Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Dyrere togbilletter: DSB melder om stigende priser

Af Nathalia Hentze Nielsen

Det bliver fremadrettet dyrere at køre med DSB.

Søndag den 21. januar 2024 bliver billetpriserne for offentlig transport i hele landet nemlig reguleret, hvilket betyder, at priserne i gennemsnit stiger 10,3 procent.

Det skriver DSB i en pressemeddelelse.

Stigende energipriser og inflation ligger til grund

Billetpriserne er fastsat i samarbejde med de regionale trafikselskaber og Arriva vest for Storebælt og af DOT (Din Offentlige Transport) på Sjælland og Lolland-Falster.

Trafikstyrelsen fastsætter hvert år et loft for, hvor meget priserne i den offentlige transport må stige. Taksstigningsloftet er i år beregnet på baggrund af omkostningsniveauet for sektoren i 2022, der var en periode præget af høj inflation og stigende energipriser.

“Vi har sammen med de andre trafikselskaber justeret de fælles priser, så de giver bedst grundlag for at sikre en god og sammenhængende offentlig transport i alle dele af Danmark,” siger Charlotte Kjærulff, Kundechef i DSB i pressemeddelelsen.

For rejser over Storebælt er det DSB, der fastsætter billetprisen. DSB har i år valgt ikke at udnytte takststigningsloftet fuldt ud for rejser på tværs af landet og enkeltbilletter kommer til at stige 7,7 procent. 

Kører fortsat med stort udbud af Orange-billetter

Kundechefen tilføjer, at DSB fortsat vil have et stort udbud af billige Orange-billetter til salg til rejser både regionalt og på tværs af landet.

1 million Orangebilletter sættes til salg på rejser over Storebælt, og det betyder, at over halvdelen af alle enkeltbilletter på tværs af landet næste år vil være billige Orange- eller Orange Fri billetter:

”Hvis man kan rejse uden for myldretiden, er der fortsat rigtig gode muligheder for at få et godt tilbud. Orangepriserne for rejser mellem København og Aarhus starter ved 119 kroner.

DSB vil også fortsat udbyde Orange-billetter til regionale togrejser. Her starter prisen på 20 kroner, så jeg synes, at vi har mange attraktive tilbud til togkunderne,” siger Charlotte Kjærulff.

Læs mere om ændringerne i taksterne for 2024.

Del artikel

Andre læser også