Tilmeld dig MigogAalborg Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få weekendguiden samt alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAalborg Nyt accepterer du vores samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Sticky pankokylling og cheese steak: Spiret klar med nyheder på menukortet

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen
Foto: Simone Kjølby Christensen

Tre år i træk er Café Spiret på Boulevarden blevet hyldet til Aalborg Awards for at have Byens Bedste Brunch.

Aalborgenserne strømmer til i hobetal for at sætte tænderne i konceptet, der giver dig mulighed for at mixe og matche tallerkenen med lige præcis dine livretter.

Men det er altså ikke kun i morgentimerne, at Spiret brillerer på madfronten. Fra kl. 13.30 overtager et andet menukort nemlig, der ligeledes har en masse at vælge i mellem – uanset smag og behag.

Ligesom brunchen, der ind i mellem får en makeover, er der nu kommet nye retter på frokost- og aftenkortet. Dem har vi selvfølgelig testet … bare for en sikkerheds skyld.

Med inspiration fra Asien

Mads Brix, indehaver af Café Spiret, fortalte i forbindelse med de seneste brunchnyheder, at man havde valgt at hente inspiration fra Østen og Asien – og det samme gør sig gældende på det nye frokost/aften-kort.

Blandt andet er der tilføjet to helt nye burgervarianter: Sticky Lemon Chicken Burger samt Fillet Cheese Steak Burger.

Især sidstnævnte havde vi store forventninger til, da den virkelig så snasket og lækker ud på de billeder, vi var blevet lokket derned med.

Burgeren er lavet af (surprise!) Spirets særlige oksekød, der er skåret i strimler og derefter sat sammen igen ved hjælp af en generøs mængde ost og chilimayo.

Det er altså en greasy fætter, men den er til gengæld også ufatteligt velsmagende og et must try, hvis du er bare ikke kan få nok ost … og kød.

Sticky pankokylling og cheese steak: Spiret klar med nyheder på menukortet
Foto: Simone Kjølby Christensen

Next up var kyllingeburgeren, som vi faktisk ikke havde tænkt mange hede tanker omkring på forhånd. Lige indtil, at Mads fortalte, at bøffen var lavet af den samme pankokylling, man finder på brunchkortet.

Og uden at favorisere nogen, så vil vi gerne indrømme, at lige præcis pankokyllingen aaaaaltid kommer gennem nåleøjet, når vi skal udvælge items til vores brunchtallerken.

Og fremover også, når vi skal vælge burger … Og så har vi ikke sagt for meget.

Sticky pankokylling og cheese steak: Spiret klar med nyheder på menukortet
Foto: Simone Kjølby Christensen

Farverig salat og en pasta … uden pasta

Udover de to nye burgere, var der også kommet en pasta og salat på kortet. Begge uden kød?!

Det er måske også tæt på blasfemi, at kalde det en pasta. For faktisk er der ikke skyggen af pasta … i pastaen.

Veggie “Pastaen” er nemlig lavet af strimler af zucchini og semidried tomater i thai-inspireret sauce. Toppet med ristede svampe – og her må vi simpelthen bare lægge os fladt ned og undskylde vores skepsis over den falske pasta.

Sticky pankokylling og cheese steak: Spiret klar med nyheder på menukortet
Foto: Simone Kjølby Christensen
Sticky pankokylling og cheese steak: Spiret klar med nyheder på menukortet
Foto: Simone Kjølby Christensen

Den smagte nemlig intet mindre end fantastisk.

De nye retter kan bestilles alle dage fra kl. 13 – 21. Du finder mere info her.

Del artikel

Andre læser også