikke nok med, at der på holdet findes en gensidig forståelse for en træt og pylret baby – men efterfølgende er der også masser af mulighed for at tale om det mor til mor.

I hvert fald udnytter mange muligheden for at snakke andet end babysprog i timerne efter holdet, hvor KaffeFair i stueetagen gerne tager sig af forplejningen med alt fra kage til kaffe og en god frokost.

Nybagt mor?: Kom til Stimulerende leg for din baby

“Vi oplever ofte, at mødrene også finder sammen, og på den måde bruger hinanden til at snakke om timen bagefter – og selvfølgelig alt muligt andet også,” fortæller Lone og fortsætter:

“Derudover får babyerne jo også rigtig meget ud af at pludre med hinanden, hvilket jo blot er med til at stimulere deres sanser yderligere. Alt i alt er det et rigtig godt og givende hold for alle parter.”

Stimulernede leg for din baby har næsten altid et hold kørende, så trænger både du og din baby til lidt adspredelse fra hverdagens trummerum, kan du allerede nu booke din plads lige her:

Første mødegang:

Tir 31.08.2021 10:00-10:45

Tir 31.08.2021 11:00-11:45

Tor 02.09.2021 09:45-10:30