Annonce
Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Rejsegilde på Havnebryggen: Her kommer 91 nye boliger direkte ud til Limfjorden

Af Stine Kjølby Christensen
default
default

Byggeriet på Stigsborg skrider hastigt fremad, og opførelsen af 91 ejerboliger på Havnebryggen er i fuld gang.

Det blev tirsdag markeret med et rejsegilde, hvor de involverede byggeaktører var til stede for at fortælle mere om den store og markante boligejendom, som forventes at være klar til indflytning i efteråret 2022.

Udviklingen på Stigsborg er fortsat i fuld gang, og nu er et af bydelens største og mest centrale bygninger, Havnebryggen, for alvor ved at tage form.

Rejsegilde på Havnebryggen: Her kommer 91 nye boliger direkte ud til Limfjorden

Rejsegilde på det markante byggeri

Det blev tirsdag markeret med et rejsegilde, hvor repræsentanter fra A. Enggaard A/S, PFA Pension samt Arkitema Architects var til stede for at fortælle mere om det markante byggeri, som forventes at stå færdigt i løbet af 2022.

“Vi er rigtig glade for den fortsat stigende interesse i Stigsborg, og ikke mindst at mange havde lyst til at møde op for at høre mere om Havnebryggen, som er et af de helt centrale byggerier på Stigsborg med en fantastisk beliggenhed lige ned til vandet.

Med rejsegildet har vi således nået en vigtig milepæl, som markerer, at nogle af de første beboere på Stigsborg inden længe kan flytte ind i den nye bydel,” lyder det fra Anton Hessellund, direktør i byudviklingsselskabet Stigsborg P/S, der er ejet af Aalborg Kommune, PFA Pension og A. Enggaard A/S.

Rejsegilde på Havnebryggen: Her kommer 91 nye boliger direkte ud til Limfjorden

Fællesskab i centrum

Havnebryggen kommer til at bestå af 91 ejerboliger beliggende lige ned til Limfjorden og med udsigt ud over Aalborg.

Lejlighederne opføres i størrelserne 55 til 155 kvadratmeter, som skal sikre en blandet beboergruppe i boligerne – lige fra seniorer og enlige til børnefamilier og yngre par.

På Havnebryggen vil der være mulighed for at leje en gæstebolig, når behovet for en ekstra seng opstår, og man behøver derfor ikke nødvendigvis et ekstra værelse i lejligheden.

I opførelsen af Havnebryggen har PFA Pension og A. Enggaard haft fokus på at skabe rammer for et stærkt fællesskab mellem beboerne og har således prioriteret at benytte de attraktive kvadratmeter lige ned til vandet på et sted, som beboerne kan samles om.

Derfor opføres Kanthusene centralt mellem lejlighedsbygningerne, hvilket bliver et fælles opholdsrum for beboerne med blandt andet hyggelige loungeområder, fælles køkken og spiseområder.

Rejsegilde på Havnebryggen: Her kommer 91 nye boliger direkte ud til Limfjorden

Plads til fællesskab

I Kanthusene kan man både mødes med andre beboere over en kop kaffe, eller man kan medbringe sin bærbar på en hjemmearbejdsdag, hvis man har behov for at komme ud af lejligheden, men samtidig være tæt på hjemmet.

“Fællesskab har været et helt centralt nøgleord i opførelsen af Havnebryggen, hvor det har været et stort ønske at skabe et rum for netop fællesskab, samvær og afslapning,” siger Per Severinsen, der er projektudvikler hos A. Enggaard A/S. Han fortsætter:

“Havnebryggen er uden tvivl et attraktivt område for en blandet befolkningsgruppe, som dog alle vægter nærhed til natur, vand og indkøb højt.

For børnefamilier vil det eksempelvis være en stor fordel at bo blot et stenkast fra den kommende folkeskole, som opføres inden for få år.

Derudover tyder meget på, at den omtalte gangbro mellem Stigsborg og Musikkens Hus bliver en realitet, hvilket vil skabe en endnu stærkere forbindelse til Aalborg.”

Rejsegilde på Havnebryggen: Her kommer 91 nye boliger direkte ud til Limfjorden

Vil bygge 150 boliger

Boligbyggeriet på Havnebryggen udgør første etape i et større byggeri, som opføres af PFA Pension og A. Enggaard over en årrække.

Sammen har PFA Pension og A. Enggaard købt byggefelterne B6 og B8 på Stigsborg og har planer om at bygge i alt 150 boliger, hvoraf de første 91 boliger på byggefelt B6 snart står klar.

“Det er glædeligt, at opførelsen af Stigsborg skrider planmæssigt fremad, og det bliver spændende at følge med i den fortsatte udvikling af bydelen, som over de næste mange måneder og år for alvor kommer til at tage fart,” slutter Anton Hessellund.

Ejendomsmæglerfirmaet Thorkild Kristensen skal stå for salget af lejlighederne på Havnebryggen, som forventes at blive sat i gang i september 2021.

Allerede nu er interessen stor, hvor mere end 600 personer står på venteliste til at høre mere om boligerne.

Læs mere på www.stigsborg.dk

Del artikel

Andre læser også