Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Overlæge om nye tiltag: Stigende antal indlæggelser i Aalborg

Af Michael Qureshi

Et rekordhøjt tal på 1427 nye smittede med Covid-19 er registreret det seneste døgn.

Med til historien hører, at der også er testet rekordmange. Antallet af nysmittede er fundet ud fra 88.080 prøver. Det oplyser Statens Serum Institut fredag.

Antallet af indlagte stiger også støt til 191 i hele landet, hvilket er det højeste tal registreret siden maj.

Har nået en grænse

På Aalborg Universitetshospital mærker man også et stigende pres med nye indlæggelser.

“Vi har haft flere indlæggelser over de sidste par uger. Dag for dag stiger det samlede antal indlagte covid 19-patienter.

I denne uge har vi nået en grænse, hvor vi er nødsaget til at iværksætte nye initiativer og omlægge hospitalets samlede drift for at geare kapaciteten op til at klare det stigende antal covid-patienter,” siger Henrik Nielsen ifølge B.T. til Ritzau.

Henrik Nielsen er professor og overlæge ved Infektionsmedicinsk Forskningsenhed på Aalborg Universitetshospital, og han er også bekymret over, at de tiltag med nye restriktioner ikke ser ud til at slå igennem.

“De stramninger og initiativer, der trinvist blev sat i værk i løbet af september og oktober er jo tilsyneladende ikke slået igennem,” siger Henrik Nielsen.

Pressemøde med Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi og Region Nordjylland har desuden fredag eftermiddag afholdt et pressemøde på Politigården i Aalborg.

Her kom det frem, at Nordjyllands Politi vil holde et skarpt øje med bilister der krydser kommunegrænsen og Limfjordstunnelen.

“Vi vil ikke stoppe folk eller uddele bøder, men det er klart, at vi har øjne i hovedet, og hvis vi ser, at folk ser stort på opfordringen om at holde sig inden for kommunegrænser, så vil vi søge dialog og iværksætte andre tiltag der kan få konsekvenser for yderligere restriktioner i kommunerne,” sagde Politidirektør Anne Marie Roum Svendsen på pressemødet.

Ifølge Nordjyllands Politi skal borgere i de syv restriktionsramte kommuner vente med at bestille test for corona. Man skal i stedet afvente yderligere instrukser fra sine lokale myndigheder.

Det skriver man på Twitter;

Incidens-tal faldet i Aalborg

En lille god nyhed i en tsunami af dårlige nyheder er, at incidens-tallet er faldet i Aalborg Kommune. Det er antal smittede per 100.000 indbyggere. Tidligere har Aalborg haft et incidens-tal på 193 og været nummer 13 hårdest ramte kommune.

Nu er det en smule bedre med et incidens-tal på 164,8, og man nummer 21 i hele landet på den liste, man IKKE vil toppe.

Opdateres