Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Stigende tendens til at få en filler-behandling i Danmark

Af Annoncør

Filler-behandlinger er populære som aldrig før i Danmark, og tendensen til at få injiceret restylane og andre fyldstoffer i huden med kosmetisk formål er stadigt stigende.

Annoncør betalt indhold leveret af cosmolaser.dk

Særligt i København er antallet af filler-behandlinger højere end hidtil set, og flere københavnere tilkendegiver, at de på sigt har planer eller ønsker om at få lavet en filler-behandling.

I takt med at man med alderen mister noget af sin naturlige fylde, bliver huden slappere og løsere, og der opstår rynker. Et stigende antal danskere vælger at få gjort noget ved dette faktum og får derfor injiceret såkaldte fillers i huden. Fillers er ikke botox, og filler adskiller sig især fra botox på den måde, at fillers giver et midlertidigt resultat, der vil aftage med tiden.

Filler i læberne er populærest

Man kan få filler i hagen, filler i næsen, filler i kindben og få hjælp af filler til rynker, men den filler behandling, der er populærest, er filler i læberne. Med filler i læberne injicerer du fyldstoffer, så læberne bliver større og mere markante.

Det er særligt de helt unge kvinder, der er vilde med filler i læberne, og det hænger i høj grad sammen med, at modebilledet, skønhedsidealerne og tendenserne i dag peger i retning mod fyldige læber. Da filler behandling priser heller ikke er tårnhøje, ser unge det også som en opnåelig mulighed.

I en årrække har det været særligt populært at sætte markant fokus på læberne med makeup blandt andet i form af rød læbestift. Særligt den kæmpe norske TV-succes SKAM og karakteren Noora bragte for alvor de røde læber tilbage på dagsordenen.

Med filler i hagen, filler i næsen og filler i kindben kan du også udglatte buler og ujævnheder, som du ikke er tilfreds med. Det kan for eksempel være en kløft i hagen, men det kan også være en metode til at justere en smule på formen på næsen og gøre kindbenene mere markante uden at skulle igennem det helt store kosmetiske indgreb.

Det er dog ikke kun de helt unge kvinder, der får en filler-behandling. Tværtimod ser man, at mænd og kvinder i alle aldre benytter sig af muligheden for at få udrettet buler og udglatter huden. Særligt bruges filler til rynker af mænd og kvinder i en fremadskridende alder, når de ønsker at udglatte nogle af alderens og tidens spor på huden.

Filler aftager igen

Effekten af en filler-behandling varer ofte i 6-12 måneder, og så vil den aftage igen. Også netop derfor er filler-behandling populært og anses som en stigende tendens, fordi behandlingerne er mindre risikable. Hvis du opnår et resultat, du ikke er tilfreds med, vil det aftage igen med tiden, og du laver derfor ikke nogen permanente ændringer på dit ansigt.

Samtidig opstår der kun meget sjældent allergiske reaktioner ved filler-behandlinger, fordi fyldstoffet, der bruges til fillers, udvikles af bakterier. Stoffet findes naturligt i brusk hos både mennesker og dyr, men man udvinder altså ikke stoffet, man bruger til filler-behandlinger, fra hverken mennesker eller dyr. Derfor er allergiske forekomster heller ikke særligt hyppige, og de fleste tør derfor at komme under nålen uden bekymringer.